fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu

Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/17:30

Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu Hakkında

İstanbul da Ataşehir ilçesinde bulunan Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu okul öncesi dönemindeki çocuklara eğitim vermektedir. Anabilim Eğitim Kurumları, eğitim felsefesi olarak temelde ilerlemeci yaklaşımı benimsemektedir. Bu yaklaşım en genel tanımıyla öğrenciyi aktif bir öğrenci haline getirmeyi amaçlar. Eğitimsel süreçte öğrencilerin deneyimleri çok önemlidir ve yaşayarak öğrenme ortamı hazırlanmaktadır. Eğitim programı MEB ilkeleri korunarak farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiştir. GEMS (Fen ve Matematikte Büyük Buluşlar Programı), Montessori, Reggio Emilio, Orff Metodu, High Scope ve Proje Tabanlı Öğrenme yaklaşımlarından yararlanılmıştır. Hazırlık grupları için ilkokul programları ile uyumlandırılmıştır.
Anaokulu programı çocukların; meraklarını öğrenme fırsatlarına dönüştürür, kazandığı bilgiyi değişik zamanlarda, farklı ortamlarda, farklı konularda kullanmasını sağlar, sorumluluk almalarını ve yerine getirmelerini önemser, gerçek yaşam deneyimlerini kullanır ve hayatı tanımalarını sağlar. Yetenek alanlarını keşfetmek için uzman öğretmenler ile gerçekleştirilen görsel sanatlar, müzik, satranç, jimnastik, yüzme gibi yetenek dersleri yer almaktadır.
Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu'nda öğrencilerimiz dünya vatandaşı olma yönünde ilk adımlarını atarlar. Yoğun İngilizce programı ile dil öğrenme serüvenine, motivasyonu yüksek ve dilde yeni keşifler yapmaktan keyif alan öğrenciler olarak bir üst basamağa geçiş yaparlar. Düşünme becerileri programı ile de farklı düşünme becerileri geliştirilir ve kodlamanın ilk adımlarını atarak öğrencilerimizin öncelikle algoritmik düşünme becerilerini geliştirici çalışmalar yapılır. Bir çocuğun hayatın içinde hem başarılı hem de mutlu olmasının en önemli belirleyicisi ise “kişilik değerleri ve becerileri” dir. Buradan yola çıkarak rehber öğretmenlerimiz yaratıca drama yöntemi ile Kişilik Geliştirme programını yürütürler. Sosyal etkinlikler, okulumuzun en öneli parçasıdır. Geziler, ay sonu partileri, aile katılımı etkinlikleri, kültürel proje etkinlikleri, demokrasi projesi, belirli gün ve haftalardaki kutlamalar ay içerisinde programımızda yer almaktadır. Bütün bunları yaparken onun bir çocuk olduğunu unutmaz ve çocukluğunu gözden kaçırmayız. Aynı zamanda öğrencilerimizin tüm gelişim basamakları detaylı bir şekilde takip edilir ve her ayın sonunda velilerimiz ile öğrencimizin gelişimine ilişkin rapor sunulur.
Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu'nun fiziksel şartları; ferah sınıfları, yetenek derslerini yapabilecekleri atölye ve alanlar bulunmaktadır. Yemekhane alanında doğal ışık ve havalandırma yer almaktadır. Bunun yanında bölgenin en geniş dış bahçe olanakları ve eğlenceli oyun odası ile gün içindeki oyun saatleri çok eğlenceli geçmektedir.
Okul içinde güvenlik ve temizlik konusuna ayrı bir özen gösterilmektedir. Eğitim kadar çocukların beslenmesi de oldukça önemlidir. Bu nedenle yemekhane de çocuklar için kendi gıda mühendislerimiz ve diyetisyenlerimiz tarafından hazırlanan menüler, aşçılarımız tarafından hazırlanarak öğrencilerimize servis edilir. Hazır gıda menümüzde kesinlikle bulunmaz. Okula giriş saati 08.00 ve okuldan çıkış saatleri ise 17:30 olarak belirlenmiştir. Okula kayıt yaptırmak isteyen veliler okulu gezebilir ve kayıt biriminden detaylı bilgi alabilirler.

Duyurular ve Etkinlikler

Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Bilingual (Çift Dilli) Eğitim Programı

- MEB Odaklı Eğitim

- Eklektik Yaklaşım

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Plastik

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Okul Öncesi Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Bağımsızlık

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Gems Materyalleri

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Resim Araç ve Gereçleri

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Hayır

Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 17:30 şeklindedir.
  • Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu Yorumları (18)

  • DK

    Anabilim ile yollarımız kesiştiği için kızım ve kendi adıma şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Kızımın kendini ifade etmede yaşadığı zorluklar Anabilim yolculuğumuz ile son buldu. Ayrıca öğretmenlerimiz ve tüm personel tarafından her sabah güler yüz ve şefkatle karşılanıyor olmaları anne olarak paha biçilemez

  • BE

    Çocuğunuz iyi bir dil eğitimi alsın erken yaşta temellerini atsın ve oynarken, sosyalleşsin, öğrensin istiyorsanız ilk gideceğiniz okul burası olmalı. Donanımlı, geniş, ferah bir binaya sahip. Sanatsal ve sosyal derslerini çok başarılı bulduk çocukların yaratıcılığının gelişmesi için her şey düşünülmüş.

  • AY

    Ataşehir Anabilim ailesi ile yollarımız 2017 yılında oğlumun 2-3 yaş grubuna başlaması ile kesişti, sonrasında kızımla devam etti. Arkadaşlarımızın referansı ile , okulu tercih etme sebeplerimizden en önemlisi Atatürk ilkelerine bağlı bir okul olmasıydı. Emeklerini hiç bir zaman esirgemeyen tüm ekibe çok teşekkür ederiz.

  • GK

    Çocuğunuz iyi bir dil eğitimi alsın erken yaşta temellerini atsın ve oynarken, sosyalleşsin, öğrensin istiyorsanız ilk gideceğiniz okul burası olmalı. Donanımlı, geniş, ferah bir binaya sahip. Sanatsal ve sosyal derslerini çok başarılı bulduk çocukların yaratıcılığının gelişmesi için her şey düşünülmüş.

  • BY

    Okulun henüz velisi değiliz.Gittiğimizde gördüğümüz ilgi ve öğrenciye yaklaşımları bize çok güven verdi.İçimiz rahat bir şekilde çocuğumuzu bırakabileceğimiz bir kurum olduğu kararını verdik.

  • Ai

    Kızımız 3.5 yaşında, okulda geçirdiği zamanın her dakikasını dolu dolu yaşamakta. Didem öğretmenden Pınar öğretmene ve tüm eğitimen kadrosu ile diğer tüm çalışanlar gerekli özeni göstermekte. İçimiz çok rahat ☺️

  • Hem Didem hanım (okul müdürümüz) hem de sınıf öğretmenimiz Pınar hanım çok ilgili ve sevecen insanlar.. Veli olarak çok memnunuz okulumuzun bu eğitim sürecinde kızımıza kattığı sevgi ve öğrenme becerileri paha biçilemez. İyi ki anabilimliyiz.

  • Her şeyiyle muhteşem bir okul. Çocuğumu gözüm kapalı emanet ediyorum. Özellikle Didem Hanımın ve öğretmenlerin ilgisi ve sevgisi bambaşkaOtopark:)

  • CD

    Ogrencileri ile cok ilgililer. Her seviyedeki öğretmen her çocuk ile ilgileniyor. Geri dönüşler veliler için tatmin edici.

  • GY

    Ataşehir Anabilim anaokulu evimiz gibi oldu . Samimi ve güleryüzlü yaklaşımlar ve en önemlisi kendimizi güvende hissetmemizi sağlayan Didem Kendirkıran ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Oğlumuz emin ellerde…

  • AT

    Oğlum gece okula gideceğim diye ağlıyor:) okul müdüründen güvenlik görevlisine kadar herkes çok ilgili, güler yüzlü. Tam bir aile ortamı hakim. Aylık eğitim bültenleri çok ayrıntılı ve profesyonel. Eğitim içeriği çok dolu. Oyun alanları keyifli ve güvenilir. Oğlumu gözüm kapalı emanet ediyorum. Çok keyifli bir ortamda olduğu için çok mutluyum.

  • Yk

    Büyük kızım 2,5 yaşından ilkokula kadar buradaydı. Hep çok mutlu gitti okuluna. Hatta tatil olduğunda üzülürdü. Gerek sunulan eğitimin kalitesi ve çok yönlülüğü gerekse de eğitimcilerin ilgisi, sevgisi sayesinde çok güzel, verimli, çocuğumun gelişimlerine şahit olduğum 4 yıl geçirdik. Sonrasında Ümraniye kampüste aynı eğitim kalitesi ve program bütünlüğüyle gelişimine devam ediyor. Şimdi de küçük kızım yine aynı kuruma emanet.

  • MY

    Okulumuzu çok seviyoruz, oğlum okulunda çok mutlu... Müdüründen sınıf öğretmenine, rehber öğretmeninden branş öğretmenlerine, iletişim sorumlusundan tüm görevlilere kadar her biri çocuklarla ayrı ayrı ilgileniyor.. Kocaman bir bahçesi var ❤️ daha ne olsun

  • MO

    Özellikle dans ve resim gibi ayrıntılı ve güzel dersler vererek çocukların sanat alanında bilgi sahibi olmasını ve gelişmesini sağlıyorlar. Dans için öğretmenleri yeterli görmeyip dışarıdan bu konuda uzmanlaşmış kişileri getirmeleri ise apayrı bir güzellik. Umarım bu ilgi ve alakaları bundan sonrada her zaman devam eder.

  • YA

    Çatı katına kadar her kat ve her alanın en yüksek verimle kullanıldığını söyleyebilirim. üstelik her alan çocuklar için uygun merdiven korumalarından lavabolarına kadar her şey küçücük yavrularımızın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde dizayn edilmiş. Zaten buradan bile onlara verdikleri önem anlaşılıyor.

  • Veli

    Yönetim kadrosu sıcaklığı ve samimiyetiyle etkiliyor sizi tabii ki eğitim anlayışlarına diyecek söz yok.

  • Öğretmen

    Ataşehir civarında anaokulu arıyorsanız ve hala kararsızsanız hala burasıyla bri görüşün bence.

  • EC

    Anaokulundan çok memnunuz bu yüzden oğlum zaten ilköğretimine devam ediyor anaokulda memnun kalmamızdan dolayı. Kızımı da şimdi buraya verdik herşey eskisi gibi harika harika harika. Herkese tavsiye ederim.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Ataşehir Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulu İletişim Bilgileri

Atatürk Mahallesi, Vatan Caddesi, No:11, Ataşehir / İstanbul
0 216 706 6884
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum