fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Kum Anaokulu

Özel Kum Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 2-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 15
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/18:00
Sabahçı: 08:00/13:00
Öğlenci: 13:00/17:00

Özel Kum Anaokulu Hakkında

İstanbul / Kadıköy Erenköy'de bulunan Özel Kum Anaokulu, okul öncesi dönemdeki çocukların, eğitim ve yabancı dil öğrenimi alanındaki gereksinimlerini karşılamak için kurulmuştur.
Çocukların tüm bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerinde başarı gösteren, problem çözme becerisi gelişmiş, sonuç odaklı, takım çalışmasının önemini kavrayan ve kendi kendini motive edebilen, yabancı dili amaç değil bir iletişim aracı olarak gören, çevresine duyarlı ve farkındalığı yüksek bireyler olarak yetişmesini hedeflemektedir.
High-Scope Eğitim Yaklaşımı, bugün dünyanın bir çok ülkesinde uygulanmakta olan bir okul öncesi eğitim yaklaşımıdır. Bu yaklaşımı benimseyen okul, çocukların en fazla kendi kendilerine planlayıp uyguladıkları etkinliklerden öğrendikleri anlayışı esas alır. Çocukların kendi tercihlerini yapmalarına, karar alma süreçlerinin geliştirilmesine, sorumluluk almayı öğrenmelerine, öz disiplin ve yeteneklerinin geliştirilmesine destek verilir. Çocukların yaratıcı, girişken, sorgulayıcı, kendini rahatça ifade edebilen, başkalarının görüşlerine açık bireyler olarak yetişmeleri teşvik edilir. Bunun sonucunda da çocuğun dil gelişimi; dili kullanma becerisi, kendini ifade yeteneği gelişir.
İstanbul / Kadıköy Erenköy'de bulunan Özel Kum Anaokulu'nda tüm yabancı dil eğitimleri anadili olarak o dili kullanan öğretmenler tarafından, oyunlarla, aktiviteler ve verilen görevlerle öğretilmektedir. Bu aşamada çocuklar ne olup bittiğini, ne yapmaları gerektiğini sorgularken asıl motivasyonları yeni kelime öğrenmek değil, seçilen aktiviteye katılmaktır. Çocukların etkinliklere katılımını sağlamak için çocukların ilgi ve becerilerine göre etkinlikler belirlenir. İnşaa etmek, yemek yapmak, dizayn etmek, sebze ve çiçek ekmek gibi aktiviteler çocukların zevkle katılım sağlayacağı aktivitelerdir. Özel Kum Anaokulu’nda bulunan yemek atölyesi, sanat atölyesi, müzik atölyesi ile bir çok etkinlik yapılarak çocukların gelişimleri takip edilmektedir. Ayrıca olmazsa olmaz, görsel sanatlar, el sanatları, dekoratif sanatlar, koro çalışmaları yapılmakta ve çocukların sanatla bütünleşik bir eğitim görmeleri sağlanmaktadır. Çocukların ihtiyaçlarına yönelik yemekhane, bahçe, uyku odası gibi alanlarda çocukların fiziksel ihtiyaçları karşılanmaktadır.
Özel Kum Anaokulu böylece geleceğin iyi yetişmiş, her bakımdan yeterli ve donanımlı, vizyonu geniş, araştıran, sorgulayan ve deneyim yaşamaktan çekinmeyen bireyler yetiştirmektedir.
Özel Kum Anaokulu eğitim dili İngilizce'dir. İkinci dil olarak 4 yaşından itibaren İspanyolca öğretilir.

Özel Kum Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Çoklu Zeka Modeli

- Oyun Temelli Eğitim

- STEM

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

- Bilingual (Çift Dilli) Eğitim Programı

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Plastik

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Okulun Kendi Aracı

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Bale ve Dans Öğretmeni

- Drama Eğitmeni

- Native Öğretmen

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada 1 kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Montessori Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Spor Aletleri

- Koordinasyon Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

- Akıllı Düğmeler

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Hayır

Özel Kum Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Kum Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    15
  • Özel Kum Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 18:00 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 08:00 - 13:00 saatleri arası eğitim görmektedir. Öğlenci grup 13:00 - 17:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Kum Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, İspanyolca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Kum Anaokulu yaş aralığı nedir?
    2-6
  • Özel Kum Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Kum Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Kum Anaokulu Yorumları (20)

  • ZK

    Kızımızı kum anaokulundan bu sene mezun ediyoruz. Okul kurucumuz değerli Gülçin, hocamızın koordinasyonunda yerli yabancı çok iyi bir eğitim öğretim ekibi var. Kızım kendini ifade eden, sorgulayan ve özellikle yabancı dil konusunda kum ana okulunda verimli bir eğitim aldı. Öğretmenlerin deneyimli duyarlı, samimi ve sevecen olması okula kızımızın severek gitmesini sağladı. Öğretim programı yabancı dil üzerine olması kızımızın dil gelişimi katkı sağladı. Okul aile bilgilendirmesi bir program üzerinden günlük olarak düzenli yapılması takibimizi kolaylaştırdı. Okumayı da öğrendik .

  • Bo

    Bu sene 2. Senemiz, ikiz cocuklarim ilk gunden beri mutlulukla heyecanla gidiyor. Egitim kalitesi, seffaflıgı, profesyonel yaklasim, mutlu & huzurlu & guleryuzlu bir ortam… Basta okul mudurumuz Gulcin Hanim olmak uzere tum ogretmenlerimizi cok seviyoruz, onlarla birlikte oldugumuz icin cok mutluyuz.. Keske ilkokulda da burda devam edebilsek….

  • Oğlumun 2. senesi, okuldan çok memnunuz, iyi ki bu okulla yollarımız kesişti. Öncelikle müdürümüzle çok rahat iletişim kurabiliyoruz, her sıkıntımızı sabırla dinleyip, yapıcı çözümler üretmeye çalışır Gülçin Hanim. Öğretmenlerimiz ve psikologumuz da her zaman ulaşılabilirler ve her zaman yardımcı olmaya çalışıyorlar. Öğretmenler native ve çocuklar sürekli Ingilizceye maruz kalıyor, bu çok kıymetli bir şey. Ayrıca okulda istasyon sistemi var, çocuklar yarım saatte bir derslik değiştiriyorlar, her dersin sınıfı ve donanımı farklı, bu da daha iyi öğrenme olmasına olanak sağlıyor. Dersler de çeşitli ve eğlenceli. Okulun fiziksel imkanları da gayet güzel, bahçede çok zaman geçirebiliyor çocuklar. Genel olarak çok memnunuz, keşke ilkokulu daha olsaydı, burada devam ederdik kesinlikle.

  • Kızımızın Kum Anaokulunda 2. Yılı. Okul araştırırken önceliğimiz tam zamanlı İngilizce eğitimdi. İlk yıl Ebru öğretmenimiz, şimdi ise Destiny sayesinde İngilizce bilgisi hızla ilerliyor ama ondan da önemlisi sevgi dolu, birey olarak saygı gördüğü ve gelişiminin her açıdan desteklendiği bir ortamda. Okul müdürümüz Gülçin Hanım'ın vizyonu, disiplini ve çocuklarla kurduğu bağ harika. İlkokula başlamak için daha önümüzde 2 yıl var ama kızım şimdiden kum anaokulundan başka okula gitmem diyor, biz de bekliyoruz bekliyoruz belki kum ilkokulu açılır diye

  • EN

    Herkese merhaba, kum anaokulunu araştıran veliler için bir nebzede olsa fikir olması açısından kendi yorumlarımı paylaşmak isterim.. Çünkü herkes gibi bizde araştırma sürecinden geçtik ve okul ile ilgili veli yorumlarının ne kadar değerli olduğunu biliyorum:) öncelikle okul müdürümüz Gülçin hanım başta olmak üzere sevgili öğretmenlerimiz çok güleryüzlü ve sıcakkanlılar, herşeyden önce bizim için önemli olan buydu..sonrasında okulu gezdiğimizde yeterli eğitim, aktivite alanının bulunması, yemeklerinin kendi bünyelerinde yapılıyor olması ve eğitimin ingilizce olması çok iyi..Oğlumu Kum anaokuluna gönderdiğim için mutlu ve memnunum..Mutlu çocuk=Mutlu ebeveyn

  • ED

    Kızım Kum Anaokuluna 2 yıldır devam ediyor, ailecek çok memnunuz. Birincisi öğretmenlerimiz çocuklarla çok ilgili ve her birinin gün içinde ne yaptığını ne yiyip ne yemediğini bile detaylıca biliyor, takip ediyor ve bize aktarıyorlar. İkincisi ders içerikleri son derece zengin, kızım her gün okuldan yepyeni bilgiler öğrenmiş olarak eve geliyor. Üçüncüsü, okul yönetimi değerlendirmeye ve önerilere çok açık, yenilikçi ve vizyon sahibi. Bu da bizim rahat ve güvende hissetmemizi sağlıyor. Bunun dışında çok fazla ek fayda da gördük. Mesela tuvalet alışkanlığını kızım okulda kazandı biz sadece evde destekledik. Bunu evde tek başımıza başarmanın ne kadar zor olduğunu düşününce okulumuzun değerini daha da iyi anladık. İşe giderken gözüm hiç arkada kalmıyor. Gönülden tavsiye ederim.Okul binasının ilk başladığımızda bahçesi küçüktü ama şimdi büyük binaya taşındılar, artık bahçe yeterli boyutlarda. Teşekkürler.

  • AO

    Oncelikle kizimiz okula mutlu gidiyor ve mutlu donuyor. Ogretmen ve personelin hepsi guler yuzlu ve sevkatli☺️ Tum gun ingilizce egitim ve 2. dil ispanyolca, dans,muzik,drama hepsi eglenceli ve ayarinda sinif ogretmenimiz Shiva harika bir ogretmenBizim acimizdan hersey dusunulerek planlanmis beklentimizi fazlasi ile karsilayan guzel okulumuz

  • eb

    Bize ve oğlumuza güzel davranışlarınız güler yüzünüz emekleriniz ıçin çok teşekkürler.

  • Öa

    Cocuk insiyatifli ve bireysel olarak ayiran ama bir o kadar da kurallarindan odun vermeyen, otorite ile serbestligi guzel dengeleyen ve benim icin en onemlisi veliyi en az yoracak sekilde calisan bir anaokulu.Ilk senemiz biz gayet memnunuz su anda.

  • Gb

    Herkese çok çok teşekkür ederiz.Emeklerinizi asla ödeyemeyiz. Bize ve oğlumıza kattıklarınızı asla unutamayız.

  • bb

    3 yıldır bu okula gidiyoruz. Anadili İngilizce öğretmenler sayesinde oğlum çok hızla akıcı şekilde İngilizce konuşur oldu. Yardımcı öğretmenler de dahil tüm personel çocuklara özenli, ilgili davranıyor. Yönetici Gülcin Hanım'a çok güveniyoruz. Gönül rahatlığıyla tavsiye edeceğim bir okul.

  • Okulun hem akademik yönü kuvvetli hem de çocukların özgüvenli, sosyal ve aktif bireyler olarak hayata hazırlanmasında katkısı çok fazladır. İngilizceyi ders olarak değil maruz kalarak çocuklara öğreten bir eğitim yaklaşımı var, sadece 2-3 aylık bir süreçte bunun çocuk üzerindeki farkını hissedebiliyorsunuz. Yolumuz kesiştiği için çok mutluyuz ve şanslıyız. Gülçin Hn ‘a ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.Yok.

  • Ms

    Ogretmenlerin ilgisi ve cocugun okula uyum surecinde Gulcin hanim’in destegi cok basariliydi, oglum okula basladigindan beri hem davranislarindaki olumlu gelismeler hem de ingilizce ogrenmesiyle beraber daha da ogrenme isteginin artmasi beni oldukca mutlu ediyor☺️

  • GA

    Hem ana dili İngilizce ve İspanyolca olan ve çocuk gelişimi konusunda eğitim görmüş, ilgili sınıf öğretmenleri ve yine ilgili Türkçe konuşan yardımcı öğretmenleri ile , gerek alanında uzman ve çocuk psikolojisine hakim branş öğretmenleri ile, okulun öğrencilere yaklaşımı ,hijyen koşulları ,eğitim standartları ,açık iletişimi ,veli ile işbirliği, yönetsel kadronun pozitif yaklaşımları ile Kum Anadolulundan 2 yıldır çok memnunuz.Zaten okul açık iletişimde olduğu için taleplerimize hızlı cevap verebiliyor ve aksiyon alıyor. İlave yorumumuz yok

  • GU

    Cocuklarin on planda tutuldugu simsicak bir anaokulu, native ingilizce ogretmenleri ve muhtesem okul mudiresi gulcin hanimla aile gibi hissedeceginiz bir kurum. Kizim 2019’dan beri Kum’da okuyor ve hep iyi ki diyorum.

  • DA

    Pandeminin tam ortasında dünyaya gelen kızım tedbiren akrabalarını dahi görmeden 2 yaşına ulaştı. Çevreye ve parkta gördüğü çocuklara ilgi gösterse de nasıl iletişim kuracağını bilemiyordu. Eylül ayında Kum Anaokulu'nu keşfettik ve gönül rahatlığı ile kayıt yaptırdık. Kızımız sosyal becerilerde çok kısa sürede beklemediğimiz kadar olumlu bir gelişim gösterdi. Gözünde tembellik eğilimi olduğunu ve 3 yaştan evvel tespit edildiğinde sadece gözlükle tamamen tedavi edilebildiğini hiç bilmiyorduk. Oryantasyonun ilk gününde sınıf öğretmeni ve okul yöneticisi/sahibinin tespitiyle göz dr.una gittik. Şu an erken teşhis sayesinde göz tembelliği yaşamayacak olmasını onların dikkatli gözlem ve deneyimine borçluyuz. Özel günlerde yapılan yaratıcı etkinliklerden gündelik rutindeki ilgi, eğitim kalitesi, özveri ve titizlik konusunda okulumuzdan çok memnunuz. Kızımız hasta olduğunda bile okula gitmek istiyor. Bize göre bir çocuk okulu seviyor ve koşa oynaya okula gidiyorsa gözünüz arka kalmamalı. Kadrosuna güvenimiz tam. Destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Çift dil eğitim olması, okul öncesinde kızıma kazandırmak istediğim yabancı dil aşinalığı bakımından harika. Kızımızın okul öncesi yıllarını geçirmesini istediğimiz bir okul.

  • OK

    Kum anaokuluna kızlarımızı kaydederken asli hedefimiz ingilizce yetilerini erken yaşta kazandırmaktı. Daha önceki kısa süreli deneyimlediğimiz ingilizce odaklı ünlü bir anaokulu ile karşılaştırdığımızda beklediğimden çok iyi bir sonuç aldığımızı söyleyebilirim. Bunda sınıf mevcutlarının az olması ve tam zamanlı ingilizce öğretmenlerinin olmasının payı yüksek. Çocukların gerçekten akıcı ve olabildiğince aksansız konuşabilmesi için ingilizce eğitimi verdiğini iddia eden yerlerde öğretmenlerin çoğunluğunun ingiliz veya amerikalı olması, dil eğitiminin bir kaç saatlik derslerden ziyade tam zamanlı olarak yaşamın bir parçası olması büyük avantaj. Dil haricinde ise büyük beklentimiz yoktu ancak öğretmenlerin ve yönetimin ilgisi, her bir çocukla tek tek ilgilenmeleri ve potansiyel sorunlara yaklaşımları konularında çok memnun kaldık. Aynı şekilde çocuklarımız da öğretmenlerini ve her şeyleriyle ilgilenen Gülçin'lerini çok seviyorlar. Fiziki alan kısıtlı gözükse de öğrenci sayısının ona göre az olması ve mutfak / yemek alanı dahil her yerin çok etkili kullanımıyla bu bir dezavantaj oluşturmuyor. En kritik kaynak olan eğitimci kaynaklarını pandemi döneminde dahi tamamen koruyarak üstüne ekleme yapmayı başarabilmeleri ve bu konuda ellerinden geleni yaparak sadsce bir kaç öğrencinin devam ettiği zamanlarda dahi zorluklara rağmen bundan taviz vermemeleri güvenimizi daha da arttırdı. Vaat ettiklerinin tamamını ve fazlasını yapan bu ekibe teşekkür ediyorum ve gönül rahatlığıyla öneriyorum.

  • ST

    İngilizce eğitime önem veren tüm annelere tereddütsüz tavsiye ederim. Anadili İngilizce olan öğretmenler var ve aşırı ilgililer. Her konuda destek oluyorlar. 3 ayda nerdeyse çocuğunuzun İngilizce konuşmaya başladığını ve anladığını gözlemliyorsunuz. Hele ki sahibi Gülçin Hanım’ın her konuda hakkı ödenmez. Kendisi pedagog ve her çocuğun gelişimi ile ayrı ayrı ilgileniyor.

  • İK

    Her iki kızımda bu anaokulunda iki senedir eğitim alıyor. Gelişimleri son derece güzel. İngilizce dil becerileri ileri seviye. Öğretmenlerinin ana dili İngilizce olmasının yanı sıra İspanyolca eğitim de veriliyor. Öğretmenleri oğlanüstü harika. Dil ve bilişsel eğitimlerinin yanı sıra öz bakım ve güven becerilerini de kazandıran bir eğitim anlayışına sahipler. Türkiye'de tanıdığım en güzel, global düşünme vizyonuna, çok yönlü eğitim sistemine sahip, veli ve öğrenci iletişimi gelişmiş, çocuğa değer verilen farklı ve harika bir okul. Keşke ilk okul ve devamı olsa seve oynaya göndereceğim yegane yer olur.

  • ST

    Ingilizce eğitiminde tekler. Tüm öğretmenlerinin ana dili ingilizce. Çok ilgili ve tatlı bir sahibi var. Kendisi pedagog . Her konuda destek oluyor.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Kum Anaokulu İletişim Bilgileri

Erenköy Mah. Çoban Yıldızı Sok. No:6/1 Kadıköy/İstanbul
0 216 706 6884
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum