Erken Kayıtlarımız Devam Ediyor
Ilgaz Anaokulu olarak, yeni eğitim yılı için erken kayıtlarımız devam ediyor. Çocuğunuzun geleceğine sağlam bir temel oluşturmak ve kaliteli eğitim olanaklarımızdan yararlanmak için erken kayıt fırsatını kaçırmayın. Erken kayıt avantajları ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizleri ve miniklerinizi okulumuza bekliyoruz!
Rusça Dersimiz
Bahçede, atölyede, sınıfta, koridorda, her yerde dil öğrenmek mümkün, yeter ki gerekli olan öğretme ve öğrenme aşkı olsun. Çocuklarımız da Rusça derslerini hem çok seviyorlar hem de çok eğleniyorlar.
İngilizce Dersimiz
Mary öğretmenimiz ile çok eğlenceli geçen ingilizce dersimiz. İngilizceyi maruz bırakma yöntemi ile (yabancı dili doğal konuşma ortamında bizzat deneyimleyerek öğrenme modeli) kalıcı şekilde öğreniyoruz. Çünkü yabancı dil günlük rutinimizin bir parçası
Mutlu çocuk öğrenen çocuktur.
Yüzme Derslerimiz Başladı
Yüzme derslerimiz 7/24 Fitness Club Havuzunda haftada 2 gün yapılmaktadır. Yüzme antrenörü eşliğinde, temiz ve güvenli tesis ortamında, öğretmen refakatinde uygulanan yüzme programı, talep doğrultusunda kış döneminde de devam edecektir.
UZAY ATÖLYESİ
Uzay atölyesinde ayın hareketlerini işledik. Ayın kendi etrafında, güneş etrafında ve dünya etrafında dönüşünü inceledik. Ayın kendi ekseninde ve dünya etrafındaki dönüşü ile oluşan ayın evrelerini öğrendik.
SANAT ATÖLYESİ (DENİZATI)
Sanat atölyemizde denizatlarının yaşam döngüsünü inceledik. Renklerine göre sınıflandırdık. Su altında yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini ve su altı canlı yaşamını öğrendik.
COĞRAFYA VE SANAT ATÖLYESİ
Coğrafya ve sanat atölyemizde, denizlerimiz hakkında bilgi öğrendik, denizlerdeki canlılar hakkında sohbet ettik ve yaşamımız için önemli bir kaynak olan denizlerimizi ve sularımızı atıklardan korumamız gerektiğini öğrendik.
PERMAKÜLTÜR ATÖLYESİ
Permakültür atölyemizde karıncanın yaşam döngüsünü öğrendik. Karıncalarla ilgili bilgileri ve görselleri kartlarımızdan öğrendik. Evlerini nasıl inşa ettiklerini ve evleri hakkında detaylı bilgi edindik.
2024-2025 Erken Kayıt Dönemimiz Devam Ediyor.
Ilgaz Anaokulu olarak 2024-2025 Erken Kayıt Dönemi devam ediyor! Erken kayıt fırsatlarından yararlanmak ve çocuğunuz için güvenli, destekleyici ve eğlenceli bir öğrenme ortamı sağlamak için hemen başvurun! Erken kayıt döneminde avantajlı fiyatlar ve özel tekliflerden faydalanabilirsiniz. Çocuğunuzun eğitim yolculuğuna güçlü bir başlangıç yapmak için Ilgaz Anaokulu'na bekliyoruz! Detaylı bilgi için bizlere Okul.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.
Servisimiz Bahçeşehir İçerisinde Hizmet Vermektedir.
Ilgaz Anaokulu olarak, kurumumuzun önerdiği servis Bahçeşehir içerisinde hizmet vermektedir. Bu servis, öğrencilerimizin güvenli ve konforlu bir şekilde okula ulaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Servisimiz, deneyimli ve güvenilir şoförler tarafından yönetilmekte olup, öğrencilerimizin evlerinden alınarak okula zamanında ulaşmalarını sağlamaktadır. Ayrıca, servis güzergahı ve hareket saatleri konusunda velilerimize detaylı bilgi verilmektedir. Bu sayede, velilerimizin çocuklarının güvenliği ve rahatlığı konusunda endişe etmelerine gerek kalmadan, okula gitmelerini sağlayabiliyoruz.
2024-2025 ERKEN KAYIT DÖNEMİ BAŞLIYOR !
2024- 2025 Eğitim Öğretim Yılı Erken Kayıt Dönemimiz Başladı !
Detaylı bilgi için bizimle Okul.com.tr üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Fırsatları Kaçırmayın..
PERMAKÜLTÜR ATÖLYESİ
Permakültür atölyemizde Koi balığının yaşam döngüsü ile ilgili bilgi edindik. Okula getirdiğimiz koi balığımızı inceledik. Sonrasında balığımızın yemini vererek akvaryumumuza ekledik.
KAVRAM ATÖLYESİ
Kavram Atölyemizde gece ve gündüzün nasıl oluştuğunu öğrendik. Dünyanın hem kendi ekseni etrafında hem de güneşin etrafındaki dönüşü ile oluşan gece gündüz döngüsünü öğrendik.
FEN ATÖLYESİ
Fen atölyemizde PH'ın ne olduğunu, nelerde bulunduğunu, asitleri ve bazları öğrendik. PH ölçüm aletimiz ile elimizde olan sıvıların PH derecelerini kontrol ettik,
MASAL TERAPİ
Masal terapi ile çocuklar psikoloğumuz okuduğu hikaye üzerine konuşup bu hikaye ile ilgili sohbet etmişlerdir. Edilen bu sohbet ile birlikte okul psikoloğumuz çocuklarımızın konuşmalarını gözlemlemiştir. Bu gözlemler neticesinde öğrencilerimizin gözlem formları düzenlenmiştir.
YOGA ATÖLYESİ
Yoga atölyemizde çocuklarımızın denge ve koordinasyonunu geliştirmek için yoga hareketlerimizi yaptık, hareket atölyesi ile birleştirip güne dinç bir şekilde başlamalarına yardımcı olduk.
İLKOKULA HAZIRLIK DERSİ
İlkokula hazırlık dersimizde odaklanma sürelerimize önem vererek harfleri bulmaya ve tanımaya çalıştık. Harfler ve sayılar konusunda temel oluşturmaya devam ediyoruz.
SANAT VE SANATÇI ATÖLYESİ
Sanat ve sanatçı atölyemizde Kemal Sunal'ın hayatını işledik. Filmlerinden küçük kesitler izledik. Gülümsemenin ne kadar önemli olduğunu Kemal Sunal sayesinde öğrendik.
FEN ATÖLYESİ
Fen atölyemizde besin piramidi incelenerek hangi besinlerden ne kadar yememiz gerektiğini öğrendik. Dokunarak, yaşayarak, tadına bakarak deneyimledik.
PERMAKÜLTÜR ATÖLYESİ
Kelebeğin yaşam döngüsü atölyesinde aç tırtıl kitabı okunarak başlanıp kelebeğin yaşam döngüsü işlenmiş daha sonra matematik atölyesi ile birleştirilerek bütünleştirilmiş atölye yapılmıştır.
ÖZEL PİANO DERSİ
Müzik derslerimiz ile bu konuda yetenekli olan öğrencilerimiz belirlenip, yeteneklerine uygun enstrümanlarla eğitim almaları sağlanmıştır. Müzik öğretmenimiz Asya hanım rehberliğinde eğitimlerimiz devam etmektedir.
PERMAKÜLTÜR VE SANAT ATÖLYESİ
Permakültür ve sanat atölyesinde ıspanağın türleri işlenip yaşam döngüsü hakkında bilgi verilmiştir. Yeşil yaprakları incelenmiştir. İncelenen bu yapraklar sonrasında ezilerek yeşil renk elde edilip boyama yapılmıştır.
MASAL TERAPİ
Masal terapi ile çocuklar psikoloğumuz okuduğu hikaye üzerine konuşup bu hikaye ile ilgili sohbet etmişlerdir. Edilen bu sohbet ile birlikte okul psikoloğumuz çocuklarımızın konuşmalarını gözlemlemiştir. Bu gözlemler neticesinde öğrencilerimizin gözlem formları düzenlenmiştir.
PERMAKÜLTÜR ATÖLYESİ
Permakültür atölyesi ile kivinin yaşam döngüsü öğrenilmiştir. Hangi şehirlerde yetiştirildiğini ve hangi mevsim meyvesi olduğu işlenmiştir. İçindeki vitaminlerden bahsedilip öğrenciler bilgilendirilmiştir.
DUYGU ÇEMBERİ
Duygu çemberi ile öğrencilerimiz duyguları öğrenme noktasında doğal taşlarımızı kullanarak duygularını ifade etmişlerdir. Bu şekilde öğrencilerin sosyal duygusal gelişimlerine katkıda bulunulmuştur.
PERMAKÜLTÜR ATÖLYESİ
Permakültür atölyemizde domatesin yaşam döngüsünü işledik. Bahçemizde bulunan sebze yataklarından toplamış olduğumuz domatesleri kullanarak etkinliğimizi gerçekleştirdik.
BİNİCİLİK DERSİ
Binicilik derslerimizde çocuklarımızın at ile kurduğu ilişkiler dolayısıyla ve okul dışında bir gezi olması sebebiyle çocuklarımızın sosyal, duygusal alanları gelişmiş olur ve özgüven kazanırlar.
DİKKAT VE KOORDİNASYON ATÖLYESİ
Dikkat ve koordinasyon atölyesinde halı dokuma gerçekleştirdik. Bu atölyemizde hem grup çalışması yaparak sosyal duygusal gelişim alanını destekledik. Hem de dokuma sırasında ince motor becerilerimizi destekledik.
SENSORY PLAY ATÖLYESİ
Sensory play atölyemizde renkleri kullanarak çalışmamızı gerçekleştirdik. Renkleri ayrıştırdıktan sonra kendi alanlarında toplayarak renkleri kümeler haline getirdik.
SERAMİK ATÖLYESİ
Permakültür atölyemizde salyangozun yaşam döngüsünü öğrendikten sonra seramiklerimizi ve bahçemizde bulunan kozalaklarımızı kullanarak kendi salyangozlarımızı yaptık.
YARATICI DRAMA ATÖLYESİ
Yaratıcı drama atölyemizde Salvador Dali'nin yaşamını ve eserlerini öğrendikten sonra Salvador Dali'nin fiziksel özelliklerine dikkat ederek Salvador Dali gibi kendi resimlerimizi yapmaya çalıştık.
SERAMİK ATÖLYESİ
Örümceğin yaşam döngüsünü öğrendikten sonra kendi örümceklerimizi elde etmek için seramiklerden faydalandık. Seramik hamurumuzu kullanarak örümcek desenleri elde ettikten sonra fırında kurutarak kendi seramik örümceklerimizi oluşturduk.
SENSORY PLAY ATÖLYESİ
Sensory play atölyemizde çocuklar için kurmuş olduğumuz duyusal oyunlar tüm duyu organlarını uyaran aktiviteler içermektedir. Çocuklar oynarken, öğrenirken her açıdan gelişimlerini sağlar.
IŞIK VE GÖLGE ATÖLYESİ
Işık ve gölge atölyemizde çeşitli hayvan materyallerimizi kullanarak gölgelerini elde etmiş olduk. Etkinliğimizi yaparken hayvanlar hakkında sohbet ettik.
PERMAKÜLTÜR ATÖLYESİ
Permakültür atölyemizde dev tukan kuşunun yaşam döngüsünü öğrendikten sonra tukan kuşlarının neler ile beslendiğini nasıl ses çıkardığını öğrendik. Sanat atölyemiz ile birleştirerek kendi dev tukan kuşlarımızı yaptık.
MATEMATİK ATÖLYESİ
Matematik atölyemizde öğrencilerimiz okul öncesi yaşa uygun olarak matematik bilgisi edinirler. Bu atölyemizde renkli legolarımızı kullanarak ve belirtilen sayılara uygun olarak kendi matematik şehirlerimizi kurduk.
BİNİCİLİK DERSLERİMİZ
Binicilik derslerimizde öğrencilerimiz atlara dokunarak güzel bir vakit geçirir. Profesyonel eğitmenler eşliğinde binicilik hakkında yaş düzeylerine uygun bilgiler alır.
PERMAKÜLTÜR ATÖLYESİ
Permakültür atölyemiz için öğrencilerimiz iki hafta boyunca evde biriktirmiş oldukları meyve çekirdeklerini okula getirdiler. Çekirdeklerden hangi meyveye ait olduklarını bulmaya çalıştık. Daha sonrasında çekirdekleri toprak ile buluşturarak kendi meyve fidelerimizi elde ettik.
YARATICI DRAMA ATÖLYESİ
Drama atölyemizde dondurmacılar hakkında bilgiler öğrendik. Dondurmacıların giydikleri giysiler hakkında konuştuk. Dondurmacılara ait kıyafet tasarımımızı yapıp, üzerimize giyerek bir dondurmacıyı canlandırdık.
DİKKAT VE KOORDİNASYON ATÖLYESİ
Dikkat ve koordinasyon atölyemizde renkli, farklı şekillerdeki taşlarımızı kullanarak belirlenmiş olan çizgi üzerinde tasarımlarımızı yaptık. Dikkat ve koordinasyon atölyemizde çok eğlendik.
KAVRAM ATÖLYESİ
Kavram atölyesinde öğrencilerimizi birçok uyaran vererek (sözel,işitsel,görsel ve duyusal) kavramları daha iyi ve kalıcı öğrenmelerini amaçlamaktayız.
SENSORY PLAY ATÖLYESİ
Sensory Play atölyemizde çiftlik hayvanlarını öğrenip, seslerini taklit edip, onların dünyasına girdik. Sensory play atölyelerimiz duyusal oyunlarla hazırlanır, bu şekilde tüm duyu organları uyarılmış olur. Çocukların keşfetme duygusunu harekete geçirir.
GARDEN PLAY ATÖLYESİ
Garden play yaz okulumuzda en sevdiğimiz etkinliklerimizden bir tanesidir. Hem dikkat ve koordinasyonumuzu geliştirdiğimiz hem de sıcak havalarda suyun tadını çıkardığımız garden play etkinliklerimizde çok eğleniyoruz.
MATEMATİK ATÖLYESİ
Matematik atölyemizde çocuklarımız için özel tasarlanmış doğal materyallerimizi ve ince motor becerilerini geliştirmek için kullandığımız cımbızlarla dersimizi işledik.
YÜZME DERSLERİMİZ
Yüzme derslerimiz profesyonel eğitmenler eşliğinde haftada iki gün gerçekleşmektedir. Öğrencilerimizin yüzmeyi öğrendiği su korkularını yendikleri derslerimizde çok eğleniyoruz.
PERMAKÜLTÜR ATÖLYESİ
Permakültür atölyemizde böceklerin yaşam dünyasının içerisine girdik. Farklı böcek çeşitlerini inceleyerek aralarındaki farklar hakkında konuştuk. İnce motor becerilerimiz için tasarlanmış olan cımbızlarla sensory play atölyemizi gerçekleştirdik.
DRAMA ATÖLYESİ
Drama atölyemizde taş devri hakkında bilgiler öğrendik. Taş devrindeki giysiler hakkında konuştuk. Taş devrine ait kıyafet tasarımımızı yapıp, üzerimize giyerek taş devrinde yaşayan insanları canlandırdık.
GASTRONOMİ ATÖLYESİ
Gastronomi atölyemizde farklı büyüklükteki ve farklı renklerdeki meyvelerimizi kullanarak renk şöleni oluşturduk. Meyvelerin içerisindeki vitaminleri öğrenerek kendi meyve salatalarımızı hazırladık.
DİKKAT VE KOORDİNASYON ATÖLYESİ
Dikkat ve koordinasyon atölyemizde renkli, farklı şekillerdeki taşlarımızı kullanarak belirlenmiş olan çizgi üzerinde tasarımlarımızı yaptık. Dikkat ve koordinasyon atölyemizde çok eğlendik.
PERMAKÜLTÜR ATÖLYELESİ
Tavuğun yaşam döngüsünü yaşayarak dokunarak öğrendik. Tavukların eğlenceli dünyasının içine girdik. bahçemizde bulunan tavukları besleyip onlarla eğlenceli vakit geçirdik.
Sanat Atölyesi
Çam kozalağımızı inceledik. Hangi renk? Sert mi yumuşak mı? Kokusu var mı? Büyük mü küçük mü? sorularını cevapladık.
(Bilişsel gelişimi destekledik)
Çam kozalağımızı yeşil renge boyadık.
Kuruyan kozalaklarımızı renkli ponponlarla süsledik.
(Motor gelişimi destekledik)
Fen ve Doğa Atölyesi
Terazinin nasıl kullanıldığını öğrendik.
Sınıfımızdan bazı nesnelerin ağırlığını tahmn ettim. Tahminlerimizle sonuçları karşılaştırdık.
(Bilişsel gelişimi destekledik)
Açılış Çemberi
Mevsimler ve ayları renklerine göre gruplandırdık (soğuk-sıcak renkler) ardından ayları harflerine göre hatırlamaya çalıştık. Yeni yıl için açılış çemberimizi yaptık, mevsimler, yeni yıl hakkında sohbet ettik.
P4C Atölyesi
Barok Dönemi eserlerini inceledik. Eserlerdeki ışık tekniklerinden, karamsarlıklardan bahsedip sohbet ettik. Barok döneminden, bu dönemin insani sorunlarından bahsetik. Ardından Caravaggio' nin eserlerinini neden bu kadar hüzünlü ve olumsuz oldukları hakkında konuştuk.
Sanat Atölyesi
Kendi otoportrelerimizi hazırladık. Kendimizi hayal ettik ve kendimizi resmettik. Kimimiz dışarıda bulutlar altındayken hayal ettik kendimizi, kimimiz çiçek toplarken, kimimiz rengarenk saçlıydık, kimimiz kocaman gülücüklü....
Masal Terapisi
Masal terapi saatinde psikoloğumuz; çocuklarla sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda sohbet etti. Masal kahramanımız Tali’nin öğünlerde yemeklerini yemeyerek doğum günü için hazırlanan şekerlemeleri yemesi sonucu yaşadığı sağlık problemini ve sonuçlarını merakla dinlediler. Daha sonra çocukların; sağlıklı beslenme, sağlıklı/ sağlıksız yiyecekler ve öğünleri düzenli yemenin önemi üzerine fikirleri dinlendi. Konuyu pekiştirmek amacıyla masal saati sonunda boyama çalışması yapıldı.
Veli Çemberi
Başlangıçta bir tanışma oyunu oynadık ardından fenerlerimizi yapmak için masalara geçtik
Sensory Play (Çiftlik Hayvanları)
-Etkinliğimize başlamadan önce Ali Baba’nın bir çiftliği var adlı şarkımızı söyleyerek başladık.
Permakültür ve Sanat Atölyesi
Permakültür ve Sanat Atölyesi çalışmamızda Koyunlar ve Yünleri hakkında sohbet ettik. Kırkılmış gerçek koyun yünlerini inceledik, dokunduk, bu yünlerden neler yapıldığını konuştuk. Bol sohbetli, bol kazanımlı, gerçek ürünleri kullandığımız dokunsal bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk.
Fen ve Doğa Atölyesi
❄️Kar nasıl oluşur? öğrendik. (Bilişsel gelişim)
❄️Kar tanelerini inceledik. Aynı ve farklı olan kar tanelerini ayırt ettik.
❄️Aynı-benzer-farklı kavramını pekiştirdik. (Bilişsel gelişim)
❄️6 adımda kar tanesi nasıl çizilir? öğrendik ve kar taneleri izi çizdik. (İnce motor becerileri)
❄️Soğuk-sıcak kavramını pekiştirdik.
Permakültür Atölyesi
Permakültür Atölyelerimizde incelemeye geçmeden önce teorik bilgi öğrenmek çok önemlidir. Önce konu öğrenilir, sonrasında öğrenme basamakları takip edilerek öğrenme hangi alanda gerçekleşecekse bir sonraki aşamaya geçilir. Kalıcı öğrenme böylelikle sağlanmış olur.
Permakültür ve Kavram Atölyesi
Permakültür ve Kavram Atölyesi
Yaratıcı Drama Derslerimiz
Uzman Rekreasyon Eğitmeni ve Vantrolog hocamız eşliğinde Yaratıcı Drama derslerimiz başladı. Bu hafta bizleri ziyarete pembe saçlı Öykü kızımız geldi.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMAMIZ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını öğrencilerimiz, velilerimiz ve misafirlerimizle beraber büyük bir coşku içinde kutladık. Öğrencilerimizin söyledikleri şarkılar ve okudukları şiirlerle hem keyifli anlar yaşadık hem de gururlandık.
Bahçe ve Hareket Atölyesi (Yaza Merhaba Partisi)
Bahçemizde yaptığımız şahane atölyelerimizden..... Sadece parti olduğuna bakmayın; kavram pekiştirmeleri, sabretme becerisi, lideri takip etme ve daha nice beceriler gelişiyor. Renk karnavalı ve eğlence de cabası...
Geri Dönüşüm Atölyesi Kuş Yemi
Farklı Atölyelerden kalan portakal kabuklarını, buğday, mısır tanelerini ve balı kullanarak hazırladığımız kuş yemlerini ağaçlarımıza astık. Artık kuşlar bahçemizde ötüşürken karınlarını da doyuracaklar.
Sensory Play Workshop (Ocean Animals)
Sensory Play Workshop çalışmaları miniklerimizin en favori etkinliklerinden..... Okyanuslarda yaşayan hayvanları duyuşsal tekniklerle öğrenmek kadar kalıcı ve eğlenceli öğrenme şekli yoktur.
Sanat Atölyesi Guiseppe Arcimboldo
Sanat Atölyemizin konuğu en lezzetli portrelerin sahibi Arcimboldo ...... Resimlerinde meyve, sebze, hayvan, kitap gibi birçok nesneyi, insan portrelerini andıracak şekilde kullanan hayal gücü zengin bir ressam olan Arcimboldo'dan esinlenerek biz de kendi portrelerimizi yaptık.
Arkeoloji Atölyesi Uygarlıklar (Aztekler)
Arkeoloji Atölyesinde Aztek Uygarlığı çok sevdiğimiz ve eğlendiğimiz bir atölye çalışması oldu. Piramitlere benzerliği hakkında konuştuk, yaşam şekillerinden bahsettik, avcılıkta çok iyi olduklarını öğrendik. Takvimleriyle ünlü olan bu topluluğu incelemek hem keyifli hem de eğlenceliydi...
Arkeoloji Atölyesi Ülkeler (Japonya)
Arkeoloji Atölyemizde Japonya ile tanışıyoruz.... Ada ülkesi oluşu, balıkçılık yapıldığı, kültürleri, müzikleri, yemekleri ve pek çok öğe ile Japonya'yı tanıdık. Sakura çiçeği, koi balıkları, sumo güreşleri, kimonolar, Fuji yanardağı, minka evleri ve daha neler neler....
Duyuşsal Matematik Atölyesi Işıklı Masada geometrik şekiller
Duyuşsal Matematik Atölyemizde yapmayı en sevdiğimiz çalışmadır geometrik şekil çizimleri.... Sanat ve matematik bir arada olunca hiç beklenmedik entegrasyonlar ortaya çıkıyor. Çocukların dünyası çok renkli ve zengin, beslemek gerekli...
Permakültür Atölyesi Tohum Topu
Permakültür Atölyemizin vazgeçilmez ürünü tohum topu..... Biraz toprak, biraz tohum gözle görülür mucizelere şahit olmak için yeterli. Çocuklarımız yaptıkları tohum toplarını cemreler düşünce toprakla buluşturup, can sularını verecekler. Gerisi görsel şölen......
Geri Dönüşüm Atölyesi Kağıt Yapımı
Geri Dönüşüm Atölyemizin yeni konusu kağıt yapımı..... Atık kutularında biriktirdiğimiz kağıtlarla yaptığımız yaprak ve çiçek desenli kağıtlarımız çok güzel oldu. Doğaya saygılı, kaynakları iyi kullanabilen, sürdürülebilir enerjiyi bilen ve uygulayan nesiller yetiştiriyoruz.
Sanat Atölyesi Van Gogh Ayçiçeği
Sanat Atölyemizin konuğu Van Gogh ..... Ay Çiçeği tablosunu yaptık klasik müzik eşiliğinde.... Kendimizi müziğe ve doğanın güzelliğine kaptırıp harika tablolar çıkardık...
Kimya Atölyesi Suyun Molekül Yapısı ve Su Döngüsü
Kimya Atölyemizin konuğu vaz geçilmezimiz su.... Suyun içinde neler var? sorusundan yola çıkarak moleküllerini öğrendik, suyun fiziksel hallerini öğrendik.... Çocuklarımız artık suyun sıcak havada buharlaştığını, yağmur ya da kar olarak tekrar yer yüzüne indiğini biliyorlar....
Robotik Kodlama Atölyesi
Robotik Kodlama Atölyesi çalışmalarımız öğrencilerimizin en sevdiği atölyelerimizden..... Şaşkın robotumuzu öğrencilerimiz çok sevdiler, yapmak ayrı keyifli komut verip hareket ettirmek ayrı keyifli
Sensory Play Arctic Animals
Duyuşsal Oyun Atölyesinde Antarktika Hayvanlarından Penguenleri inceledik. Hem suda hem de karada yaşayan amfibik bir hayvan olduğunu öğrendik, duyuşsal alanı uyararak hem eğlendik hem de kalıcı öğrendik
Arkeoloji Atölyesi Dinozorlar
Arkeoloji Atölyemizin konuğu Dinozorlar.... Türü yok olan bu canlıları tanıdık, etobur otobur olanları öğrendik, fosilleri sayesinde onların hakkında bilgi sahibi olduğumuzu öğrendik. Arttırılmış gerçeklik ile dinozorları 3 boyutlu olarak gözlemledik
Permakültür Atölyesi Havucun Yaşam Döngüsü
Permakültür Atölyemizin konusu gözlerimizin dostu havuç..... Bir bitki hangi organa benziyorsa o organa faydalıymış. Havucu da enlemesine kesince gözümüze benziyor. Biz de bu lezzetli ve faydalı sebzeyi bolca tüketiyoruz öğünlerimizde.
Permakültür Atölyesi Böceklerin Yaşamı
Permakültür Atölyemizin ev sahipleri böcekler.... Bu güzel türün üyelerini tanıdık, nerelerde yaşadıklarını, zehirli türlerini, nelerle beslendiklerini, nasıl çoğaldıklarını öğrendik.... Kil yardımıyla en sevdiğimiz böceğin fosilini de yaparak atölyemizi tamamlamış olduk
Biyoloji Atölyesi Balon Balığı
Biyoloji Atölyemizin bugünkü konuğu balon balığı... Ülkemizdeki hangi denizlerde yaşar? Neden dikenlidir? Zehirli midir yoksa zararsız mı? Atölyemizin sevimli üyesi gerçek balon balığımızı inceledik ve minik arkadaşımızdan ne kadar çok bilgi edindik.
Biyoloji Atölyesi Dikenli Deniz Canlıları
Biyoloji Atölyesinde gündemimiz dikenli canlılar.... Bugünün hayvanı ise deniz kestanesi.... Pek çok türü olan kestaneler zehirli de olabiliyor, gıda olarak da tüketilebiliyor doğadaki pek çok bitki ve hayvan gibi.... Gerçek modellerinden inceleme fırsatı bulduğumuz gibi dikenleri ile de kendi deniz kestanemizi yaparak hayal gücümüzü de uyarmış olduk
Duyuşsal Matematik Atölyesi 3 Boyutlu Geometrik Şekiller
Permakültür derslerimizde yaşam döngüsünü de öğrendiğimiz bezelyelerimizle 3 boyutlu matematik çalışmaya karar verdik. Öğrendiğimiz geometrik şekilleri 3 boyutlu çalışarak duyuşsal öğrenmeyi uyardık ve kalıcı öğrenme elde etmiş olduk.
Etnobotanik Atölyesi Aloe Vera Kremi
Permakültür dersimizde öğrendiğimiz aloe vera bitkisinden neler yapılır düşüncesiyle yola çıktık ve yaz sıcaklarında yanıkları tedavi etmek için kış aylarında da kuru cildimizi nemlendirmek için aloe veradan cilt kremi yaptık.
Gastronomi Atölyesi Isırgan Otu Çorbası
Yeşil ve faydalı bitkilerden ısırgan otunu tanıdık. Isırganın otunun savunma mekanızması olan dokunanı ısırması (kaşındırması) nasıl olur inceleyip öğrendik. Bu ilginç bitkinin şifalarını ve faydalarını öğrendik. Gastronomi dersimizde tarifine uygun çorbasını yapıp tadına baktık
Permakültür Atölyesi (İstanbul Lalesinin Yaşam Döngüsü
Permakültür Atölyesinde İstanbul Lalesinin yaşam döngüsünü inceledik ve öğrendik. Lale çiçeğinin soğanını, soğanın çimlenmiş halini, filizlenmesini, büyümesini ve nihayet çiçek açmış halini gördük. Hem inceledik hem kokladık. Masal atölyesi ile de lalenin yolculuğuna şahitlik ettik.