fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Ataşehir Umay Anaokulu

Özel Ataşehir Umay Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 14
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:30/19:00
Sabahçı: 08:30/13:00
Öğlenci: 14:00/18:00

Özel Ataşehir Umay Anaokulu Hakkında

İstanbul Ataşehir'de bulunan Özel Ataşehir Umay Anaokulu‘nda ailelerin çocuklarının eğitimine katıldığı, okulda söz sahibi olduğu, sınıfların düzenlenmesi ve programların hazırlanmasında okul ile işbirliği içinde olduğu bir sistem geliştirir. İşbirliği ve problemlerin çözümüne odaklanılır, ailelerin çocuklarının gelişimini yakından gözlemlemesi amaçlanmaktadır. Çocuklara ödev verilmez çünkü öğrenmenin yeri okuldur. Her çocuğa bir birey olarak değer verilir. Çocuklardan biri yeterince iyi öğrenemiyorsa öğretmenleri bunu hemen fark ediyor ve çocuğun öğrenme programını onun bireysel ihtiyaçlarına göre düzenliyor olurlar. Aynı şey, okula uyum göstermeyen, sıkılan ya da öğrenim durumu programın ilerisinde olan çocuklar için de geçerlidir. Öğretmenlerin sahip olduğu eğitim düzeyi sayesinde çocukların her türlü gelişimini gözlemlenebilir ve çözümler üretebilir hale getirir. Özel Ataşehir Umay Anaokulu'nda öğretmenler her gün bir saatlerini ise mesleki gelişimleri için çalışmalar için ayırırlar. Öğrencilere mükafat ya da ceza ile yönlendirme yapılmaz. Destek ve motivasyon ile yönlendirme için çaba gösterilir. Bağımlılığı reddeden, karşılıklı bağlılığa da önem veren, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir yöntem uygulanır. Özellikle küçük yaşta çocukların teknolojik aletler ile vakit geçirmesi istenmez. Küçük yaşta çocuklar el, göz, zihin koordinasyonunun gelişmesi yoluyla problem çözme planlama gibi temel yetkinliklerinin sağlanması için eğlenceli eğitsel oyunlar oynarlar. Çocukların hayali oyunlarını teşvik edici özelliktedir. Çocuklar oyunları sayesinde farklı roller üstlenir, sosyal ilişkiler kurar ve öğrendiklerini uygulama fırsatı bulurlar. Kurumda doğayı tanıma ve doğayla birlik olma amacıyla doğal malzemelere yer verilir (bahçe, su kabağı, kozalak, dallar, çakıl taşları vb.) Özel Ataşehir Umay Anaokulu'nda öğretmenler çocuklarla birlikte görsel sanatlar, drama, tiyatro, spor, müzik, dans, atletizm, jimnastik, yüzme aktiviteleri yapmaktadır. Okul içerisinde bulunan yemekhanede gün içerisinde sabah, öğle ve ikindi kahvaltısı olmak üzere 3 öğün yemek imkanı sağlanmaktadır. Okulda hazırlanan yemeklerin taze olmasına ve çocukların günlük olarak almaları gereken besin değerlerini karşılamasına büyük önem verilmektedir.

Özel Ataşehir Umay Anaokulu Soru - Cevap

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Keçe

- Geri Dönüştürülmüş Malzemeler

- Karton/Mukavva

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada 1 kere

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Gems ve High Scope

- (PYP) Primary Years Programme - İlk Yıllar Programı

- Oyun Temelli Eğitim

- (IB) International Baccalaureate - Uluslararası Bakalorya

- Tam Zamanlı İngilizce Eğitimi

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

Özel Ataşehir Umay Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Ataşehir Umay Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    14
  • Özel Ataşehir Umay Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:30 - 19:00 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 08:30 - 13:00 saatleri arası eğitim görmektedir. Öğlenci grup 14:00 - 18:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Ataşehir Umay Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, Almanca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Ataşehir Umay Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Ataşehir Umay Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Ataşehir Umay Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Ataşehir Umay Anaokulu Yorumları (8)

  • G

    Merhaba, Biz aileler herşeyden ve herkesten sakindigimiz çocuklarımızı sabah 07.30 dan akşam 19.30 a kadar eğlenceli ve eğitici kaliteli vakit geçirmeleri için tercih edeceğimiz bir ana okuludur. Ev gibi ama disiplinli, park gibi ama güvenli, okul gibi öğretici ama eğlenceli sıkıcı olmayan, teyze hala abla gibi ama seviyeli, takipte ama sıkmadan, sağlıklı hijyen ama abartmadan, sosyal sorumluluk aşılayan ve ogreten...bunlardan dolayi biz gözümüz arkada kalmadan çocuğumuzu gönderiyoruz. Psikolog danışmanlığı dahil yakın gozlemde bulunarak cocugunuz her davranışını profosyonel gözle gözlemleyen bir okul. Öğretmenlerin isimlerini bilerek yazmıyorum ama herbirine teşekkürler. Yan eğitimler ve sosyal faliyetler de amaç velileri yormak değil, gecekten eğlenerek eğitmek olduğunu gözlemliyorum. Ilk okul öncesi ev gibi sıcak, samimi ve doğal (kesinlikle dogal) yönetici, eğitmen ve çalışan görmek icin tercih ettiğimiz bir okul. hafta sonu "hafta ici gelsin de okula gitmek istiyorum" diyen bir çocuğumuz var ne mutlu. Emeğinize sağlık.

  • Ç

    2018 agustos ayında henüz kızım 2,5 yaşında iken başladık. sonsuz memnunum. önce Allaha sonra onlara gözüm arkada kalmadan teslim ediyorum. Sabah 7,30,'dan akşam 19:00 'a kadar hiç kuşkum olmadan bırakabiliyorum. Okul yönetiminde Filiz Hanım, Oya Hanım ve öğretmenimiz Hatice hanıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. sevgiler.

  • NE

    Henüz tanışalı 1 yıl oldu.Ben ve oğlum çok mutluyuz.Bizim hikayemiz biraz farklıydı.Biz oğlumuzu arkadaşımın referansı ile bir gün görüşüp,görüp,konuşup,diğer gün 1 saat bile yanında durmadan bırakmak zorunda kaldık.Anlamadığımız kadar huzur ve güven vardı.İlk gün bile aklım onda kalmadı.Çevremdekiler bile şaşırmıştı.Ama gerçekten öyle bir sıcaklık hissettim ki önce Allah a sonra size emanet dedim.Tam gün okulumuza kayıt yaptırdık.Oğlum ilk hafta sabahları biraz sorun yaptı,bu da gayet normaldi.Onun dışında bana gönderilen foto ve videolarda gayet mutlu olduğu görüyordum.Ayrıca görüntülü aramayla izleme imkanı oluyordu.Ayrıca sınıf öğretmenimiz ve okuldaki tüm öğretmenlerin katkısı büyük.Okulumuz çok güzel her şey olması gerektiği gibi.Temiz düzenli,eğlenceli.Eğitime bakışları okul öncesi için oldukça dolu ve yeterli.Personeli ile harika bir okul.Biz seneye de oradayız.Kısacası Umay Anaokulunu herkese önerebilirim.Gönül rahatlığı ve huzur içinde çocuklarımızı emanet edebiliriz.

  • H

    2017 temmuz ayından beri evladımı evladı bilen 2. evimiz Umay ana okulu herşey için çok teşekkür ederiz. Oğlum 2 yıldır umay ana okulunun uzman eğitimi sayesinde bir çok gelişim gösterdi ve ilgisinin olduğu alanları keşfettik, okulumuzun psikoloğunun yönlendirmelerinin takibi sonucunda çocuğumuzla olan iletişimimiz bile gelişti yaşı gereği geçirdiği evreler ile ilgili yapılan aile eğitimleri okul içi davranışlarının geri bildirimleri ve çözüm önerileri sayesinde ev içi krizlerimiz hafif atlatıldı:). Yeme problemi olan çocuklar içinde çok faydalı sistemleri mevcut ben oğluma sebze ve balık yedirmekte çok zorlanırken okulda her türlü sebze ve balık yiyor markette gezerken sebze reyonundan geçerken brokoliyi çok sevdiğini söyleyerek almamı istiyor, okulda verilen profesyonel ingilizce eğitimini pekiştirme amaçlı evde de gündelik yaşantıya ingilizce kelimeler serpiştiriyoruz artık bizi düzeltmeye başlaması ayrı bir keyifli oluyor. Amaçları sadece doğru kaliteli eğitim almış ve sevgiyle büyüyen çocuklar yetiştirmek olan dünya tatlısı kurucuları Oya Hanım ve Filiz Hanıma ve bu görüşü esas alarak hassasiyetle oluşturdukları özel ekiplerine herşey için çok teşekkür ederiz. Çocuklarını kurucusunda yemek yapan teyzeye kadar anne şefkati ve sıcaklığı sunan geleceğe hem eğitimli hemde ahlaklı çocuklar yetiştiren bir kuruma emanet etmeyi düşünen herkese şiddetle tavsiye ederiz. Mutluluk ve sevgiyle kalın hep var olun.

  • GE

    EĞİTİM DİSİPLİN BİR ANAOKULUNDA OLMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLER.BUNLAR OKULUMUZDA OLDUĞU İÇİN FAZLA DEĞİNMEME GEREK YOK. FAKAT BİZ SOMURTKAN BİR PROFESYONELLİK, KATI BİR DİSİPLİN ARAMIYORDUK.3 YAŞINDA OKULUMUZA BAŞLADIK.ARADIĞIMIZ EĞİTİMİN YANINDA GÜLER YÜZ,ŞEFKAT,GERÇEK ÇOCUK SEVGİSİNİ BU ÇATININ ALTINDA BULDUK. HER SABAH KIZIMIZI OKULA GÖTÜRDÜĞÜMÜZDE ÖĞRETMENİNE VE OKUL YETKİLİLERİNE KOŞA KOŞA SARILDIĞINI GÖRÜNCE DOĞRU OKULU TERCİH ETTİĞİMİZİ ANLIYORUZ. AİLE GİBİ OLDUK GÜL EKEN

  • EE

    2017 EYLÜL AYINDA UMAY AİLESİ İLE TANIŞTIK.VERDİKLERİ GÜVEN VE SEVGİ İLE GÖZÜMÜZ BİR GÜN ARKADA KALMADI.KIZIMIZA KATMIŞ OLDUKLARI GÜZELLİKLERDEN(EĞİTİM,ÖĞRETİM,SEVGİ,SAYGI VE DÜRÜSTLÜK)DOLAYI SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. KIZIMIZI SİZE EMANET ETTİĞİMİZDEN DOLAYI ÇOK MEMNUN OLDUĞUMUZU,UMAY ANAOKULUNUN KURUCULARI OYA HANIM FİLİZ HANIM VE ÖĞRETMENLERİMİZE EN KALBİ DUYGULARIMIZI İLETTİĞİMİZİ BİLMEZİ İSTİYORUZ. SABAH VERİRKEN AKŞAMA KIZIMI ALIRKEN Kİ KIZIMIN MUTLULUĞU İÇİN UMAY ANAOKULUNA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

  • DA

    Kızım 2 yaşında Umay anaokuluna başladı.Süreçlere alışmada okul sahipleri Filiz hanım ve Oya Hanım'ın destekleri bizim için çok önemli bir yol gösterici oldu. Kendilerininde anne olması ve sevginin bağ kurulmasındaki en etkin yöntem olduğunu benimsiyor olmaları bizi çok mutlu etmektedir. Genel olarak verilen eğitimler yaşa uygun ve çocukları bağlayıcı niteliktedir.Öğretmenimiz Hatice Hanımın çocuklarla iletişimi kuvvetlidir. olumlu ve olumsuz durumlarda dengeyi iyi sağlar. Her şey için teşekkür ederim . Sevgiler. Dilara Aytaç

  • Kızım, Umay Anaokulu’ nun 4 yaş sınıfı öğrencisidir. Okuluna başlayalı henüz birkaç ay olmasına rağmen birçok konuda gözle görülür ve hızlı bir şekilde olumlu değişimler yaşıyoruz. Daha öncesinde, gittiği okulunda da çok yemek seçen bir çocuktu. Belli yiyeceklerin tadına bakmayı bile reddederdi. Ancak bu yıl yeni okulunda hiçbir yiyeceği ayırt etmeden keyifle yiyor. Okulda yediklerini evde de yemeye başladığında okulumuza nasıl teşekkür edeceğimizi bilemedik. Ayrıca okulun yemekleri de kendi mutfaklarında hijyen kurallarına uygun şekilde pişirildiği için içimiz son derece rahat. Okulda veli-öğrenci-öğretmen iş birliğine çok önem veriliyor. Burada her konuda dikkatle gözlemlenen çocuklarımızla ilgili hızlı geri bildirimler alabiliyoruz. Gerekli durumlarda okul psikologuyla görüşme rahatlığı da bizlere sunuluyor. Kızım genelde anne düşkünlüğü olan, babasıyla zaman geçirmede daha az istekli davranan bir çocuktu. Okuldan aldığımız destekle şu anda annesiz de diğer aile üyeleriyle keyifli zaman geçirebilir duruma geldi. Okuldaki sıcacık ortamın çocukların birbiriyle paylaşan, birlikte oynayıp öğrenmekten mutlu olan, dayanışmayı seven bireyler olmasını desteklediğini düşünüyorum. Okulumuzun eğitiminden de çok memnunuz. Tüm branşlarda öğrendiklerini eve geldiğinde isteyerek bizimle paylaşması eğitimin kalıcılığını gösteriyor. İngilizce konuşması, satranç taşlarını evde tek tek sayıp evde oynamak için satranç takımı istemesi, drama dersinde öğrendiği hikayeyi bizimle paylaşması gibi bizi gururlandıran birçok örnek yaşadık. Okul kurucularının sürekli okulda bulunup günlük akıştan her an haberdar olması bizim için bu okulu diğer okullardan ayıran önemli bir faktördü. Değerli öğretmenlerimizin yanı sıra okul kurucularının da okuldaki varlığı ve ilgisi bizi daha huzur ve güvende hissettiriyor. Çocuğu için anne eli değmiş gibi sıcacık, samimi, eğitimde kaliteden ödün vermeyen, söylediği ve yaptığı her zaman tutarlı olan, merkezine çocukları koyan bir okul isteyen herkese Umay Anaokulunu tavsiye ederim. Nazım Çalışkan

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Ataşehir Umay Anaokulu İletişim Bilgileri

Küçükbakkalköy Mahallesi, Koca Sinan Caddesi, No:9, Ataşehir/İstanbul
0 216 706 6885
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum