fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Uğur Okulları Ardıçlı Anadolu Lisesi

Özel Uğur Okulları Ardıçlı Anadolu Lisesi verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Okul Saatleri:
Tam gün: 09:00/16:30
Eğitim Türü: Karma
Birinci Yabanci Dil: İngilizce

Özel Uğur Okulları Ardıçlı Anadolu Lisesi Hakkında

Uğur Okulları lise kademesinde öğrencilere bir yandan temel akademik yetkinlikler kazandırılırken diğer yandan kariyer planlamaları yapılır ve meslek seçimine yönelik gelişimleri izlenir.

Dersler kademeli olarak ele alınır ve 9. ve 10. sınıflarda “Akademik Kur Sistemi” uygulanır. Akademik Kur Sistemi ile öğrenciler, okula başladıkları günden itibaren, derslerde edindikleri kazanımlar doğrultusunda etkin bir eğitim sürecine dahil edilir.

11. ve 12. sınıf öğrencileri, “Üniversite Sınavına Hazırlık Programı” kapsamında hayal ettikleri üniversiteyi kazanacak düzey ve yeterlilikte eğitim alırlar.
Öğrencilerini dünya üniversitelerine hazırlayan Uğur Okullarında 11. sınıf eğitimi, MEB akademik takviminden önce, 9. ve 10. sınıfın belli konularının genel tekrarı yapılarak başlar ve böylece öğrencilerin konu eksikliklerini gidermesi sağlanır. Gelecekte okumak istedikleri bölüm ve seçmek istedikleri meslek hakkında kapsamlı bilgi almaları hedeflenir. Öğrenciler, 11. sınıf eğitim dönemi başında uzman psikolojik danışman ve psikologlar eşliğinde üniversite tercihlerini yaparlar. Bu tercihler baz alınarak “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” uygulanır.

Uğur Sınav'a Hazırlık Merkezi

Öğrenci ve velilerine ulusal sınav sistemleri hakkında bilgilendirme sunan, öğrencinin akademik başarısını destekleyen Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, belirlenen hedef ve kişisel analiz çerçevesinde öğrencinin bilişsel gelişimine ve hedeflerine uygun çalışma planı ve materyaller hazırlar. Yarım asrı aşkın sınavlara hazırlık deneyimine sahip Uğur Okullarında, eğitim teknolojilerinin en güncel araçları ve düzenli geri bildirim sistemi ile öğrencilerin sınava hazırlık süreci desteklenir.

Her öğrenci, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi’nde, U-Coach ile birlikte Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) biriminin kariyer gelişimlerine yönelik uyguladığı çeşitli envanterlerde, meslek grupları tanıtımının, okul ve meslek tercihlerine yönelik çalışmaların yapıldığı etkinliklerde aktif bir şekilde rol alır. Merkezler, öğrencinin iç disiplin duygusunu geliştirmesini ve kişisel yeterliliğini yine kişisel raporlar aracılığıyla görmesini sağlayarak, öğrencinin sınava hazırlık noktasında eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olurken; fiziksel, sosyal, duygusal gelişimlerini de destekler.

Bu kapsamda sunulan hizmetlerden faydalanan öğrencilerin kazanımları, Akademik Gelişim Dosyası’nda toplanır. Tüm bu kazanımlar öğrencilere vizyon katarak öz güvenlerini ve analitik düşünme yeteneğini geliştirir, onlara girişimcilik ruhu kazandırır. Öğrencinin kazandığı başarı belgelerinin ve ürettiği projelerin bulunduğu portfolyo ile bir üst okula geçişinde avantaj elde etmesi sağlanır.

Uğur İnternational

Uğur International programları kapsamında öğrenciler, Kanada, İngiltere ve ABD gibi dünyanın birçok ülkesinde eğitim alırken sosyal ve kültürel açıdan vizyonlarını geliştirirler. Yapılan etkinliklerin hepsi belli bir akademik hedef içinde tasarlanıp uygulanırken müfredatı destekleyici her türlü yurt içi ve yurt dışı gezi ve etkinlikler, okul içinde çalışmalarını sürdüren Uğur International tarafından yürütülür.

Planlanan tüm etkinlikler, öğrencilere farklı bakış açısı kazandırmayı ve gelecekteki eğitim yaşantılarına yön vermeyi sağlayacak şekilde tasarlanır.

Yurt Dışı Üniversite Programları

Lisans öğrenimini yurt dışında sürdürmeyi hedefleyen öğrenciler için, üniversite seçiminden başvuru koşullarına kadar adımları doğru atmak önemlidir. Uğur International, tüm bu süreçlerde öğrencilere akademik danışmanlık hizmeti vererek doğru bir şekilde yönlendirilmelerini sağlar.

Öğrencilerin seçecekleri bölümden kişisel becerilerine, yıllık eğitimlerine ayıracakları bütçeden kariyer planlamalarına kadar birçok etken başvuru sürecini doğrudan etkiler. Üniversitelerin kabul şartlarını sağlamak için öğrencilerin sosyal ve iletişim becerileri, liderlik özellikleri, takım çalışmasına ve iş birliğine yatkınlık gibi özellikleri değerlendirilir. Uğur Okulları öğrencileri, BAU Global eğitim ağında yer alan 4 kıtada, 11 ülkede, 10 üniversite ve 4 dil okulu başta olmak üzere dünyanın saygın üniversitelerinde öğrenim bursu ve sertifika olanaklarından faydalanır.

Yurt Dışı Lise Değişim Programları

Yurt dışı lise değişim programları; başta Amerika ve Kanada’da olmak üzere, dünyada birçok ülkede, farklı kültürleri tanımak amacıyla öğrencilerin devlet okullarında okumasını ve aile yanında kalmasını sağlayan bir sistemdir.
Lise değişim programları öğrencilere; yoğunlukla Amerika, Kanada ve Avrupa ülkelerinde yarım dönemi, bir akademik yılı veya tüm liseyi tamamlama seçenekleri sunar.
Uğur International ile akademik yıl içerisinde yapılan dil ve akademik yeterlilik sınavları sonrası, öğrenci ve veliler ile yapılan birebir görüşmeler sonucunda öğrenciye en uygun ülke, akademik program ve olabilecek akademik yılı programlayarak eğitim danışmanlığı sağlanır.

Yurt Dışı ve Yurt İçi Akademik Geziler

Yurt dışı programlarla öğrencilerin yabancı dil yetkinliklerini geliştirmeleri, bilimsel ve sosyal etkinlikler ile toplum içinde birey olarak hareket edebilmeleri ve öz güvenlerini artırmaları hedeflenir.

Yurt içi geziler ise öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmelerini, ülke genelinde bilgilerini artırmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen etkinliklerdir.
Öğrenciler; gündelik hayatlarından uzaklaşarak katıldıkları bu gezilerde, kendilerini ifade etme yeteneklerini artırırken, araştırma yapma alışkanlığı edinirler.

Yurt Dışı Yaz Okulları

Uğur Okulları öğrencileri, yoğun bir ders yılı sonunda öğrendikleri yabancı dili, Yurt Dışı Yaz Okulları programıyla eğlenceli bir şekilde kullanma şansı edinirler. Bu programların temel amacı, öğrencilere sadece yabancı dili öğretmek değil, var olan yabancı dil seviyesini de ilerletmektir. Aynı zamanda öğrencilerin genel kültürlerini geliştirmelerini, vizyonlarını genişletmelerini, gittikleri ülkenin tarihi ve sanatsal alanlarını ziyaret ederek kültürünü de tanımalarını sağlanır.


Uğur Okulları öğrencileri, lise diplomasının yanına ekleyebileceği Amerika Birleşik Devletleri (ABD) lise diploması ile dünyanın kapılarını aralıyor.

Öğrencilerini çağın ve geleceğin ihtiyaçlarına uyum sağlayabilecek, birer dünya vatandaşı olma hedefiyle yetiştiren Uğur Okulları, Mentora American School çift diploma programı ile öğrencilerine lise diplomalarının yanında akredite bir Amerikan lise diplomasıyla mezun olma olanağı sağlıyor.

19 Amerikan Üniversitesine Direkt Geçiş Hakkı


Lise eğitimine devam ederken Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Mentora American School çift diploma programına katılan Uğurlu lise öğrencileri yüzde 100 akredite bir Amerikan lise diploması alabiliyor. Program kapsamında uluslararası öğrencileri üniversiteye hazırlamak için tasarlanmış ve yüksek nitelikli, ana dili İngilizce olan öğretmenler tarafından verilen çevrimiçi bir müfredat sunuluyor. Dersler uzaktan eğitimle asenkron ya da senkron olarak gerçekleştiriliyor. Çift diploma programı mezunları International University Alliance iş birliği ile 19 Amerikan Üniversitesine direkt geçiş hakkına sahip olacaktır.

Özel Uğur Okulları Ardıçlı Anadolu Lisesi Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- STEM

- Aktif Öğrenme Sistemi

- (DP) Diploma Programme - Diploma Programı

- Sınav Odaklı Eğitim Sistemi

- İşbirlikli Öğrenme Modeli

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

- Cambridge Eğitim Sistemi

- Tam Zamanlı İngilizce Eğitimi

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 35 dakika

● Her sınıftan kaç şube var?

- 2

● Okulda Hangi Bölümler Mevcut?

- Eşit Ağırlık

- Sayısal

● Üniversiteye Hazırlık Sürecinde Kurs Desteği Sağlanıyor mu?

- Evet

● Mezun Olan Öğrencilerinizin Bir Üniversiteye Yerleşme Oranı Nedir?

- %85-%90

Özel Uğur Okulları Ardıçlı Anadolu Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Uğur Okulları Ardıçlı Anadolu Lisesi hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 09:00 - 16:30 şeklindedir.
  • Özel Uğur Okulları Ardıçlı Anadolu Lisesi hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Almanca, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.

Özel Uğur Okulları Ardıçlı Anadolu Lisesi Yorumları (9)

  • sa

    çok memnunuz bu çevredeki en iyi okullardan biri diyebilirim akademik takibi çok iyi yapıyorlar

  • fs

    Sınava yönelik çalışmaları yoğun olan bir okul biz çok memnun kaldık iyi ki gelmişiz

  • fa

    Bu yıl ilk yılımız çok memnunuz öğretmenlerimizi çok seviyoruz hepsi çok ilgili

  • Gözüm arkada kalmıyor güvenli ve hızlıca herkese ulaşabiliyorum benim için önemli olan bu tavsiye ederim

  • SA

    Sınav odaklı sınava hazırlayan bir okul istiyorsanız tercih edebilirsiniz 3 yıldır uğur okullarındayız çokta memnunuz

  • AO

    11. Sınıfta geldik bu yıl son senemiz sınava hazırlanıyor oglum iyi ki gelmişiz deneme sonuçları çok iyi geliyor

  • AA

    Öğretmenlerimizden ve okul çalışanlarından çok memnunuz tavsiye ederim herkes çok ilgili

  • CK

    Dersane geçmişi olduğu için kayıt yaptırmıştık iyi ki kayıt olmuşuz. Sınava hazırlık konusunda çok iyiler

  • Ro

    Disiplinli bir okul sınava yönelik çalışmalarıda var 11.sınıfta kızım tavsiye ederim

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Uğur Okulları Ardıçlı Anadolu Lisesi İletişim Bilgileri

Ardıçlı Mah. Ardıç Cad. No:5, Esenyurt / İstanbul
0 212 963 2087
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum