fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Ortaokulu

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Ortaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Sınıf Mevcudu: 12
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:30/15:50

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Ortaokulu Hakkında


İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Ortaokulu / müzik ve sahne sanatları lisesi yüksek öğretime bağlı olan devlet konservatuarlarında özel yetenekli küçük yaş öğrencilerin eğitilmesi amacıyla tanınan özel statü gereğince öğrenci kabul etmektedir. 2016 yılında eğitim öğretime başlayan okulumuz ilk ve orta öğretim kademelerinde tam zamanlı olarak eğitim vermekte olup Türk Musikisi Devlet Konservatuarları arasında bu kademede örgün eğitim veren ilk ve tek kurumdur.

Özel statüsü gereğince tüm dersler üniversitemizin akademik personeli tarafından yürütülmektedir. Kültür derslerinde müfredat bakımından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı diğer okullarla eşgüdümlü hareket edilmekte, alan derslerinde ise üniversite senatomuzun nihai kararıyla yapılandırılan bir eğitim öğretim süreci işlemektedir. Öğrencilerimizin yüksek öğretim kapsamında ve İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi olması sebebiyle Üniversitemizin tüm öğrencilerine sağladığı eğitim ve sosyal imkanlardan faydalanabilmektedirler.

Ortaokul kademesinde zorunlu alan ve yardımcı alan dersleri kapsamında Çalgı, Makam Müziği Teorisi ve Solfeji, Tonal Müzik Teorisi ve Solfeji, Ritim Uygulama Türk Sanat Müziği Repertuarı, Türk Halk Müziği Repertuarı, Piyano, Koro, Beden ve Ritim dersleri okutulmaktadır.

Alana özgü seçmeli ders olarak ise Birlikte Çalma, Çalgıda Deşifre, Korrepetisyon, Nefes Teknikleri, Oyun ve Yaratıcılık, Dans ve Drama ve Şarkılı Oyunlar ve Oyun Repertuarı gibi dersler tercih edilebilmektedir.

Lise kademesinde zorunlu alan ve yardımcı alan dersleri kapsamında Çalgı, Makam Müziği Teorisi ve Solfeji, Tonal Müzik Teorisi ve Solfeji, Türk Halk Müziği ve Solfeji, Türk Halk Müziği Repertuarı, Piyano, Koro ve Armoni dersleri okutulmaktadır.

Alana özgü seçmeli ders olarak ise Çalgıda Deşifre, Çalgıda Türk Müziği Üslubu ve Uygulama, Korrepetisyon, Oda Müziği, Çalgı Bilgisi, Müziksel Yaratma, Çalıp Söyleme Geleneği, Ses Sağlığı, Türk Halk Oyunları, Oyun Uygulama Teknikleri ve Sahne ve Beden Dili gibi dersler tercih edilebilmektedir.

Okulumuzda eğitim verilen çalgılar Kanun, Tanbur, Ud, Ney, Üç Telli Klasik Kemençe, Dört Telli Klasik Kemençe, Bağlama, Tar, Kaval, Mey, Kemane, Kemança, Vurmalı Çalgılar, Piyano, Gitar, Keman, Viyola, Viyolonsel, Flüt ve Klarnet olarak ön plana çıkmaktadır.

Okulumuzda, öğrencilerimizin çeşitli alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri etkinlikler yapılmaktadır. Bu kapsamda kampüs içerisinde yer alan Konservatuar kütüphanemizin yanı sıra ortaokul ve lisemize bağlı bir kütüphane öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Satranç ve oyun odalarımızda öğrencilerimiz çeşitli zeka oyunlarından faydalanabilmekte, kulüp etkinlikleri kapsamında alanında ödül almış hocalarımızdan satranç, masa tenisi dersleri alabilmektedirler. Film ve barkovizyon odamızda eğitim odaklı seminerler, film gösterimi gibi çeşitli görsel ve işitsel etkinlikler yapılarak öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlanmaktadır. Kültürel etkinlikler kapsamında çeşitli zamanlarda yapılan gezi, konser ve tiyatro etkinliklerine katılarak öğrencilerimizin farklı alanlarda deneyim sahibi olmaları amaçlanmaktadır.

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun belirlediği ve yasal olarak zorunlu olan dersler, Bakanlığa bağlı diğer tüm okullarda uygulandığı gibi aynı müfredat materyaller kullanılarak e-okul sistemi üzerinden eşgüdümlü olarak yürütülmektedir.

Ortaokul kademesinde zorunlu kültür dersleri kapsamında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Rehberlik ve Kariyer Planlama dersleri okutulmaktadır. Seçmeli kültür dersi olarak ise Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği ve e-okul sisteminde kayıtlı derslerin tamamı tercih edilebilmektedir.

Lise kademesinde kültür dersleri kapsamında Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Tarih, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Sağlık Bilgisi, Felsefe, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri okutulmaktadır. Seçmeli kültür dersi olarak ise Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği ve e-okul sisteminde kayıtlı derslerin tamamı tercih edilebilmektedir. Kültür dersleri kurumumuzca Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarından seçilmiş ve alanında uzman öğretmenler tarafından verilmektedir.

Okulumuzda, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun belirlediği kültür derslerinin yanında alana özgü sanat derslerinin de yer aldığı bir eğitim müfredatı uygulanmaktadır. Hafta içi 08:30 – 15:50 saatleri arasında tam gün olarak eğitim verilmektedir.

Öğrencilerimizin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde tüm öğrencilere hizmet veren yemekhane ve okul kantinleri bulunmaktadır. Öğrencilerimiz adlarına tanımlanmış kimlikleri ile yemekhane hizmetinden faydalanabilmektedirler. Sağlık hizmeti kapsamında kampüs içerisinde yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Mediko Sosyal tesislerinde alanında uzman doktor ve hemşirelerden destek alınabilmektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Ortaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Ortaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:30 - 15:50 şeklindedir.
  • İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Ortaokulu adresi nedir?
    Harbiye Mah. Maçka Cad. İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü Şişli/İstanbul
  • İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Ortaokulu telefon numarası nedir?
    02122402750
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Ortaokulu İletişim Bilgileri

Harbiye Mah. Maçka Cad. İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü Şişli/İstanbul
0 212 240 27** Numarayı Göster
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum