fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Hayal Gemisi Anaokulu

Özel Hayal Gemisi Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 2-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 15
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:30/18:30
Sabahçı: 08:00/12:00
Öğlenci: 13:00/17:00

Özel Hayal Gemisi Anaokulu Hakkında

Özel Hayal Gemisi Anaokulu yenilikçi bir eğitim sistemini benimsemiş ve çoklu zeka programı üzerine kurulmuş, grup faaliyetlerinde yaratıcı zekanın ön plana çıkarılmasını hedeflemiştir. Yaparak, yaşayarak öğretmek okulun temel ilkesidir. Eğitim Programları çocukların yaş ve gelişim özellikleri, ilgi ve gereksinimleri yanında bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur.
Özel Hayal Gemisi Anaokulu'nda, İngilizce, müzik, drama, yoga, bilgisayar, satranç, spor ve dans branş dersleriyle zenginleştirilmiş proje tabanlı, İngilizce ağırlıklı eğitim sistemi uygulamaktadır. Kendini özgürce ifade edebilen Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, araştırmacı, mutlu, sorgulayan, düşünen, paylaşmayı bilen, sorumluluk sahibi, saygılı çocuklar yetiştirmeyi planlayan ve bunu amaç edinen eğitim kurumudur. Bahçelievler Şirinevler mahallesi trafiğe kapalı cadde üzerinde bulunan okul müstakil ve 2 katlıdır. Okulun 50 metre kare iç mekan oyun salonu, 150 metrekare dış mekan oyun bahçesi mevcuttur. Okul binası toplamda 280 metrekare ve 5 sınıftan oluşmaktadır. Sınıflar çocukların faaliyet ve etkinliklerinde dikkatlerini dağıtmayacak şekilde sade bir dizayna sahiptir. Lavabolar çocukların rahatça ulaşabilecekleri, kendi öz bakım becerilerini yapabilecekleri şekilde tasarlanmıştır. Sınıflar minimum 20 metrekare olup maksimum her sınıfta 15 çocuk bulunmaktadır.
Özel Hayal Gemisi Anaokulu'nda, gün içinde banyo, tuvaletler, armatürlerin ve sınıfların temizliği düzenli olarak yapılmakta ve hijyenini sağlamaktır. Ayrıca yapılan tüm temizlik işleri düzenli olarak denetlenmektedir. Tüm personelin 6 ayda bir tam teşekküllü Devlet Hastanelerinde Portör muayeneleri, akciğer grafileri yapılmakta olup, Hepatit A, B riski taşıyıp taşımadıkları kontrol edilmektedir.

Özel Hayal Gemisi Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Montessori Eğitimi

- Reggio Emilia Yaklaşımı

- Çoklu Zeka Modeli

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Plastik

- Keçe

- Geri Dönüştürülmüş Malzemeler

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Okul Öncesi Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Ahlak Gelişimi

- Denge ve Koordinasyon

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Gems Materyalleri

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Robotik Kodlama Materyalleri

- Sudoku

- Montessori Materyalleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Koordinasyon Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

Özel Hayal Gemisi Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Hayal Gemisi Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    15
  • Özel Hayal Gemisi Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:30 - 18:30 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 08:00 - 12:00 saatleri arası eğitim görmektedir. Öğlenci grup 13:00 - 17:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Hayal Gemisi Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Hayal Gemisi Anaokulu yaş aralığı nedir?
    2-6
  • Özel Hayal Gemisi Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Hayal Gemisi Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Hayal Gemisi Anaokulu Yorumları (11)

  • Ys

    Kızımı göndermeyi çok istemiştim ama nasip olmadı, ancak şimdi 2. Cocugumda nasip oldu. Keşke daha öncede gonderebilseymisim. Eğitim yaklasimlari, faaliyetleri şahane, aşçı teyzemiz bi harika, yönetici ve öğretmenleri de çok donanımlı. Hepsi harikalar İyi ki Hayal Gemisi

  • ZY

    Iki yil oldu hayal gemisi ile tanisali. Her anne gibi fazlasiyla tedirgin ve guvensizdim ilk gorusmeye gittigimde. Hem kuruculari hem egitmenleri son derece donanimli, profesyonel ve dusunceliler ki. Hep derler ya cocuk anneyle buyumeli krese ne gerek var diye. Bu tezi curuten mukemmel bir kurum. Bizlerin anne baba olarak goremedigi algilayamadigi seyler var. Cocuklarimizi yanlis yonlendirdigimiz durumlar var. Bizler anne baba olmali egitimi ise isin ehline birakmaliyiz. Hayal gemisi Sefa hocamin ve Sonay hocamin büyük hassasiyetle kurdugu son derece kiymetli ogretmenlerin oldugu bir kurum. Oglum icin şans dedigim bir yuva. Gosterdiginiz sabir ve emek icin minnettarim.

  • SO

    İyi ki yollarımız kesişti ve oğlumu sizlere gözüm arkada kalmadan emanet ediyorum sefa hanım Sonay hanım ve öğretmenlerimize katkılarından paylastiklari bilgilerinden dolayı minnettarım hayal gemisi ana okulu kadronuzla siz hep var olun.

  • RD

    Yöneticilerinden öğretmenlerine, aşçısından temizlik personeline aile sıcaklığında bir ortam var bu okulda. Çocuğumu gönül rahatlığı ile bırakıyor istediğim her an iletişime geçebiliyorum. Bahçelievlerin en iyi okulu olarak da iddiada bulunuyorum. Emekleriniz ve sonsuz sevginiz için ne kadar teşekkür etsem az..

  • EK

    Çok iyi okul , ilk günden kızım sevdi , çok düşünceli öğretmenler… herkese özel bir özenle…bütün gün içim rahat…kızım çok mutlu orda…sadece bakım değil eğitim var…bence çok önemli bu…yani çoçuk ilkokula hazır gidiyor..tuvalet eğitimi de var… Aşçıdan bahsetmek istiyorum…Sulbiye hanım teşekkür ederiz ellerinize sağlık çok hoş kadın

  • EY

    İki çocuğumu gönderdiğim okul.Emekleri ve çocuklarıma kattıkları beceriler için Sonay hn.ve Sefa hn ve ayrıca bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum.Çok sağlam temellerin atıldığını çocuklarım büyüdüğünde daha net görebildim.Eşim ve ben işimize giderken çocukları güvende bırakacağımız yerin güvenliğini ön planda tutmuştuk.Ancak aldıkları eğitimin ne kadar önemli olduğunu bugün gittikleri okullardaki öğretmenlerden aldıkları övgülere şahit olunca anladım.Çocuklarım ilk okula hazır başlamışlardı.Ayrıca aldıkları ingilizce eğitim o kadar sağlam temeller oluşturmuş ki koleje gitmelerine rağmen hala kreşte öğrendikleri ile yetiniyorlar.Aile sıcaklığında,ama kurumsal işleyişleri ve kreş eğitimlerinde farklı eğitim yöntemleri uygulamaları çok değerli kazanımlar sağlamış çocuklarıma. Yolunuz açık olsun... sevgilerimle

  • NY

    Hayal gemisi ile yollarımız pandemi döneminin başlarında kesişti. Oğlum iki yaşında olması ve benim çalışan bir anne olmam nedeniyle güvenilir sevgi dolu anne sıcakligini aratmayacak bir okul arayış içindeydim. Başta Okul müdüresi Sefa Hanım olmak üzere öğretmenlerimiz Esra ve Sena'nın sevgi dolu, şefkatli, ilgili ve her anında bir anne sevgisi veren bir başka okul ile yolumuz kesişir mi bilmiyorum. Her bir çocuğu olduğu gibi kabul eden, Her Çocuk Özeldir düsturu ile hareket eden ve çocukların farklı mizaçlara sahip olmasından dolayı onlara mizaçları doğrultusunda davranan bu kadar güzel bir ekip ile oglum ve ben karşılaştığımiz için çok şanslıyız.

  • EB

    2 yıla yakindir Hayal Gemisinde bir yolculukta kızım. Öğretmenler ve idareciler cok ilgili, sıcak bir aile ortamı var. Her konuda bilgilendiriliyor veliler. Bu kurumu gönül rahatligiyla herkese tavsiye edebilirim.

  • Kreşe gönül rahatlığı ile bırakıyorum istediğim zaman ulaşıp bilgi alıyorum bir ay gibi kısa bir zaman dilimde bile çocuğumla ilgili değişimleri fark ettim çok teşekkürler :)

  • OK

    Yönetim kadrosu oldukça ilgili ve çevredeki merdiven altı anaokulları arasından okul özellikleriyle sıyrılan bir kurum. Eğitimde de bir o kadar iddialı ve kazanımları sürekli artıran yenilikleri takip eden dinamik bir okul.

  • Evimize çok yakın olması tercih etmemizdeki en büyük nedendi. Fiyatı da uygun bir okul. Özellikle oyuncaklara ve eğitim materyallerinin temizliğine ve kalitesine dikkat edilen bir yer.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Hayal Gemisi Anaokulu İletişim Bilgileri

Şirinevler Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, 5. Sokak, No:13, Bahçelievler / İstanbul
0 212 963 2079
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum