fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Mavi Kanguru Anaokulu

Özel Mavi Kanguru Anaokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 18
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/17:30
Sabahçı: 09:00/12:30
Öğlenci: 13:00/16:00

Özel Mavi Kanguru Anaokulu Hakkında

Özel Mavi Kanguru Anaokulu'nu oğlum Ali 2 yaşındayken, onunla birlikte tasarladık. Hikâyemiz ve hayallerimiz birçoğunuza tanıdık gelecektir. Birçok anne gibi, anne olduğumdan beri birçok değişime uğradım. Oğlum Ali, bana hiç kimsenin öğretemediği kadar çok şeyi 3 yıl gibi bir sürede öğretti. O benim en değerli öğretmenim.
Anne olan bilir: Onun için her şeyin en iyisini isteriz. O mutlu olmazsa biz de mutlu olamayız. Sosyalleşme ve oyunun, çocukların en temel ihtiyaçlarından. İstanbul Bakırköy'de Ali’ye bunları sunabileceğim yerleri araştırdığımda büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Şehirde bu ihtiyacı karşılayan yerlerin sayısı çok azdı ve uzman gözüyle değerlendirdiğimde bu kısıtlı mekânların da bazı yönlerden yetersiz kaldığını gördüm. Ebeveynlerin seçeneksizlikten dolayı çocuklarını kapalı mekanlardaki gürültülü, hijyen ve temizlik standartlarının çok altında işleyen oyun alanlarına götürmekte olduklarını gördüm. Ben de Ali’yi birkaç kez bu tür yerlere götürdüm. Her bir deneyim bana bunun çocuklara yapılan büyük bir haksızlık olduğu hissini verdi. Öte yandan standartları daha yüksek oyun alanlarını da denedik. Fakat uzman gözüme değen sıkıntılar anne yüreğime dokundu. Çocuklarımızın daha iyiyi hak ettiğine olan inancım ve arzum büyüdü. Uzun süren arayış ve araştırmalar sonunda arzu ettiğim bu mekânı oğlum ve arkadaşları için tasarlamaya karar verdim. …..Mavi Kanguru Anaokulu böyle doğdu.

Aradan geçen yıllar, Mavi Kanguru Anaokulu'na gelip giden aileler bize çok şey kattı. Bu proje sadece benim ve Ali’nin projesi olmaktan çıktı. Nermin’le Çınar da katkı sağladı. Aslı ile Özde de. Adını sayamayacağım kadar çok anne, baba ve çocuk gönül verdi. Mavi Kanguru Anaokulu büyüdü ve daha çok aileye ulaştı. Ailelerimizden gelen talepler sonucu 2017 yılında Anaokulu hizmeti de vermeye başladık. Aynı aşk ve hevesle kapılarımız tüm çocuk değeri bilen insanlara açık. Küçük oğlum Alp de artık Mavi Kanguru Anaokulu'nun öğrencilerinden biri.'' diyor Özel Mavi Kanguru Anaokulu'nun kurucusu Cihan Züleyha Aydın Özdemir.

Bir anne ve çocuğunun ihtiyaçlarından yola çıkılarak ortaya konmuş bu projenin devamında bu okulun kültürüne uygun eğitim ve öğretim vermek vizyonumuz olmuştur. Mavi Kanguru Anaokulu eğitim öğretim metodolojisinin temelinde Bilişsel Davranışçı Terapi Ekolünden esinlenmeler, çocukların psikolojik sağlamlığını, duygularını ifade edebilmelerini, düşüncelerini özgürce çoğaltabilmelerini ve en önemlisi yaparak-yaşayarak öğrenmeyi hedef alan bir müfredat oluşturuldu. Bu doğrultuda eğitimlerimiz sınıf bazlı olmasına rağmen daha çok atölyelerimizle eğitim öğretim yapmak çocukların öğrenmeyi kalıcı hale getirmelerini sağlamıştır. Örneğin; çocuklarımızın duyusal öğrenmelerini sağlamak için ''SENSORY PLAY'' atölyesi, beynin hareket merkezinin gelişmesini hedef aldığımız ''BEDEN-ALGI-HAREKET'' atölyesi, yaratıcılıklarını desteklediğimiz ''IPV ATÖLYESİ'', ''DÜŞLE-TASARLA'' atölyesi çocuklarımıza eğlenerek öğrenmenin mümkün olduğunu gösterir nitelikte. Ayrıca Orman Derslerimizde işlenen ''Orman Müfredatı'' doğa ile uyumlu ve doğayı yerinde gözlemleyen çocuklar yetiştirmemize yardımcı nitelikte. Orman derslerimizi Bakırköy Florya Atatürk Ormanı'nda iki haftada bir olacak şekilde vermeye devam etmekteyiz.

Okul Öncesi Eğitimin olmazsa olmazlarından bir diğeri de yabancı dil öğretimidir. ''BİLİNGUAL YABANCI DİL ÖĞRETİMİ'' ile derslerimize sınıf öğretmeninin yanında İngilizce Öğretmenlerinin de eşlik ettiği ve ''MARUZ BIRAKMA'' tekniği kullanılarak etkinliklerin ve ders anlatımlarının hem Türkçe hem İngilizce yapılmasını sağlamaktayız. Bu dönemde aktif bir yabancı dil öğrenme alanı geliştiren çocuk için ileride İngilizce artık sorun olmaktan tamamen çıkmış halde olacaktır. Ayrıca ''SENSORY PLAY'' atölyesinde yapılan etkinlikler de hem Türkçe Hem İngilizce şeklinde uygulandığından bir çocuğun hem duyusal, hem görsel, hem işitsel anlamda yabancı dile maruz kalmasını sağlamaktayız.

Tüm bunların yanı sıra okul öncesi grupta olmasa olmaz sanat ve spor dersleridir. Mavi Kanguru Anaokulu’nda Müzik dersi hem eğlendiğimiz hem de vücudumuzu yönetmeyi, ritme bedenimizle eşlik ettiğimiz beden perküsyon konusunda uzman eğiticiler tarafından verilmektedir.
Spor Mavi Kanguru Anaokulu’nda hareket bilgisi anlamına gelmektedir. Beynin hareket merkezini koordineli bir şekilde kullanmasını sağlayan Jimnastik spor dalı branş dersi olarak her hafta her yaş grubunda ders olarak işlenmektedir. Bunun yanında beden bilgisi ve ritmi çok daha iyi kavrayabilmeleri adına 3 haftada bir jimnastik dersi ile dönüşümlü modern dans ve bale eğitimi verilmektedir.

Özel Mavi Kanguru Anaokulu ’da öğretmen olmak; Mavi Kanguru Anaokulu, öğretmenlerin ve hatta tüm okul çalışanlarının çocuk yaşantısındaki önemini bilir ve birlikte çalışacağı öğretmenleri ona göre seçme tercihindedir. Alanında uzman ve mutlaka psikoloji bilgisine sahip öğretmenlerle yoluna devam etmektedir. Mavi Kanguru Anaokulu, uzman ve tecrübeli eğitim kadrosu ile personel devir hızının en az olduğu nadir okullar arasındadır.
Okula ilk defa başlayacak olan 3 yaş çocuklarımız için hem yarım gün hem de tam gün olmak üzere çocuğun durumuna uygun bir eğitim yöntemi belirlenir. Mavi Kanguru Anaokulu'nun olmazsa olmazlarında biri de doğru oryantasyon eğitimidir. Çocuğun psikolojik olarak anneden sağlıklı ayrışması ve okula güveninin tam olması için tüm detaylar aile ve okul psikoloğu ile adım adım detaylıca takip edilir ve bireysel olarak planlanır.
Ayrıca okulumuzda çocuklarımıza 3 öğün sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı uzman diyetisyenlerin tavsiyesi üzerine hazırlanmış şekilde verilir. Mavi Kanguru Anaokulunda mutfak en önemli yerlerden biridir. Yemekler okul bünyesinde en hijyenik koşullarda bir ev mutfağından farksız şekilde hazırlanır. Yoğurtları kendimiz mayalar, tarhanamızı kendimiz yapar, mevsiminde aldığımız meyve ve sebzeleri kendimiz sos, reçel, meyve suyu vb. hale getiririz.
Çalışan ebeveynlerimiz için tam gün saatlerimiz; 08:00-17:30'dur. Yarım gün saatleri ise 08:30-12:30 aralığındadır.

Özel Mavi Kanguru Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Eklektik Yaklaşım

- Çoklu Zeka Modeli

- Gems ve High Scope

- (PYP) Primary Years Programme - İlk Yıllar Programı

- (IB) International Baccalaureate - Uluslararası Bakalorya

- Tam Zamanlı İngilizce Eğitimi

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Metal

- Geri Dönüştürülmüş Malzemeler

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Sınıf Öğretmenleri

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

Özel Mavi Kanguru Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Mavi Kanguru Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    18
  • Özel Mavi Kanguru Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 17:30 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 09:00 - 12:30 saatleri arası eğitim görmektedir. Öğlenci grup 13:00 - 16:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Mavi Kanguru Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Mavi Kanguru Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Mavi Kanguru Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Mavi Kanguru Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Mavi Kanguru Anaokulu Yorumları (8)

  • ÖE

    Kızım okulda çok mutlu, Program her ayrıntısına kadar düşünülmüş, İlmek ilmek işleniyor ve her şeyden önemlisi çocuğumun psikolojisine duygu durumuna çok önem veriliyor, İyi ki okulumuzu tercih etmişim ,herkese gönülden tavsiye ederim.

  • Ak

    Her konuda öğrenciyi birinci planda tutan bir okul. Özellikle psikolojik anlamda çok fazla destek oluyorlar. Bilişsel katkıları çok büyük oldu kızıma.

  • SE

    Evet, yeni anaokulundaki maratonumuz yarın başlıyor vee dün gece kafamdaki düşüncelerden uyuyamadım. Ama sakın yanlış anlaşılmasın uyuyamama sebebim kaygı değil tamamen heyecandı! Heyecanlıyım çünkü tamamen çocuk odaklı bir anaokulu olduğundan, her çocuğun ihtiyacına göre süreç planlandığından, sahip olduğu mekan vee en önemlisi her gittiğimizde bırakın çocukları ailelerinin bile kendilerini iyi hissetmeleri için ellerinden geleni yapan başta Cihan Hanım ve oluşturduğu süper kadrosu var. Çocuğumun sütünü soğuk sevmesinden tutun mahremiyet eğitimi kapsamında okulda olduğu süre boyunca tuvalete kiminle gideceğine kadar her detaya önem verildiğinden. Bu da bizleri son derece rahatlatıyor. ki böyle şeylerle kafamızda savaşmak yerine çocuğumun orada iken geçireceği zaman diliminde neler neler yapabileceğini, nasıl eğleneceğini düşündükçe heyecanlanıyorum! O zaman gelsin enerjiyi ve büyüme merakını doğru ortamda kullanma fırsatı yakalamış balparmağımın kirli kıyafetleri, çamurlu botları, kumlu saçları, boyalı elleri.

  • SD

    Cihan Hanım ve tüm eğitmenler olmak üzere çok memnun kaldığım,temiz, güvenilir ve her yaş çocuğun gelişimine göre dizayn edilmiş harika güleryüzlü bir ortam

  • EE

    Kötü bir yuva deneyimi yaşayan kızıma okul kavramını tekrar sevdiren şimdi koşa koşa anaokuluna gitmesini sağlayan başta Cihan hanım sonra Gökçe ve Nazlıcan öğretmenlerimize sevgilerimi iletiyorum. Sayenizde korktuğum başıma gelmedi Ahsen ilk günden anaokuluna alıştı. Sizinle çok eğlendik Teşekkür ediyoruz

  • EY

    İyi ki sadece kendi çocuklarınızı güzel yetiştirmekle kalmayıp diğer çocuklara da dokunmaya karar verdiniz. İyi ki sizi tanıdık. Yolumuza ışık oldunuz. Her gün minnet ve sevgiyle aklımızdasınız ama bu özel gün vesile oldu. Başta Cihan Hanım olmak üzere bütün Mavi Kanguru ailesinin öğretmenler gününü kutluyorum. Sabrınız, ilginiz, şefkatiniz, emeğiniz ve her şey için sonsuz teşekkürler.

  • TD

    Kızım tam 2 yaşında bile değildi, Mavi Kanguruyu oyun grubu olarak yeni açmıştınız sizinle tanıştığımızda. Desteklerinizle birlikte zor bir dönemden geçtik. Artık aile olduk. Çok şükür şimdi kızımın koşarak gittiği benim de gözüm arkada kalmadan gönderdiğim bir yuvası daha var. Kızımla birlikte ben ve ailem de sizden çok şey öğrendik, öğreniyoruz. İlk eğitim hayatına sizinle başlamış olmak hem kızım hem de bizim için büyük şans oldu.

  • OK

    Kanguru Erken Çocukluk Eğitim Modeli, Mavi Kanguru Anaokullarında kullanılan erken çocukluk eğitim modelidir. Bu model; Mavi Kanguru’nun kurucusu Gelişim Psikolojisi Uzmanı Cihan Züleyha Aydın Özdemir’in anneliğinden, akademik çalışmalarından, Mavi Kanguru Oyun Gruplarında edinilen deneyimden, Mavi Kangurudan hizmet alan tüm anne-baba ve çocukların katkılarından gelişmiş özgün bir modeldir.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Mavi Kanguru Anaokulu İletişim Bilgileri

Osmaniye Mahallesi, Çağlar Sk. No:26, Bakırköy/İstanbul
0 212 963 2079
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum