fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Çocukları Tatil Rehavetinden Kurtarmak İçin 4 Öneri

Görüntülenme Sayısı: 3377

Uzun bir tatil sona eriyor. Okul dönemine güzel ve hazır bir başlangıç yapmak hepimizin arzusu. Bunun gerçekleşmesi için çocukların duygusal olarak okula hazır olmaları gerekiyor. Tatil dönemi uzun olunca çocukların okula uyumları beklenildiği hızda olamayabiliyor bazen. Sizlere çocuklarınızı tatilin rahatlığından çıkarıp okul sorumluluğuna hazırlamak için birkaç önerimiz var.

Çocukları Tatil Rehavetinden Kurtarmak İçin 4 Öneri

Uyku Saatlerini Düzenlemeye En Az 1 Hafta Önceden Başlayın

Tatilde çocukların uyku düzenleri ister istemez bozuluyor. Bazen gece 23.00 ya da 24.00’e kadar uzadığı oluyor. Çocuğunuzun uyku düzenini okuldan önce belirli bir saate çekemezseniz okula giderken sabah uyandırma sorunuyla baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Çocuk sırf biraz daha uyuyabilmek için okula motive bir başlangıç yapamayabilir. Ayrıca gün içinde erken uyandığı ve yeterli uyuyamadığı için uykusu gelir, performansı düşer. Bu nedenle en az 1 hafta önceden çocuğunuzun uyku saatini makul bir zaman için belirlemenizde fayda var.

Bilgisayar Ya Da Tablet Kullanımını Sınırlayın

Tatilde çocukların tablet ya da bilgisayarlarla zaman geçirme süresi ister istemez artıyor. Okul başlar başlamaz artık okul başladı sana tablet yasak şeklinde keskin bir geçiş yapmak yerine çocuğunuzla bir anlaşma yapmanızı tavsiye ederiz. “Her gün 30 dakika tabletle vakit geçirebilirsin, hafta sonları bu süreyi biraz uzatabiliriz.” Süre ve zamanı karşılıklı bir anlaşmayla belirleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta tablet kullanım saatleri. Ödev yapma saatinden sonra ayarlamanız daha uygun olabilir.

Yemek Sonrası Rutinlerinizi 1 Hafta Önceden Değiştirin

Akşam yemeğinden sonra sizler ailecek televizyon başına geçiyor, çocuklar tabletlerle odalarına çekiliyorlarsa bu tatilde oluşturduğunuz rutini okul açılmadan en az 1 hafta önceden değiştirmeniz önemli. Okullar açılınca yemek sonrası muhtemelen ödevler ya da tekrarlarla geçeceği için 1 hafta önceden yumuşak bir geçişle hazırlık yapmanızda fayda var. Hep beraber kutu oyunları oynayabilirsiniz, kelime oyunları ya da isim şehir vb.. beraber etkinlik yapabileceğiniz her türlü fırsatı değerlendirebilirsiniz. Burada önemli olan rutini değiştirmek ve yemek sonrası elektronikler aletlerden uzak durmak.

Beslenme Alışkanlıklarını Gözden Geçirin

Çocuklar tatilde fast food, şekerli gıdalar ve abur cubur tarzı yiyecekleri istemesek de biraz kaçırabilirler. Maalesef bu yiyeceklerin çocukları kendilerine bağlama cazibesi de oldukça yüksektir. Her şeyden önce çocuklarımızın güzel bir kahvaltı alışkanlığı edinmesini sağlamaya çalışalım. Sağlıklı bir kahvaltıyla okula başlangıç yapan çocuk daha zinde ve enerjik olacaktır. Mümkün olduğunca şekerli hazır yiyeceklerden uzak tutalım ve onların yerine meyve, ceviz, fındık vb. gıdalarla ara öğünlerini değiştirelim.

Bu makale Esin Acartürk tarafından 07 Haziran 2022 tarihinde güncellenmiştir.
Diğer Veliler ile Paylaş!

Bu makaleye henüz bir yorum yapılmamış ilk yorumu yapan sen ol! Yorum Yap
Yorum Yap
Ad Soyad *
E-Posta Adresiniz *
Yorumunuz *
PAYLAŞ
Sonraki Makaleye Göz Atın
Dikkat Dikkat 1. Sınıf Velisi Oluyorum İlkokulu veli adaylarının dikkat etmesi gereken en önemli noktalar nelerdir? İlkokula başlamak nasıl zorluklar getiriyor?
İstanbul Bölgesinde Yorumlanan Bazı Okullar
Özel Bilinç Koleji İlkokulu Özel Okul
Özel Bilinç Koleji İlkokulu

Okulumuzu geçen sene okul.com.tr sitesi üzerinden bulup görüşmüştük ve ilk görüşmede bile farkını hissettirmişti. Şuan o...

Özel Sancaktepe Sınav Koleji Ortaokulu Özel Okul
Özel Sancaktepe Sınav Koleji Ortaokulu

Bu yıl 7. sınıf olduk ve Sancaktepe Sınav'da 3. yılımız. Çok memnunuz. Emeklerinden dolayı tüm kadroya teşekkürler...

Bilgin Özel Anadolu Lisesi Özel Okul
Bilgin Özel Anadolu Lisesi

Bilgin özel Anadolu lisesiyle tanışalı 3 yıl oldu.Müdüriyetten güvenliğine kadar bütün kadro öğretmenlerimiz birebir ilg...

Üye Girişi

Şifremi Unuttum
Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum