fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu

Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 2,5-6
Psikolojik Danışman: Var
Okul Saatleri:
Tam gün: 09:00/16:00

Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu Hakkında

Türkiye’de Montessori felsefesini global standartlarda uygulayan en iyi okul öncesi eğitim kurumlarından biri olma misyonu ile okulumuz kurulmuştur. Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu tüm öğretmenleri okul öncesi öğretmenliği eğitimi yanı sıra Montessori eğitmen eğitimi de almış olan okulumuz, çocuk bazında bireyselleştirilmiş ve bütünsel eğitim tarzı ile ön plana çıkmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu'nda sadece İngilizce ve Türkçe-İngilizce eğitim verilen sınıflarımız bulunmaktadır, İngilizce tüm gün yabancı öğretmenler tarafından öğretilmektedir. Montessori eğitiminin yanı sıra müzik, jimnastik, sanat ve orman pedagojisine dair çalışmalarla çocuklarımızın farklı alanlarda keşif yapmalarını sağlayan bir program uygulanmaktadır. Deneyimleyerek öğrenmenin önemine inanan okul yönetimi tüm eğitim programını bu çerçevede geliştirirken; her öğrenci için kendi gelişim özellikleri çerçevesinde kişiselleştirilmiş eğitim programları uygulanmaktadır.
Geniş bir bahçesi olan okulumuzda keyifli oyunları oynamanın yanı sıra çocuklarımız ekim dikim yapıp bitkilerin bakımını üstleniyor, ağaç evde masal sanat etkinlikleri yapıyor ve kış bahçelerinde çeşitli atölye çalışmalarına katılıyorlar.
Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu'nda her ay çocuklarla yapılan "Ayın Sanatçısı" çalışmalarıyla çocuklar farklı sanat dallarına dair deneyimler yaşıyor ve yapılan "Müze'de Sanat" çalışmaları kapsamında da müze gezileriyle öğrendikleri bilgileri pekiştiriyorlar.

Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Montessori Eğitimi

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Robotik Kodlama Materyalleri

- Montessori Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Spor Aletleri

- Koordinasyon Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Evet

Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 09:00 - 16:00 şeklindedir.
  • Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu yaş aralığı nedir?
    2,5-6
  • Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu Yorumları (5)

  • YS

    Oryantasyon sürecini büyük titizlikle ilgiyle ve şefkatle yöneten güzel okulumuzun kalbimizde yeri çok büyük. İlk başta çekinen geri durmayı seçen ama sonra tüm kaygılarını endişelerini kenara bırakıp okulun ve arkadaşlığın tadını çıkaran oğlum için en doğru seçim olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlerin her çocuğun ihtiyacına göre pozitif yaklaşımları sayesinde olumlu yönde serpilen büyüyen anne babadan ayrışan kendisini ifade edebilen çocukların inanılmaz güzel arkadaşlıklar kurduğunu bizzat gözlemledim, oğlum okuluna arkadaşlarına öğretmenlerine güven duyarak gidip geldiği çok güzel bir sene geçirdi. Herkes muhakkak farklı deneyimler yaşamıştır veya yaşayacaktır ama veli öğretmen diyaloğunun saygı ve sevgiyle ilerlemesi gerektiğini ve bu durumun çocuklar üzerinde daha da olumlu etkiler gösterdiğini düşünüyorum, bu nedenle bu iletişimi en ön planda tutmaya çalışan micasa yı, yöneticisi Burcu Hanım'ı ve Asya sınıfının kalbi güzel öğretmenlerini sevgiyle hatırlayacağız.

  • Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Yorumunuz için çok teşekkür ederiz :))

  • So

    Çocukların farklılıklarını değerlendirerek hem mutlu çocuk odaklı hem de gelişen çocuk odaklı bir okuldur. Yabancı dil eğitimi de oldukça başarılıdır.Covid öncesi gibi gezi programları yoğunlaştırılabilir.

  • Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Yorumunuz için çok teşekkür ediyoruz :))

  • DB

    Kızımı Mi casa ile tanıştırdığım güne minnettarım. harika öğretmenler, sevgi dolu bir okul... kıızmdaki değişim inanılmaz.... varolun:)genel olarak çok mmenunum

  • Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Yorumunuz için çok teşekkür ederiz :))

  • Oğlum yaklaşık 2 senedir mi casaya gidiyor. Burayı tercih etmemdeki sebeplerin başında muhakakki montessori felsefesini en iyi uygulayan okullardan biri olması. Çok okulla görüştüm ama buraya ilk adım attiğınız anda okulun aurası zaten doğru bir yerde olduğunuzu hissettiriyor. kurucusu sevgili Burcu Hanım’ın Boğaziçi üniversitesi okul öncesi bölümünden mezun olması, bir anne olması ve ekibini titizlikle seçmesi çok değerli bir etken. Oğlum başladığında konuşmuyordu. Şimdi ingilizce bile anlıyor/anlatıyor. Tercih ederseniz hem türkçe hem ingilizce programları var çünkü. Oğlum kendi yemeğini yiyen, kendi kendine yetebilen ve özgüvenli bir çocuk olarak bitirdi ilk senesini. Okul öğretmenlerimizin çocuklara yaklaşımı içten. Gerçekten işini ve çocukları seven öğretmenler var. Bahçesi kocaman ve kullanılan materyaller de çocukların yaşına ve becerilerine uygun. Gözüm kapalı emanet edebildiğim mükemmel bir okul. Çocuk gelişiminde ilk 6 sene çok önemlidir biz de bu harika okulla yollarımız kesiştiğimiz için çok mutluyuz.

  • Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Yorumunuz için çok teşekkür ederiz :))

  • EA

    2016’dan beri iki çocuğumla Mi Casa ailesindeyiz. İsmi Mutlu Panda iken başladık, yeni yerleşkesinde daha da keyifli oldu. Tek kelimeyle, idealist bir okul. Türkiye’de özlediğimiz bir sözcük bu... Şimdi 5.5 ve 4 yaşında olan çocuklarımın ilki, oğlum epey ufakken başlamıştı. Anaokuluna alışma sürecinde yaşanan doğal zorlukları öyle iyi beraber göğüsledik ki. Hem benim hem çocuğumun ihtiyaç duyduğu destekle, doğru yönlendirmeyle. Güvenli bağlanma anlayışı hakim. Yavrularım hem mutlu hem her gün bedensel, zihinsel, duygusal gelişimlerini görüp kıvanç doluyorum. Geçmişten bugüne sorumlu ve ilgili bir yönetim altında çok nitelikli, deneyimli, motive Mi Casa öğretmenleri, çocuklara karşı şefkatini, güler yüzünü, sevecenliğini 4 yıldır en zor anda dahi elden bırakmadılar, hepsini seviyorum. Yabancı öğretmenleri, düzgün seçmeye ve okulda tutmaya dikkat ederler. Sırf İngilizce ben tercih etmem ama bu talebin karşılığı var. Türkçe-İngilizce karma sınıf, bize rahatlatıcı oldu. Hem çocuklar farklı ulustan, farklı dil konuşan arkadaşlar görüp barış içinde birlikte var oluyorlar. Montessori ekolü bize iyi geldi. Çocukları aşırı yoran, peluş oyuncak dolu odalarda klasik yöntemlerle oyalayan bir yaklaşım değil. Dilerse okulda uyur, hazır olunca uykuyu bırakır, bu benim için mühimdi; araştırmamda uyutmayan okulları eledim. Sakin bir ortamda, özgün materyallerle çok yönlü ve bireysel gelişim, somut ve duyusal eğitim arayan veliler memnun olacaktır. Gelişime dair yazılı raporları, kapsamlı ve detaylı. Fazla bireysel olur mu diye endişelenmiştik; baktık sosyal yönünü hiç unutmuyorlar. Çocuklar birbirine öğretiyor hatta! Okul dışında da çocukları buluşturup dostlukları desteklemek iyi fikir. Kendi yapmayı seven, sorunlarını çözebilen çocuklar büyütüyorlar. Sanat kolu güçlü ve güncel; çocuklara uygun bölümleri sanat branş öğretmenimizce özenle seçilmiş sergilere katılırlar. Müzik eğitimini özellikle beğeniyorum ve aynı branş öğretmeniyle okul sonrası atölyede daha yakından, derinleşerek müziğe atılma fırsatı var. İki haftada bir orman gezisi, çok eğlenceli ve sağlıklı, üstelik dileyen velilere dönüşümlü katılım imkanı var. Geçen gün aynı ormana gittik, oğlum bizi gezdirdi desem! Okul bahçesi, rüya gibi. Kendilerini unutuyorlar her gün orada, doyasıya oynuyorlar. Tabii haftalık jimnastik dersiyle destekleniyor. Velilere önerim, ilk baştan okulun verdiği seminerlere, etkinliklere aktif katılın ki montessori gelişim yolculuğuna kendinizi de katın. Bir kocaman teşekkür güvenlik ve park sorumlularımıza: durmak bilmez çabalarıyla özellikle gün başlangıcında ve bitiminde her çocuğa olumlu enerjiyi veriyorlar. Eli lezzetli aşçımız (oğlumun ilk yılki favorisi!) takdire layık bir iş çıkarıyor. Neticede hijyen, giriş-çıkış güvenliği, okulda taze pişen, içeriğinin menşei belli, doğal ve beğenilen yemekler kritik konular... Benim gibi titiz bir tipten tam puanı kapıyorlar, sağolsunlar.Sorunlar ve aksaklıklar yok mu, tabii ki oluyor bazen ama bunca yıldır ben majör hata, ihmal sonucu kaza veya süregelen halledilmeyen bir sorun, Allah’a şükür görmedim, aman nazar değmesin. Mutlaka dert varsa dile getirin, yapıcı çözümü arayıp bulduklarını göreceksiniz.

  • Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Yorumunuz için çok teşekkür ederiz :))

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Beşiktaş Mi Casa Montessori Anaokulu İletişim Bilgileri

Konaklar Mahallesi, Akağaç Sokak, No:14, 4. Levent -Beşiktaş / İstanbul
0 212 963 2079
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum