Videolar mevcut değil.
Lütfen Bekleyin...
Doğa Koleji Acarkent Kampüsü Anaokulunda sınıflar yaş gruplarına göre ayarlanmaktadır ve 20 kişilik mevcuda sahiptir. Çocukların ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamayı amaçlayan anaokulumuzun fiziksel imkanları; yemekhane, revir, uyku odası, bahçe, açık kapalı oyun alanları, buz pisti ve olimpik havuzdan oluşmaktadır.
Çocuklar için geniş ve doğayla iç içe tarım alanlarımız ve hobi bahçelerimiz bulunmaktadır. Her yıl “Hasat Festivali” etkinliğimiz ile yıl içinde öğrencilerimizle ektiğimiz, gelişimini heyecanla takip ettiğimiz, sebze, meyvelerimizi topluyor, organik turşu ve reçel yapmanın keyfine varıyoruz. Yaş itibariyle ve gelişim açısından gün içerisinde dinlenme saatleri ve uyku saatlerine ihtiyaç duyan 3+ yaş grubunda miniklerimiz için uyku odaları tasarlamıştır.
Acarkent Doğa Anaokulunun kendine ait psikolojik danışmanı sayesinde çocukların ruhsal takibi, toplum içinde ve bireysel gelişimleri takip edilmekte ve velilere bildirimleri raporlar halinde sunulmaktadır.
Okulun çocuklar için yaptığı çalışmaların yanı sıra aileler içinde çalışmaları bulunmaktadır. Ailelere yönelik çalışmaların başında veli atölyeleri, rehberlik servisi ve aile danışmanlığı gelmektedir. Okulumuz sabah 08:30 da öğrencilerin karşılanmasıyla başlayarak 16.00’ya kadar devam etmektedir.
Doğayı Örnek Alan Eğitim Modeliyle ‘Yaparak, Yaşayarak’ Öğreniyoruz
Doğayı örnek alarak ‘’yaparak ve yaşayarak öğrenme’’ modelini geliştiren Doğa Okullarında uygulanan anaokulu eğitimi ile minikler anaokulundan itibaren yarına hazırlanıyor. Hazırlanan eğitim programlarında çocuğun yeteneklerini keşfedebileceği çalışmalar yapılıyor.
Merak duygusunu geliştiren, araştırmayı, sorgulamayı, öğrendiği bilgiyi kullanmayı teşvik eden anaokulu eğitim programı, öğrencilerin, bireysel niteliklerinin farkında, özgüvenli ve mutlu bireyler olmalarını amaçlıyor. Potansiyellerinin farkına varıyor, Öğrendiklerini Günlük Hayatta Uyguluyorlar
Yabancı Dil Öğrenmeye 3 Yaşında Başlıyoruz
Erken yaşlarda başlayan dil eğitimi, kalıcı öğrenmeyi sağlıyor. Doğa Okullarında çocuklar daha 3 yaşındayken İngilizce ile tanışıyor, yabancı dili günlük hayatta kullanmayı öğrenerek İngilizce iletişim becerisi kazanıyorlar. Etkin kullanımı uygulamaları matematik ve fen dersi entegrasyonu ile İngilizce eğitimi, sınıf duvarlarının ve ders saatinin dışına taşıyor.
Çocuklar, hayatın her alanında İngilizceyi tecrübe ediyor ve eğlenirken öğreniyor. Native İngilizce öğretmenlerimizle birlikte dilin gelişimde aksanı da öğreniyorlar. Öğrencilerimiz Hazırlık sınıflarında uygulanan “Yarım Gün İngilizce Programı” ile sağlam temelli dil edinimi sürecine dahil oluyorlar. Hazırlık sınıflarımızda öğrencilerimize, erken okur yazarlık programı ile fonolojik farkındalık, yazı farkındalığı ve okuma yazma becerileri kazandırılmaktadır.
Bilimsel Çalışma ile Anaokulunda Tanışıyoruz
Doğa Okullarının anaokullarında hayata geçirdiği bir diğer yenilik ise “Deneylerle Bilim Atölyesi”. Bu uygulama sayesinde klasik laboratuvar anlayışını ortadan kaldıran Doğa Okulları çocuklara, bilimin hayatın her alanında olduğu bilinci kazandırılırken, her çocuk sahip olduğu deney setini yanında taşıyarak, deney ve bilimin hayatın bir parçası olduğunu kavrıyor.
4 Yaşında Hayata Bakış Açısı Geliştiriyoruz
"Üst Düzey Düşünme Becerileri", henüz anaokulundayken bilimsel düşüncenin temelini oluşturan analiz ve sentez yapabilme becerisi kazandırarak, çocuklara problemlere hızlı ve etkili çözümler üretmeyi öğretiyor. Bu kapsamdaki Düşünme Becerileri & Yaratıcı Düşünme Dersleri ile çocuklar 4 yaşından itibaren hayata karşı farklı bir bakış açısı kazanıyor.
Çevre Bilinci Kazanıyor, Sanatla Tanışıyoruz
Ekoloji dersimizde, çocuklara doğaya karsı sorumluluk bilinci aşılıyor, bilgi ve becerilerini destekleyerek doğa sevgisini içselleştirmelerini sağlıyor. Güzel Sanatlar ile çok yönlü sanat eğitimi alan çocuklar, hayata farklı bir pencereden bakarak, estetik bir bakış açısına sahip oluyor. Sağlık ve Fiziksel Gelişim ise öğrencilerin beslenme ve spor alışkanlıklarını edinmesini sağlıyor. Sabah sporu ile güne başlayan çocuklar, ‘Kid’s Athletics’ oyunları ile spora karşı ilgi ve yeteneklerini geliştiriyorlar.
Gelişimlerini Bilimsel Yöntemlerle Adım Adım Takip Ediyoruz
Doğa Okullarında anaokulu öğrencilerinin gelişimi bilimsel yaklaşımlarla adım adım takip ediliyor. Temelini pozitif yaklaşımın oluşturduğu PDR sistemiyle çocukların olumlu karakter özellikleri kazanması destekleniyor. Uzmanlar her hafta derse girip çocukları izliyor. Bilişsel ve sosyal gelişimleri, eğitim yılı boyunca belli aralıklarda ölçme çalışmalarıyla takip ediliyor.
Her Yaş Grubunda P4C Eğitim Modeli İle Tanışıyorlar
Dünyada çok yaygın olan bu hareket, ülkemizde de yenilikçi eğitim sistemlerine açık olan Acarkent Doğa Anaokulunda da öğretmenlerimiz tarafından uygulanmaya başlanmıştır. Çok güçlü bir soru sorma zekası potansiyeline sahip bu yaş grubu çocukların, potansiyellerini ortaya çıkarmaları açısından P4C uygulamaları son derece önemlidir. Düşünen bir varlık olarak tanımladığımız insanın bu en temel özelliğinin küçük yaşta farkındalıkla geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır.
P4C bir insanın tüm yaşamı ve eğitim hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı, eleştirel ve yaratıcı düşünme yetisini geliştirir. Çocuklar onlarla paylaşılan bir hikaye, film ya da resim üzerinde birlikte sohbet ederek sorularına cevaplar bulmaya ya da yeni sorular sormaya, fikirlerini özgürce paylaşmaya, arkadaşlarını dinlemeye, onların düşüncelerine itiraz ederken özenli olmaya ya da aynı düşünceye katılarak o düşünceyi işbirliği içinde geliştirmeyi öğrenir.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetlerimiz
Akademik programımızda yer alan çalışmalar ile öğrencilerimizin sosyal, duygusal, motor, dil ve öz bakım alanlarındaki gelişimlerini destekleyerek, yetenek ve becerilerini geliştiriyoruz. Yaptığımız gözlem ve uyguladığımız testlerle gelişimlerini takip ediyoruz.
Çalışma Başlıklarımız:
Okula Uyum ve Adaptasyon Çalışmaları
Olumlu Davranış Kazandırma Çalışmaları
Farkındalık ve Bilinçlendirme Çalışmaları
Dikkat Çalışmaları
Sosyal- Duygusal Becerileri Geliştirme Çalışmaları
Gelişim Takibi/ Ölçme ve Değerlendirme
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİNİN VELİYE YÖNELİK ÇALIŞMALARI;
Bireysel Veli Görüşmeleri, Genel Veli Görüşmeleri, Veli Atölyeleri, Çözüm Odaklı Grup Çalışmaları, Rehberlik Bültenleri, Bireysel Veli Görüşmeleri Genel Veli Görüşmeleri, Veli Atölyeleri, Çözüm Odaklı Grup Çalışmaları, Rehberlik Bültenleri
Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?
- Çoklu Zeka Modeli
- Aktif Öğrenme Sistemi
- P4C Eğitim Sistemi
- Yaparak Yaşayarak Öğrenme
- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli
Tuvalet eğitimi veriliyor mu?
Evet
Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?
- Ahşap
- Keçe
- Karton/Mukavva
Branş derslerini kimler veriyor?
Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri
Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?
Bağımsız Taşıma Firması
Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?
- İdareciler
- Öğretmenler
- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler
Güvenlik nasıl sağlanıyor?
- Güvenlik Görevlisi
- Kamera
Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?
Okulda hazırlanıyor
Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?
- Sınıf Öğretmeni
- Yardımcı/Stajyer Öğretmen
- Psikolojik Danışman
- Müzik Öğretmeni
- Beden Eğitimi Öğretmeni
- Görsel Sanatlar Öğretmeni
- Yabancı Dil Öğretmeni
- Okul Öncesi Öğretmeni
- Basketbol Öğretmeni
- Yüzme Öğretmeni
- Diğer
- Robotik Kodlama Eğitmeni
- Satranç Öğretmeni
- Drama Eğitmeni
- Native Öğretmen
Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?
- Kaba Motor Becerileri
- İnce Motor Becerileri
- El-Göz Koordinasyonu
- Muhakeme Becerisi
- İletişim Becerisi
- Zeka Gelişimi
- Duygu Gelişimi
- Benlik Gelişimi
- Bağımsızlık
- Ahlak Gelişimi
- Denge ve Koordinasyon
Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?
Haftada birkaç kere
Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?
- Aile Görüşmeleri
- Anne-Baba Eğitimleri
- Yönlendirme
- Psikolojik Danışma
- Bilgi Verici Danışmanlık
- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar
Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?
- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller
- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları
- Robotik Kodlama Materyalleri
- Resim Araç ve Gereçleri
- Lego ve Yapı Blokları
- Çocuk Spor Aletleri
- Koordinasyon Aletleri
- Çocuk Oyun Parkı
Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!
Videolar mevcut değil.
Özel Acarkent Doğa Koleji Anaokulu
İstanbul / Beykoz
Üye Girişi
Üye Ol