fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi

Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 24
Okul Saatleri:
Tam gün: 09:00/17:00
Yatılı Durumu: Yatısız
Devlet Teşviği: Var
Eğitim Türü: Karma
Birinci Yabanci Dil: İngilizce

Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul ilinin Küçükçekmece ilçesinde eğitim vermekte olan özel bir eğitim kurumudur. Kurum, uyguladığı yenilikçi eğitim programlarıyla öğrencilere alışılmışın dışında bir lise eğitimi deneyimi sunmaktadır. "HAYATA HAZIRLAYAN OKUL" mottosuyla oluşturulmuş olan eğitim süreçleri sayesinde öğrencilerini Türkiye' nin çeşitli illerinde 40 şubesiyle, sadece akademik anlamda değil sosyal anlamda da hayata hazırlamaktadır. Bu doğrultuda kurulan akademik kadro, kendi branşlarında başarılı uzman eğitmenler olmalarının yanı sıra, öğrencilerle iletişim becerileri de güçlü tecrübeli öğretmenlerden oluşmaktadır.
Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi, Küçükçekmece'de MEB odaklı, Proje temelli eğitiminin yanı sıra öğrenci merkezli, yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli ile de öğrencilerini her zaman bir üst seviyeye taşımayı hedefleyen bir okuldur. Öğrencilerimiz kendi hazırladıkları projeleriyle TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi bilimsel ve teknolojik platformlarda da okulumuzu temsil edebilecek şekilde uzman mühendis öğretmenleri tarafından eğitilmekte, bu platformlarda ürettikleri projeleriyle yarışıp ödül kazanacak seviyelere getirilmektedir.
Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi, küçükçekmece İlçesinde fiziksel şartlarıyla da öğrencilerinin akademik, sportif ve sanatsal beklentilerini karşılamayı amaçlamaktadır. Tüm sınıflarda standart olarak akıllı tahta ve projeksiyon sisteminden faydalanılmakta ve bunun yanında kurum içerisinde açık ve kapalı spor alanları, konferans salonu, fen ve bilgisayar laboratuvarları, akademik becerileri geliştirme atölyeleri bulunmaktadır. Böylelikle öğrencilerin ihtiyaç duyabilecekleri alanlar öğrencilere kampüs içerisinde sağlanmaktadır.
Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini ülkenin en iyi üniversitelerine yerleştirmek adına çabalarını sürdürmektedir. Bu çaba doğrultusunda öğrencilere verilen müfredat dersleri yoğun ve verimli şekilde gerçekleştirilmektedir. Özel Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi Müfredat derslerinin yanında öğrencilere özel soru çözümleri ve etütler sağlanmakta, ayda bir deneme sınavları yapılarak öğrencilerin akademik gelişimleri ölçülmekte, deneme sınavlarının sonuçlarına göre öğrenciye özel çalışma takvimi düzenlenip akademik başarı oranının yükseltilmesi hedeflemektedir. Böylelikle öğrencilerin eğitim süreçleri aksaklığa uğramadan, tam verimle ve daima gelişime açık bir şekilde akademik olarak hep bir üst seviye hedeflenerek kampüs içerisinde devam etmektedir. Halkalı Özel Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, Teknisyen ünvanıyla mezun olmakta diplomalarının yanı sıra EOROPASS Belgesi ve İşyeri Açma Belgesi de verilmektedir.
Kişiye Özgü Öğretim Modeli her öğrencinin öğrenme stilinin birbirinden farklı olabileceği ve her öğrencinin öğrenebileceği esasına dayanır. Bu model öğrencilerin eğitim öğretim sürecindeki bireysel farklılıklarını, ilgi ve yetenek alanlarını dikkate alarak kişiye özgü planlanan ve uygulanan bir eğitim modelidir. Böylece öğrencilerin öğrenme biçimindeki farklılıklarını dikkate alarak “Kişilerin öğrenme tarzları, onların parmak izleri kadar özeldir.” tespitinden hareketle öğretim süreçleri planlanır. Bu modelde öğrencinin; yeni bir şey öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken ve hatırlarken farklı ve kendine özgü yollar kullanması, keşfetmesi sağlanır. Bunun için öğrencilere kişisel öğrenme biçimleri ile ilgili uygulamalar verilir. Öğrenciler için öğrenme biçimi, çalışma alışkanlıkları gibi birçok detayın yer aldığı bir öğrenme yolu belirlenir. Hem bireysel olarak öğrencinin hem de sınıfın öğrenme profili çıkarılarak dersler bu profile özgü planlanır ve işlenir.
Öğrencilerimize dokuzuncu sınıftan itibaren profesyonel eğitim koçluğu ile belli bir alanda özel çalışma ve araştırma yapma ve proje hazırlama eğitimleri verilir. Bununla birlikte öğrencilerimize; hangi kariyeri ve mesleği seçerlerse tutku ile yapacakları bir işe sahip olacakları, sahip oldukları beceriler ile hangi alanda daha başarılı olacaklarına dair uygulamalar yapılır.
Böylece baskın olan kariyer eğilimlerine ve kişilik özelliklerine uygun ilgi alanları ve meslekleri tespit edilip bunlara ulaşmayı sağlayacak eğitim programları ve çalışma ortamları planlanarak süreçler yakından takip edilir; güçlü oldukları ve merak duydukları alana yönelik çalışmalar yapmaları ve o alanda projeler hazırlamaları sağlanır. Bu amaca yönelik öğrencilerimiz, “Kariyer Günleri” ile birbirinden seçkin farklı meslek erbabı, iş adamı, akademisyen, uzman, yönetici ve yazarlar ile buluşturulur, sertifika programları düzenlenir.

Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Çoklu Zeka Modeli

- Proje Temelli Öğrenme Eğitim Modeli

- Sınav Odaklı Eğitim Sistemi

- İşbirlikli Öğrenme Modeli

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Catering firması tarafından getiriliyor

● Her sınıftan kaç şube var?

- 4+

● Okulda Hangi Bölümler Mevcut?

- Eşit Ağırlık

- Sözel

- Sayısal

- Dil

● Mezun Olan Öğrencilerinizin Bir Üniversiteye Yerleşme Oranı Nedir?

- %85-%90

● Okulda Hangi Mesleki Bölümler Mevcut?

- Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Evet

● Verilen üstün yetenek bursları nelerdir?

- Spor Bursu

- Sanat Bursu

- Akademik Başarı Bursu

- Üstün Zeka Bursu

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Üniversiteye Hazırlık Sürecinde Kurs Desteği Sağlanıyor mu?

- Evet

Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    24
  • Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 09:00 - 17:00 şeklindedir.
  • Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, Almanca, Fransızca dil eğitimi verilmektedir.

Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi Yorumları (5)

  • Halkalı Teknokent Koleji bizim için hem okul hem de bir aile.. Gerek idari kadro gerek eğitimcilerimiz özveriyle bizler için çalışıyorlar. Her birine özellikle ÖĞRENCİ İŞLERİ KOORDİNATÖRÜMÜZ AYŞE Hanıma en içten sevgilerimi sunuyorum. Bu okul bir ayrıcalıktır.

  • Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi

    Okulun Cevabı:

    Değerli Velimiz, değerli düşünceleriniz için teşekkür ederiz.

  • Ce

    3 senedir bu okuldayız egitiminden cok memnunum her konuda yardimcı oluyorlar cocuklarla iletisimi güzel genel anlamda okulla ilgili hicbir sikayetim yok

  • Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz güzel düşünceleriniz için teşekkür ederiz.

  • AG

    İlgili kadrosuyla güzel bir ekipSosyal etkinlikler arttırılabilir.

  • Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz, yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • HY

    Öğrencim geçen yıl Teknokent Kolejinden mezun oldu. Hem akademik tem de idari olarak öğrencilerin tüm sorunlarıyla ilgileniyorlar. 12. sınıflara üniversiteye hazırlık konusunda fazlasıyla destek oldular ve kızım üniversiteyi kazandı. Yine de herhangi bir desteğe ihtiyacımız olduğunda okulumuzdan destek alabiliyoruz. Teknokent Koleji Kurucusundan öğretmenlerine ve tüm kadrosuna emekleri için Teşekkür ederim.

  • Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi

    Okulun Cevabı:

    Değerli Velimiz, güzel düşünceleriniz için teşekkür ederiz.

  • FG

    Güler yüzlü idari kadrosu ve öğretmenleri sayesinde oğlum okumayı sevdi. Sadece derslerde değil her platformda öğrencinin ve velinin yanındalar. Özellikle üniversiteye hazırlık konusunda yaptıkları takviyelerle dershaneye ihtiyaç duymuyoruz Tüm Halkalı Teknokent Koleji ailesine teşekkür ediyorum ve herkese tavsiye ederim.

  • Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi

    Okulun Cevabı:

    Sayın velimiz, değerli yorumunuz için çok teşekkür ederiz.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Halkalı Teknokent Koleji Teknik Anadolu Lisesi İletişim Bilgileri

İstasyon Mah. 1421. Sokak Divan Rezidans D Blok No:1 Küçükçekmece/ İstanbul
0 212 963 2071
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum