fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Medea Anaokulu

Özel Medea Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 2,5-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 18
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/18:00
Sabahçı: 08:00/12:30
Öğlenci: 13:00/17:30

Özel Medea Anaokulu Hakkında

Özel Medea Anaokulu eğitim sistemi olarak dünyaca kabul gören Reggio Emilia eğitimi metodunu kullanmaktadır. Özel Medea Anaokulu İstanbul Gaziosmanpaşa’da eğitim ve öğretim sağlamaktadır. Çocukların oynayabileceği ve eğitim öğretim de görebileceği bahçeye ve oyun alanlarına sahiptir. Çocukların uyku ve dinlenme ihtiyaçların okulun kendi uyku odaları sayesinde giderilmektedir. Medea Anaokulu beslenme konusunda oldukça titiz bir tutum sergileyen anaokulu durumunda olmakla birlikte yemek listelerini uzmanlara yaptırmaktadır. Yemek içinde kullanılan her malzeme doğal ve organik olarak tercih edilmektedir. Çocuklar için yapılan pekmez, reçel yoğurt gibi ürünlerde tamamen el yapımı olarak sunulmaktadır. Yemekler çocukların ihtiyaçlarına cevap vermek için 3 öğün olarak verilmektedir. Sabah kahvaltısını öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı takip etmektedir. Beslenmek alışkanlıkları edinmeleri için yemek sırasında çocuklara yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
Medea Anaokulu fiziksel imkanlarına ek olarak sanat atölyesine sahiptir. Eğitim ve öğretime dönemi yaz dönemini de kapsamaktadır. Okul öncesi eğitimde dil konusunun da oldukça üzerinde durulmaktadır. Çocukların öğrenmeye en açık olduğu bu dönem içerisinde yabancı dil eğitimi de sağlamaktadır. Yabancı dil olarak İngilizce ve Almanca dilleri 2 seçenek halinde çocuklara ve velilere sunulmaktadır. Okulun çalışmaları sadece çocuklarla sınırlı değildir ailelere yönelik çalışmaları da bulunmaktadır.
Özel Medea Anaokulu'nun kendi sitesi üzerinden de bilgilendirme yapılmaktadır. Site üzerinden yemek listeleri ve etkinlikler hakkında bilgi kolaylığı sanmıştır. Ayrıca veliler için çocuklarının gelişimi ve kazanımlarını belirtecek raporlar hazırlanmaktadır.
Medea Anaokulu satranç,gezi ve müzik kulübüne sahiptir. Çocuklara ritim çalışmaları yaptırılmaktadır. Bu sanatsal gelişimi destekleyen çalışmalar sonucu oluşturulan oyunlar ve müzik çalışmaları velilerinde katılabileceği etkinliklerle sergilenmektedir. Özel gün ve haftalara uygun etkinlik ve çalışmaların yanı sıra sene sonu mezuniyet etkinlikleri de düzenlenmektedir. Çocukların eğitim ve öğretim sırasında öğrendiklerini hayatlarına yansıtabilmelerini amaçlayan bu geziler tiyatro, sinema, müze, tarihi alanlar ve doğa gezileri olarak sıralanmaktadır.
Özel Medea Anaokulu ailesi çocuklar için kurduğu ve geliştirdiği bu anaokulu içerisinde teknolojik materyallere de yer vermiştir. Çocukların ihtiyaçlarını karşılamak adına mobilya, eşya ve oyuncaklarla tasarlanmış bir okul halindedir. Çocukları mutlu edecek ve okulu sevdirecek bir anlayışa ve aile sıcaklığında samimi bir ortama sahiptir. Okulda 0 ile 30 aylık öğrenciler için oyun grubu bulunmaktadır.

Özel Medea Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Montessori Eğitimi

- Reggio Emilia Yaklaşımı

- Gems ve High Scope

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Keçe

- Geri Dönüştürülmüş Malzemeler

- Karton/Mukavva

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Mesleki Rehberlik

Özel Medea Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Medea Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    18
  • Özel Medea Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 18:00 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 08:00 - 12:30 saatleri arası eğitim görmektedir. Öğlenci grup 13:00 - 17:30 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Medea Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Medea Anaokulu yaş aralığı nedir?
    2,5-6
  • Özel Medea Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Medea Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Medea Anaokulu Yorumları (5)

  • DO

    Çevremizin tavsiyesi üzerine bu okula gönderdik çocuğumuz daha kayıt yaptırmaya gittiğimizde okulun fiziksel imkanları, düzenli ve tertipli sınıfları, okul müdürünün ilgisi alakası en önemlisi de okuldaki çocukların mutlu ve huzurlu görünmesi bize yetti. Hiç pişman olmadık ilkokula kadar burada devam etmeyi düşünüyoruz.

  • SY

    Eğitim kalitesi oldukça iyi her çocuğa özel ilgi var okulda. özellikle yabancı dil eğitiminde oldukça iyiler. Fiziksel imkanları da yeterli bir anaokulunda aradığımız her şeyi bulduk.

  • NS

    Reggio Emilia ilhamlı olmasıyla çocukların bireysel farklılıklarını ve ilgi alanlarını önemseyen, özgür yetişmelerini destekleyen, SCAMPER, GEMS gibi uygulamalarla meraklarının, soru sorma becerilerinin ve de hayal güçlerinin gelişmesine katkı sağlayan, Montessori uygulamalarıyla çocukların günlük yaşam becerilerini artıran, Kindermusik'le çocuklara müziği, hareketi ve İngilizceyi sevdiren, oyun odaklı, ismi güzel, sanatsever okul. Kızım Medea'da çok mutlu; ben de veli olarak kızımın Medea’da olmasından çok mutluyum. Kesinlikle çevredeki en iyi okul.

  • Profesyonel, ilgili, güleryüzlü çalışanları olan, sıcak bir yuva kıvamında anaokulu. Montessori doğum günleri yapıyorlar, çocukları haftada bir gün ormanda geziye götürüyorlar, her dönem onlarca aktiviteleri oluyor. Kızımızın bunlarla ilgili çok mutlu olduğunu ve gelişimine çok katkıda bulunduğunu gözlemleyebiliyorum. Yemekler ve uykuyla ilgili hiçbir sorun yaşamadık. Sanata değer veren yöneticileri var. Gaziosmanpaşa'da bulabileceğiniz bence en iyi anaokulu. Keşke çocuğum üniversiteye kadar burda okusa:)

  • BT

    Medea bir aile gerçekten. Bu aileyle birlikte olmak, çocuklarımızı gözümüz arkada kalmadan emanet edebilmek kelimelerle anlatılamaz muhteşem duygular. Keşke her çocuğun yolu bu okuldan geçse

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Medea Anaokulu İletişim Bilgileri

Merkez Mahallesi Atlas Çıkmazı No :3,Gaziosmanpaşa / İstanbul
0 212 963 2079
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum