fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Beşağaç Montessori Anaokulu

Özel Beşağaç Montessori Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 17
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/16:00

Özel Beşağaç Montessori Anaokulu Hakkında

İstanbul Ataşehir'de bulunan Özel Beşağaç Montessori Anaokulu 2014 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı 'nın programına uygun olarak okul öncesi eğitim veren bir kurumdur.
Okulda butik bir okul tarzında 3-6 yaş arası çocuklara eğitim verilmektedir.
Okulda sanat,drama ve müzik-hareket çalışmalarına, anne çocuk programlarına ağırlık verilmektedir.
Okul öncesi dönem çocukların bilgiyi harmanladığı ve en önemlisi daha kalıcı bilgiler elde ettiği bir dönemdir. Bu nedenle okulda eğitim programlarının eğitici olmasına önem verilmektedir.
Özel Beşağaç Montessori Anaokulunda güne okul yemekhanesinde özenle hazırlanan kahvaltı öğünü ile başlamaktadır. Kahvaltılar çocuklarla bilikte hazırlanmakta ve birlikte toplanmaktadır. Gün içerisinde öğlen ve ikindi kahvaltısı öğünleri de bulunmaktadır. Kahvaltı sonrasında selamlaşma etkinliği ile çocukların birbiriyle hızlıca kaynaşması ve okul ortamına uyum sağlaması sağlanmaktadır.
Montessori eğitim anlayışıyla hareket eden Özel Beşağaç Montessori Anaokulu materyal çalışmaları ile çocukların bireysel farklılıkları göz önüne alınarak her birine ayrı yetenek ve becerileri doğrultusunda farklı programlar uygulanmaktadır.
Okulda meyve yemeye önem verilmektedir. Burada çocukların meyveleri sevmesi , meyveleri nasıl yemeleri gerektiği ve meyvelerin renk-şekil-kokularını öğrenmeleri sağlanmaktadır.
Okulda mutfak çalışmaları da yapılmaktadır. Mutfak çalışmaları ile çocuklar nasıl yemek hazırlandığı öğrenmekte ve en önemlisi yemek hazırlamanın ne kadar büyük emek gerektirdiğini öğrenmesi ile yemeklere saygı ve şükran duyar hale gelmektedir. Bunların dışında okulda spor, müzik, sanat, tiyatro, drama, dans, matematik ve dil etkinlikleri de yapılmaktadır.
Özel Beşağaç Montessori Anaokulunun sahip olduğu bahçede çocuklarla hava koşulları nasıl olursa olsun her gün sabahtan ve öğleden sonra, ve her fırsatta eğlenceli vakit geçirilmektedir. Okulda dönem sonunda isteğe bağlı olarak eğitime devam etmek ve eğlenceli vakit geçirmek isteyen çocuklar için yaz eğitim programı bulunmaktadır.

Özel Beşağaç Montessori Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Montessori Eğitimi

- MEB Odaklı Eğitim

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Metal

- Keçe

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Müzik Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Yönlendirme

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

Özel Beşağaç Montessori Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Beşağaç Montessori Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    17
  • Özel Beşağaç Montessori Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 16:00 şeklindedir.
  • Özel Beşağaç Montessori Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Beşağaç Montessori Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Beşağaç Montessori Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Beşağaç Montessori Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Beşağaç Montessori Anaokulu Yorumları (13)

  • FB

    İlk kızımız bu okuldan mezun.İlk sene okula yakın ikamet ederken,ikinci senemizde uzak mesafeye taşınmıştık.Mutlaka bu ayarda bir okul buluruz diye düşünmüştük.Ama diğer okulları gezince karşılaştırma bile yapılanayacağını anlamış olduk.Üç yıl uzak olmasına rağmen Beşağaç okuluna götürdük.İyi ki varlar

  • Beşağaç bir metropoldeki mutluluk köyü gibidir, sihirli bir dünya demiyorum aksine son derece gerçek, samimi ve sevgi doludur. Öğretmenlerini çocuklarla izlerken insana şunu düşündürür; her bir çocuğun öğretmeniyle ilişkisi onlara ait özel bir ritme ve adımlara sahip... bir dans gibi☀️ Zeynep bu okuldan mezun olduğunda hayattaki her duruma olumlu-olumsuz nasıl yaklaşacağını biliyor, kendinin, bedenin farkında-yani ne zaman doyduğunu birinin söylemesine gerek olmadan- bedensel ihtiyaçlarına karşılık verir durumda ve duygularını tanımlayabilen bir çocuktu. Bugün bunları yapabilen yetişkin sayısı çok az

  • Ek

    Kızım için tam anlamıyla yuva oldu beşağaç..renklerin tonu, seslerin tınısı hep yumuşacık geldi bana da..imkanim olsa tüm çocukları alip beşağaç çatısı altina sığınmak istiyorum zaman zaman..

  • sk

    Mezun bir anne olarak yazmak istedim. İçinde olduğumuz 3 yıl boyunca kızımız için çok keyifli bir aileler için de çok huzurlu bir dönem geçirdik. Mezun olduktan sonra aldığımız eğitimin (kendimizi de kattığım için çogul kullanıyorum çünkü biz ailelere de çok katkısı olduğu inancındayım) eğitimin farklarını çok daha net görebildik. Küçük bir çocuğa kendi kendine yetebilme ,özgüven aşılamanın nasıl olduğunu ve sonrası etkisini. Farklılıklara bakışın değerini ,doğa saygısını çok daha görebiliyorsunuz. İyi ki yollarımız kesişmiş.

  • SK

    Kendi kendine yetebilme hissi ile ozguven olusumunu destekleyen,isi gercekten cocuk olan kisilerin oldugu degerli bir kurum

  • CB

    Okulun imkanlarından , eğitim sistemine bütünüyle Montesori felsefesini benimsemiş bir okul, biz bütün araştırmalarımız sonucunda burda karar kıldık ve kızımız çok mutlu...

  • gk

    Görüşlerini, prensiplerini, fikirlerini, uygulamalarını ve düşüncelerini çok ama çok beğeniyorum. Ezber bozan bir yapıda, müthiş... Kızımı o kadar gönül rahatlığıyla bırakıyorum ki okula, aklım hiç 'Acaba okulda ne yapıyordur' diye onda kalmıyor. Mesleğim gereği branş öğretmeni olarak okul öncesi gruplarıyla çalıştığımdan birçok kurumun iç yapısını biliyorum ama hiç Beşağaç gibi bir okul yapısıyla karşılaşmadım. Eğitim kadrosu ve metodları bence harika, tam da istediğim gibi. İyi ki var Beşağaç. Çocuğumu başka bir okula gönderemezdim herhalde.Yabanacı dil konusunda daha fazla çalışma yapılabilir diye düşünüyorum

  • Biz Beşağaç'a standart başka bir okuldan geldik. İçimize sinmeyen nokta çocuğumuzun her gün bir program çerçevesinde sürekli derslere maruz kalması ve HİÇ oyun oynayamamasıydı. Evet her yerde anaokulu seviyesinde dersler "oyun gibi" gösteriliyor ama çoğu gerçekten "gibi" seviyesinde kalıyor. Beşağaç'ta çocuğunuza ne kadar az müdahale edildiğini ve buna rağmen çocuğun kendi sınırlarını ne kadar iyi bildiğini görürsünüz. Ne kadar serbest oyun oynadığını görür ve şanslıysanız sizin çocukluğunuzu yaşadığını düşünürsünüz. Özgüveninin ne kadar geliştiğini görür ve " bunu da nerden öğrendin?" dediğinizde "kendim öğrendim" demesini duyarsınız. Eve geldiğinizde "merhaba anne hoş geldin, aramıza neşe getirdin" diye neşeyle şarkı söylediğini, eve gelen misafirlerle bile çember yapmak istediğini, evde bir problem olduğunda "sorun değil anne/baba, bazen öyle olur" diyerek sizi sakinleştirdiğini, sesiniz yükselirse " benimle nazik konuşmuyorsun" ( çünkü okulda ona hep naziktirler) dediğini, okuldaki temiz içerikli yemekleri çok sevip tarif için okulu aramanız konusunda size ısrar ettiğini, biri istemediği halde ona sarılmak veya onu öpmek isterse çok net bir şekilde kendisini ifade ederek, "İSTEMEDİM" diyerek kendisinden uzaklaştırdığını ve kendisini koruduğunu, duygularının/ ne hissettiğinin farkında olup bunu çok kolay dile getirdiğini görürsünüz. Başka bir okulda her gün İngilizce derse girip İngilizce kelime duyunca kaçan çocuğun, Beşağaç'ta haftada bir saat İngilizce ders görüp nasıl İngilizceyi merak ettiğine, " ben de bir söylemeyi deneyeyim" dediğine, denemekten/ hata yapmaktan korkmadığına şahit olursunuz. Çocuğunuzun ister istemez ileride maruz kalacağı zorlu eğitim sistemimiz öncesinde "ben küçükken çok oyun oynadım" diyeceği bir yer kısacası. Ancak şu da var; çocuğunuzun ilgisi var ise okul öncesinde okumayı da matematiği de öğrenebiliyor burada. Beşağaç' tan önce en korktuğum şeydi okul öncesinde okumayı öğrenmesi, şimdi olursa diyeceğim ki " oyuna doydu bir ara da okumayı öğrendi" :)

  • Aile sıcaklığında olan aslında bir okul değil bence tam bir yuva. Her an hızlıca ulaşabildiğim öğretmenleri, pedagogu her soruma/sorunuma çözüm buluyorlar. Ayrıca sadece öğretmek değil eğitmekle meşgul oluyorlar. Okulumuza güvenim tam. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

  • GA

    Bu sene 3. senemiz ve buradan mezun olacağız.Egitime ve çocuğa farklı bir yerden bakıyorlar.Cok ama çok seviyoruz.

  • ZS

    Kızım mutlu gidiyor mutlu geliyor. Öğretmenlerini özlüyor. Kişisel gelişimi de iyi gidiyor. Okul içinde olan biten bize iletiliyor. Veli-okul iletişimimiz de yeterli seviyede.Ailede anne ve baba çalışıyorsa okul saatleri çalışma saatlerine uyumlu değil. Mutlaka çalışmayan birinin olması ve alıp bırakması ya da karşılaması gerekir.

  • Y

    İyi ki yollarımız kesişmiş diyorum. Çocuğumuz çok mutlu. Buna ek olarak hem gıda politakası hem de eğitim felsefesi olarak dört dörtlük bir okul.

  • PE

    Oğlumun Beşağaç’ta 3.senesi.. okul değil yuva bizim için. Çok seviyor ve çok güveniyoruz. Okulun fiziki imkanları harika. Tertemiz, sade, ahşap.. Gerçekten her gün kullanılan çok güzel bir bahçesi var. Özellikle pandemi dönemi sağladıkları güven çok kıymetli. Çocuklara yaklaşımlarını bizler de ebeveyn olarak severek takip ediyoruz. Ben Beşağaç’ı gezdikten ve özellikle okul kurucusuyla görüştükten sonra başka hiç bir yer içime sinmemişti. Bu vesileyle teşekkür ederim..

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Beşağaç Montessori Anaokulu İletişim Bilgileri

Atatürk Mahallesi, Girne Caddesi, Ölmez Sokak No:12, Ataşehir / İstanbul
0 216 706 6879
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum