fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu

Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 2-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 10
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/18:00
Sabahçı: 08:00/13:00

Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu Hakkında

İstanbul Beykoz 'da bulunan Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu ilçenin İLK ve TEK Montessori Eğitimi veren anaokuludur. Yaptığı çalışmalar ile kısa bir zamanda İstanbul'da da örnek Montessori olarak tanınmaktadır. Montessori yaklaşımını sadece bir kaç materyal ile sınırlandırmayıp, felsefesi ile de tüm gün içinde yer alan çalışmalarda ve yaklaşımlarda kullanmaktadır. Okulda görev yapan öğretmenlerin tamamı Montessori Eğitmen Eğitimini tamamlamıştır. Tecrübeli eğitmen kadrosu, donanımlı sınıfları, doğal ortamı ve en önemlisi kaliteli eğitim programları ile 2-6 yaş arası çocuklara okul öncesi eğitim veren bir kurumdur. Okulda verilen eğitimler ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, yeteneklerinin farkında, sağlıklı iletişim kurabilen, düşünen, sorgulayan, üreten, hayvanları ve doğayı sevip koruyan bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Tüm dersliklerinden İstanbul'un eşsiz boğaz manzarasını gören, havadar, aydınlık ve geniş sınıfları vardır. Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu'nda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün yemek verilmektedir. Okulda yemekleri okul mutfağında günlük olarak pişirilmektedir. Organik ürünlerden oluşan açık büfe kahvaltıyla çocuklara kendi yiyeceğini seçme imkanı sunarak, güne enerjik başlanmaktadır. Süt hazır paketlerden değil, tamamen organik olarak köyden birinci elden temin edilmektedir. Yoğurt okul mutfağında çocuklarla birlikte mayalanmaktadır. Kızartma yerine fırınlama tercih edilmektedir.
Özel Çengelci Montessori Anaokulu'nda sınıflar çocukların yaş gruplarına göre belirlenmektedir.
Sosyal öğrenme modelinin çocuklara katkıları düşünülerek karma yaş grubu sınıfları oluşturulmaktadır. Eğitim kesintisiz 5 gün sürmekte olup, talep halinde yarım günlük eğitim veren sınıflar da oluşturulmaktadır.
Okulda verilmekte olan drama dersi çocuklara zorlu konuları keşfetmek, tartışmak ve bunlarla başa çıkma ve duygularını destekleyici bir ortamda ifade etme fırsatı vermektedir. Onların kendi kültürel değerlerini ve geçmişteki ve günümüzdeki değerlerini keşfetmelerini sağlar. Onları düşünmeye ve yaratıcı davranmaya teşvik eder, böylece öğrenmenin tüm alanlarında uygulanabilen eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirir. Drama derslerinin yanında çocuklara orff, ritim, spor, sanat, organik tarım, yoga ve nefes eğitimleri de verilmektedir.
Ayrıca uzman ve yabancı eğitimciler eşliğinde İngilizce ve Almanca dil eğitimi verilmektedir.
Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu'nda her cuma 19.00 - 22.30 saatleri arasında akşam eğitim programı da bulunmaktadır.

Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Montessori Eğitimi

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    10
  • Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 18:00 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 08:00 - 13:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, İspanyolca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu yaş aralığı nedir?
    2-6
  • Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu Yorumları (23)

  • Çok araştırdım hatta dönemin başında başka bi kreşe verdim ama hiç gitmek istemedi sonra mecburen almak zorunda kaldım ikinci dönemin başında bu kresle görüştük ve denemeye karar verdik ilk gunler gitmek istemedi her zamanki gibi ama 3. Günden sonra kendisi gitmek istedi çünkü öğretmenler hem çok ilgiliydi hemde cocuk psikolojisinden anlıyorlar şu an çocuğum 1 aydır gidiyor ve hafta sonu olsun istemiyor okula gidecem ben diye tutturuyor çok çok memnunuz ilk başta müdüre emine hanım çocuğumun öğretmeni yasemin hanım ve tüm çalışan arkadaşlara teşekkür ederim çocuğum hem güzel zaman geçiriyor uykusunu uyuyor ve yemeğini yiyor her öğün yemek yemeyen cocuk şu an hiçbir yemeği ayırt etmeden yiyor seneye için de erken kaydimizi yaptık göndermek isteyen veliler hiç tereddüt etmeden gönderebilirler.

  • ek

    Çok araştırdım, pek çok okulla görüştüm, Montessori eğitimi konusunda Istanbul'da örnek eğitim veren anaokulu dersem abartmış sayılmam. Tüm branş dersleri ile, çocuğu ele alış şekliyle çocuğumda hızlı bir gelişim gerçekleşti sayenizde. Okul tüm personeli, uzman eğitimcileri, idaresi ile güzel bir akış ile ilerliyor, bunu dışardan gelen biri bile anlayabilir. Samimi huzurlu bir ortamda her gün yeni şeyler öğrenerek eve gelen çocuğumu gördükçe her defasında ıyiki diyorum... Ailenizin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Emine Hanıma bu huzurlu ortamı kurup bizlere bu imkanları sağladığı için teşekkür ederim.

  • Ay

    Gerek okulun yoneticisi gerek ogremenler yönünde cok sıcak ve samimi karsilandim, okul ortamida cok guzel, cocuklarimizin okulla ilk tanismasi icin ideal biyer

  • N

    Çocukların bahçe alanı ile birlik keyif aldığı kaliteli eğitimin adresi, güler yüzlü öğretmenleri ile mutlu bir aile gibi hissediyoruz. Çocuğumuzda çok mutlu… Tüm çalışanlara emeklerinden dolayı teşekkürlerimi bir borç bilirim. İyiki varsınız

  • Ae

    Çocuklarımla ilgili verdigim en doğru karardı. Sadece 1 yila yakin bir süre bu okulda eğitim gördüler, esimin işi dolayisiyla şehir degistirmek durumunda kaldık. Cocuklarim cengelcideyken, sınıfında diğer arkadaslariyla ayni seviyededi. Fakat şimdi gittiğimiz okulda cocuguma dahi gözüyle bakmaları beni oldukça şaşırttı diyebilirim ki şuan gittigi okul da bulunduğumuz şehrin en iyi okullarından biri. Cocuklarim kişisel her işini kendileri yapabiliyor, harflerin cogunu biliyor, İngilizce cümle kurabiliyor ve hatta toplama çıkarma islemi yapabiliyor. Bence normal, çünkü cengelcideyken hep yaptığı seylerdi ve burda insanlar hayretle izliyorlar onlari. En en onemlisi hala çok ozluyorlar okullarını, öğretmenlerini. Hepsi ayrı ayrı kıymetli, ayrı emek veren tatli insanlar. Iyiki cengelciden gecmis yolumuzZaten mükemmel

  • hA

    Cocugunuzun sosyallesmesini,kendini ifade edebilmesini,kendi yasitlariyla veya kendinden kucuklerle daha iyi anlasabilmesini, oyuncaklari etkinkinlikleri en dogru en zevkli bir seviyede goturmesini istiyorsaniz cok dusunmeye arastirmaya gerek yok; biz degil cocugumuz karar verdi bu okul olsun diye o mutlu bizde dahada mutlu,bir cocugun mutlu mutlu okula gitmesi ne guzel bir duyguymus. Teşekkürler Emine Cengelci.

  • Hm

    Tek kelime ile anlatmam gerekirse harika bir okul oğlu hakan millete kattıklar saymakla bitiremem şiddetle tavsiye ederim sayenizde oğlum ikinci sınıfa gidiyor ama 4/5 sınıf öğrencisi gibiHiç bir sorun yok

  • Uzun bir araştırma sürecinden geçtim görüştüğüm okullar bir şekilde tam içime sinmedi kara kara düşünürken karşıma 'Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu' çıktı. İyi ki diyorum her defasında iyi ki. Çünkü benim için öncelikle eğitimci iyi bir dinleyici olmalı aynı zamanda 2 saate yakın sorduğum sorulara sabırla cevap verdiler. Beni bu şekilde aydınlatan bir eğitim kurumu çocuğuma da sabır gösterir açıkçası ilk düşüncem bu oldu. Ve tabi başlattım oğlumu. Çok memnunuz anlatılanların göz boyama olmadığını icraatlerinde de şahit olduk. Hergün içime sinerek kafam rahat bir şekilde emanet ediyorum çocuğumu. Doğası, çocuklara keşfederek öğrenmeleri için sağlanan olanakları, bahçesi, yemekleri, ilgileri ve sıcak atmosferi daha sayılacak birçok özelliğiyle eşsiz bir eğitim yuvasıymış burası cidden. Emine hocam ellerinize sağlık her detayında emeğiniz farkediliyor. Okuldan alırken çocuğum mutluysa benim için en önemli olan bu. Ayrıca buradan da teşekkür etmek istedim.

  • SK

    Gerçekten tek amacı eğitime hizmet etmek olan eşi bulunmaz bir okul. Benim önceliğim akademik içerikten çok oğlumun mutlu olmasıydı ve iki yıldır her gün okula koşarak gidiyoruz .Okulda çalışan herkes çocukların her birine o kadar sıcacık ve içten davranıyor ki, bir anne olarak çocuğumu huzurla, güvenle teslim edebilmek gibisi yok. Akademik anlamda ise zaten Emine Hanım ve ekibi muhteşem. Öğretmenlerin tamamı alanında çok çok başarılı. Her öğretmen özenle seçiliyor. Okulda tam zamanlı iki tane yabancı ingilizce öğretmenimiz var ve tamamen ingilizce konuşuyorlar. Yani bir okuldan bekleyebileceğiniz, isteyebileceğiniz her şey ve çok çok daha fazlası...

  • MB

    Ben de okul konusunda çok seçici olan velilerdenim. Çok araştırdım çok gezdim. İyi ki bu kuruma denk gelmişiz. Çocuğumun ilk günden bu yana olan gelişimini, öğrendiklerini gördükçe gururlanıyorum. Hiç düşünmezdim çocuğumun sabah koşarak okula gidip, çıkışta ayrılamayacağını. İdareden stajyer öğretmenine kadar herkes güler yüzlü ve çok şeffaflar. Tüm kurum çalışanlarına sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.

  • ZT

    Çocukların okul ortamına alışması ve devamlılığın sağlanabilmesi icin en önemli unsurun öğretmen-öğrenci arasında kurulan duygusal bağ oldugunu düşünüyorum. Ve bu okul öncelikle bunu sağlıyor. Öğretmenlerin çocuklarla iletisime bayılıyorum. Sunduklari eğitim son derece kaliteli. Cocuklar çok yönlü gelisiyor ,ilgi ve yeteneklerini keşfetme imkani buluyorlar. Bu kurumda hizmet eden Müdüründen ascisina ogretmeninden temizlik gorevlisine kadar herkese teşekkürler.. Iyiki varlar tum endiselerimizi dindirdiler.

  • St

    Son zamanlarda çıkan haberleri gördükçe çocuğumu okula bırakma korkusu oluştu bende. Takıntı seviyesine doğru ilerliyor da diyebilirim. Yavrucuğum her ailede olduğu gibi gözbebegimiz. 0kula alışma konusunda kızımdan çok benim ihtiyacım var alışmaya tüm bunların farkındayım ancak engel de olamıyorum kendime. Beykoz'da bulunan tüm anaokullarini sırayla tek tek gezdim her birine tüm merak ettiklerimi sordum. Beni tatmin edecek akademik açıklamaları ve sabrı ne yalan söyleyeyim bir tek burada gördüm. Her konuda çok net ve şeffaf okul yönetimi. İsim yapmış okullardan fazlası var ama eksiği yok. Yüzme havuzu, bahçesi, eğitim anlayışları, hosgoruleri ile bir anda içime huzur doldu. Çok şükür aradığımı hatta hayal ettiğimin de fazlasını burada buldum. İki saate yakın okulda kaldım ve herşey gerçekten oturmuş şekilde, çocuklara olan tutumları inanılmaz hoşgörülü ve idare bitmek bilmeyen sorularimi sabırla cevapladı, okula hayran kaldım. Çok şükür böyle eğitime gönül vermiş bir okul buldum. Kızımin okul hayatı güzel başladı, öyle de gider umarım... Çok mutluyum.

  • ÇÖ

    Çok başarılı ve çok severek geldiğimiz bir okul. Dersler de ki motivasyonları başarıları çocuklara yaklaşımları güler yüzleri harika. Bir çok okula gittim kayıt için çocugu hiç birin de mutlu olmadı tek sevdiği ve sevinçle geldiği okul burası. Öğretmen kadrosu Muhteşem. Özellikle Emine hanıma çok teşekkür ederim çok güler yüzlü saygılı bir okul yöneticisi.

  • Ç

    Montessori dersin de çok başarılı. Muhteşem bir kadrosu var ve hepsi güler yüzlü herkese tavsiye edebilirim 2 yıldır bu okuldayız ve çok memnunuz ☺️

  • HK

    Muhteşem bir okul beykoz un en güzel okulu diyebilirim. Güler yüzlü kadrosu ve eğitimiyle çok başarılı doğayla iç içe. Montessori dersin de çok başarılı bir okul. Biz çok beğendik

  • Sp

    Çocukların bireysel becerileri ve ilgi alanlarına uygun olacak şekilde, her çocuğun farklı öğrenme hızına sahip olduğunu kabul eden, özgür eğitim modelinin uygulandığı çocuklarınızı güvenle teslim edeceginiz doğayla içiçe çok güzel bir okul...

  • mb

    Egitim yaklasimiyla Beykoz'da fark yaratan bir okul..geleneksel yöntemle çocuklarini yetistirmek istemeyen ailelere tavsiyemdir.

  • Ca

    Oglumun mutlu oldugu yer.yenı acılmasına ragmen cok tecrubelı ogretmen kadrosu ve ogrencılere cok ılgılı olan egitmenleriyle oldukca basarılılar.kompleks olarakta cok yeterli.hayvanları ve dogayı sevdırdıkleri tartıslmaz.oglumun orda olmasından mutluyum

  • Et

    Doğayla içiçe olması ve verilen eğitimden inanılmaz mutluyum okul öğretmenlerine canı gönülden teşekkür ediyorum

  • Na

    Biraz problemli bir anne olduğumu kabul ediyorum fazla pipirikliyim. Gezmediğim okul kalmadı çocuğuma kıyamadım, hiç bir okulu beğenemedim ve güvenemedim taki çengelci ana okulunu bulana kadar. 2 yıldır okula devam ediyoruz ve çocuğum okula gitmek için sabırsızlanıyor bu benim için çok önemliydi. Bu okul sadece bir ana okulu değil çocuğumuzu hayata hazırlayan bir ev. Ev diyorum çünki çocuğum kendini evinde hissediyor gerçek bir aile ortamı yaşatıyorlar küçük kuzuların buna ihtiyacı var ve eve mutlu dönüyor buda beni mutlu ediyor. Emine çengelciye çok teşekküredrim. Bu da benim şansım diye düşünüyorum.

  • Ka

    Her anne gibi benimde endişelerim vardı.kızım daha 3 buçuk yaşında ben çalışmıyorum evdeyim onunla vakit geçirmeyi seviyorum ama yetemiyorum.bir süre sonra benden sıkılıyor arkadaş istiyor çocuğumuz için ne yapabiliriz derken araştırdık özel çengelci anaokulunu bulduk.görüşmeye gittik bizi kapıda sıcacık gülümsemesiyle emine hanım karşıladı konuşmasıyla içimi rahatlattı tamam dedim o güveni aldım ondan 1 ay oldu kendi yemeğini kendisi yiyor ayakkabısını kendisi giymeyi öğrendi disiplini öğrendi el becerisi gelişiyor en önemlisi kızım mutlu biz mutluyuz akşam olduğu zaman okulda neler yapmışlar resimleri geliyor çok mutlu oluyorum başta emine hanıma kızımın öğretmenlerine servis hostesine şöfòrüne çok teşekkür ederiz.

  • NK

    Anne olmanin en zor anlarindan biri de cocugunuzu bir okula teslim etmektir. Inanin gozum hic arkada kalmadi.Herkesin cocugu en kiymetlisidir.En duyulmus okullardan cok daha guzel, inanilmaz bir atmosfer var .En mutlu cocuk, en egitimli cocuktur.Iyi ki varsiniz!! Ozellikle Emine hanimcim, saygim sevgim sonsuz.

  • N

    Beykozun gerçek anlamda Montessori Eğitimi veren ilk ve tek anaokulunu bulmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çocuğum mutluysa ben de mutluyum. Doğal çimler, kocaman bahçe, herşey organik, rüya gibi bir yer :) Teşekkürler Çengelci Anaokulu, ailenizde olmaktan mutluyum:)

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Beykoz Çengelci Montessori Anaokulu İletişim Bilgileri

Çubuklu Mah. Çaltepe Sok. (Taşocağı Sok.) No:14, Beykoz / İstanbul
0 216 706 6875
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum