fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Kita Anaokulu

Özel Kita Anaokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 15
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:30/18:15

Özel Kita Anaokulu Hakkında

Çocuklarımızın en masum ve duyarlı dönemlerinde onların ebeveynleriyle, aynı zamanda deneyimli öğretmenlerimizle çalışma imkanına sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Çocuğun hayatındaki en önemli gelişim evresinin doğumla 6 yaş arasındaki dönem olduğunu biliyoruz. Çocuğun hayatı boyunca etkili olacak tecrübeleri yaşayabileceği ve geleceğini etkileyecek en hassas dönem olan 3-6 yaş dönemini kullandığımızın ve bu anlamda da sorumluluğumuzun ve görevimizin hassasiyetinin bilincindeyiz.
Amacımız öğrencilerimizin gelecekteki başarıları için gereken akademik, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimlerini desteklemenin ötesinde çevrelerini keşfedip öğrenmenin zevkine varan ve hayatı boyunca öğrenme arzusuna sahip, mutlu, paylaşmayı bilen ve en önemlisi özgüven sahibi kişiler olarak destek olmak. Kita Anaokulu Dragos kampüsümüz olarak 3-6 yaş aralığındaki çocuklara potansiyellerini keşfedip sahip oldukları yeteneklerini en üst düzeye ulaştırmak amacıyla her çocuğun farklı öğrenme biçimine sahip olduğu felsefesini temel alınarak eğitmek için kuruldu. Okulumuz eğitimde bütüncül ve evrensel bakış açısına sahiptir, çocuğu bağımsız bir birey olarak görür ve çocuğa özgü öğrenme sürecinin farkındalığıyla eğitim verir. Eğitimde yenilikçi bir yaklaşımla okul öncesi eğitimde kendi alanında lider olmayı amaçlıyor.
Okulumuz 1 dönüm arazi içerisinde 760 m2 bahçe alanı 600 m2 kapalı alana sahiptir. 2023 yapımı olan binamız DEPREM Yönetmeliğine uygun olarak inşaa edilmiştir. Minimum 20 m2 olan sınıflarımızda tam gün 07:30 - 18:00 saatleri arasında eğitim vermektedir. Okulumuzun 760 m2 olan bahçesinde eğitici oyun parkurları, survivor alanı, serender , 4 Mevsim tarım ve ekolojinin bir arada olduğu bahçe çalışmaları alanı (Agroekoloji ) 4 tarafı çam ağaçları ile çevrili bahçesinde zeytin ağacı olan mükemmel bir alan sunuyoruz. Çocuklarımızın rahatça hareket edebilecekleri 100 m2 spor alanı , gün ışığından ve temiz havadan rahatça faydalanabilecekleri büyük ve yüksek tavanlı sınıflarımız, her çocuğun kendisine ait dolapları ve 80 m2 Endüstüriyel Mutfağımız ve yemekhanemiz bulunmaktadır. . Yemeklerimiz okulumuzda aşçımız tarafından yapılmaktadır. Organik Ürünlerin kullanıldığı mutfağımızda haftalık yemek listemiz diyetisyenimiz tarafından yazılıp velilerimize Kalori hesaplamaları ile birlikte gönderilmektedir.
Küçük yaştaki öğrenciler, anaokulunun sahip olduğu bahçe ve sera gibi alanlarda doğayla zaman geçirebilmektedir. Özel Kita Anaokulu, her çocuğun farklı öğrenme biçimine sahip olduğu felsefesini temel alarak; yaparak-yaşayarak öğrenme modeli ile öğrencilerin deneyimleyerek öğreneceği eğitim içerikleri hazırlamaktadır. Kurumdaki eğitim yaklaşımlarından bazıları; Montessori Eğitimi, Çoklu Zeka Modeli, Oyun Temelli Eğitim yaklaşımları şeklindedir. Bu yaklaşımlarla birlikte öğrencilerin her noktadan gelişimi sağlanmaktadır.
Özel Kita Anaokulu'nda çeşitli atölye faaliyetleri düzenlenmektedir. Bu sayede küçük öğrenciler farklı branşlarda deneyim edinebilmektedir. Kurumda bulunan bilim atölyesi ile öğrenciler çeşitli deneyler yapabilme imkanı yakalayabilmektedir. Aynı zamanda çocuk yogası gibi atölyeler çocukların bedenlerini, zihinlerini, ruhlarını beraberinde küçük yaştaki öğrencilerin fiziksel gelişimlerini desteklenmektedir. Akıl ve zeka oyunları, Satranç, Robotik kodlama atölyeleri öğrenciler bilişsel yeteneklerini güçlendirme şansına sahiptir. Okulda bulunan sanat ve müzik atölyelerinde öğrenciler ebru, orff ve dans etkinlikleri yaparak bu alanlarda da beceri kazanmaktadır. Özel Kita Anaokulu'ndaki drama derslerinde Türkçe ve İngilizce etkinlikler düzenlenmektedir. Okul öncesinde dil gelişimini desteklemek amacıyla, çeşitli faaliyet programları hazırlamaktadır. Temel İngilizce gelişimini desteklemek için; sayılar, oyunlar, renkler, bilmeceler sıklıkla kullanılmaktadır. Okulumuzda çocuklarımız her gün 2 saat haftada 10 saat İngilizce dersi görmektedir.
Kita Anaokulu olarak; Okul sonrası ve haftasonu Kita Spor ve Sanat Akademi'yi kurarak çocukların gelişim seviyeleri ve eğitim ihtiyaçları doğrultusunda bireysel yardım ve destek alırlar. Farklı alanlarla ilgi Spor ve Sanat Okulu bu zaman diliminde ayrıca kayıt olan öğrencilerimize sunulur. Çocuklarımızın gelişimini desteklemek için alanında uzman spor öğretmenleri ile temel cimnastik, ileri derece cimnastik, bale, piyano ve sanat atölyeleri ile hizmet vermektedir. Burada amacımız çocuklarımızın okul sonrası zamanlarını aileleri ile birlikte geçirmesi, alacakları eğitimleri okul saaatleri içinde etüt programı olarak almalarıdır.
Kurumda tam zamanlı psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisleriyle öğrencinin sosyal ve duygusal gelişimi desteklenmektedir. Dragos'ta faaliyet gösteren özel anaokulu, okul öncesinde küçük yaştaki bireylerin yaşayabileceği olumsuzlukların önüne geçebilmek için onları yakından takip etmektedir ve velilerimize sistemli olarak dönüş sağlamaktadır. Okul öncesinde, öğrencilerin sağlıklı gelişimi için aile-okul işbirliği içerisinde bulunmaktadır.
Dragos'taki özel anaokulunda öğrenciler eğitimlerine yaz okuluyla devam edebilmektedir. Yaz okulunda öğrencilere faaliyet ve etkinlik programları ağırlıklı olarak uygulanmaktadır.

Özel Kita Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Montessori Eğitimi

- Çoklu Zeka Modeli

- Oyun Temelli Eğitim

- Aktif Öğrenme Sistemi

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

- Waldorf Pedagojisi

- STEM

- SCAMPER Tekniği

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Temel Cimnastik Öğretmeni

- Bale ve Dans Öğretmeni

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Satranç Öğretmeni

- Drama Eğitmeni

- Native Öğretmen

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Ahlak Gelişimi

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Robotik Kodlama Materyalleri

- Montessori Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Spor Aletleri

- Koordinasyon Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

Özel Kita Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Kita Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    15
  • Özel Kita Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:30 - 18:15 şeklindedir.
  • Özel Kita Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Kita Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Kita Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Kita Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Kita Anaokulu Yorumları (9)

  • Tereddüt etmeden okul hayatına başladığımız ilk okulumuz. Konumu ve okul içi ve dışının tamamen öğrencilere göre yapılmış olması kadrosu ve özverileri ile velilerini her zaman haberdar eden çocuklara çocuk gibi davranan bir okul bizim için herzaman. Kurucusu Kübra hanımın sabrı ve anne kimliğiyle her zaman bizlere güven verdiği için ayrıca minnettarız. Kendi kızım adına konuşmak gerekir ise bizim asla yapmayacak gözüyle baktığımız tüm alışkınları sabırları ile ona aşıladılar, büyük teşekkürüm var her zaman onlara.♥️

  • Dk

    Okulumuzun konumu hem ön hem arka bahçesinin büyüklüğü güzelliği ve depreme dayanıklılığı bir yana yöneticisinin bir anne olması ve çocuğuma anne hassasiyeti ile yaklaşması muhteşem. Gözüm asla arkada kalmıyor. 3.5 yaşında daha önce bir kreş travması olan (3gün gidebildi) oğlumuza 1 hafta gibi kısa bir sürede okulu sevdirdiler. Oğlum öğretmenlerimi özledim diyerek gidiyor okula. Kübra hanıma duygu öğretmene ve kurum psikoloğuna bu konuda minnettarız

  • Eg

    Okul hem konumuyla kadrosuyla ve yeni olması sebebiyle mükemmel diyebilirim.çok teşekkür ederiz kira anaokuluna oğlum çok mutlu

  • Özel Kita Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz, bizde siz değerli velilerimizle birarada olmaktan çok mutluyuz.

  • Ek

    Yeni açılan okulu görme amaçlı gittik. Çok güzel karşılandık sahibi olan bayan bizimle birebir ilgilendi çok güleryüzlü canayakın çocukların dilinden anlayan bir ekip var. Yeni açıldığı için çok dinamik ve hevesliler. gelecek yıl kızımı kesinlikle buraya göndereceğim. Okul arayanlara tavsiye ederim

  • Özel Kita Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz...

  • Ba

    Görüşme amaçlı gittiğimizde okul sahibi hanımefendi çok ilgilendi, yeni yapım bina, profesyonel ekiple çalışıyorlar.

  • Özel Kita Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz...

  • Okulun çok ilgili alakalı bir sahibesi var. Okulun herşeyi çocukların konforlu,güvenli,keyifli vakit geçirebilmesi için düşünülüp,dizayn edilmiş. Okulun kocaman bir bahçesi var. sınıfların içleri son derece temiz ve düzenli.

  • Özel Kita Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. Sizlerle tanışmaktan çok mutluyuz.

  • VT

    Okul sahibi ile bire bir tanışma şansım oldu okulu gezip yapılan değişimi gördüm okul içerisinde kullanılan tüm materyalleri özenle seçilmiş olması tamamen çocuk sağlığı düşünerek yapılması beni bir veli olarak çok memnun etti, Okul çocuklar için oldukça ferah Eğitim öğretim için planlanan projeler çok değerli biran önce açılmasını ve oğlumun burada ilk okula kadar eğitimini almasını arzu ediyorumOkul çok büyük olması nedeni ile mevcut düzeni temizliğini eğitim ve öğretimi koruyabilmesi için gereken hassasiyeti göstermek çok önemli

  • Özel Kita Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz, sizinle tanışmaktan çok mutluyuz.

  • CC

    Kızımız için okul araştırması yaparken Kita Anaokuluyla yollarımız kesişti. Okulumuzun sevgili kurucusu Kübra Hanım ile yaptığımız görüşme sonunda bizde bıraktığı güven hissi okulu seçmemiz konusunda yeterli oldu. Okulun fiziki imkanları, sınıf mevcudunun diğer okullara göre daha az olması, eğitim kadrosundaki öğretmenlerimizin lisans mezunu olmaları bizi en çok etkileyen alanlardı. Kita anaokulunda yer almaktan oldukça mutluyuz, güzel ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz :)

  • Özel Kita Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Bizde siz Kurucu ailemizle birarada olmaktan çok mutluyuz. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederiz.

  • KS

    Kayıt sürecinde göstermiş oldukları nezakete ve ilgiye hayran kaldık. Okulun 2023 yapımı oluşu ve deprem yönetmeliğine uygun yapılması diğer yandan sınıfların tasarımı, ön ve arka bahçe olmak üzere alanların büyüklüğü bizi en cezbeden yanı oldu. Kurucu aile olarak Kita Anaokulunda bulunmaktan çok mutluyuz :)

  • Özel Kita Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Biz de siz değerli ailemizle bir arada olmaktan çok mutluyuz.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Kita Anaokulu İletişim Bilgileri

Orhantepe Mah. Orhangazi Cad, No: 3/1, Kartal / İstanbul
0 216 706 6873
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum