Yeni Okul hakkında en güncel bilgilere kolayca ulaşın. Yeni Okul'un fiyat bilgilerine, fotoğraflarına, veli yorumlarına ve fiziksel olanaklarına hemen göz atın.
Yeni Okul Şişli Esentepe’de, doğa ile iç içe olan; çocukların araştırarak, uygulayarak ve düşünerek öğrenmesini sağlayan, onları doğal besinler ile besleyen; sanat, spor ve atölye etkinlikleri ile eğitimin harmanlandığı, yabancı dilin konuşularak ve aktiviteler eşliğinde öğretildiği, ulusal sınavlarda başarı elde edebilecek öğrenciler yetiştiren seçkin bir eğitim kurumudur. Yeni Okul, 2013 yılında kalıplaşan eğitim yöntemlerini geride bırakarak, tüm eğitim süreçlerine bir çocuğun gözüyle bakarak, eşi benzeri olmayan bir eğitim ortamı kurmuştur. Eğitim süreçleri meraklı, sorgulayıcı, hayal kurucu, kuran-bozan-tekrar kuran, yani “öğrenmek isteyen” bir çocuğun perspektifinden yola çıkarak tasarlanmıştır. En büyük önceliği tüm öğrencilerde öğrenmeye devam etme isteğini oluşturmak olan Yeni Okul, çocukların merak duygusunu sürekli besleyen, her zaman kendini geliştiren eğitim kadrosu lise öğrencilerinin öğrenme ruhunu canlı tutmaktadır.
Yeni Okul her çocuğun bireysel gelişim sağlayabileceği bir eğitim ortamı sunmayı hedeflemektedir. Her çocuğun farklı zeka türleri, öğrenim tarzları, yetenek ve eğilimlere sahip olduğunu kabullenen Yeni Okul, her öğrenciye özel ilgi vererek onların bu farklılıklarından ödün vermeyerek özgün kişiliklerini gerçekleştirebilecekleri bir eğitim ortamı ve öğretim programı hazırlamıştır. Türkiye’den Ashoka Fark Yaratan Okullar ağına kabul edilen Yeni Okul, karşılaştığı sorunların üstesinden gelebilen, yaşadığı toplumun değerlerine önem veren, Atatürk ilke ve inkılaplarını bağlı, sosyal açıdan gelişmiş entelektüel nesiller yetiştirip kaliteli bir toplum inşa etmeyi hedeflemektedir.
Kuruluşundan bu yana kendini her geçen gün geliştiren Yeni Okul öğrencilerine kaliteli eğitimin kapılarını açmaktadır. Uygulama tabanlı eğitim sistemi ile öğrencilere müfredat dahilindeki konular ezbere dayalı bir şekilde öğretilmemekte, tam aksine çocukların o derslerde öğrenmeleri gereken bilgileri onların merak ettikleri konularla ilişkilendirilen aktiviteler ile onlara aktarılmaktadır. Proje tabanlı eğitim sisteminin yanında Yeni Okul'da Reggio Emilia yaklaşımı da uygulanmaktadır. Reggio Emilia yaklaşımı, 1645 yılında pedagog Loris Malaguzzi’nin Reggio Emilia kentinde uyguladığı eğitim anlayışıdır. Günümüzde bu eğitim yaklaşımı Bruno Ciari’nin “İşbirlikli Öğrenme”, John Dewey’in “Proje Tabanlı Öğrenme”, Lev Vygotsky’nin “Çocukların Öğrenmesinde Yetişkinin Aktif Katılımı” ve Jean Piaget’in “Bilişsel ve Ahlak Gelişimi” teorilerinin sentezlenmesiyle şekillenmiştir. Reggio Emilia ile çocukların duygularını ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmeleri sağlanmakta, farklı görüşlere saygı göstermeleri gerektiği anlatılmaktadır. Bu yaklaşım aracılığı ile çocukların sembolik düşünmesi, yaratıcılığı ve iletişim becerileri geliştirilmektedir.
Dünyada söz sahibi olan bir sivil toplum kuruluşu olan Ashoka, Türkiye’de kurduğu vakıf ile ülkenin sorunlarına uzlaşmacı ve nitelikli çözüm yollarını desteklemeyi ve girişimciliği ülke geneline yaymayı hedeflemektedir ve bu hedefe yönelik olarak Türkiye’deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek amacıyla yürüttüğü “Fark Yaratan Okullar” adlı bir topluluk kurmuştur. Ashoka, Fark Yaratan Okullar Programı (Changemaker Schools) ile özgünlüğü yakalamış okulları saptamakta, bir araya getirmekte, katkı sağlamakta ve en önemlisi, evrensel bir “Fark Yaratan Okullar Ağı” kurmaktadır.
Bu bağlamda Yeni Okul Ashoka tarafından Türkiye'de "Fark Yaratan Okullar" kategorisine dahil edilen 3. okul olma özelliğine sahiptir.
Yeni Okul kampüsleri bilgilerine ulaşın.
Yeni Okul için tüm kampüslerine tek numara üzerinden ulaşım sağlayın!
Üye Girişi
Üye Ol