fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi

Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 09:00/16:00
Yatılı Durumu: Yatısız
Eğitim Türü: Karma
Birinci Yabanci Dil: İngilizce

Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi Hakkında

Özel Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi , İstanbul 'un Kartal ilçesinde oldukça geniş bir alan içerisinde kurulmuş olan ve diğer eğitim bölümleri ile birlikte Ege Bilim Kolejine bağlı olan bir okuldur.
Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi temel eğitim felsefesi, Atatürk ilkeleri doğrultusunda aşağıdaki hedeflere ulaşmaktır: Öğrencilerin başkalarının haklarına ve farklılıklarına saygılı, ihtiyaçlarına duyarlı; barış, hoşgörü, demokrasi, çocuk hakları ve insan hakları gibi temel değerleri içselleştirmiş bireyler olmalarını sağlamak. Çevresine ve topluma duyarlı, sorumluluk bilinci gelişmiş, karar verme yetisine sahip bireyler yetiştirmek. En az bir yabancı dilde yetkin, farklılığın zenginlik olduğu düşüncesini benimsemiş bireyler yetiştirmek. Öğrencilerin yerel ve uluslararası kültürlere saygılı oldukları bir ortam yaratarak çok yönlü dünya vatandaşı olmalarını sağlamak. Öğrencilerin dijital vatandaşlık becerilerine sahip olmasını sağlamak. Yaptığı çalışmalarda akademik dürüstlüğü ilke edinen bireyler yetiştirmek. Öğrencilerin bilgilerini yaşayarak, uygulayarak hayata geçirmelerini sağlayacak ortamlarda yaratıcı süreçlerine destek olmak. Öğrencilerin bilimsel, toplumsal, sanatsal ve sportif alanlardaki becerileri doğrultusunda, ulusal ve uluslararası platformda deneyim edinmelerine olanak sağlamak. Öğrencilerin kendilerini tanımalarını, ilgi ve yeteneklerine uygun hedefler belirlemelerini sağlayarak onları bir üst eğitim kurumuna hazırlamaktır. Etkin öğrenme yönteminden yararlanan Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi'nde bu sayede çocukların ezber yoluyla değil deneyerek, yaşayarak, araştırarak ve tecrübe ederek kalıcı bilgiler elde etmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca etik değerlere saygılı, ve karakterli bireyler yetiştirmek hedeflenen okulda etik değerler ve karakter eğitimi verilmektedir. Eğitim-Öğretim yılının ilk haftası Etik Değerler ve Karakter Eğitimleri Haftası olarak kutlanmaktadır.
Çift dilli eğitim programı uygulanmakta olan Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi'nde öğrencilere dönem boyunca ortalama haftada 3 saat Almanca ve 18 saat İngilizce eğitim verilmektedir.Öğrencilerin iki dilli ve çok kültürlü yetişmesi için yeni model, dil öğretim tekniklerini kullanılmaktadır. Dönem boyunca verilen eğitimler ile yabancı dili, kendi anadilini öğrendiği gibi öğrenirler. Ayrıca okulda öğrencilerin Avrupa konseyince geliştirilen dil portfolyosu çalışmaları örnek alınarak dünyanın birçok ülkesinde geçerliliği olan dil pasaportu sahibi olmaları sağlanmaktadır.
Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi'nde öğrenciler 10. sınıftan itibaren seçmiş oldukları dalların sınıflarına ayrılmaktadır. (MF, TS ve Yabancı Dil) Ayrıldıkları ana dallar üzerinden “yaparak, yaşayarak” eğitim modelimiz doğrultusunda gelecek yaşama hazırlanırlar.
10. sınıftan itibaren yürütülmekte olan üniversiteye hazırlık programları ile öğrenciler 12. sınıf sonunda Üniversiteye hazır hale getirilmektedirler. Okulda akademik başarının yanında öğrencilerin algılama, düşünme, görsel, işitsel ve dokunsal becerilerinin gelişimi için de spor ve sanat alanlarında birçok kulüp çalışması gerçekleştirilmektedir.

Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 09:00 - 16:00 şeklindedir.
  • Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, Almanca dil eğitimi verilmektedir.

Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi Yorumları (1)

  • hb

    Butik okul arayışımız vardı, 2019 Aralık ayında nakille 10. sınıfa başladı kızım, sonradan başlamasına rağmen çok kısa sürede uyum sağladık, sınıf mevcutları az ve öğretmenler bire bir ilgileniyorlar çocuklarla, özellikle pandemi boyunca online eğitimde çok başarılı bir sistem oluşturdular, kızımda dikkat dağınıklığı olmasına rağmen online eğitimden hiç kopmadı, idarecilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim...

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Kartal Ege Bilim Koleji Anadolu Lisesi İletişim Bilgileri

Cumhuriyet Mahallesi, Yakacık D-100 Kuzey Yan Yol, No:6, Kartal/İstanbul
0 216 706 6895
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum