fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Çiğli Saysen Anaokulu

Özel Çiğli Saysen Anaokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 10
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/18:30

Özel Çiğli Saysen Anaokulu Hakkında

Özel Çiğli Saysen Anaokulu, İzmir’in Konak İlçesinin Alsancak semtimde 1995 yılında Atatürk İlkelerine bağlı, Milli Eğitim Bakanlığı normlarına uygun bir okul öncesi eğitim kurumu olarak kurulmuştur. 2012 yılında da Çiğli Aydınlıkevler'de faaliyetine başlamıştır.
1995’ten bu yana okul öncesi eğitiminde öğrencilerin yollarına ışık tutan, güvenilir, seçkin ve saygın bir eğitim kurumu olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
Aydınlık Evler, Çifte Havuzlar mevkiinde bulunan Çiğli kampüsümüz 3 cephesi açık, 4 katlı, 7 dersliklidir. İçinde yemekhane, kapalı oyun alanı, spor alanı, çok amaçlı kullanım alanı bulunan binamızın bahçesinde, ayrıca oyun ve spor alanı ve tavukların olduğu bir kümes bulunmaktadır.
Öğrenmenin öğrenilmesi ilkesinden yola çıkarak bilgiyi depolamaya değil kullanmaya yönelik ‘’çocuk yaşadığını öğrenir’’ gerçeğini ilke edinmiş bir kurumdur. Amacımız; kendine güvenen, dürüst, sağlıklı düşünebilen, sorumluluk sahibi, evrensel değerleri benimsemiş, farkındalığı yüksek, çağdaş ve mutlu bireyler yetiştirmektir.
Özel Çiğli Saysen Anaokulu’nda Eğitim anlayışımız; 5 gelişim alanlarına yönelik; sosyal gelişim, dil gelişimi, özbakım becerileri gelişimi, bilişsel gelişim ve fiziksel gelişime ilişkin farklı yaş gruplarına uygun deneyim ortamı sağlayacak niteliktedir. Çocuğun dönem ve gelişim özelliklerini, bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurularak gözlemleyen, değerlendiren ve ihtiyaçlarını belirleyip destekleyen bir eğitim anlayışı gözetilir. Çocuğa davranış yönetimi olarak ‘’Pozitif Disiplin’’ yöntemi temel alınmış ve tüm eğitim sistemi bu temel anlayış üzerine inşa edilmiştir. Pozitif Disiplin, çocukların kendi hareketlerini kontrol edebilmelerine ve problemlerini çözmelerine yardımcı olan bir yönetim tekniği olduğu kadar, çocukların toplumsal kuralları öğrenirken kendileri hakkında iyi şeyler hissetmelerine de olanak sağlamaktadır. Bu anlayışa paralel olarak, okul öncesi eğitimde 5 gelişim alanında ve 9 çoklu zeka’da (çoklu zeka kuramı) gerçekleştirilen faaliyetler, etkinlikler, aktiviteler, atölye çalışmaları, deneyler, geziler ve gözlemler eğitim planlarına tüm yıl boyunca yerleştirilmiştir.
Geçtiğimiz yıllarda Pozitif Psikoloji Danışmanlık ve Beyin Aktivite Merkezi Kurucusu Psikolog Gülgün Sharafat’tan ‘’Bütünsel Beyin Öğrenmesi’’eğitimi alan öğretmenlerimiz, Okul Psikoloğumuz Şeyda Değirmencioğlu ve İdari Kadromuz yönetiminde günlük eğitim programımıza ek olarak düzenli bir biçimde bütünsel beyin öğrenmesi eğitimini öğrencilerimize vermektedir. Bütünsel Beyin Öğrenmesi Eğitimi; Beyin Bütünleme ve Dengeleme egzersizleri, farkındalık oyunları ile duyuları geliştirme, enerji kinesyolojisi ve nefes ile zihin-beden bütünleme aktiviteleri ile imgeleme teknikleri ile içsel kaynak yerleştirme çalışmaları içermektedir.
Saysen Anaokulları’nda klasik öğrenme (öğrenenin pasif olduğu öğrenme modelleri) yerine, ‘’Aktif Öğrenme’’ yöntem ve teknikleri ile öğrencilere eğitim verilmektedir. İdari ve Eğitim Kadromuz; Prof. Dr Vesile Yıldız Demirtaş’tan ‘’Aktif Eğitim Programı Teknikleri’’ eğitimini almıştır ve uygulamalarını gerçekleştirmektedir. Sınıflarımız; görsel, işitsel ve dokunsal algıya yönelik olarak 3 tip öğrenme modülüne uygun olarak düzenlemiş ve pratik kullanıma uygun materyaller, görseller, araç ve gereçler ile yaş gruplarına uygun olarak zenginleştirilmiştir.
Özel Çiğli Saysen Anaokulu’nda; çocuğun bağımsızlaştırılması yolunda özdenetimini zenginleştirmek ve yönlendirmek amacıyla çocuk için rehber olan öğretmenler rol model olur. Olumlu davranışı yüreklendirir, çocuk tarafından kabul görerek açık ve net sınırlar belirleyerek hedef odaklı çalışır. Çocuğa sosyal beceri kazandırmak amacıyla; iş birliği yapmasını, yardımlaşmasını, kendi haklarını korumasını, sorunlarını çözmek için uygun tartışma ortamları bulmasını sağlayarak fırsat ve etkinlik yaratılır. Öğrencilerin gelişimi her ay düzenli olarak Okul Psikoloğumuz yönetiminde, idari kadromuz ve öğretmenler ile birlikte ekip çalışması eşliğinde takip edilir ve değerlendirilir. Öğrencilerin gelişim değerlendirmesinde; çocuğun yaş gelişim özellikleri doğrultusunda hedeflenen amaç ve kazanımlar, doğal gözlemler ve okul içerisindeki çalışmalar göz önünde bulundurulur. Tüm eğitim-öğretim yılı boyunca 1. Dönem ve 2. Dönem olmak üzere çocukların yaş gelişim özellikleri ve sınıf değerlendirmelerini içeren interaktif eğitim toplantıları düzenlenir ve velilerimize geri dönütleri verilir. Bunun yanı sıra gerekli görüldüğü durumlarda, veliler ile bireysel görüşmeler önceden belirlenen randevu sistemi ile Okul Psikoloğumuz tarafından yapılır. 6 yaş hazırlık sınıflarımıza paralel olarak ‘’ilkokul için bilgilendirme’’ toplantıları 6 yaş velilerimizi ilkokul süreci, ilkokula hazırlık, okul seçimleri ve değerlendirmeleri gibi konular hakkında bilgilendirme amacıyla düzenlenir. 6 yaş öğrencilerimiz için 2. Dönemde mayıs ayının sonlarında velilerimiz ile öncesinden teyitleşerek çocuğun ilkokul olgunluğunu ölçmek amacıyla ‘’Metropolitan Okul Olgunluk Testi’’ okul psikoloğumuz tarafından uygulanır ve testin sonuçları velilerimiz ile yapılan bireysel görüşmelerde paylaşılır.

Duyurular ve Etkinlikler

Özel Çiğli Saysen Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Çoklu Zeka Modeli

- Oyun Temelli Eğitim

- STEM

- Aktif Öğrenme Sistemi

- SCAMPER Tekniği

- Proje Temelli Öğrenme Eğitim Modeli

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Bale ve Dans Öğretmeni

- Satranç Öğretmeni

- Drama Eğitmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Bağımsızlık

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada 1 kere

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Spor Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Evet

Özel Çiğli Saysen Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Çiğli Saysen Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    10
  • Özel Çiğli Saysen Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 18:30 şeklindedir.
  • Özel Çiğli Saysen Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Fransızca, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Çiğli Saysen Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Çiğli Saysen Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Çiğli Saysen Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Çiğli Saysen Anaokulu Yorumları (15)

  • Sk

    2 yıldır çocuğum bu okulda çok memnunum ,ingilizce dersine karşı ilgisi çok fazla öğretmenin yaklaşımları bu konuda çok etkili olduğunu düşünüyorum ,yemekler ve hijyen konusunda çok memnun kaldığımız bir kurumBahçe alanı biraz daha kullanılır hale gelebilir

  • Dt

    Çekingen ve hassas bir çocuğum vardı kurum çok özenli yaklaştı gerçekten şimdi toplum içinde bile çocuğum kendini ifade edebiliyor. Destekleriniz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.

  • td

    Oğlum 2 yıldır Saysen Anaokulunda eğitim görüyor. Çok memnunum , aldıgı her kurusu hatta cok daha fazlasını hakeden okul,yuva,ev adına ne derseniz en güzel ismi hakeden kurum. Butik ve kaliteli bir okul arıyorsanız muhakkak gorusmenizi öneririm. Bizim öğretmenimiz Fatma Hanım'dı ona da burdan sevgilerimi iletmek isterim. Ayrıca bizim şansımıza sınıfımızdaki şahane cocukların yanı sıra , şahane aileleri ile de dostluklarımız oldu. Bence Saysen hepimizin kalbinde o ilk efsane okul olma sıfatını hep koruyacak. Tüm calısanlara Feyza Bey'e , Burcu Hanım'a , sabahları bizi kocaman gülümsemesi ile karşılayan Burçin Hanım'a, çikolatalı pudingin kraliçesi Aysel Hanım'a , İsimlerini sayamadığım tüm kıymetli öğretmenlere çok teşekkürler. İyi ki varsınız.. İyi ki yollarımız kesişmiş.. Sevgiler - Tuğba..Devamında ilkokulunun da olmasını çok isterdim..

  • BE

    2022 Eylül ayında Saysen ailesiyle tanıştık. Kayıt için bir çok okul gezmemize rağmen Saysen aralarında çok farklıydı. Temizliği, öğretmenlerin ilgi ve şefkati, yemek düzeni, eğitimi ve sayamayacağım bir çok özelliği ile gönlümüzü fethetti. Nilgün Hanıma şüphesiz güvenerek çocuğumu emanet ediyorum ve onun, bizim şansımız olduğunu düşünüyorum

  • KG

    genel olarak memnunuz, tavsiye edebileceğim bir kurum. öğretmenler, idareciler ve çalışanlar güler yüzlü.

  • EB

    Çiğli saysen anaokuluyla okul değiştirme sürecinde bir tavsiye üzerine tanıştık, okul değişikliğine alışır mı acaba çocuğumuz derken, hergün ağlayarak okula giden çocuk yerine musmutlu güle oynaya okula gitmek isteyen bir çocuk geldi. Çok meraklı olan oğlumuzun öğrenme şevkini desteklediler, öğrendiklerine ve yansıttıklarına inanamıyoruz, Drama dersleri, bireysel çalışmaları, fransızcayı ve ingilizceyi sevdirmeleri çok etkileyici. Yemek menüleri hem besleyici, hem eğlenceli. Burcu hanım ve Gözde öğretmenimizin sorunlar karşısındaki yaklaşımları harika. O kadar içime sinen bir yer ki kesinlikle Sayseni değerlendirmeden okul seçiminize karar vermeyin. Çocuklarımız bunu hakediyor ❤️

  • ne

    4 yaşındaki oğlumun koşarak severek gittiği ikinci evi 2 senedir eğitim alıyor son derece memnunuz herkes güler yüzlü, samimi, uzman, çocukların gelişiminin yakından takip edildiği güvenilir bir yer o kadar çok yol aldık ki ilk başta nasıl olur alışır mı diye endişeleniyordum fakat hiç bu konuda üzülmedik süreci çok rahat atlattık. Oğlum çok keyifli vakit geçiriyor öğretmenlerin eğitimi ile sosyal anlamda bize katkısı büyük iyi ki Saysen, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Nilgün Hanım'a ayrıca teşekkür ederim...

  • St

    Ben bir egitimci olarak 4 yasindaki oglum icin bir anaokulu arayisina girdigimde saysen anaokullarini duyup arastirdim ve okulun egitim anlayisini cok begendigim icin burayi sectim. Oglum okula basladiginda daha iyi anladim ki cok dogru bir tercih yapmisim. Alaninda uzman,guleryuzlu,samimi kadrosuyla cok dogru bir yerde oldugumuzu anlanladim. Oglumun gelisimiyle ilgili egitim psikologuyla da surekli takip yuruterek cok guzel geri bildirimler aldik. Ve neyi nasil yapmamiz gerektigini,gelisimi icin neler yapabilecegimizi ogrendik ve ogrenmeye de devam ediyoruz. Oglumun beslenme aliskanliklarini bastan asagi degistirdiler yeni tatlar denemeye bile korkan oglum simdi evde sebze yemekleri salatalar gibi her seyi yemeye ve istemeye basladi. Her gun bir kez daha ne kadar dogru tercih yaptigmizi anliyorum ve kendimi cok guvende hissediyorum oglum emin ellerde.

  • Okul öncesi eğitim için çok araştırma yaptık ailece. Aile dostlarımız ve çevremizde Saysen Anaokullarında eğitim alan çocukların ilk okul çağına geldiklerinde, Özgüven, disiplin, açık iletişim, yabancı dil ve sosyal anlamda büyük büyük kazanımları olduklarını görmüştük. Açıkçası bizler çevremizden deneyimleyerek, Saysen Ana Okullarını tercih ettik. Çocukları kendi evlatları gibi kucaklayan, öğretmenlerini eğitimlerle sürekli gelişimine katkıları ile çocuklarımıza büyük değer kazandırıyorlar. Bizler Çok memnunuz. Tüm okulları ziyaret edin, En son Saysen Ana okullarını ziyaret edin ve Farkı fark edeceğinizi düşünüyorum. Selamlar, Sevgiler. Teşekkürler Saysen Ana Okulları.Daha çok Aileye dokunup, Daha fazla çocuğa nitelikli kazanımlar sağlamak için, lütfen sınıf sayısını ve kapasitenizi artırın…

  • ŞA

    Oğlumu akabinde de kızımı kayıt ettirdiğim bu kurum yıllardır büyük bir özveri ile çocuklarıma kendi çocukları gibi bakıp eğitim verdi akademik olarak da çok güzel sonuçlar aldım. Kadro olarak profesyonellik anlamında kurum bir numara bulunduğu mevki, bina çocuklar için en ince ayrıntıya kadar düşünülerek hareket edilmiş. Yazmak ile bitiremiyceğim ne yazıkki size çok teşekkür ediyorum Saysen ailesi

  • St

    Ben bir egitimci olarak 4 yasindaki oglum icin bir anaokulu arayisina girdigimde saysen anaokullarini duyup arastirdim ve okulun egitim anlayisini cok begendigim icin burayi sectim. Oglum okula basladiginda daha iyi anladim ki cok dogru bir tercih yapmisim. Alaninda uzman,guleryuzlu,samimi kadrosuyla cok dogru bir yerde oldugumuzu anlanladim. Oglumun gelisimiyle ilgili egitim psikologuyla da surekli takip yuruterek cok guzel geri bildirimler aldik. Ve neyi nasil yapmamiz gerektigini,gelisimi icin neler yapabilecegimizi ogrendik ve ogrenmeye de devam ediyoruz. Oglumun beslenme aliskanliklarini bastan asagi degistirdiler yeni tatlar denemeye bile korkan oglum simdi evde sebze yemekleri salatalar gibi her seyi yemeye ve istemeye basladi. Her gun bir kez daha ne kadar dogru tercih yaptigmizi anliyorum ve kendimi cok guvende hissediyorum oglum emin ellerde.

  • FA

    Benim oğlumun ilk okulu ilk defi benden ayrılışı ama işini bilen, özverimli öğretmenler sayesinde hiç sıkıntı yaşamadık oğlum o kadar sevdi bu okulu hafta sonu bile gitmek istiyor ve öğretmenini ve arkadaşlarını özlüyor. Benim için bide çok önemli bir husus yemek konusu evde yemek seçen çocuk Saysen okulunda hiç bir şey ayırmadan yiyor ve çok mutlu. Bu okulu etrafımdaki her keze tavsiye ediyorum ve tercih edenlere hiç pişman olmayacaksınız diyorum

  • FA

    Kalite, güler yüz, hoş görü ve özverinin hakim olduğu göz bebeğimiz çocuklarımızın ikinci yuvası. Emeği geçen her keze sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

  • ca

    Oğlum 3 yaşında ve yeni ortamlara ve kişilere oldukça zor alışan bir yapısı var. Okula nasıl alışacak diye çok endişeliydim ama okulun tecrübesi ve çocuklara yaklaşımı bu süreci çok rahat geçirmemizi sağladı. Zaten başladığınızda fark ediyorsunuz. Oğlum şu an çok mutlu ve keyifli bir şekilde okula gidiyor. Oryantasyon sürecinde hiç çocuğu ağlatmadan ve gerçekten büyük bir özveriyle yaklaşıyorlar. Hem siz rahat ediyorsunuz hem de çocuk yavaş yavaş alışmış oluyor. Hiç sıkmadan, üzmeden bu aşamaları geçebildiğimize hala inanamıyorum. Feyza Bey, Burcu Hanım, bütün öğretmenler (özellikle en yakından tanıdığım bizim öğretmenimiz Cansel öğretmen) ve tüm çalışanlar çok ilgili ve güven verici insanlar. Bütün aşamalarda çok profesyonelce yaklaştıkları için içiniz rahat çocuğunuzu emanet edebiliyorsunuz. Her konuda sizi bilgilendiriyorlar. Çocuğa göre davranıyorlar ve bence en önemlisi de bu. Bu yaşlar çocuklar için çok önemli. Çocuğumun mutlu ve keyifli zaman geçirdiğini görmek bir anne olarak beni çok mutlu ediyor. Bize bu güveni verebildikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

  • IC

    Merhabalar, Kasım 2022 de Saysen ailesi ile tanistik.Şuana kadar hersey gayet guzel ilerliyor.Okula alışma evresi ,ögretmenlerin sıcak kanliligi ve sevecen tavrı şuan gayet olumlu ve güzel.Cocugumuzda okula giderken ayri bi heyecan ve dönüşün de ayri bir mutlulukla dönüyor.Egitim anlamında gayet iyiler.Okulun bir vizyonu ve misyonu oldugu yaptiklari günlük egitim ve özel gunlerdende belli oluyor zaten.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Çiğli Saysen Anaokulu İletişim Bilgileri

6783 Sk. No: 30 Aydınlıkeveler Çiğli / İzmi̇r
0 232 335 1892
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum