fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi

Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:30/16:30
Sabahçı: 10:00/13:30

Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi Hakkında

Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi 3-6 yaş grubu çocuklara Montessori eğitim anlayışı ile okul öncesi eğitimi veren özel veli İnisiyatifi olan bir Montessori okuludur. Okulun eğitim anlayışı kar amacı gütmeden çocukların iyi birer birey olabilmesi için eğitilmesi yönündedir. Okulun branş dersleri yoga, yaratıcı drama ve ORFF eğitimleridir. Okulda okuma ve yazmaya hazırlık eğitimleri, ana dil etkinlikleri, tiyatro çalışmaları, müzik, matematik eğitimi, çizgi çalışmaları, el sanatları çalışmaları, görsel sanat çalışmaları mevcuttur. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi 'nde ayda bir veya iki kere kültürel ve bilimsel alan gezileri düzenlenmektedir. Okul İstanbul Kadıköy mevkinde bulunuyor. Okulda temizlik kurallarına büyük önem veriliyor. Okulun Montessori Eğitim Danışmanlığı; Princeton Montessori Öğretmen Eğitim Merkezi Eğitimcilerinden Ayla Şen ve Avusturya, The Children’s House, International Montessori Kindergarten eğitimcilerinden; Eliane Freina tarafından yapılmaktadır. Okula yarım gün öğrenci kabul edilmemekle birlikte, yıllık maliyelerin okul kontenjanına bölünmesiyle velilerin ödemesi gereken katılım payları Montessori ve Kaynaştırma Eğitimi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir. Çocukların kişiliklerine saygı duymak, güçlüklerin üzerinden gelebilmek için onlara yardım etmek, ilgi duyduğu alanları zenginleştirerek merak uyandırmak ve fırsat yaratmak, kendi kararlarını vermeleri için özgür bırakarak kendi başına eyleme geçebilmesi için ona yardım etmek okulun temel prensipleri arasında yer almaktadır. Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi’nde eğitim felsefesi gereği çocuklar çalışacakları materyali seçmekte, çalışacakları yeri belirlemekte , çalışacakları arkadaş tercihinde ve çalışacakları süreyi belirlemekte özgürdürler. Tüm öğünler okulun aşçısı tarafından katkısız ve doğal gıdalar kullanılarak hazırlanmaktadır.

Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Montessori Eğitimi

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Odaklı Eğitim

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- Öğretmenler

- Veliler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- İletişim Becerisi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:30 - 16:30 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 10:00 - 13:30 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda yabancı dil eğitimi verilmemektedir.
  • Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti sunulmamaktadır.
  • Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi Yorumları (7)

  • B

    Okul ve ailelerle iletişim halinde olmanın büyüt avantajları var okulun idaresi yönünden. Demokrasi hakim olduğu için verilen kararı birlikte tartışarak vermenin ve çocukların bulunduğum ortamlar aracılığyla bu atmosferi hissetmesinin çok önemli olduğunu dusunuyorum. Okulun imkanları, kolektif bir yapı olmasından kaynaklı biraz kısıtlı gelebilir. mesela bahçesi diğer anaokullarına kıyasla biraz daha küçük.

  • DK

    Okulun velisi ve yönetici olarak yorum yapıyorum okula. Demokratik okul dediğimiz olayın vücut bulmuş hali. her karar toplu alnıyıor. asla kararlardan ve değişikliklerden habersiz kalmıyorsunuz. çocuğunuz için doğruyu aslında siz seçiyorsunuz

  • BK

    akıl zeka oyunları çok çeşitli, ahşabın plastiği yendiği muhteşem bir anaokulu. kara balığa beni yönlendiren arkadaşımın neden memnun olduğunu daha 2 ay sürede anladım. muhteşem bir eğitim sistemi ve ilgi var

  • OK

    Montessori eğitimi vermeleri dile getiriliyor hep ama Montessorinin aynı zamanda Türkiye'de belki de en hakim isimleri burada. çocuklarımızın aldığı eğitimden çok memnunuz. 2 cocuğumuz da buraya gittiler. oğlum da kızım da çok başarılı devam ediyorlar eğitim hayatına

  • AY

    Okulun bir yöneticisi de biz olduk. bu inanılmaz harika bir olay. neye karar verilecekse bizim fikrimiz oyumuz var. kimse çocuğumuzu kendi istediği gibi yönetemiyor burada

  • GA

    Patronun olmadığı, özgür ortamda özgür bireyler yetiştiren, diğer eğitimcilerin bakıp örnek alması gerektiğini düşündüğüm yeni nesil anaokulu. Çağının ilerisinde bir iş yapılıyor burada umarım doğru anlaşılır.

  • YK

    Eğitim sistemlerini öğretmenlerden pedagoglara kadar herkes tavsiye ediyor. Ortak bir emeğin ürünü olması da cabası. ancak ülkemiz şartlarında çocuğun geleceği için ne getirileri olacak bunu hep beraber göreceğiz. Okulun velileri memnun genel olarak.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Küçük Kara Balık Çocuk Evi İletişim Bilgileri

19 Mayıs Mah. Hilmi Paşa Cad. Öztor Sit. No:27, Kozyatağı, Kadıköy/İstanbul
0 216 706 6875
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum