Psikoloji Atölyesi 'EMPATİ'
Bugün Psikoloji Atölyesi kapsamında Empati konusunu ele aldık. Empati çocuklara anlatıldıktan sonra içselleştirmeleri adına 'Benim Adım Sıkıntı' kitabından yardım alındı. Bu kitapta bahsedilen sıkılmışlık duygusunu ele alarak empati hakkında konuştuk.
Pekiştirmek adına empati egzersizleri yaptık. Bunlardan biri çok fazla eğlendiğimiz 'Aynalama' oyunu oldu :)
Trafik Eğitim Parkı
Çocuklarımıza trafik kurallarını öğretmek amacıyla planladığımız Trafik Eğitim Parkı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Çocuklarımız öncelikle trafik kuralları ile alakalı kısa bir film izledi, uygulamalı olarak eğitmen eşliğinde trafik kurallarını öğrendiler. Daha sonra küçük araçları trafik parkurunda eğitmen eşliğinde kullandılar. Üst geçitten yaya olarak geçtiler ve karşıdan karşıya geçerken neler yapmalıyız gibi günlük hayatta kullanmaları gereken bilgileri trafik polislerinden öğrendiler.
Oldukça faydalı ve yararlı eğitim sonrası okulumuza dönüp öğrendiklerimiz hakkında bilgilerimizi paylaştık.
Yeni Yıl Etkinliğimiz
Okulumuzda çocuklarımızla beraber yeni yılın gelişini kutluyoruz!
Çocuk tiyatrosunu okulumuza getiriyoruz ve yeni yıl heyecanını yaşıyoruz! :)
Tiyatro sonrasında yeni yıl partimiz, sürpriz oyunlarımız ve Noel Baba'nın getirdiği hediyelerle mutluluğu ikiye katlıyoruz! :)
Hikayeli Yoga Atölyemiz
Yoga Atölyemiz çocuklar tarafından çok sevildi. Hepsi büyük bir hevesle atölyeye katılım sağlıyorlar. Yaptığımız yoga çalışmaları hem çocukların sakinleşmesi hem de esnemeleri adına çok yararlı oluyor ve kendilerini çok iyi hissettiklerini söylüyorlar. :)
Psikoloji Atölyesi - Ayna Ayna Söyle Bana
Psikoloji Atölye'sinde aynaya baktığımızda kendi görüntümüzden daha öte bir şey görmeye çalıştık.. Biz nasılız? Özgüvenli mi? Dürüst mü? Kıskanç mı? Başarılı mı? Neşeli mi? özelliklerimizi bulmaya çalışırken kendi kendimizi değerledirdik..
Aynamıza kendimizi çizdikten sonra hangi kavramlar bizde varsa onları keserek aynamıza yapıştırdık :)
Mahremiyet Eğitimi
Mahremiyet Eğitimi haftamız başladı. Bugün Kelebekler ve Arılar Sınıfı ile 'özel' kelimesi hakkında konuştuktan sonra duygularımızdan bahsettik. Zor durumlarda zor duygularla baş ederken güvenlik ağımızda bulunan yetişkinlerden bize yardım etmesini istemek, zor durumlarda onlara her şeyi anlatabileceğimizi bilmek, sır saklamak ve sürpriz yapmak arasındaki farkları öğrenmek gibi bir sürü başlık hakkında tek tek konuştuk. Verimli ve eğitici bir atölye çalışması gerçekleştirdik. Bütünleşmiş etkinlik yapısı sayesinde konuyu pekiştirdik.
Psikoloji Atölyesi - İyileştirici Öyküler
Duygularla ilgili çalışmalarımızı Psikoloji Atölyelerinde sık sık yapmaya çalışıyoruz. Çünkü duygu mekanizmasını halletmek oldukça önemli. Duyguları tanımak, bilmek çocukları duygusal farkındalığı noktasında çok fazla yarar sağlıyor.
İyileştirici Öyküler kitabımızdan kendine güvenmeyen bir kaplumbağa hikayesi okuduk, endişelerini ve kaygılarını gördük. Bununla alakalı konuştuk ve konuyu somutlaştırmak için çeşitli oyuncaklardan yararlandık. Sonrasında faaliyetimizi yaparak atölyemizi sonlandırdık.
Yoga Atölyesi
Yoga Atölyemiz başladı!
Yoga Atölyesi'nde çocuklara temel yoga duruşları verilirken masal anlatılarak pozlar verildi. Bir ağacın hikayesinden yola çıkarak 'ağaç duruşu, köpek duruşu, kirpi duruşu, kelebek gibi' yoga pozları çocuklara eğlenceli şekilde verildi :)
Psikoloji Atölyesi - Arkadaşlık Yapbozu
Bu hafta Psikoloji Atölyesi'nde çocuklarla arkadaşlık konusunu ele aldık!
Hepimiz birbirimizi tamamlıyoruz tıpkı bir puzzle gibi. Hepimiz birbirimizden farklıyız, birleşme noktalarımızla kocaman bir resmi oluşturuyoruz.
Öncesinde arkadaşlık hikayeleri okundu, arkadaşlık hakkında konuşuldu ve sonrasında herkes kendi 'eşsiz' puzzle parçasını boyadı. Sonra parçaları birleştirerek arkadaşlık puzzle'ımızı oluşturmuş olduk! :)
Uyum Haftası Partisi
Uyum Haftamızda hem çocukların kaynaşması hem de eğitim hayatına eğlenceli bir giriş yapmak amacıyla hazırladığımız Uyum Haftası Partimiz'de baloncuk partisi, balon patlatma oyunu, dans yarışması gibi etkinlikler yaptık ve oldukça eğlendik :)
English Time
Küçük yaştaki çocuklarımıza İngilizce eğitimini verirken, bu dili gün içine yaymaya çalışıyoruz. Ders odaklı gitmektense İngilizce'yi oyunlarımızı oynarken, spor yaparken sıklıkla kullanıyoruz. Amacımız çocuklara bu dili eğlenerek öğretmek.
Hazırlık Sınıfı grubumuz için oyun yine işin içine girerken bir yandan 'worksheet' eşliğinde alıştırma çalışmaları yapıyoruz.
Yaşayarak öğrenmenin önemini biliyor ve eğitim sistemimizi bu odakla devam ettirmeye gayret ediyoruz.
Psikoloğumuzla Uyum Hikayeleri Saati
Sevgili Velilerimiz,
Uyum haftamız tüm hızıyla devam ediyor. Okulumuza yeni başlayan çocuklarımızın alışma sürecini hızlandırmak, okula devam eden çocuklarımızın da sürece eğlenerek dahil olması adına etkinliklerimiz tamamlıyoruz.
Tavşan Dinledi, Görünmez İp gibi kitaplar okuyup, bunların üstüne sohbet ederek uyum sürecinde güzel adımlar attık. Sevgi bağımızın asla kopmadığını bir iple sembolize ettik.
Böylece artık anne ve babamızdan, sevdiklerimizden uzak olsakta aramızdaki ipin upuzuuuuuun olup bizi birbirimizden koparmadığını öğrendik ve ayrılık kaygılarımızdan arındık!
ORMAN OKULUMUZ
Temmuz - Ağustos ayları boyunca her Cuma okulumuzda Doğa Günü yapıldı. Aslında biz buna Orman Okulu demeyi seviyoruz. Çünkü Cuma günleri okulumuzu doğanın kalbine taşıyoruz. Öncelikle her sabah olduğu gibi sporumuzu yapıyoruz. Temiz havanın eşliğinde bu rutinimizi gerçekleştirmek bize çok iyi geliyor. Sonrasında ritim çalışmaları, çeşitli sanat etkinlikleri, bedensel faaliyetler, ormanda keşif şeklinde günümüz devam ediyor. Hem çocuklar hem öğretmenler olarak orman okulu hepimize oldukça iyi geldi.
Duvarsız Okul - Yaz Okulu
Yaz Okulu programımızda 'Duvarsız Okul' günümüz en sevdiklerimizden!
Doğayla iç içe, doğadan topladığımız malzemelerle yaptığımız etkinlikler, bilimsel araştırmalar, gözlemler gibi aktivitelerle okulu ormana taşıdık!
Yaz dönemi boyunca haftanın bir günü temiz hava ile buluşacağız!
Yaz Okulu İngilizce Programı
Yaz Okulu kapsamında öğrencilerimize alanında uzman branş eğitimcilerimizle İngilizce dersi verilmektedir.
İngilizce aktif olarak dinlemeye maruz kalarak gelişecek bir dildir. Ders esnasında sürekli olarak İngilizce konuşmaları duyan çocukların daha çabuk kavradığı görülmüştür. İngilizce şarkılar eşliğinde çocuklarında aktif olmalarını sağlayarak ders programları düzenlenmiş bulunmaktadir.
Hem eğlenin, hem öğrenen hem de dans eden mutlu çocuklar!
At Binme Etkinliğimiz
At binme, çocukların denge ve koordinasyonunu geliştirir. Kan dolaşımını hızlandırarak solunum sistemini iyileştirmeye yardımcı olur. Çocuğun el, kol, sırt ve karın kasları gelişir. Ayrıca at binme, çocuğun motor sisteminin gelişmesine de yardımcı olur.
Biz de Beyaz Papatya Anaokulu olarak çocuklarımızın at binme deneyimini yaşamaları için bugün bir At Binme etkinliği düzenledik. Katılımdan oldukça keyif alan çocuklar açık hava da hem rahat bir nefes aldı hem de atlarla tanışma fırsatı bulmuş oldular! :)
Tekrarını en kısa zamanda heyecanla bekliyoruz!
Yaz Okulu Programı
Yaz Okulu programına geçmemize çok az bir zaman kaldı!
Yaz Okulu her sene olduğu gibi bu senede dolu dolu bir içerikle geliyor.. Yüzme derslerimiz, çocuk pilates, çocuk zumba, bahçe oyunları, parkur oyunları, at binme etkinlikleri, piknik günleri gibi aktivitelerimizle çocuklarımızla unutulmaz bir yaz geçirmeye hazırız!
Beyaz Papatya Ailesi olarak sizleri de bekliyoruz. Erken Kayıt fırsatı için bize ulaşmayı unutmayın!
English Class: We Prepaire the MENU
This week, English Class is about foods. Our words are donut, chicken, pasta, cupcake, hamburger, bread, fried potato, pizza, ice cream, chocolate, banana, juice etc. We learn these words and then prepaired our menus.
Children are very fun when do this activity.
Metropolitan Testi Uygulaması
Önümüzdeki iki ay sürecek olan Metropolitan Testi uygulamalarına başladık.
Hazırlık Sınıfı için uyguladığımız bu test, öğrencinin ilkokula başlamak için hazır olup olmadığını ön görmek amacıyla yapılan bir uygulamadır.
Tabii ki sadece test yeterli olmamaktadır. Sınıf öğretmeninin ve psikoloğumuzun çocuk için yaptığı sosyal ve duygusal gelişim gözlemleri de oldukça önemlidir.
Hepsi bir bütün olarak ele alınıp görüşmeler sağlanacaktır.
Psikoloji Atölyesi - Korkularımla Başa Çıkıyorum
Psikoloji Atölyemizin bu hafta konusu KORKULARIMIZ.
Her çocuğun korktuğu bir şeyler vardır. Bu normal ve sağlıklı bir süreçtir. Neden korkuyorsun, bunda korkacak ne var? tarzı tutumlar oldukça yanlıştır ve çocuğun korkudan kurtulmasını sağlamaz. Aksine daha yoğun bir şekilde devam edebilir. Bunu normal olduğunu çocuğa aktarmak, aynı yaşlarda benzer duyguları hissettiğimizi onlara aktarmak çok daha yararlı olacaktır.
Canavarımı Tasarlıyorum adlı etkinliğimizi yapma amacımız, korkularımızı komikleştirmek, sevimli hale getirmekti. Çocuklar etkinliği yaparken oldukça keyif aldılar. Etkinlik öncesi korkuları hakkında tek tek konuştuk, arkadaşlarının da benzer korkuları olması onları rahatlattı.
Ekoloji Derslerimiz
Beyaz Papatya Anaokulu Çocuk Akademisi olarak çocukların toprağa dokunması, keşfetmesi adına belirli aralıklarla Ekoloji Atölyeleri düzenliyoruz. Toprağa dokunmak, bir şeyler ekmek, sulamak, sorumluluk almak gibi becerileri çocuklara kazandırmak bizler için oldukça değerli.
Çocuklar bu atölyeler sayesinde doğal dünyanın önemini ve doğal kaynakların korunmasının önemini öğreniyorlar. Bu dersler, çocukların doğayı takdir etmelerine ve doğal kaynakların sınırlı olduğunu anlamalarına yardımcı ouyor.
Beyaz Papatya'da Bayram Sevinci
Beyaz Papatya Anaokulu Çocuk Akademisi olarak kültürümüze ait gelenek ve görenekleri çocuklarımıza aktarmayı önemsiyoruz. Ramazan Bayramı sebebiyle öğrencilerimiz okul arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle tek tek bayramlaştı. Şekerlerini, kolonyalarını dağıttı.
Sevgi ve saygının hiç bitmediği nice bayramlar diliyoruz!
Erken Kayıt Avantajı
Özel Beyaz Papatya Anaokulu erken kayıtta avantajlı fiyatlarla sizleri bekliyor...
Detaylı bilgi için bizlerle Okul.com.tr üzerinden iletişime geçebilirsiniz
Evde Oyun Önerileri
Okulumuz Psikoloğu Gizem Gezer düzenli olarak ailelerimize çocuklarla evdeki malzemeler ile oynayabilecekleri ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacak oyun önerilerinde bulunuyor.
Bu haftaki önerilerden biri de şu şekilde:
Bir Anda, Bir Isırık Oyunu
Ailecek masaya oturulur. Mevsim meyvelerinden bir tabak hazırlanır (herkese birer tane olacak şekilde) sonrasında çocuktan bu meyvelerden birini seçmesi istenir. Diğer aile üyeleri o meyveyi eline alır. Sonra koklayarak, dokunarak meyveyi hissetmeye çalışırlar. dakika boyunca meyveyi incelerler. Sonrasında yavaşça bir ısırık alınır. Ağızda meyve çevrilirken ana odaklanılması istenir. Çiğnerken oluşan tanecikleri, meyvenin tadı, kokusu, ağızdaki hissiyatı. Hepsine odaklanılır. Sonra bunun hakkında konuşulur. Meyveyi tatmadan önce elinde incelerken neler düşündün, sonrasında onu yediğinde neler hissettin. Tadı nasıldı? gibi çeşitli sorularla sohbet edilir..
Kuklalar ile Masal Saati
Okulumuzda masal saatlerini daha etkili hale getirebilmek adına küçük kukla tiyatro sahnelerimizi kullanıyoruz. Bir yandan masal okuyup bir yandan da kukla sahnesinde karakterleri oynatarak çocukların dikkatini çekmeyi amaçlıyoruz.
Böylece hem duyusal hem görsel bir şölen içinde masalı dinlemiş, izlemiş oluyorlar.
Sevgi Günü Etkinliklerimiz
14 Şubat Sevgi Günü'nde okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı. Sevgi ne demek, güzel kelimeler nelerdir, sevgiyi nasıl hissedebiliriz gibi konular hakkında konuştuktan sonra boyama, drama, sanat gibi etkinliklerle günün anlam ve önemi hakkında konuşuldu. Sonrasında mutfağımızdan çıkan sıcacık mis kokulu kalpli kurabiyeleri afiyetle yedik! :)
SEVGİ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN, KALBİNİZ SEVGİYLE DOLSUN! :)
Veli Toplantımız ve Seminerimiz
Okulumuz öğrencilerinin genel durumları hakkında velilerimize bilgi vermek amaçlı gerçekleştirdiğimiz 3 oturumdan oluşan veli toplantımızda çok verimli bilgi paylaşımları yapıldı. Toplantı sonrası okul psikoloğumuz Gizem Gezer 'in hazırladığı Duygu Regülasyonu semineri kendisi tarafından velilere sunuldu.
Psikoloji Atölyesi - Akran Zorbalığı
Akran zorbalığı, kırıcı sözler ve empati becerisi kazandırmayı amaçlayan atölye etkinliğimizde çocukların bu soyut kavramları anlamlandırabilmeleri oldukça zor olduğundan somut halde sunuldu. Zımpara ve pamuk toplarından yardım alındı.
Kırıcı sözlerin kalpte iz bırakmak, acıtmak gibi bir etkisi vardır. Tıpkı zımpara gibi sert, can yakıcı bir etki bırakır.
Kalpleri yumuşatmak, ise doğru ve iyi kelimeleri seçmekten geçer. Tıpkı bir pamuk gibi yumuşacık ve iyi hissettirir.
Bu şekilde yapılan metaforik açıklamalarla çocuklara bilgiler verildi. Arkadaşlarına güzel cümleler kurmaları istendi ve nasıl hissettirdiği hakkında konuşuldu.
Duygu Regülasyonu
Duyguları bastırmak, onları yok saymak doğru mudur? Üzüntü ya da öfke gibi duyguları yaşayan çocuklarımıza 'bunun için ağlanır mı? Git odanda ağla öyle gel! Bağırıp durma, başım ağrıdı!' ya da 'sen ağlama kıyamam, tamam yarın gidip istediğini alırız..' gibi söylemlerde bulunmak sizce ne anlama geliyor? Aslında tam anlamıyla bu cümlelerin çıktığı nokta SENİN DUYGULARINI GÖRMÜYORUM'dur. Duyguları görmezden gelmek, yok saymak, karşımızdaki çocuk 'birey'in bireyselliğini önemsememektir. Duygularına alan açılmayan, ne yaşadığını bile anlayamayan, karmaşa içinde kalmış çocuk daha büyük ağlama ve öfke krizleri geçirecektir. Bu sebeple çocuklara duygu regülasyonunu öğretmek gerekmektedir.
Duygu regülasyonu için öncelikli adım SAKİN KALMAK.
Sonra SARILMAK ve en son adım olan AYNALAMA YAPMA kısmıdır.
Psikoloğumuz ile Mahremiyet Eğitimi
Okulumuz öğrencilerine her sene pikoloğumuz tarafından Mahremiyet Eğitimi verilmektedir. Mahremiyet Eğitimi verilirken çeşitli oyunlardan ve hikayelerden yararlanılmaktadır. Aynı zamanda mahremiyet konulu 'mino' şarkısı bu süreçte çocukların öğrenimine oldukça yarar sağlamaktadır.
'BU BENİM BEDENİM,
HAYIR DİYEBİLİRİM.
BANA SORMADAN DOKUNAMAZSIN!
BU BENİM BEDENİM,
HAYIR DİYEBİLİRİM
BANA SORMADAN SARILAMAZSIN!'
İngilizce Atölyesi
İngilizce Atölyemizde çocuklara kavramları öğretmek için kulak dolgunluğu oluşturmak ve kolay öğrenmelerini sağlamak adına basit tekerlemeler şeklinde kavramları vermekteyiz. Ritimsel hafıza her zaman daha akılda kalıcı olduğu için bu yöntemle eğitim vermeye devam ediyoruz.
Yoga Zamanı
2 yaştan itibaren çocuklar yoga yapmaya başlayabilir. Bedensel ve zihinsel olarak en ideal dönemin ise 6-7 yaş olduğunu söyleyebiliriz. Ancak çocuğunuz yogaya ne kadar erken başlarsa o kadar çok faydalı ve verimli bir sonuç alır. Bizlerde Beyaz Papatya öğretmenleri olarak çocukları bedensel ve zihinsel olarak desteklemek adına yoga gibi etkinlikleri programlarımıza katmaktayız.
Dans Dersleri
Okulumuzda hafta da bir gün olmak üzere dans dersleri verilmektedir. Dans derslerimiz için özel bir dans eğitmeni gelmekte ve sınıf sınıf dans eğitimi verilmektedir.
Dans, sosyal ilişkileri güçlendirir. Dans etmek sadece çocuğun fiziksel bir aktivite yapması demek değildir, dans aynı zamanda çok sosyal bir olgudur. Dans dersleri, çocuğun iletişim ve sosyal becerilerini geliştirir. Çocuk bir ekip ile çalışmayı, arkadaş edinmeyi, işbirliği yapmayı ve başkalarına güvenmeyi deneyimler. Bu sebeple branş derslerimizden olan dansa oldukça önem vermekteyiz.
Psikoloji Atölyesi- Endişe Yiyen Sevimli Canavarlar
Çocuklarla birlikte küçük endişe canavarları tasarladık. Çocukların endişelerini anlatabilecekleri ve duygularını dışavurabilecekleri alanları desteklemek için tasarladım. Çocuklar bunalmış hissettiklerinde, zihinlerini meşgul eden endişeler yoğunlaştığında bu küçük arkadaşlar onlara yardım edecek, dinleyecek ve yumuşak yapılarıyla regülasyonu destekleyecek.
Sağlıklı Mutfak
Okulumuz mutfağında yapılan yemeklerimizi tencere yemeği, fırın yemeği şeklinde çocuklarımıza sunmaktayız. Okulumuzda kızartma gibi sağlığa zararlı bir pişirme yapılmamaktadır. Taze sebze ve meyvelerle hazırlanan öğünlerimiz çocuklarımız için özenle seçilir. Her ay hazırlanan yemek listemizde detaylara ulaşabilirsiniz.
Cumhuriyet Yürüyüşü ve Törenimiz
27 Ekim Cuma günü Cumhuriyet'in 100. yılı için okulumuz bahçesinde öğrenci ve velilerimiz ile tören yapacağız. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayacak olan törenimiz çocukların rondları ile devam edecektir. Sonrasında velilerimiz ve çocuklarımızla 100. yıl yürüyüşüne çıkılacaktır.
Ekim Ayı Sevgi Menüsü
Biz birbirimizi olduğu gibi kabul eden .. ailesiyiz.
BAŞLANGIÇ
Her birimizin farklı özellikleri var, bu özelliklerin bazısı iyi bazısı olumsuz yönlerimiz olabiliyor. Bir yetişkin olarak birileri için kendimizi değiştirme fikri nasıl güzel gelmiyorsa çocuklarımız için de aynı şey geçerli. Her biri biricik ve kedine has özelliklere, mizaçlara sahip. Hepsinin farklı farklı huyları, farklı bakış açıları mevcut. Farklılıklardan dolayı birbirimizi yargılamak, verdiğimiz sevgiyi bazı davranışlar ile koşullamak doğru değil. Her haliyle sevildiğini bilmek duygusal gelişim açısından çok önemli, hem yetişkinler hem de çocuklar için..
ARA SICAK
Farklılıklarımızla birbirimizi sevmemiz gerektiğini çocuklara oyunla vermek için güzel bir önerim var. Aynada çocuğunuzla birbirinizi izleyin. Benzer ve farklı özelliklerinizi konuşun. Size ve eşinize benzer özellikleri olsa da onun dünyada tek ve eşsiz olduğunu söyleyin. Bu hepinize de çok iyi gelecek
ANA YEMEK
İstediğiniz bir şeyi yapmasını beklemeden seni seviyorum deyin, her zaman sevginizi
göstermenin bir yolunu bulun
TATLI
Bu ay tatlımızın biri ebeveynlere yol gösterici bir kitap olsun istedim;
Denemediğim Yol Kalmadı, Isabelle Filliozat
Bir de çocuk tatlısı (birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmemizle bağlantılı bir kitap :)
Köpekler Bale Yapmaz, Anna Kemp
Tiyatro Etkinliğimiz
Okulumuzda bu hafta Tiyatro Etkinlik günümüz vaaaar!
Çocuklarımızın en sevdiği kültürel aktivitelerimizden biri olan tiyatro, bu hafta okulumuza gelecek olan bir oyunla bizlerle olacak.
10 Ekim Salı Günü gerçekleşecek olan tiyatro etkinliğimize tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.
İtfaiye Okulu'na Eğitime Gittik!
Küçük İtfaiyecilerimiz, İtfaiye Haftası kapsamında Beyaz Papatya Anaokulu'nda gönüllü itfaiye eri olmak için eğitimlerini tamamladılar. Bu konuda bize destek olan Kocasinan İtfaiyesi ekibine çok teşekkür ediyoruz.
Gece gündüz canını hiçe sayarak büyük fedakarlık ile çalışan tüm itfaiye teşkilatımızın İtfaiye haftasını kutlarız. :)
ORYANTASYON HAFTASI EĞLENCESİ
Çocuklarımızın eğlenmesi ve akranlarıyla kolay iletişime geçmesini bağ kurmasını sağlamak amacıyla okul bahçemizde bir organizasyon düzenledik. Oldukça eğlenen çocuklarımız palyaço eşliğinde halat oyunu, yüz boyama, dans yarışmaları ve şekilli balon etkinlikleriyle çok verimli vakit geçirdi.
ORYANTASYON PROGRAMI
Oryantasyonun ilk haftasını bugün itibariyle geride bırakıyoruz. Okulumuz açısından güzel bir şekilde geçen bu oryantasyon süreci çocuklar için zaman zaman zor olsa da eğlenceli oyunlarla kolayca atlattık diyebiliriz.
Hafta içerisinde her gün farklı farklı küçük ödüller ile ödüllendirerek başarılı geçen her günü taçlandırdık.
Oryante olmayı kolaylaştıran ve bağlanma destekli oyunlarla çocuklarımızı okula alıştırdık.
Diğer haftalarda da güzel günler geçirmek dileğiyle ... :)
Eylül Ayı Sevgi Menüsü
Eylül ayı çoğu zaman bir başlangıç demektir aslında.Başlangıç, başlamak, herkese ümit verir. Bazen de başlamak kaygı vericidir, yeni bir sayfa, ne olacağını bilememek insana kaygı verir. 'Konfor alanı içinde kalınca hayat rahat; dışarı çıktığın zaman belirsizlik başlayacak ve bu tehlikeli… Cesaret ister. Ama için biliyor ki heyecan da orada. İşte bu heyecan önemli, aksi halde bir ölüden farksızsın.’ Kendi kabuğumuzdan çıkıp başka yerlerde varolmak kendimizi bulmamıza, özgüvenli olmamıza yardımcı olur. Şimdi sizlerle hep yanyana olan, güvenli alanından nerdeyse hiç uzaklaşmayan çocuklarımızın ‘dışarı’ çıkıp kendini bulma vakti.. Yeni heyecanları tatmak, zorluklarla başedebilmek.. Ebeveynden ayrılan çocuk kendi kendine yetebilmeyi, akranlarıyla ilişki kurabilmeyi öğrenecek ve başetme becerilerini geliştirecektir.
ARA SICAKLAR
Eylül ayı onlar için alışma süreci olacak, bu süreçte sizlerde işten eve geldiğinizde neler yaptığınızı mutlaka çocuğunuzla paylaşın, ‘Peki sen bugün okulda neler yaptın?’ , ‘Okulda sana en eğlenceli gelen şey neydi?’ gibi yönlendirici, yargılamayan sorular sorup sohbet edin.
ANA YEMEKLER
Her gün 10 dakika çocuğunuzun sevdiği bir oyunu beraber oynayın. Lider siz olmayın, sadece eşlik edin. Oyun çocuğun dilidir. Bırakın kendisi konuşsun.
TATLILAR
Bu ay oryantasyon ayı olması sebebiyle ayrılık kaygılarını en aza indirmek için birlikte okuduğunuz kitapları bu konuya göre seçin. Bu ayın tatlı önerileri:
Görünmez İp
Psikolog Gizem Gezer
Oryantasyon Dönemi Hakkında
Çocukların bu oryantasyon günlerini sağlıklı geçirebilmeleri için kademeli alışmalarını sağlamak adına,
• ilk günler birkaç saat okulda bulunmaları ve okulu keşfetmeleri, bu süreçte ebeveynlerden birinin çocuğa eşlik etmesi önemlidir.
• Okula adaptasyon sürecinde çocuğun evden sevdiği bir oyuncağını yanında getirmesi, kendisini güvende hissetmesi için iyi olacaktır.
• Uyum süreci olan ilk günlerde çocuğun okulda uyuma ve yemek yeme gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması çocukta kaygıyı arttıracaktır, bu sebeple öğretmeni ile keyifli geçirdiği 1-2 saatin ardından okuldan mutlu ayrılması uyum sürecini kolaylaştıracaktır.
• Çabuk uyum sağlayabilme, çocuğun belli bir düzeyde bilişsel, duygusal ve sosyal
olgunluğa erişmiş olmasını gerektirmektedir. Bu sebeple çocuklar, arkadaşları ile karşılaştırılmamalıdır.
• Kimi çocuk ilk gün adapte olup sorunsuz ilerlerken kimi çocuğun yeni bir ortamla başa çıkmayı öğrenip uyum sağlaması zaman alabilir. Uyum sürecini, çocuğun mizacı, daha önce gitmiş olduğu okuldaki deneyimleri ya da hiç okul deneyiminin olmaması da etkiler. Tüm bunların yanı sıra, çocuğun gecikmiş tepkiler vermesi beklenen diğer bir durumdur.
• “Ailem beni bırakıp gitti mi, söylediği saatte gelmeyecek mi?” soru işaretlerini gidermek ve söylenenlere uyup tutarlı olmak çocuğunuzun güvendeyim hissini ve uyum sürecini arttıracaktır.
Eylül Ayı Oryantasyon Dönemi
Oryantasyon döneminin başlamasına oldukça az bir zaman kaldı. Yeni başlayan öğrencilerimizin ve velilerimizin süreci sağlıklı ve rahat atlatabilmesi adına yapılan oryantasyon programlarımız için okul öğretmenleri olarak çok heyecanlıyız.
Oryantasyon dönemi için hazırladığımız bahçe oyunları, ebeveyn görüşmeleri, tanışma oyunları, müzikli oyunlar gibi eğlenceli ve ilgi çekici faaliyetler ile okula olan güvenin artırılmasını destekleyeceğiz.
Oryantasyon sürecinde velilerimize de büyük görevler düşmekte. Kararlı olmak, çocuğu önceden bu fikre hazırlamak, uyum sürecinde okula bırakırken zorlanmamak gibi..
Hepsini birlikte aşacağımıza inanıyoruz.. :)
Erken Kayıt Fırsatlarını Kaçırmayın!
Okul öncesi dönemin faydaları saymakla bitmiyor. Çocuklarımızın sosyal anlamda desteklemek, akranlarla ilişkisini güçlendirmek, ince/kaba motor becerilerini ileriye taşımak adına oldukça önemli olan ve akademik başarı geleceği için araştırmalarla desteklenmiş bir etkisi olduğu kabul edilen okul öncesi dönem çocuklarımızın en parlak yılları. 0-6 yaş arası gelişim en hızlı gelişim dönemidir ve bir daha geri gelmez..
Sizlerde çocuklarınız için okulumuzun erken kayıt fırsatlarından yararlanmak isterseniz iletişime geçebilirsiniz. :)
23 Nisan Törenimiz
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! :)
23 Nisan törenimiz, 24 Nisan 13:00'da okul bahçesinde gerçekleştirilecektir.
Çocuklarımız hazırladıkları gösterileri sergileyecek sonrasında ise eğlence yapacaklardır.
Gün onların günü! Eğlenin, çoşun çocuklar!
PSİKOLOJİ ATÖLYESİ: BENİM EKRANIM
Bu hafta Psikoloji Atölyesi konumuz EKRAN.
Çocukların ekranında ne var? Bazısında korkunç canavarlar, bazısında aile sohbetleri, bazısında içerikli pek sağlıklı olmayan çizgifilmler..
Koşullu Sevgiye Maruz Kalan Çocuklar
Bu hafta yaptığımız Psikoloji Köşesi paylaşımı şu şekildeydi;
Hiç istemediğiniz şeyleri yapıyor diye çocuğunuza küstüğünüz, konuşmadığınız oldu mu? Böyle yaparsan seni sevmem! gibi cümleler kurdunuz mu hiç?
Peki bu şekilde büyüyen, koşullu sevgiyi gören çocuklar devam eden ilişkilerde nasıl olurlar?
Koşulsuz sevgi çok önemlidir. Özgüveni, benliği besler. Güvendeyim duygusunu verir. Lütfen çocuklara küsmeyin, her daim yanında olduğunuzu hissettirin.
Psikoloji Atölyesi - Aile İçi İletişim Etkinlik Önerisi
ilk yarı yılımızın sonunda velilerimize dönem boyunca neler yaptık yazısı gönderdik. Yazının sonundaysa bir etkinlik önerisi bulunuyordu. Ailelerimizden bu etkinliği çocuğuyla beraber yapanlar görselleri bize ulaştırdılar, bazıları okula getirdiler. Bu bizler için çok kıymetliydi. Aile içinde etkin bir iletişimde bulunmak, birbirlerini anlamak, ortak payda da buluşmak umarız onlara da çok iyi gelmiştir.
Bu tarz etkinliklerimiz devam edecektir. :)
''Çocuğum her şey derhal olsun istiyor!''
İki yaşından küçük bir çocuk geleceği hayalinde canlandıramaz. ''Birazdan'', ''on dakika içinde'' gibi söylemlerle ifade edilen süreler ona sonsuzluk gibi gelir. Bu tür göreceli süreler hakkında bir fikir sahibi olmasını sağlayacak, zaman kavramıyla ilgili referans noktalarına henüz sahip değildir. Bunu bildiğinizde niçin bu kadar sabırsız göründüğünü daha iyi anlarsınız!
- Baba acıktım!
+ Sen de her şey hemen olsun istiyorsun! Bekle biraz.
- Uvaaa!(Çocuk ağlamaya başlar)
Başka bir şekilde düşünelim..
- Demek acıktın. O zaman al bakalım şu havuç parçasını.
Ya da
- Vaayy! Görüyorum ki acıkmışsın! Şunu pişireyim hemen sana vereceğim.
Kandaki şeker seviyesinin düşmesi saldırganlığı veya istemdışı ağlamaları tetikler.
Yemekten önce çocuğunuza bir dilim elma vermek ilkelerinize ters gelebilir; ancak çocuğunuzun , kanındaki düşük şeker seviyesinden kaynaklanan duygusal dalgalanmalar yaşamasını önleyebilir. Sabretmeyi öğrenmesi için ona bir parça havuç veya yanı başınızda ilgileneceği bir uğraş verebilir ya da biraz ilgi gösterebilirsiniz.
Yıl Sonu Şenliğimiz!
Çocuklarımızın yıl boyunca aldığı bale, halk oyunları, modern dans, hint dansı, lirik dansı dersleri ve İngilizce eğitimlerinde öğrendiği rondları sahnelediği, hazırlık sınıfı mezun olacak öğrencilerimizin mezuniyet törenini düzenlediğimiz yıl sonu müsameremizi başarı ile tamamladık.
Beyaz Papatya Ailesi olarak bizler çok keyif aldık, önümüzdeki sene aynı enerjiyle yine buluşmak dileğiyle!
Tüm velilerimize katılımları için teşekkür ediyoruz.
Siz de Beyaz Papatya Ailesi'ne katılmak ister misiniz? :)
Dondurmamı Paylaşmalı Mıyım?
Rehberlik etkinlikleri kapsamında yapmış olduğumuz ve ''Should I Share My Ice Cream?'' adlı kitabı Türkçe'ye çevirerek çocuklara okuduğumuz hikaye sonrasında amacımız çocuklara ''paylaşma'' ve ''teşekkür etme'' becerilerini kazandırmaktır.
Sonrasında çocuklara külahlar dağıtıldı ve birine dondurmayı temsil etmesi adına plastik bir top koyuldu, Bu dondurma sırayla çocuklar arasında paylaşıldı ve teşekkür etme pratiği yapıldı. Etkinlik ''paylaşmak size nasıl hissettirdi?'' sorusu ile sonlandırıldı.
Oyunlardaki Öfke
Agresif dürtü, bebeklikten itibaren hepimizin içinde var olan bir dürtüdür. Küçük çocuklarda henüz dil ve sosyal becerileri gelişmekte olduğu için agresyonu başka eylemler ile öne çıkarırlar. Bu eylemler; ısırmak, vurmak, fırlatmak gibi sıralanabilir. Bu şekilde öfke duygusunun altında yatan yetersizlik, çaresizlik, hayal kırıklığı gibi duyguları da dışavurabilirler. Bunlar oldukça normaldir.
Gün içinde deneyimledikleri bir çok ilişki ve olaylar neticesinde kaybettikleri güçlü olma duygusunu oyunda ele almak isteyebilirler.
Oyunda silah vb. olmasa dahi ateş ediyor gibi yaparak, vurarak, dağıtarak yarı trans bir halde agresif içerikler sergileyebilirler. Bu eğer oyun içinde ise kabul edilebilir. Sebebi gücü kontrol altında tutmak ve güce sahip bir role girerek o ihtiyacı oyunda karşılamaktadır.
Oyun, öfke duygusunu dışa vurmak için en güvenli alandır. Oyun içinde bile içindeki bu yıkıcı yanı ortaya koymayacaksa ne zaman koyacak? Oyunun bölünmesi, çocuğun engellenmesi öfkenin artmasına, geçmemesine neden olabilir.
Bu tarz oyunlardan sonra rahatlamış çocuk görmeniz olasıdır. Oyundaki öfkeli içeriğe eşlik ederken uyulması gereken şey çocuğun kendisine ve bir başkasına zarar vermemesidir.
Bahçelievler Anaokulları Arasında Neden Bizi Tercih Ediyorlar ?
-DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE DENETLENİYORUZ.
-EĞİTİMDE STANDARTLARIN ÜZERİNDEYİZ :
İngilizce, Türkçe, Matematik Çalışmaları (Hergün), Müzik (Orf-ritim), Görsel Sanatlar, Akıl - Zeka Oyunları, Modern Dans, Robotik Kodlama, Değerler Eğitimi, Ebru Sanatı, Atölye Çalışmaları..
-PSİKOLOG DEĞERLENDİRMELERİ VE TESTLERİ :
Kurum psikoloğumuz çocuklarla ve velilerle birebir görüşme sağlayarak düzenli olarak test uygulaması yapmaktadır.
-YEMEKLERİMİZ HEM ORGANİK HEM TAZE :
Yemeklerimiz okul mutfağında mevsim meyve - sebzeleri ile hazırlanmaktadır.
-BAHÇELİ, FERAH VE AYDINLIK SINIFLAR :
Az kontenjanlı sınıflarımızla birebir eğitime önem vermekteyiz.
-OKULUMUZ, EVİMİZ :
Çocuklarımız ailemiz, okulumuz evimizdir!
Bir Çocuk Yetişir, Dünya Değişir!