fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana
LGS Tercih Asistanı
LGS Tercih Asistanı, tercih listenize ekleyebileceğiniz devlet ve özel liseler konusunda size öneriler sunar.
Doğru / Yanlış ile Hesapla
Puan / Yüzdelik ile Hesapla
Doğru / Yanlış ile Hesaplama

Türkçe (20 Soru)
Matematik (20 Soru)
Fen Bilimleri (20 Soru)
İnk. Tar. (10 Soru)
Din Kültürü (10 Soru)
Yabancı Dil (10 Soru)
Toplam
Puan / Yüzdelik ile Hesapla

Yüzdelik diliminizi girin
Puanınızı girin (Zorunlu değil)
Nasıl Kullanırım?

LGS Tercih Asistanı Nedir?

LGS Tercih Danışmanı, Liselere Geçiş Sınavı'ndaki ortalama puanınızı ve yüzdelik diliminizi hızlı ve doğru bir şekilde hesaplar. Bu bilgileri kullanarak size en uygun devlet ve özel liselerini önerir.

Ayrıca, özel liselerin sizin için verebileceği burs oranlarını hesaplamak da LGS Tercih Danışmanı'nın bir diğer önemli özelliğidir.

LGS Tercih Asistanı Nedir?

Nasıl Kullanırım?

LGS Tercih Danışmanı, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tahmini doğru ve yanlış soru sayılarınızı girerek, ortalama puanınızı ve yüzdelik diliminizi hesaplar. Bu hesaplamalar, sınav sonuçlarınızı değerlendirerek size en uygun liseleri belirlemede büyük önem taşır.

Ortalama puanınız, sınavda aldığınız doğru ve yanlış soru sayılarına göre belirlenir. Bu puan, sınavda aldığınız toplam puanın soru sayısına bölünmesiyle elde edilir. Yüzdelik diliminiz ise, sınavda tüm öğrenciler arasında aldığınız puanın kaçıncı dilimde olduğunu gösterir.

Nasıl Kullanırım?

Tamamen Ücretsiz mi?

LGS Tercih Danışmanı, tamamen ücretsiz bir hizmettir. Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) alınan puanların hesaplanmasında ve tercihlerin yapılmasında öğrencilere yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Tamamen Ücretsiz mi?

En iyi lise tercihi için LGS Tercih Asistanı kullanın!

LGS sınav sonuçlarına göre en uygun liseleri seçmek için LGS Tercih Asistanı'nı kullanarak, geleceğiniz için en doğru kararı verin ve başarıya giden yolculuğunuza emin adımlarla başlayın.

Sıkça Sorulan Sorular

LGS nedir?

LGS, Liselere Geçiş Sistemi olarak bilinen, MEB tarafından düzenlenen liseye geçiş sınavıdır. LGS, Liselere Geçiş Sistemi’nin kısaltmasıdır. LGS sınavına girerek öğrenciler merkezi sınavla öğrenci alan liselere başvurabilmektedirler. Öğrenciler bu sınavdan aldıkları puan ile anadolu liselerine, fen liselerine, anadolu imam hatip liselerine, sosyal bilimler liselerine, mesleki ve teknik anadolu liselerine tercih yapma hakkı kazanmaktadırlar. LGS’ye katılım zorunlu değildir. LGS sınavlarına katılmak istemeyen öğrenciler adrese dayalı okul tercihinde bulunabilirler. Merkezi sınavla öğrenci almayan okullar da bulunmaktadır ve dileyen öğrenciler bu okulları tercih edebilmektedir. 2023 LGS sınavı 4 Haziran tarihinde gerçekleştirilecektir.

LGS'de hangi derslerden kaç soru var?

2023 LGS sınavında toplam 90 soru bulunmaktadır. Aynı gün gerçekleşen iki oturumda öğrenciler toplam 90 soruyu çözmelidir. Türkçe dersinde 20 soru, Matematik dersinde 20 soru, Fen ve Teknoloji dersinde 20 soru, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde 10 soru, İngilizce dersinde 10 soru bulunmaktadır. Bu sorular çoktan seçmelidir ve 4 şıklıdır. Sözel bölüm için verilen süre 50 soru için 75 dakika, sayısal bölüm için 40 soru 80 dakika şeklindedir. Bu sorular 8. sınıf konularını içermektedir.

LGS net sayısı nasıl hesaplanır?

Öğrencinin net sayısı, yani ham puanı öğrencinin cevapladığı yanlış soruların sayısının üçte birini doğru cevapladığı soru sayısından çıkarılarak bulunmaktadır. Lgs sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Bu nedenle net sayısını yanlışların doğruyu götürmesi etkilemektedir.

LGS puan hesaplama nasıl yapılıyor?

LGS puan hesaplamak, her bir dersten doğru, yanlış ve boş soru sayılarınızı bildiğiniz sürece oldukça kolay bir işlemdir. Her bir dersteki net sayınız, o dersin katsayısıyla beraber hesaplanarak puanınızı oluşturmaktadır. Okul.com.tr’nin sizlere ücretsiz olarak sunduğu tercih danışmanlığı hizmeti ile ortalama puanınızı kolayca hesaplayabilir, puanınıza göre yerleşebileceğiniz devlet liselerini görüntüleyebilirsiniz. Puanınızla burs kazanabileceğiniz özel liseleri tek bir listeleme sayfası üzerinden ulaşabilir tek tıkla kolayca başvurabilirsiniz.

Yüzdelik dilim nedir?

Yüzdelik dilim, puanınız doğrultusunda elde ettiğiniz sıralamanın yüzdeliğe vurulmuş halidir.. Okula girişlerde asıl önemli olan değer yüzdelik dilimdir. Liselerin taban puanları ve tavan puanları sınav koşullarına göre değişiklik gösterse de yüzdelik dilimler daha net bilgi edinilmesine yardımcı olmaktadır.

Yüzdelik dilim ne işe yarar?

Yüzdelik dilim ne işe yarar sorusunun cevabı ise, yüzdelik diliminize göre yerleştirileceğinizdir. Sınava girdiğiniz seneki ortalamaya göre yapacağınız netler yüzdelik diliminizi belirlemektedir.

Yüzdelik dilim nasıl hesaplanır?

Yüzdelik dilim, sıralamanızın 100 sayısı ile oransal ifadesidir. Ücretsiz Tercih Danışmanı ile LGS puan hesaplama, LGS yüzdelik dilim hesaplama gibi sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

LGS'de yanlışlar doğruları götürüyor mu?

LGS sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Yanlış yaptığınız her 3 soru için bir doğru cevabınız toplam doğru sayınızdan düşmektedir.

LGS'nin kapsamı nedir?

LGS Sınavı, ağırlıklı olarak 8. sınıf konularını içermektedir. Önceki yıllardaki yoruma dayalı soruların yerine LGS ile birlikte bilgiyi ve mantıkla muhakeme yeteneğini ölçen sorulara yer verilmektedir.

LGS Nasıl uygulanıyor?

LGS, aynı gün iki oturum şeklinde uygulanmaktadır. Bu oturumlardan bir tanesi sözel bir tanesi sayısal alandaki dersleri kapsamaktadır. Sözel bölüm için öğrencilere 75 dakika, sayısal bölüm için ise 80 dakika verilmektedir.

LGS'de derslerin katsayısı kaçtır?

Matematik, fen bilimleri ve türkçe derslerinin katsayıları 4 iken, diğer derslerin katsayıları 1’dir. LGS’de derslerindeki katsayıları, LGS’ye giren öğrencilerin derslerdeki başarı oranları belirlemektedir. 2021 LGS sınavında katsayısı en yüksek dersler sırasıyla matematik, fen bilimleri ve türkçedir. Öğrencilerin her sene en az net çıkardıkları matematik dersinin, bu sene de belirleyici olması beklenmektedir.

Merkezi yerleştirme nedir?

Merkezi yerleştirme, sınavla öğrenci kabul eden okullar için geçerli bir yerleştirme türüdür. Bu yerleştirme türünde öğrenciler merkezi sınav puanlarıyla, belirli kontenjanlar dahilinde okullara yerleştirilmektedir. Sıralamaları aynı olan öğrencilerin aynı okulu tercih etmeleri durumunda OBP isimli, ortaokul notlarını içeren ortaokul başarı puanı devreye girmektedir.

Yerel yerleştirme nedir?

Yerel yerleştirme öğrencilerin sınav puanlarıyla değil, okul dönemindeki başarılarıyla tercih yaptıkları bir yerleştirme türüdür. Yerel yerleştirme türünde, öğrencilerin LGS sınavına girmeleri beklenmez. Bu yerleştirme türünde öğrenciler okul başarı puanlarına, devamsızlık durumlarına, ikamet ettikleri konumlarına göre liselere yerleştirilmektedir. LGS sınavına girmiş öğrenciler de merkezi puanla yerleşememeleri durumunda yerel yerleştirmelerden yararlanabilmektedir.

LGS'ye kimler girebilir?

LGS sınavına 8. sınıf öğrencileri girebilmektedir. Öğrencilerin sınava girebilmeleri için 8. sınıfta örgün eğitim kurumlarına devam etmeleri gerekmektedir.

Bir yanlış kaç puan götürür?

3 yanlış bir doğruyu götürmektedir. Bu da yanlış cevaplanmış bir sorunun 0,33 puanı götürdüğü şeklinde hesaplanabilmektedir.

LGS tercihleri nasıl yapılır?

2023 LGS tercihleri, sınav sonuçları açıklandıktan sonra e okul üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yerel yerleştirme tercihleri ve merkezi yerleştirme tercihleri farklı sayfalar üzerinden yapılmaktadır. Yerel yerleştirmeler de öğrencilerin 5 tercih yapma hakkı bulunmaktadır. Bu 5 tercihten ilk üçü öğrencinin kayıt alanından gerçekleştirilmelidir. Merkezi yerleştirme tercihlerinde ise öğrenciler sınavla kayıt alan okullar bölümünden 10 adet okulu tercih edebilmektedirler. Bu tercihlerin ilgili ortaokul müdürlüklerinde onaylatılmaları gerekmektedir. Siz de Okul.com.tr üzerinden hemen LGS puanınızı ve yüzdelik diliminizi öğrenin. Tercih listenize ekleyebileceğiniz devlet okullarını görüntüleyip, özel liselerin sizin için tanımladıkları burslara ulaşın.

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2022 LGS yerleştirme sonuçları 8 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. 2023 LGS sınavının 4 Haziran tarihinde yapılması planlanıyor. MEB LGS sonuçlarını genellikle sınavdan 3 hafta sonra açıklamaktadır. 2023 LGS sonuçlarının 26 Haziran'da açıklanması bekleniyor.

Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum