Özel Sihirli Düşler Anaokulu; eğitim danışmanlığı, eğitim koordinatörlüğü ve psikolojik danışmanlık/aile danışmanlığı hizmeti bulunan 24-72 ay arası çocukların eğitildiği Milli Eğitim Bakanlığı ruhsatlı özel bir okul öncesi eğitim kurumudur.
Giriş saatleri sabah 07:30 çıkış saatleri ise akşam 19:00’dur. Ailelerin mesai durumları gözetilmektedir. Fiziki imkânlar olarak okulda eğitim dersliklerinin yanı sıra oyun salonu, uyku odası, yemekhanesi, geniş bahçesi, banyo, tuvalet ve lavaboları bulunmaktadır. Tüm bölüm ve birimler tamamen doğal aydınlanma ve doğal havalandırma imkânına sahiptir. Okul hizmetleri arasında kahvaltı, öğle yemeği, ikindi beslenmesi, servis, rehberlik/pedagog hizmeti, yaz okulu ve yabancı dil etkinlikleri vardır.
2020 Eğitim öğretim yılından itibaren okulda verilen Yabancı Dil dersleri süre sınırından çıkarılarak etkinlik dili haline getirilmiş, haftanın iki günü tüm etkinlikler belirli temalar eşliğinde sarmal bir şekilde branş öğretmeni ve sınıf öğretmeni katılımıyla sadece İngilizce işlenmektedir. Eğitim danışmanlığı ve koordinatörlüğü eşliğinde aylık ve haftalık bültenler hazırlanırken planlanan kazanımlarla temalar esas alınır, uygulanması her aşamada denetlenir. Aylık ve haftalık bültenler velilere uygulama öncesinde dijital ortamda iletilir. Uygulamalı atölye eğitimleri desteğiyle devam eden okul öncesi eğitim programına ilave olarak yabancı dil eğitimi, akıl oyunları, görsel sanatlar atölyesi (ebru,taş boyama,resim), ahşap atölyesi, müzik atölyesi (ritim ve orff), temel matematik, satranç dersi ile aile eğitimi ve danışmanlığı hizmetleri okul ücretine dahil olup ekstra ücret talep edilmemektedir. Bunlara ilave olarak bale, halk oyunları ve jimnastik branş ders uygulaması mevcuttur. Okul öncesi yaş grubuna ve çocukların seviyesine uygun eğitici, eğlenceli ve sosyal kazanımlara yönelik gezi planlamaları ve uygulamaları yapılmaktadır. Okulda üç ayrı yaş grubunda tam gün ve yarım gün eğitim verilmektedir.
Çocuğu merkeze alan Özel Sihirli Düşler Anaokulu’na özgü eğitim sisteminde her yaş grubu için farklı bir eğitim programı ve yöntemi kullanılmakta olup çocukların sosyal, psikomotor, bilişsel, sosyal, duygusal, dil gelişimleri ve öz bakım becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Bu anlamda konuların amaç değil araç olarak uygulandığı, merak ve heves uyandıran, esnek, özgün, yaratıcılığın ön planda olduğu, çocuğun öğretmen rehberliğinde özgür bir ortamda yaparak yaşayarak deneyimler kazanabildiği, aile katılımlarına ve iş birliğine önem veren, çoklu zeka, Montessori ve Reggio Emillia eğitim akımlarının çekirdeğini oluşturan uygulamalı programlar hayata geçirilmiştir. Okul öncesi eğitim programı hazırlanırken çocuğun tüm gelişim evreleri dikkate alınmış, birbirinin devamı niteliğinde geliştirilmiştir.
Okul öncesi eğitim çağındaki çocukların yeteneklerini ortaya çıkarabilecek ahşap atölyesi, sanat atölyesi, mutfak atölyesi, dil atölyesi, fen ve doğa atölyesi, yaratıcı drama, düşünce, masal ve hayal atölyesi etkinlikleri hazırlanmıştır. Programlarla hedeflenen kazanımları pekiştirici eğitici oyunlar, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları planlanmış ve uygulanmaktadır. Atatürk sevgisi, Atatürk’ün hayatı, ilkeleri ve devrimleri Özel Sihirli Düşler Anaokulu’nun eğitim programının ve sosyal kültürel etkinliklerinin herkesçe bilinen vazgeçilmezidir.
Başlangıçtan itibaren her çocukla ilgili föy tutulan okulda, eğitimin her aşamasında veliler gerek bireysel, gerekse grup halinde yazılı, telefonla, dijital ortamda, sosyal medya yoluyla ve/veya genel toplantılarla bilgilendirilmektedir. Rehberlikte gizlilik ve kişisel bilgi güvenliği esas alınmaktadır. Sihirli Düşler ‘de sabah kahvaltısı ile başlayıp jimnastik ve sporla devam eden gün, uygulamalı eğitimin vermiş olduğu keyifle çocuklara sıkıcı gelmiyor. Çocuklar Özel Sihirli Düşler Anaokulu’nda öğrenmenin keyfine varıyor. Okula hazırlık sınıfı başta olmak üzere tüm gruplar çalışma disiplinini farkında olmadan öğreniyor, yabancı dili ana dilini öğrendiği yöntemle farkına varmadan kavrarken özgür, dozunda özgüven sahibi, üretken, kendisiyle ve çevresiyle barışık, girişken bireyler olarak bir sonraki eğitim kademesine ve hayata hazırlanıyor. Okulun beslenme programı üç öğün olup, beslenme uzmanı nezaretinde yemek listeleri hazırlanıyor, meyve suları da dahil olmak üzere endüstriyel/hazır gıdalar kullanılmıyor, hijyenik ve uygun saklama koşullarındaki organik gıdalar tercih ediliyor. Listeler hazırlanırken içerisinde bulunulan mevsim, bitkisel ve hayvansal gıda dengesi, beyaz et ve kırmızı et dengesi, yağ, karbonhidrat ve protein dengesi günlük ve haftalık tabelalarda gözetiliyor. Velilere her ayın başında yemek listesi gönderiliyor. Her öğünün yemek numunesi uygun ortamda 48 saat muhafaza ediliyor. Yazları binicilik, yüzme gibi branş derslerini barındıran yaz okulu etkinlikleri çocuklar için hem eğlenceli hem öğretici. Yaz okulunda eğlenceli etkinliklere daha çok zaman ayrılan Sihirli Düşler’de gezilerin yanı sıra İngilizce yabancı dil eğitimi de devam ediyor. Eğitim ve öğretim yılı kaydı için dilekçe, öğrenci nüfus cüzdanı fotokopisi ve iki vesikalık resim isteniyor.