fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Cogito Anaokulu

Özel Cogito Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 2-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 15
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/18:00
Sabahçı: 08:00/12:00

Özel Cogito Anaokulu Hakkında

Cogito kelimesi Latince olup, (tr: Kocito) modern felsefe dönemini başlattığı kabul edilen Filozof René Descartes‘ ın ünlü deyişi “cogito ergo sum” – “düşünüyorum öyleyse varım” dan yola çıkarak düşünmeyi, içsel süreçleri ve deneyimleri vurgulamaktadır. Bu ifade bize okul öncesi eğitimin, bireylerin karakter oluşumu, ilk hayat deneyimleri ve okul kavramını şekillendirmeleri ile ilgili ne kadar ciddi ve sorumluluk gerektiren bir alan olduğunu anımsatır.
EĞİTİM PROGRAMIMIZ
Şişli'de bulunan okulumuzda High Scope Yaklaşımı temel alınarak Eğitim Programımız oluşturulmaktadır. High Scope Eğitim Programı erken çocukluk döneminde “etkin öğrenme” kavramını temel alır. Günlük programımız tutarlı olmasıyla çocukların bir gün içindeki olayların sırasını kavrayıp önceden bilmelerine yardımcı olur ve zaman ilişkileri açısından somut deneyimler kazanmalarını sağlar. Özel Cogito Anaokulu programımızda her gün Planla-Yap-Hatırla-Değerlendir süreci için bir zaman vardır. Program çocukların planlarını ifade etmelerine, onları gerçekleştirmelerine ve daha sonra yaptıkları şeyler üzerinde düşünmelerine olanak tanır. Günlük programımızda bulunan açık hava faaliyetleri ile çocukların bedenlerini farklı biçimlerde kullanmaları desteklenir. UZMAN PSİKOLOG EŞLİĞİNDE TAKİP VE DEĞERLENDİRME Okulumuzda tam zamanlı bulunan Uzman Psikoloğumuz bireysel olarak öğrencilerimizi takip etmekte, değerlendirmekte ve ebeveynlerimiz ile düzenli aralıklarda gerçekleştirdikleri bireysel toplantılarda ebeveynlerimize rehberlik etmektedirler.
İNGİLİZCE Okulumuzda Türkçe-İngilizce Çift Dilli Eğitim Programı uygulanmaktadır. Her sınıfta bir Türk bir Yabancı Sınıf Öğretmeni Günlük Akış içinde etkinlikleri birlikte uygulamaktadırlar. Eğitim Programımız ile öğrencilerimizin anadillerinin yanı sıra İngilizceyi günlük süreçlerde kendiliğinden kullanmaları hedeflenmekte ve farklı bir dilde de kendini ifade etme becerilerinin gelişimi desteklenmektir.
YEMEKLERİMİZ Özel Cogito Anaokulu'nda kullanmış olduğumuz tüm gıdalar doğal ve organiktir. Menülerimiz mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerden oluşmaktadır. Şeker, tavuk, balık menülerimizde yer almamaktadır. Kullanmış olduğumuz yumurtalar organik sertifikalı olup danışmanımız ve gıda denetçimiz tarafından besin öğesi analizlerine kadar yapılmıştır. Yaz döneminde domateslerden konserve yaparak, mevsim dışı kullanımı önlüyor ve yemeklerimizin antioksidan özelliklerini arttırmış oluyoruz. Çocuklarımız için kullandığımız etler Samsun’un yaylalarında hazır yem yemeyen ve dağlarda otlayarak gezen hayvanların etlerinden oluşmaktadır. Peynir ve tereyağlarımız Kars’tan otlayan hayvanların sütlerinden üretilmektedir. Ekmeklerimiz kendi okulumuzda organik un ve ekşi maya ile yapılmaktadır. Organik sertifikalı sütleri kendimiz mayalayarak çocuklarımıza yoğurt ve ayran olarak sunmaktayız.

Özel Cogito Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Reggio Emilia Yaklaşımı

- Gems ve High Scope

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Metal

- Keçe

- Karton/Mukavva

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Mesleki Rehberlik

Özel Cogito Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Cogito Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    15
  • Özel Cogito Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 18:00 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 08:00 - 12:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Cogito Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Cogito Anaokulu yaş aralığı nedir?
    2-6
  • Özel Cogito Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Cogito Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Cogito Anaokulu Yorumları (35)

  • Keşke ilköğretim kısmı da olsaydı, hatta çocuğumun bütün öğrenciliği burada geçseydi dediğim okul. Özellikle eğitim sektöründe, hem profesyonelliği hem de insani yönleri olan bir okula denk gelmek bizim için bir şanstı. Yönetim kadrosundan, kapıdaki görevliye kadar herkesi sevgiyle hatırlayacağız.

  • EA

    Cogito’da olmak büyük şans. Maalesef eğitim de artık fabrikasyon bir hal almış durumda. Zincir marketler gibi zincir okullar hayatımıza girdi. Tekdüze eğitim, ezberlenmiş kalıplar, klişe söylemler… oysaki her çocuk ayrı bir dünya, farklı bir kişilik. Çocuklarımızın koca koca okullarda, kalabalıklar içinde yitip gitmesine izin vermemeliyiz. Bu anlamıyla Cogito tam aradığımız okul oldu. Tüm personeline ve eğitim kadrosuna emeği geçen herkese minnettarız. İyi ki varsınız, sizi seviyoruz. Ela Almuslu

  • ÇG

    İyi ki Cogito ailesine katıldık. Çok ama çok mutluyuz. Her geçen gün ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi tekrar tekrar anlıyoruz. Psikolog Anne

  • ÖP

    Uzun hem de çok uzun bir o kadar yorucu, kafa karıştırıcı, hayal kırıklıkları ile geçen araştırmalar sonucunda Cogito da karar kıldık. Ben ve eşim belki araştırma sürecini abartmış bile olabiliriz. Ama kesinlikle değdi. Bu sebeple daha araştırmalarının başında olan arkadaşlarla duygu ve düşüncelerimizi paylaşalım istedik. Cogito dedik çünkü aradığımız herseyi bulduk. En önemli sorunumuz güvenli ortam, iyi kadro, sağlıklı beslenme. Ve Cogito tüm arayışlarımıza cevap veren tek okul oldu. Kesinlikle okul araştırma listenize dahil edin ve bizzat gidip görün. Herkese kolaylıklar dileriz.

  • KE

    Cogito Anaokuluna gelene kadar abartısız 20 okulu gezdim, inceledim. En nihayetinde Cogito'da karar kıldım. Enerjisi iyi geldi belki, belki okulun imkanları hoşuma gitti, belki görüşme yaptığım yetkililerin elektriği tuttu. Ama kesinlikle memnunum 4 ay oldu hep bir muhatap buldum. Gecenin bir vakti okulun sahibi Dilek hanıma ulaşabildim, okul müdürü Hande hanımın pozitif cıvıl cıvıl duruşu, gerektiğinde psikologların bildirimleri, geri dönüşleri, gözlemleri. İngilizce konusunda oğlumdaki gelişme, beslenme hususundaki hassasiyetleri ve bence önemli olan etleri. Nebyandan kuzu eti alıyorlar önemli benim için çünkü oğlumun kuzu eti dışındaki etlere alerjisi var. Ama 4 ay boyunca tek sorun yaşamadık sağlık açısından. Buraya yazmayı borç bildim ben de yorumları okuyarak yolumu çizdim en azından elemeler yaptım. Umarım faydası olur sizlere de çünkü çocuklarımız bizim herşeyimiz.

  • ME

    Uzun süreli araştırmalarım sonucunda oluşan ve netleşen fikrim Şişli, Beşiktaş bölgesinin en iyi ve kaliteli okul öncesi eğitim kurumu. Dizaynı, düzeni, imkanları, eğitim anlayışı, ortamı, beslenmesi, kadrosuyla hakkını teslim etmek gerekir ki en iyi okul.

  • ST

    Okul arayışındaki tüm velilere tavsiyem gidin, görün, havasını soluyun kesinlikle içinize sinecektir.! Benim gibi evham düzeyi zirve yapmış bir anne bile beğendiyse eminim siz de beğeneceksiniz. Evhamlı Anne:)))

  • TK

    Geniş, ferah sınıflar, her sınıfta biri yabancı 2 öğretmen, okulda sürekli tam zamanlı 2 psikolog, organik beslenme, kum alanı, çim alanı, oyun alanı ile kocaman bahçeler, bahçede tavuk, köpek, pony, kaplumbağa, tavşan, papağan, kuşlar vs. uzun lafın özü harika. Dün görüşmeye gittik aldığımız notlar bunlar. Tarık ve Ayşe (Elay'ın anne ve babası)

  • SA

    Ortamı, kadrosu, imkanları ile ideal bir kurum.! 'Doğru yerdeyiz!' fikrimiz her gün daha bir pekişiyor.

  • FD

    Gerek başka sayfalarda gerek ise burada okuduğum yorumlardan etkilenerek gittik okula. Öncelikle konumu çok iyi merkezi yerde ve okul söylendiği yazıldığı kadar var. 3 ay oldu oğlum uyum sağlamakta hiç zorlanmadı psikologların katkısını unutamam. ilgilenmeleri geri dönüşleri, bizi yönlendirmeleri sayesinde uyum sürecini kolay atlattık. Diğer yönleri ise burada ayrıntılı yazıldığı için tekrara girmiyorum. Teşekkürler.

  • Kızım devam ediyor gayet de verimli geçiyor bizim için ciddi gelişme sağladı. Sosyalleşti özgüveni müthiş arttı. İyi bir eğitmen ve yönetim kadrosu var. Süreçte bizi sürekli destekleyen psikologlar Sezen ve Gizem hanımların veöğretmenimiz Elif hn ve Umut beyin hakkını ödeyemem. Teşekkürler Cogito iyi ki varsınız.

  • SA

    Kesinlikle bölgenin en donanımlı, en iyi anaokulu.

  • VC

    I found out about Cogito Kindergarten when we first came to Turkey and started to look for a school for my daughter. They were so helping and friendly since from the beginning. English speaking class was one of the main reasons we picked Cogito. All teachers are really professional about their job and so loving toward children. English speaker school psychologists are very helping and responsive about everything. School building and gardens are amazing. Food system is really sensitive for children. We're so glad that we made the right decision for our daughter and she is so happy going to school every day :) Thank you Cogito family!!

  • EK

    Gayrettepe, Şişli, Mecidiyeköy, Levent vs vs bütün okulları gezdim hemen hemen. Sonra Cogito Anaokulu çıktı karşıma iyi ki çıkmış yine böyle nette araştırma yaparken buldum ve görüşmeye gittim neredeyse 2 yılımız dolmak üzere hiç tereddütsüz tavsiye ederim. inanın daha iyisi yok

  • A

    Hepimiz geçtik bu yollardan bari peşimizden gelenlere biraz yardımımız olsun:)) mesele açık hangi okul? Bu neyi önemsediğinize ve önceliğinizin ne olduğuna göre değişse de temel şeyler çok açık. Güvenli ortam, güvenilir yetkin kadro, sağlıklı beslenme, sosyalleşme eh biraz da yabancı dil olsa fena mı olur? İşte bunların cevabı Cogito Anaokulu.! Organik beslenme Her sınıfta bir yabancı 2 öğretmen Sürekli okulda bulunan 2 uzman psikolog Uzaman kadro Geniş sınıflar Temiz güvenli ortam Geniş bahçeler, oyun alanları. Dahası Cogito Bizim ikinci yılımız çok mutluyuz ve memnunuz. İyi ki varlar.!

  • Ş

    Öncelikle çocuk merkezli bir okul. Okulda sürekli iki uzman psikolog var ve her sınıfta iki öğretmen olması, organik beslenme ayırtedici özellikleri. Fiziksel koşulları ve imkanları ile bölgenin en iyi anaokulu.

  • SA

    Çok şey söylemeye gerek yok gidip görmeniz gerek. Zaten okulu görür görmez içiniz ısınacak sizi ahşap ve doğanın buluşmasının yarattığı müthiş bir atmosfer karşılayacak. Atı, köpeği, tavuğu, tavşanı, kaplumbağası, papağanı ve keçileri. burası istanbulun tam merkezi ve mis gibi bir doğal ortam.

  • ŞS

    Çok ama çok duydum okulu, Şişli bölgesinin en iyi anaokulu COGİTO diye. Gidip görünce tüm okuduğum yorumların doğru ve yerinde olduğunu bizzat teyit ettim evet gerçekten de iyi bir okul hatta ortalamanın bayağı bayağiı üstünde. hem ortamı hem imkanları hem kadrosu ile kaliteli. 6 sınıflarından üçü İngilizce her sınıfta bir yabancı bir Türk öğretmen var diğer sınıflarda da yoğun İngilizce veriliyor. Okulda iki uzman klinik psikologun tam zamanlı çalışıyor olması büyük avantaj. Her sorunda mutlaka yardım alabiliyordunuz. Ancak sanırım kontenjanları bayağı doldu biz erken davranmakla iyi ettik. Ama mutlaka görün ve tanıyın.

  • ON

    Gerek çevremde gerek ise sosyal medyada çok duymuştum ve uzun uzun inceledim Nisan 2018 de kızım 24 ayı doldurunca Gidip görüştüm ve başladık. Kızım hemen uyum sağladı tabi Gamze öğretmen ve psikolog Gizem hanım sayesinde gayet rahat bir süreç yaşadık. Okulumuza keçilerimiz ve Anika (at) da gelince akşam eve gitmekte zorlanır olduk. Akşam çıkışında köpeğimiz Zere, keçilerimiz, atımız Anika, tavuklar vs derken vedalaşma sürecimiz uzadıkça uzadı bir de Paşamız var papağan çok sıcak güvenli işinin ehli eğitmen ve kadronun olduğu iddialı bir kurum iyi ki varlar

  • facebook da Araştıran Anneler diye bir grupta bahsi geçmişti. Güzel yorumlar okuyunca ben de gittim ve görüştüm. Binaları çok donanımlı, açık alanları oldukça büyük ve doğal. Yapay hiç bir şey yok okulda yerde kum, toprak ve ağaç kabuğu serili. Hayvanlar vs.. de cabası organik gıda özellikle etlerini sordum tavuk eti vermiyorlar kırmızı eti Nebyan'dan alıyorlar.

  • EC

    Burası bir vaha abartısız bir vaha. Düşünün Gayrettepe gibi şehrin göbeğinde böyle bir yer. Yeşillikler içinde koca bahçeler içinde kaplumbağası, tavukları, tavşanları sebze ekim alanları olan bir yer. Güzel mi evet güzel görmeye değer.

  • ŞA

    ben çok aradım ve iyi ki de buraya denk geldim. tavsiyem gidin ve mutlaka görün. çocuğunuz otla böcekle çamurla kümes hayvanları ile tanışsın.oynasın ki,rlensin toprağa dokunsun

  • EA

    Geçen sene bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Cogitolu olduk. Çok da iyi etmişiz. İyi eğitimli alanında uzman eğitim kadrosu, tam zamanlı okulda bulunan, gözlem yapan uzman psikologu, sağlıklı ortamı. Şimdi yeni binaya iki alt sokakta daha büyük binaya taşındılar. 3 büyük bahçesi var, bahçeler oyun alanı, kum alanı, yeşil alan, sebze bahçesi alanı, tavuklar ve tavşanların olduğu alanlardan oluşan ağaçlar içinde. hatta yağmurlar fırsat verse en alt bahçeye yapay dere yapacaklarmış:))) bence balık bile koyarlar bir de çok tatlı bir köpekleri var zeze ismi mutlaka tanışın

  • ce

    Oğlum gidiyordu o mezun oldu şimdi küçüğü devam ediyor bu dönem. Memnunuz. Tereddütsüz tavsiye ederim. Yeni bina daha da iyi olacak.

  • AG

    Biz Eylül'de kayıt için gittik ama yerleri kalmamıştı. İçimize sinmeyerek Öykü'yü başka yere kaydettik. Dün reklamlarını görür görmez aradım talep üzerine iki alt sokakta daha büyük ek bina tutmuşlar tadilatını yapıyorlarmış. Bugün için randevu aldım şimdiden kayıt yapacağız.

  • İD

    Özveri güven temelli eğitim ile özverili özgüveni yeni nesiller icin küçük küçük emeklerle kattedilmis büyük bir kilometre taşı COGITO....!

  • ES

    İçindeki eğitmenleriyle,minikleriyle çok tatlı Anaokulumuz COGİTO Benim gönlümde bir numara iyi ki varsınız

  • HG

    Öğretmen ve yöneticilerinin, idealizimlerini harekete dönüştürdüğü ve içinde büyümüş olmayı isteyeceğim bir okul.

  • EU

    İki senedir Ela Cogitoda.. Gözünüz kapalı emanet edebileceğiniz ikinci evi diye düşünebileceğiniz bir okula yazdıracaksınız... Yazmak istedim çünkü ben de okulları incelerken bu yorumlara çok dikkat ediyordum. Hiç abartısız sahipleri, okul müdürü Dilek hn, Elanın Yasemin ve Ceyhan öğretmeni ve tüm branş öğretmenleri, yardımcı öğretmenler, çalışanları, ortam, şirin bahçesi,yemekler tek kelimeyle muhteşem. Kendi çocuklarına bakar gibi bir yuva oluşturmuşlar. Hem hijyenik, hem ferah, hem sağlıklı yemekleri, hem çocuğunuza davranışları, sizin düşündüğünüzden çok onu düşünmeleri ve merkezi bir okul olması... Kesinlikle tavsiye ediyorum. Uzuuun yıllar ilkokul için nice güzel çocuklar yetiştirmeniz dileğiyle... Herşey için çook teşekkürlerr...

  • SK

    Cogito herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim, çok iyi bir anaokulu. Öğretmenlerinin donanımı ve sevgi dolu yaklaşımı, yönetimin samimiyeti ve açıklığı, pedagojik desteğin her zaman var olması, dopdolu geçen dersleri ve eğlenceli gezileriyle; kızım okulunda çok mutlu günler geçirdi. Dilek Hanım’a, Elif Hanım’a, Ceyhan Hanım’a ve Gizem Hanım’a, kızımı çok sevdiğiniz ve her konuda bizlere yardımcı olduğunuz için gönülden teşekkürler.

  • EA

    Kadrosu, meseleye bakış açıları ile bence bölgenin en iyi okulu.

  • SM

    Duydum iki sokak altta daha büyük binaya geçiyorlar. Çok sevindim.:)) Bazı arkadaşlarım çocuklarını vereceklerdi ama nisan itibariyle bu dönem kontenjanları dolmuştu. Üzülerek kayıt yapamadılar. Yeni bina yerinde bir hamle çok talep var okula

  • SD

    Oğlum bu okula 2 yıl devam etti geçen sene de küçüğü başlattım memnunuz geri dönüşleri bilgilendirmeleri objektif tespitleri geçen sene de %100 organik beslenmeye geçtiler. Gidin görüşün farkı görün siz karar verin

  • İK

    Bir kere çok merkezi yerde, Şişli,Gayrettepe, Mecidiyeköy vs için tam merkez nokta. Sade gözü yormayan öyle rengarenk cafcaflı karmakarışık okullardan değil. Halbuki özellikle o yaş çocuklar için çok zararlı bu kadar renk cümbüşü olması okulların. Kendinden emin kadro çocuğa dair her şeye hakimler. Özellikle kurucusu Dilek hn eğitimci olması avantaj.

  • CK

    ekşi de özetlemiş bir arkadaş ben de tavsiyeye uydum diyebilirim ki bölgenin en yetkin okulu. Tecrübeli alanında uzman kadro, organik beslenme konusunda çok katılar:)) bence bu iyi özellikleri. https://eksisozluk.com/cogito-anaokulu--4523504

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Cogito Anaokulu İletişim Bilgileri

Esentepe Mahallesi, Yazarlar Sk. No:15, 34394 Şişli/İstanbul, Türkiye
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum