fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Meraklı Nova Anaokulu

Özel Meraklı Nova Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 15
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:30/18:30
Sabahçı: 08:00/13:00
Öğlenci: 12:00/17:00

Özel Meraklı Nova Anaokulu Hakkında

Özel Meraklı Nova Anaokulu, okul öncesi eğitimin evrensel amaçları çerçevesinde, güvenli ve sevgi dolu bir eğitim ortamında 36-72 aylık çocuklarımızın gelişimsel özelliklerini, gereksinimlerini ve bireysel farklılıklarını göz önüne alarak, kendi potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri; geleceğin düşünen, sorgulayabilen, yaratıcı, üretken ve aydınlık yüzlerini yetiştirmek amacıyla yola çıkmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı temel alınmaktadır. Bu kapsamda Merkez tarafından eğitim yılı başında anaokulumuza gönderilen eğitim programları okulumuzun ihtiyaçları ve bakış açısıyla doğrultusunda yeniden düzenlenerek özelleştirilir.
Eğitim uygulamaları Nörogelişimsel Yaklaşımı temel alır. MEB programında yer verilen temel alanların gelişimine yönelik çalışmalar nörogelişimsel süreçler göz önünde bulundurularak özel olarak tasarlanır. Her bir etkinlik uygulaması beynin farklı alanlarını aktive edecek süreçler düşünülerek planlanır ve uygulanır. Oyun Tabanlı Öğrenme yöntemleri kullanılır ve Bütünsel gelişimin desteklenmesi hedeflenir.
Branş eğitimleri ile çocukların bir çok alanda birikim kazanması hedeflenir. Baskın yetenek alanların erken yaşlardan itibaren profesyonel yöntemlerle ortaya çıkartılması amaçlanır. Bu nedenle programımızın temelinde ATÖLYE ÇALIŞMALARI yer almaktadır ve mekan tasarımı da buna uygun olarak yapılmıştır.
Düşün-Söyle Atölyesi: Dil gelişimine yönelik çalışmalar, etkileşimli okuma , görsel okuma çalışmaları, kitap tasarım atölyeleri, dili etkili kullanma çalışmalarının yanı sıra yabancı dil eğitimi ile çocuğun farklı bir dili tanıma, ilgi duyma ve o dile ilişkin beynin yatkınlık kazanmasını amaçlar. Müzik ve Hareket Atölyesi: Müzik eğitimi, çocuğun sesleri ve sesleri çıkaran unsurları tanımasını, sesin müziğe nasıl dönüştüğünü fark etmesini ve müziği oluşturan notaları tanıyarak müziğe karşı ilgisini artırmayı, ritmik performansını desteklemeyi, bedenini tanıması, bedenini etkili ve estetik şekilde kullanması, ses, müzik ve ritmle uyumlu kullanabilmesi ve yeni estetik figürler üretebilmesini amaçlar. Yine bu atölye içerisinde yer alan yaratıcı drama çalışmaları ile, çocuğun sosyal, duygusal ve davranışsal yönden gelişmesini destekler. Bu kapsamda, çocuğun hayatı yaparak yaşayarak deneyimlemesi, kendine özgü bir şekilde yeniden yapılandırması ve ifade etmesi amaçlanır.
Görsel Sanatlar Atölyesi: Görsel sanatlar eğitimi, çocuğun, duygu ve düşüncelerini görsel sanat malzemelerini kullanarak yaratıcı yollarla ifade etme becerilerini geliştirir.
Bilim Atölyesi: özel olarak geliştirilmiş bilim programı ile STEAM uygulamaları, Deney-Gözlem- İnceleme çalışmaları, satranç etkinlikleri yoluyla bilimsel düşünme süreç becerileri, yaratıcı düşünme süreç becerilerini destekleyecek, bilişsel süreçleri aktive edecek dikkat, birkaç adımlı düşünme, tahmin yürütme, stratejik düşünme vb. becerilerinin geliştirilmesi amaçlanır. Yaratıcı Drama Yoluyla Satranç ve Oyun Temelli Kodlama etkinlikleri de Bilim atölyesi çalışmalarındandır.
Duyum-Algı Atölyesi: Görsel algı, işitsel algı, uzamsal oryantasyon ve denge algısı, kimyasal duyular ve algı, somatik duyular ve algı alanlarına yönelik gelişimsel süreçlerin desteklenmesi hedeflenir.
Oyun-Hayal Atölyesi: Çocuğun en önemli işinin oyun olduğu felsefesinden hareketle, günlük yaşam deneyimleri kazanmalarını sağlayacak, dramatik ve yapı inşa temelli oyun çalışmalarının yürütülmesi amaçlanır.

Özel Meraklı Nova Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Hibrit Eğitim Modeli

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

Özel Meraklı Nova Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Meraklı Nova Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    15
  • Özel Meraklı Nova Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:30 - 18:30 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 08:00 - 13:00 saatleri arası eğitim görmektedir. Öğlenci grup 12:00 - 17:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Meraklı Nova Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, Almanca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Meraklı Nova Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Meraklı Nova Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Meraklı Nova Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Meraklı Nova Anaokulu Yorumları (6)

  • İÖ

    Oğlumun hergün mutlu bir şekildeki gittiği aile sıcaklığındaki Meraklı Nova ailesine çok teşekkür ederim böyle okulların çoğalması dileğimle çok çok tavsiye…

  • NB

    Oğlumdaki inanılmaz değişimin mimarları olan öğretmenlerimize sonsuz sevgiler teşkkürler. Sayenizde okul saatlerine iple çekiyoruz

  • M

    Şerifali Ümraniye Akıllı Çocuklar Anaokulu yenilikçi ve çağdaş eğitim ortamlarıyla, kaliteli bir anaokulunun sahip olması gereken fiziki şartlarıyla bölgedeki diğer anaokullarında biraz farklı :) Bahçe de doğal çim olması çocukların hiç değilse günde bir kez enerjilerini boşaltmalarını sağlıyor.

  • SK

    "çocuğumuz okula alışıyor" seminerinde fark etmiştim ki tüm okul tek yürek aile gibi çocukların en iyi eğitimi ve en mutlu zamanlarını geçirmeleri için çalışıyor. Böyle bir atmosferde öncelikle çocuğumuz eğitim aldığı için sonrasında öğretmenlerden, pedagoglarına kadar böyle güzel insanlarla tanıştığımız için çok mutluyuz.

  • DA

    Gün geçtikçe ne kadar doğru bir karar verdiğimizi daha iyi anlıyoruz kızımızda değişiklikleri gördükçe . Bu ekiple küçük çocuğu olan tüm anne babalar tanışmalı ve en azından çocuğuyla bir gün geçirmeli akıllı çocukların farkını anlamak için.

  • PE

    Oğlumuz ilk okul başlayacağında eşimle ben çok kararsız kalmıştık. Anaokulu araştırırken oğlumuzun mutlu olacağı, kendini evinde hissedeceği bir yer bulmak önceliğimizdi. Akıllı çocuklar anaokuluyla iyi ki tanışmışız. Akşam okuldan eve dönen yavrumuzun eve bir şeyler öğrenmenin heyecanı ve mutluluğuyla gelmesinin tarif edilebilir bir duygu olduğunu sanmıyorum. Bizim yanımızdan bir an olsun bile desteklerini esirgemeyen okul yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkürü borç biliyoruz :)

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Meraklı Nova Anaokulu İletişim Bilgileri

Şeri̇fali̇ Mah. Çeti̇n Cad. Açikyüz Sok. No:25 Ümrani̇ye/İstanbul
0 216 706 6874
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum