Kızılay Haftası
Kızılay Haftası etkinliklerde minik öğrencilerimize Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık çalışmaları yaptık. Çeşitli etkinlikler, uygulamalar ve günün anlam ve önemini belirten eğitici oyunlar oynanarak, filmler izleyerek Kızılay ve acil durumlarda yardımlaşmanın önemini kavrıyoruz.
Okul öncesi öğrencilerimiz Kızılay haftası kapsamında drama yaparak, değişik şekillerde canlandırmalarını yaparak hem öğreniyorlar, hem eğleniyorlar.
Cumhuriyet Bayramı
Gün boyu miniklere özel hazırlanan etkinliklerle Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönümünü en eğlenceli şekilde kutluyoruz. O günün anlamına özel şiirler ve şarkılar söyledik
Minik dahiler, Cumhuriyet hakkında bilgilenirken hem eğleniyor hem öğreniyor.
Eğlenceli Bilim ve Zeka Oyunları
Sunduğumuz farklı ve özel etkinliklerle çocukların eğlenirken
zihinsel ve bilişsel olarak
gelişmesini sağlıyoruz. Zeka gelişimine katkıda bulunuyoruz.
Minikler için Akademisyenler tarafından hazırlanmış Tübitak destekli eğitim program etkinlikler ile yarının dahilerini yetiştiriyoruz.
Yetenek ve Zeka Gelişim Programı
Unutmayın,
Başarısız çocuk yoktur.
Yetenekleri keşfedilemeyen çocuklar vardır. O çocuklardan birisi de sizin çocuğunuz olabilir...
IQ = Bilişsel Zeka
EQ = Duygusal Zeka
Bu deyimleri çocuklarınız okula gitmeye başladığından itibaren sıkça duyacaksınız. Zeka düzeylerini belirleyen bu normlar, çocukların gelişim için önemlidir. İnsanların zeka düzeylerinin çok azı doğuştan genlerle kişiye aktarılmaktadır. Zeka düzeyi ve kişilerin algıları yapılan eğitimlerle geliştirilebilmektedir.
İster iş, ister kişisel ilişkiler olsun, herhangi bir alanda başarı, EQ ve IQ gibi bu iki zeka düzeyinin gelişimine dayanır. Bu dinamiklerden birini veya her ikisini birden arzularsanız, hedeflerinize ulaşmanız neredeyse imkansız olacaktır. İşte bu yüzden: içinizdeki bu özellikleri nasıl güçlendireceğinizi ayırt etmek ve edinmek eğitimsel bir iştir.
Bazı ebeveynler çocuğunun ilgi ve yeteneklerini okul öncesinde keşfederken, bazıları ilköğretimde, bazıları daha sonraki yıllarda fark eder. Ama çoğunlukla bu yetenekler erken yaşlarda keşfedilmediğinden kayba uğramaktadırlar. Ve hatta bazıları hiç keşfedilemeden yok olmaktadır.
Okulumuzda üç yaştan itibaren çocuklarımıza zeka ve yetenek gelişimi için özel eğitimler verilmektedir. Dahi Beyinler yetenek gelişim programı ile çocukların zeka ve yeteneklerinin gelişimini pekiştirecek uygulamalı etkinlikler düzenlenmektedir.
Geleceğin dahileri burada yetişiyor.
Uzay Haftası
Uzay haftası sayesinde öğrendiğimiz gezegenleri tekrar etmiş olduk bilmediklerimizi de öğrenmiş olduk ve her ay 1 gezegen belirleyerek astronomi derslerimizde de detaylı bir şekilde o gezegenin detaylarını öğreniyoruz.
10 Kasım Atatürk'ü anma günü
Her 10 Kasım sabahı, saat 09.05 'de bütün sirenler çalar. Bütün yurtta, herkes hazır oldadır.
Sen hiç unutulmazsın, çünkü sen Atatürk'sün…
Atamızı özlem ve saygıyla anıyoruz.
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir. Bizlerde okulumuzda hafta boyunca Atatürk ile ilgili belgeseller, müzikler ve etkinlikler düzenliyoruz.
Hayvanları Koruma Günü
Çocuklara her gün hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Bu günün anlam ve önemini de çocuklara çok güzel bir şekilde anlattık. Sokaktaki hayvanlar için her gün kapımızın önüne yemek ve su koymamız gerektiğini onlarında bir canlı olduğunu ve sevgiye ihtiyacı olduklarından bahsettik. Aynı zamanda da tüm çocuklar sevdikleri hayvanların kılığına girerek bize onların taklitlerini yaptılar :)
Akıl Yürütme Becerilerini Geliştirme Etkinlikleri
Çocukların yaşına uygun görsel, işitsel, matematiksel vb. yetenek ve algılarını arttıracak, zeka gelişimini destekleyecek materyalleri kullanarak zihinsel ve düşüncesel becerilerinin artması için eğitimlerle destek veriyoruz. Çocukları periyodik şekilde takip ettiğimiz ve hangi çocuğun hangi alanda daha başarılı, algısı hangi yönde açık olduğunu bu etkinliklerle belirliyoruz.
MISIR PARTİSİNE HOŞ GELDİNİZ
Minik dahilerimizle Mısır partisi yaptık. Çocukların severek yediği mısırın oluşumunu öğrendik. Tohumlarını ektik. Bilimsel ve sanatsal mısır çalışmaları yaptık. Eğlenerek öğrenme sonrasında taze mısırlarımızı kendi mutfağımızda pişirerek yedik. Böylelikle çocuklarımız güncel hayatımızda olan bir besinin tohumdan tüketime kadar olan aşamalarını görerek, keşfederek, eğlenerek öğrenmiş oldular.
Çocuklar İçin Felsefe
Çocuklar için felsefe - P4C eğitimi şimdi Dahi Beyinler Anaokulunda.
Geçmişten geleceğe insanın sahip olması gereken en önemli becerilerden biri iletişimdir. İletişimin nitelikli hâle gelebilmesi de anlama ve anlatmayla mümkündür. Dil gelişimine ve düşünme becerisine destekçi masal, öykü ve fimlerle çocuklar için felsefe - P4C etkinlikleri ile duyduklarını, gördüklerini anlayan, yaratıcı ve eleştirel düşünen, sorgulayan, farklı düşünmeye yönlendiren, çevre ve arkadaş ilişkilerine özen gösteren, iş birlikçi bireyler yetiştirmeyi hedefledik.
- Çözüm odaklı
- Soruşturan
- Farklı düşünen
- Özenli
- İş birlikçi
- Yaratıcı
- Eleştirel
- Çevresine duyarlı
Eğlenceli Mutfak Atölyesi
Eğlenceli mutfak atölyemizde çocuklarla birlikte yemek yapıyoruz. Çocuklarınızdaki özgüven, onlara verilen küçük sorumluluklar sayesinde gelişir.
Mutfak atölyemizde çocuklarımızla hamburger, pizza, kek, poğaça, yaprak sarması ve aklınıza gelebilecek daha birçok yemeği birlikte eğlenerek yapıyoruz.
23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI ŞENLİKLERİ
23 NİSAN
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
Atamızın çocuklara hediye ettiği bu bayramın anlam ve önemini çeşitli etkinliklerle öğrenirken, bayram kutlamalarını yapıyoruz.
Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutluyoruz
Çocuk hakları, çocukların doğuştan sahip olduğu varsayılan yaşam ve tehlikelere karşı korunma haklarını tanımlayan evrensel bir kavram. Bizde bu hafta çocuklarımızla, çocuk hakları için etkinlikler içindeyiz.
Minik dahilerimizi akranları ile iyi geçinen, onlarla işbirliği içinde çalışabilen, yardımlaşmayı ön planda tutan, çevresine duyarlı, dikkat becerisi gelişmiş disiplinli ve azimli (güçlükler karşısında sebat edebilen, zorluklar karşısında yılmayan, problemleri çözmeye çalışan), olaylar karşısında soru soran, insiyatif alan, araştırma yaparak projeler üretebilen bireyler olarak geleceğe hazırlıyoruz.
Proje Tabanlı Öğrenme "Kızılay Haftası"
Proje tabanlı öğrenme etkinliğimizde bu kez konumuz "Kızılay".
Kızılay Haftası etkinliklerde minik öğrencilerimize Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık çalışmaları yaptık. Çeşitli etkinlikler, uygulamalar ve günün anlam ve önemini belirten eğitici oyunlar oynanarak, filmler izleyerek Kızılay ve acil durumlarda yardımlaşmanın önemini kavrıyoruz.
Okul öncesi öğrencilerimiz Kızılay haftası kapsamında drama yaparak, değişik şekillerde canlandırmalarını yaparak hem öğreniyorlar, hem eğleniyorlar.
LEGO YARATICI OYUN VE TASARIM ATÖLYESİ
Çocuklar ellerinde büyülü birer yapıya dönüşen
Lego tuğlalarıyla
öğrenirken hayallerini inşa ediyorlar, yaratıcılıklarını ortaya çıkarıyorlar.
Minik dahiler önce hayal ediyor, tasarlıyor ve sonrasında inşa ediyorlar.
Çocuklarımız hem eğleniyor, hem öğreniyorlar.
Karpuz Şenliği
Sıcak yaz günlerinde hem hasta etmeyip hemde içimizi en serinleten meyve olan karpuz için çocuklarımızlar çok güzel şenlik yaptık. Yemeden önce birazda eğlenmek için karpuzumuza surat çizdik ve kendi ellerimizle çok güzel karpuz limonatalar yaptık. Yaz okulu etkinliklerimiz tüm hızıyla devam etmekte :)
STEM+A Eğlenceli Bilim Atölyesi
STEM+A eğitimi Sanatsal yaratıcı tasarımlarla çocukların eğlenceli bilimsel etkinlikler düzenlemesidir.
S = Science / Bilim
T = Technology / Teknoloji
E = Engineering / Mühendislik
M = Math / Matematik
+
A = Art / Sanat
Okul öncesinden itibaren ufak yaşlarda ezbere dayalı bir sistem ile öğrenmek yerine minik dahilerin yaparak, yaşayarak öğrenmek ana hedeftir.
Ufak yaştaki çocuklar oldukça meraklı ve öğrenmeye açıktırlar. Yapılacak eğlenceli bilimsel etkinlikleri uygulamalı şekilde yaparken ufak yaştan itibaren 21. Yüzyılda revaçta olacak Bilgi işlemsel düşünmenin de temelleri atılmış olur.
Okçuluk
Yaz okulu derslerimizden okçuluk. Çocukların dışarıda eğlenerek oynadığı ve el göz koordinasyon ve kas becerilerine katkı sağlayan okçuluğu çocuklarla birlikte öğreniyoruz. Dışarıda yapılması gereken bir aktivite olduğundan havalar sıcakken yaz okulumuzda bu dersi değerlendiriyoruz.
Satranç
Akıl oyunları dersimizin yanı sıra ayrı olarak satranç derslerimizde mevcut. 3 yaşından itibaren satranca başlayan çocukların düşünme becerileri çok daha farklı oluyor. İleriki yaşlarda milli takımda olmak isteyen yada turnuvalara katılmak isteyen çocuklarımız için bu yaşta aldıkları satranç eğitimi çok faydalı olmaktadır. Biz burada çocukları eğlendirerek, kimi zaman masallarla kimi zaman şarkılarla satranç öğrenimlerini destekliyoruz.
Sıfır Atık Etkinlikleri
Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan ve çocuklara sürdürülebilir yaşam becerilerini benimsetmeyi amaçlayan etkinlikler yapıyoruz.
Doğanın sürdürüle birliği için;
-Dönüştür, Doğa kazansın
-Daha az tüket
-Değiştir, Farklı amaç için kullan
-Değerlendir, Yeniden kullan
-Düşün, Gerekli değilse tüketme
Robotik Kodlama
21. Yüzyıl becerilerini minik dahilerimize kazandırmak için çocukların yaşına uygun robot materyalleri ile kodlamayı öğretiyoruz. Onlarla robot mantığını ve yazılım algoritmasını görsel olarak bu şekilde destekleyerek çocukların gerçek bir robot nasıl kodlanır erken yaşta öğrenmesini sağlamış oluyoruz. Robotik kodlama sadece kağıt üstünde olan bir şey değildir aynı zamanda yazılımsal kısmını öğrenip bu şekilde robotları hareket etmeyi de öğrenmeleri gerekir.
Temel Beceri Ve Koordinayon Eğitimi
Temel Beceri Ve Koordinasyon / TBK Eğitimi
Okul öncesi çocuklara yönelik hazırlanmış eğitimlerle miniklerin Motorik özelliklerin gelişmesi için planladığımız Temel Beceri ve Koordinasyon Eğitimlerinde çalıştığımız konular;
-Oyunlu stabilizasyon
-Balans
-Kendi vücut ağırlığını kaldırma
-Kaba koordinasyon ve ince koordinasyon senkronizasyonu
-Esneklik
Temel Beceri ve Koordinasyon eğitimleri ile çocuklarda fiziksel gelişim süreci hızlanır. Kas, eklem ve doku gelişimleri artar.
23 Nisan
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını çocuklarımızla birlikte coşkuyla kutladık. Onlara 23 Nisan'ın önemini neden çocuk bayramı olduğunu ve ülkemiz için anlamını konuştuk. Hep birlikte marşlar şiirler söyledik dans ettik...
Proje Tabanlı Öğrenme "Dünya Su Günü"
Proje tabanlı öğrenme etkinliğimiz "Dünya Su Günü". Minik dahilerimizle Dünya su günü hakkında etkinlikler yaptık, çizgi filmler seyrettik. Dünya'mızda gün geçtikçe önemli hale gelen suyun ne kadar değerli olduğu hakkında konuştuk. Suyun tüm canlıların yaşamındaki öneminden bahsettik ve onu nasıl koruyabiliriz, boşa harcamayız fikirlerini tartıştık.
Proje Tabanlı Öğrenme eğitimlerinde işlenen konularda, çocuklara kazandırılmak istenen bilgiler direkt olarak verilmez. Öğrencilerin bilgiyi yapacağı etkinlik ve projelerle öğrenmesi hedeflenmektedir. Proje tabanlı öğrenme sayesinde çocuklar, yaşarken öğrenme imkanı bulurlar.
Bilim Teknoloji Etkinliklerimiz
Bilgisayar ve tabletler hayatımızın her anında yanımızda. Onlarsız olmaz ama nasıl kullanacağını da bilmemiz gerekir.
Bilim teknoloji etkinliklerimizde çocuklarla bilgisayar ve tabletleri inceliyoruz. Bilgisayar ile tablet arasındaki farkları uygulamalı olarak gördük. Teknolojinin işlerimizi ne kadar kolaylaştırdığını konuşarak, bilgileniyoruz. Bilgisayar ve tabletin hayatımıza kattıklarını öğrenerek, Bilgisayar ve tabletleri nasıl ve ne şekilde kullanılması hakkında bilgileri uygulamalı olarak öğreniyoruz.
Gelecek, teknolojiyi doğru kullanan minik dahilerin eseri olacaktır.
Bayramınız Kutlu Olsun
Ramazan Bayramını Kutluyoruz. Miniklerimizle Bayram etkinlikleri düzenliyoruz.
Bayram şenliğimize herkes davetlidir.
Tüm velilerimize, şeker tadında güzel bir bayram diliyoruz.
Drama ve Tiyatro Atölyesi
Drama atölyesinde minikler neler yapar? Neler öğrenir?
Minikler, rol oynama, doğaçlama gibi tiyatro tekniklerini kullanarak bir olayı, anıyı, kavramı, konuyu, düşünceyi canlandırmasını öğrenir.
Minikler, drama eğitimleriyle dikkat, algılama, dinleme, konuşma ve bedeni kullanma becerilerini geliştirirken, Hayal güçlerini de zenginleştirir. Ayrıca problem çözme yetenekleri fark etmeden gelişir.
Drama eğitimleri saygı ve sevgi esaslıdır. İyilik ve barış dolu, yaşantılara dayanarak yaşam içinden sosyal olayların canlandırılması yapılır.
Minik Dahiler İngilizce Öğreniyor - Learn by Playing
Dahi Beyinler Anaokulunda 3 yaştan itibaren miniklere yabancı dil eğitimi verilmektedir. Minikler, ingilizceyi keşfederek, eğlenerek öğreniyorlar. İngilizce eğitim için okul öncesi ufak yaş gurubu çocuklara yönelik materyaller ile birlikte özel metodlar uygulanmaktadır.
-English Learn by Playing
-Oynarken öğren sistemi ile miniklerimiz ingilizce öğreniyor.
-Sıkıcı öğretim yöntemleriyle değil, oynarken, eğlenerek öğreniyorlar.
Tüm eğitimlerimizde oyun oynarken yaşayarak öğrenme metodumuz, yabancı dil eğitimlerinde de uygulanmaktadır. Çünkü bu yaş grubundaki çocukları saatlerce bir masa başında oturup bir şeyler öğrenemez. Bu yüzden eğitim sürecini oyunlaştırmak oldukça önemlidir.
Unutmayın ki; Oyun oynamak zeka gelişimi içinde uzmanlar tarafından önerilen bir eylemdir. Çocuklar eğitim hayatlarından önce oyun oynayarak hem kelimeleri hem de motor becerilerini daha kolay şekilde kazanırlar.