fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu

Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 15
Okul Saatleri:
Tam gün: 09:00/17:00

Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu Hakkında

Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu, Döşemealtı ilçesinde, doğa ile iç içe, çocukların özgür ve güvenli bir alanda rahatlıkla eğitim almasına uygun, 5 dönüm arazi üzerine kuruludur. Okul binası yaklaşık 700 metrekarelik kapalı alanı olan, iki katlı bir binadır. 15 çocuklu derslikler, spor alanı, bostanı, kütüphane ve sanat atölyesi mevcuttur ancak "kantini" yoktur. Okul mutfağında endüstriyel olmayan, sağlıklı ve temiz gıdalar kullanılır. Çocukların istediklerinde erişebilecekleri sağlıklı atıştırmalıklar vardır. Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulunda donanımlı eşlikçilerle yaz okulu hizmeti de sağlanmaktadır. Çocukları için "Başka Bir Okul Mümkün" (BBOM) diyerek, "Kaybolan Çocukluğun Telafisi Olmaz" ilkesini benimseyip harekete geçen BBOM Antalya Kooperatif ortaklarınca açılan okul, çocuğu merkezine alan, çocuk katılımını önemseyen, barışçıl, doğa dostu, çocuğun içinde var olan yaparak yaşayarak doğal öğrenme isteğini rehber edinen bir eğitim anlayışına sahiptir. Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu ebeveyn inisiyatifi ile açılan, kar amacı gütmeyen, Antalya’nın ilk demokratik okuludur. BBOM Derneğinin geliştirdiği ve Antalya Çocuk Köyü İlkokulu’nda uygulanan BBOM Modeli 4 eksenden oluşmaktadır: - Çocuk Merkezli Eğitim: Her çocuğun yaşamının bir parçası olan eğitim sürecini şekillendirmeye hakkı vardır. BBOM eğitim programı, her çocuğun kendine özgü bir öğrenme yönteminin olduğu bilincindedir. Çocuk, programın her öğesi için (hedefler, içerik, yöntem, değerlendirme), söz hakkı ve seçme hakkını kullanarak karar vermektedir. Ödülsüz ve cezasız, çocuk katılımını önemseyen ve barışçıl sınıflarda öğretmenler, otorite değil eşlikçi, destekleyici konumdadır. - Yönetişimde Eşitlik: Yönetim ekseninde çocukların, ailelerin, okul çalışanlarının (öğretmenler ve idari dahil tüm personel) ve çevrenin bir arada fikir ürettiği, çözüm önerileri yarattığı, iletişimi temel alan demokratik bir yapı öncelikli ilke olarak kabul edilmektedir. - Doğa ile Dayanışma: Beslenmeden temizliğe, sarf malzemelerinden eğitim materyallerine kadar doğaya saygılı, doğa ile dost bir ekolojik duruşa sahiptir. - Finansmanda Kardeşlik: BBOM Okulları aileler ve gönüllüler tarafından kurulan kooperatifler aracılığıyla kâr amacı güdülmeksizin kurulur ve işletilir. Yardım ve desteklerle BBOM Okullarında tam burslu çocuk oranının her yıl arttırılarak %25 seviyesine çıkarılması ile eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu çocukları, okullarını o kadar seviyorlar ki, o kadar özgür ve mutlular ki, her hafta hafta sonu neden okul yok sorusuna cevap arıyorlar.

Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Reggio Emilia Yaklaşımı

- Waldorf Pedagojisi

Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    15
  • Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 09:00 - 17:00 şeklindedir.
  • Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmemektedir.

Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu Yorumları (1)

  • DY

    2021 Yaz okulu döneminden beri oğlum bu okulun öğrencisi. Alanında uzman çocuk odaklı bir bakış açısına sahip eğitmenlerle çok verimli bir dönem geçiriyoruz. Herşeyden önemlisi oğlumuzu, gün boyu otoritenin denetim ve baskısı altında kalmadan bolca çocukluğunu yaşamış, araştırmış, öğrenmiş ve mutlu bir şekilde okuldan teslim alıyoruz. Hatta niye erken geldiniz sitemlerini duymak, doğru karar verdiğimize inancımızı daha da arttırıyor.Böyle okullar daha da çoğalmalı

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Antalya Çocuk Köyü İlkokulu İletişim Bilgileri

Altınkale Mah. Cumhuriyet Cad. No: 77 Döşemealtı / Antalya
0 542 543 19** Numarayı Göster
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum