fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Sihirli Düşler Anaokulu

Özel Sihirli Düşler Anaokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 2-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:30/19:00

Özel Sihirli Düşler Anaokulu Hakkında

Özel Sihirli Düşler Anaokulu; eğitim danışmanlığı, eğitim koordinatörlüğü ve psikolojik danışmanlık/aile danışmanlığı hizmeti bulunan 24-72 ay arası çocukların eğitildiği Milli Eğitim Bakanlığı ruhsatlı özel bir okul öncesi eğitim kurumudur.

Giriş saatleri sabah 08:00, çıkış saatleri ise akşam 19:00’dur. Ailelerin mesai durumları gözetilmektedir. Fiziki imkânlar olarak okulda eğitim dersliklerinin yanı sıra oyun salonu, uyku odası, yemekhanesi, geniş bahçesi, banyo, tuvalet ve lavaboları bulunmaktadır. Tüm bölüm ve birimler tamamen doğal aydınlanma ve doğal havalandırma imkânına sahiptir. Okul hizmetleri arasında kahvaltı, öğle yemeği, ikindi beslenmesi, servis, rehberlik/pedagog hizmeti, yaz okulu ve yabancı dil etkinlikleri vardır.

2020-2022 Eğitim öğretim yılından itibaren okulda verilen Yabancı Dil dersleri süre sınırından çıkarılarak etkinlik dili haline getirilmiş, haftanın iki günü tüm etkinlikler belirli temalar eşliğinde sarmal bir şekilde branş öğretmeni ve sınıf öğretmeni katılımıyla sadece İngilizce işlenmektedir. Eğitim danışmanlığı ve koordinatörlüğü eşliğinde aylık ve haftalık bültenler hazırlanırken planlanan kazanımlarla temalar esas alınır, uygulanması her aşamada denetlenir. Aylık ve haftalık bültenler velilere uygulama öncesinde dijital ortamda iletilir. Uygulamalı atölye eğitimleri desteğiyle devam eden okul öncesi eğitim programına ilave olarak yabancı dil eğitimi, akıl oyunları, görsel sanatlar atölyesi (ebru,taş boyama,resim), ahşap atölyesi, müzik atölyesi (ritim ve orff), temel matematik, satranç dersi ile aile eğitimi ve danışmanlığı hizmetleri okul ücretine dahil olup ekstra ücret talep edilmemektedir. Bunlara ilave olarak bale, halk oyunları ve jimnastik branş ders uygulaması mevcuttur. Okul öncesi yaş grubuna ve çocukların seviyesine uygun eğitici, eğlenceli ve sosyal kazanımlara yönelik gezi planlamaları ve uygulamaları yapılmaktadır. Okulda üç ayrı yaş grubunda tam gün ve yarım gün eğitim verilmektedir.

Çocuğu merkeze alan Özel Sihirli Düşler Anaokulu’na özgü eğitim sisteminde her yaş grubu için farklı bir eğitim programı ve yöntemi kullanılmakta olup çocukların sosyal, psikomotor, bilişsel, sosyal, duygusal, dil gelişimlerimleri ve özbakım becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Bu anlamda konuların amaç değil araç olarak uygulandığı, merak ve heves uyandıran, esnek, özgün, yaratıcılığın ön planda olduğu, çocuğun öğretmen rehberliğinde özgür bir ortamda yaparak yaşayarak deneyimler kazanabildiği, aile katılımlarına ve iş birliğine önem veren, çoklu zeka, Montessori ve Reggio Emilia eğitim akımlarının çekirdeğini oluşturan uygulamalı programlar hayata geçirilmiştir. Okul öncesi eğitim programı hazırlanırken çocuğun tüm gelişim evreleri dikkate alınmış, birbirinin devamı niteliğinde geliştirilmiştir.

Okul öncesi eğitim çağındaki çocukların yeteneklerini ortaya çıkarabilecek ahşap atölyesi, sanat atölyesi, mutfak atölyesi, dil atölyesi, fen ve doğa atölyesi, yaratıcı drama, düşünce, masal ve hayal atölyesi etkinlikleri hazırlanmıştır. Programlarla hedeflenen kazanımları pekiştirici eğitici oyunlar, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları planlanmış ve uygulanmaktadır. Atatürk sevgisi, Atatürk’ün hayatı, ilkeleri ve devrimleri Özel Sihirli Düşler Anaokulu’nun eğitim programının ve sosyal kültürel etkinliklerinin herkesçe bilinen vazgeçilmezidir.

Başlangıçtan itibaren her çocukla ilgili föy tutulan okulda, eğitimin her aşamasında veliler gerek bireysel, gerekse grup halinde yazılı, telefonla, dijital ortamda, sosyal medya yoluyla ve/veya genel toplantılarla bilgilendirilmektedir. Rehberlikte gizlilik ve kişisel bilgi güvenliği esas alınmaktadır. Sihirli Düşler ‘de sabah kahvaltısı ile başlayıp jimnastik ve sporla devam eden gün, uygulamalı eğitimin vermiş olduğu keyifle çocuklara sıkıcı gelmiyor. Çocuklar Özel Sihirli Düşler Anaokulu’nda öğrenmenin keyfine varıyor. Okula hazırlık sınıfı başta olmak üzere tüm gruplar çalışma disiplinini farkında olmadan öğreniyor, yabancı dili ana dilini öğrendiği yöntemle farkına varmadan kavrarken özgür, dozunda özgüven sahibi, üretken, kendisiyle ve çevresiyle barışık, girişken bireyler olarak bir sonraki eğitim kademesine ve hayata hazırlanıyor. Okulun beslenme programı üç öğün olup, beslenme uzmanı nezaretinde yemek listeleri hazırlanıyor, meyve suları da dahil olmak üzere endüstriyel/hazır gıdalar kullanılmıyor, hijyenik ve uygun saklama koşullarındaki organik gıdalar tercih ediliyor. Listeler hazırlanırken içerisinde bulunulan mevsim, bitkisel ve hayvansal gıda dengesi, beyaz et ve kırmızı et dengesi, yağ, karbonhidrat ve protein dengesi günlük ve haftalık tabelalarda gözetiliyor. Velilere her ayın başında yemek listesi gönderiliyor. Her öğünün yemek numunesi uygun ortamda 36 saat muhafaza ediliyor. Yazları binicilik, yüzme gibi branş derslerini barındıran yaz okulu etkinlikleri çocuklar için hem eğlenceli hem öğretici. Yaz okulunda eğlenceli etkinliklere daha çok zaman ayrılan Sihirli Düşler’de gezilerin yanı sıra İngilizce yabancı dil eğitimi de devam ediyor. Eğitim ve öğretim yılı kaydı için dilekçe, öğrenci nüfus cüzdanı fotokopisi ve iki vesikalık resim isteniyor.

Duyurular ve Etkinlikler

Özel Sihirli Düşler Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Montessori Eğitimi

- Reggio Emilia Yaklaşımı

- MEB Odaklı Eğitim

- Çoklu Zeka Modeli

- Oyun Temelli Eğitim

- SCAMPER Tekniği

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Okulun Kendi Aracı

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Plastik

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Diğer

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Ahlak Gelişimi

- Denge ve Koordinasyon

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Gems Materyalleri

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Robotik Kodlama Materyalleri

- Montessori Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Spor Aletleri

- Koordinasyon Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

- Akıllı Düğmeler

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

Özel Sihirli Düşler Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:30 - 19:00 şeklindedir.
  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu yaş aralığı nedir?
    2-6
  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Sihirli Düşler Anaokulu Yorumları (17)

  • RH

    Bir tanecik yeğenimin bir tanecik okulu

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Teşekkür ederiz.

  • Kk

    Özellikle gözde hanıma çok TSK ederim güler yüzü ve ilgisi için ❤️Her şey süper

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    teşekkür ederiz güzel düşünceniz için. iyiki karşılaştık. ne mutlu bizlere

  • Kk

    İlgi alaka saygı her şeyden önce gelir ve buda bu okulda var çok memnum oldum iyiki sizleri tanıdım ve güvenle çocuğumu bırakıyorum çok TSK ediyorum sizlere iyiki varsiniz emeğiniz için çok teşekkür ederimHer şey süper

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    sizleri tanımak bizleri çok mutlu etti. güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederiz. çocuklarımızın mutlu olmaları bizler için çok kıymetli. ❤

  • ŞE

    Oğlumuzu ani bir kararla kreşe yazdırmaya karar verdik. Çevremizdeki okulları ararken siteniz sayesinde Özel Sihirli Düşler anaokulunu bulduk. Hemen arayıp görüşmek için randevu aldık. Bir gün sonra gittiğimizde bizi güler yüzü ile karşılayan Gözde hanım ile detaylıca her şeyi konuştuk aklımızdaki soruların cevabını aldık ve başka bir okula bakmadan aynı gün kaydımızı yaptırdık. Oğlum öğretmenini ve okulda kendisi ile ilgilenen herkesi çok seviyor, okuluna severek gidiyor. Etkinlikleri ile yaşa uygun eğitimleri ile çok başarılılar. Sizi seviyoruz Sihirli Düşler ailesi❤️☺️

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    iyiki sizleri tanıdık.. Güzel enerjiniz anlayışınız bizler için çok kıymetli.. sizi çok seviyoruz❤

  • Sevgi,şefkat dolu bir anaokulu.. Çok memnunuz okulumuzdan. Aile gibi bir ortam var.. öğretmenlerimiz ve Güler yüzlü gözde hocamıza çok teşekkür ederim.

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    iyiki yollarımız kesişti sizleri tanıdık. memnun kalmanıza çok sevindik ❤

  • Öncelikle okulumuza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum bir dönem bitti İkinci dönemde devam ettim Bana göre temiz ve güzel ilgileri var.İyi

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    çok teşekkür ederiz. yeni dönemde güzellikler sizlerle olsun.

  • MD

    Çok güzel bir yılı geride bıraktık. Her konuda öğretmenlerimizle, idaresiyle iletişimde olmak bizim için güven bağını daha da arttırdı. Özellikle bahçesinin olması, çocukların enerjisini atması yararlarına oldu. Biz çok memnun kaldık. Aşçısından servisine tek tek tüm öğretmenlere teşekkürlerimizi sunuyorum. İyi ki varsınız.

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    ne mutlu bize sizler gibi kıymetli bir velimiz oldu. güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederiz.

  • Yb

    Gayet güzel bir okul egitimi ve sosyal faliyetleri çok iyi gözde ögretmenimizden cok memnunuz cocuklara olan sevgisi ve cocukların ona sevgisi çok hoş başarılarınızın devamını diliyorum

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    sihirli düşler ailesi olarak çok teşekkür ederiz. iyiki yollarımız kesişti.

  • Sihirli düşler anaokulu kreş sınıfından cok memnunuz cocugumuzdaki gelişim gunden gune rahatça gozlenmektedir konuşma zorlugu ceken cocugumuz akıcıbir şekilde konuşmaya başladı gorsel zeka ve hafıza sı gelişti teşekkürler sihirli düşler ☺️

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    memnun kalmanız bizleride çok mutlu etti. teşekkür ederiz.

  • Dk

    Bizim okuldaki 2. Senemiz okulumuzdan ve öğretmenimiz beyza hanımdan çok memnunuz.Çocuklarınızı güvenle emanet edebileceginiz anlayışlı güleryüzlü bir egitim kadrosu var ..Herşey için tşk ediyoruz sihirli düşler ailesine

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    sihirli düşler ailesi olarak güzel düşünceleriniz için biz teşekkür ederiz. iyiki sizler gibi kıymetli velilerimiz var.

  • Ss

    Gönül rahatlığıyla evladinizi teslim edeceğiniz bir kurum hijyen ilgi eğitim en iyi seviyede bahçeli olması ekstra avantaj biz çok memnunuz herkese tavsiye ederim

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    çok teşekkür ederiz. memnuniyetiniz bizleri çok mutlu etti. ❤

  • Cy

    Oğlum bu dönem başladı 3 yaşında alışma süreci öğretmenlerin ilgi alaka ve güler yüzleri sayesinde çok hızlı ve sağlıklı geçti.Okulda tam bir aile havası hakim çok güzel bir bahcesi var orda çok güzel etkinlikler yapıyorlar bu beni çok mutlu eden taraflardan biri. Yemekler genel olarak lezzetli oluyor oğlum oranın ascisini bana tercih etti

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    memnun kalmanıza çok sevindik. her şey miniklerimizin gelişimi ve mutluluğu için

  • SB

    Yaprak toprak (ikizlerim) yaklaşık 2bucuk yaşında beri bu okuldalar ve çok çok memnunuz Beyza öğretmen ve gözde hocaya ayriieten tşk ederim Melike hocayada bu sene mevzun olucaklar darısı küçük kızım ırmağa,

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    memnun kalmanıza çok sevindik. minik ırmak'ı aramızda görmekten çok büyük mutluluk duyarız.

  • Sk

    Okulumuzdan ve öğretmenlerimizden çok memnun kaldık herşeyiyle çok güZl bir yıl geçirdik düşünenler için tereddüt etmeden tavsiye ederiz.öğretmenimiz Beyza hanım ve Melike hanıma ilgi ve emekleri için ayrıca teşekkür ederiz

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    memnun kalmanıza çok sevindik. çok teşekkür ederiz

  • Td

    Biz çok memnunuz ilgi alaka çok iyi duruyor dışardan bakıldığı zaman çocuğumdaki gelişimin ve değişimin farkında olmamak mümkün değil herkezede sizleri tavsiye ediyorum

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    güzel düşünceniz için çok teşekkür ederiz. her şey miniklerimiz için

  • NE

    Gayet çocuklar için eğlenceli ve olumlu yönde etkinlikler yapan bir kreş öğretmenimiz başak hanım ve kendisinden de gayet memnunum

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    teşekkür ederiz. memnun kalmanıza çok sevindik❤

  • GN

    Çok güzel bir okul herkese tavsiye ediyorum . Öğretmenleri çok kaliteli ilgili alakalı

  • Özel Sihirli Düşler Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    teşekkür ederiz. memnun kalmanıza çok çok sevindik.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Sihirli Düşler Anaokulu İletişim Bilgileri

Yeni Mahalle Mah. 540/1. Sok. No: 8/B Gaziosmanpaşa / İstanbul
0 212 963 2079
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum