fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Minik Şeker Anaokulu

Özel Minik Şeker Anaokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 14
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:30/19:00
Sabahçı: 08:30/12:30
Öğlenci: 13:00/17:00

Özel Minik Şeker Anaokulu Hakkında

Bahçelievler merkezde bulunan Özel Minik Şeker Anaokulu 2003 yılından bu yana bünyesinde barındırdığı her çocuğu sevgi ve şefkat ekseninde kucaklayan, çocuğun potansiyelini en üst düzeyde kullanmasına ve kendini gerçekleştirmesine fırsat tanıyan, akademik olarak çocuğun gelişimini ileri seviyelere taşımasına imkan sunan bütüncül bir yaklaşıma sahiptir. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 3-6 yaş arası grubu kapsamakta, hafta içi her gün 08.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermekte olup, tam gün ve yarım gün eğitim programı seçeneği bulunmaktadır.

Okulumuz psikolojik temelli yaklaşımın hakim olduğu, çocuğu merkeze alan ve onun gelişimsel ihtiyaçlarını önceleyen, bunu yaparken de oyunu bir araç olarak kullanan, her çocuğun bireyselliğine önem veren ve bunu destekleyen bir eğitim anlayışına sahiptir. Bu yaklaşım; okul öncesi bir eğitim kurumu olarak okulumuzda görev alan tüm öğretmen ve personelin ilke olarak benimsediği ve bu doğrultuda hareket ettiği kocaman bir Minik Şeker Ailesini ortaya çıkarmıştır.

Okulumuzda tüm öğretmenlerimiz hizmet içi eğitimlerden geçer, çocuklarla kurulacak sağlıklı ilişki biçimleri ve akademik süreçler hakkında düzenli bilgilendirme toplantıları yapılır. Okulumuzda haftanın beş günü boyunca psikoloğumuz bulunmakta, aktif olarak sınıf ortamları ve her çocuğumuz özelinde gözlem yapmaktadır. Okulda bulunan her çocuğumuza gelişimsel tarama testleri uygulanarak düzenli gelişim takibi yapılmaktadır. Psikoloğumuz tarafından çocuklarımıza eğitimleri verilen “Psikoloji Atölyesi” kapsamında; dikkat ve odaklanma çalışmaları, duygu farkındalığı eğitimi, mahremiyet eğitimi, çocuklar için mindfulness (bilinçli nefes alma farkındalığı) eğitimi ve psikolojik sağlamlık konu başlıkları ile tüm gruplarımızla çalışılmaktadır.

Özel Minik Şeker Anaokulu olarak bizler okul öncesi eğitiminin öğrenci-öğretmen(okul)-aile üçgeninden oluşan bir platform olduğuna inanırız. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa çocuklarımızın o oranda sağlıklı bir kişilik kazanacağını düşünürüz. Bu sebeple ailelerimizle sürekli irtibat halinde olabilmek ve çocuk hakkında bilgi alabilmek bizim için önemli ve değerlidir. Bu bağlamda aile akademisi olarak planlanan ebeveyn katılımlı toplantılar, çocuklarımızın aileleri ile olan ilişkilerini güçlendirme ve doğru davranış paternleri oluşturabilme amacı taşımaktadır.

Özel Minik Şeker Anaokulu'nda MEB müfredat programlarının yanı sıra alternatif eğitim yaklaşımlarından birisi olan Montessori Eğitim Modelinden yararlanılır. Montessori eğitim araçlarının kullanıldığı ve yaparak yaşayarak öğrenme esasında çalışmaların yürütüldüğü okulumuzda farklı alanlardaki branş öğretmenleri ile çocuklarımıza zenginleştirilmiş bir eğitim ortamı sunulur.

İngilizce, Satranç, Dans ve Etkileşimli Masal Atölyesi derslerimiz alanında uzman branş öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Etkin öğrenmeyi temel alan Özel Minik Şeker Anaokulu bu öğrenme biçimine göre çocukların bilgiyi sorgulayarak ve yaşayarak öğrenmesi için gerekli ortamı hazırlamaktadır. Fen ve doğa etkinlikleri çocukların fen branşında deneyler yaparak bilgileri kalıcı olarak edinmesi sağlanmaktadır. Müzik dersleri çocukların ritimlere uyabilmesi, çeşitli enstrüman ve sesleri tanıyabilmesi için oldukça önemli bir eğitimdir ve çocukların keyifle bilgi edindiği bir derstir. Ritim duygularının gelişimini sağlayan bir diğer etkinlik folklor etkinliğidir. Bu etkinlik ile çocuklar ritimler doğrultusunda farklı halk oyunlarını öğrenmektedir ve yıl sonu gösterilerinde sergilemektedirler.

Çocukların dersler haricinde de gelişip sosyal birer birey olabilmesi adına ayda bir kez planlanan çeşitli okul dışı geziler ve tiyatrolar sayesinde çocuklarımızın bu ihtiyaçları karşılanmakta ve gezilerimiz keyifli birer anı olarak çocuklarımızın belleğinde iz bırakmaktadır. Özel Minik Şeker Anaokulu çocukların beslenmesine oldukça önem vermektedir. Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün yemek servisi bulunmakta, yemeklerimiz kendi mutfağımızda kendi yemek personelimiz tarafından hazırlanmakta, paketli ve hazır gıdalardan uzak, organik ürünlerin tercih edildiği, meyve sularının yaz aylarında taze meyvelerden konsantre olarak hazırlandığı ve tüm eğitim dönemi boyunca çocuklarımıza servis edildiği, yoğurdun geleneksel yöntemlerle ev usulü mayalanarak en doğal haliyle sunulduğu, sulu yemeklerin ve özellikle çorbaların tamamında doğal olarak kendi mutfağımızda hazırlanan kemikli ilik sularının kullanıldığı bir mutfak sistemimiz bulunmakta, bu durumun çocuklarımızın sağlıklı gelişimine ve dengeli bir beslenme alışkanlığı kazanmalarına büyük ölçüde katkı sağladığı düşünülmektedir. Aylık hazırlanan yemek listesi tüm velilerimizle paylaşılmaktadır.

Okulumuz Bahçelievler'in tam merkezinde yer almakta, yeşil ağaçların arasındaki şirin bahçesinde tüm ferahlığıyla çocuklarımızı karşılamakta, hem ön hem de arkada olmak üzere iki adet bahçesi sayesinde çocuklarımızın açık havada aktif çalışmalar yapabilmesine olanak tanımaktadır.

Özel Minik Şeker Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Çoklu Zeka Modeli

- Montessori Eğitimi

- Oyun Temelli Eğitim

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Plastik

- Geri Dönüştürülmüş Malzemeler

- Karton/Mukavva

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Psikolojik Danışman

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Satranç Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Ahlak Gelişimi

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Montessori Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Oyun Parkı

Özel Minik Şeker Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Minik Şeker Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    14
  • Özel Minik Şeker Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:30 - 19:00 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 08:30 - 12:30 saatleri arası eğitim görmektedir. Öğlenci grup 13:00 - 17:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Minik Şeker Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Minik Şeker Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Minik Şeker Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Minik Şeker Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Minik Şeker Anaokulu Yorumları (27)

  • NA

    İlgi alaka kusursuz bir okul.Ögrencilere yapılan aktivilerin bizlerle daha çok paylaşılmasını istiyorum.

  • HK

    Kurumdan ve öğretmenimizden çok memnunum.Gönül rahatlığıyla çocuklarınızı gönderebilirsiniz.

  • DS

    Yaz okulundan itibaren başladı oğlum. Gerek Esra hanım gerek öğretmenleri okula alışmasında hep çok yardımcı oldular, bizimle iletişimi çok güzel sağladılar. Oğlum çok severek gidiyor okula artık, ben de içim çok rahat gönderiyorum.

  • Bk

    Diğer okullardaki Standart yaklaşımların ve 3-5 günlük alıştırma süreçlerine karşın Minik Şeker okulunda çocuğuma özel bir yaklaşım sergilendi ve yoğun bir emek verilerek oryantasyon süreci tamamlandı. Benim umutsuzluğa kapıldığım noktada Esra Hanım’ın verdiği güven ve pedagojik bilgilerle farkındalıklar kazandım..Nasıl yol katedilebileceğini gördüm.Tüm öğretmelerin şefkat dolu yaklaşımları sayesinde güven içinde oğlumla ayrışmamızı tamamlayabildik. Şimdi huzur içinde özgüveni artmış sosyalleşmiş çocuğumun gelişimini izliyorum

  • T

    Esra hanım çok kıymet verdiğim bir arkadaşım. Anaokulu arayışında olan yakınlarımı güvenle Esra hanıma yönlendiriyorum. Psikolog olmasının avantajını öğrencilerin ve velilerin gördüğünü, göreceğini düşünüyorum.Şubelerininde olması güzel olurdu

  • NG

    Minik Şeker Anaokulunda çocuklarınızın sevgi dolu güvenli bir ortamda yaparak ve yaşayarak öğrenebilecekleri, aynı zamanda eğlenerek dünyayı keşfedebilecekleri, bireysel ve toplumsal anlamda her yönden kendilerini geliştirebilecekleri bir eğitim anlayışı için adres tabii ki de Özel Minik Şeker Anaokulu. Oyunla gelişen, neşeyle yetişen çocuklar için haydi MİNİK ŞEKER ANAOKULUNA. Bal gibi geçecek bir sene başlasın o zaman.

  • TG

    Gercekten cok ilgililer. ogretmenlerin guler yuzlulugu ve egitim anlayislari super..

  • AU

    Okul çok temiz. Öğretmenler çok donanımlı ve gayet eğitimli. Cidden çocuğunuz için gerekli bütün her şey var. Aktiviteleri falan çok eğlenceli. Gayet yeterli buluyorum okulu çocuğum için. Yemekleri , ögretmenlerin ilgisi çok iyi cidden gayet güvenilir.

  • Öğretmenlerimiz çok iyi güler yüzlü ilgili kızım çok memnun severek gidiyor okuluna o mutlu bende mutluyumGayet herşeyi iyi güzel ben 2 çocuğunuzda verdim memnun kaldım herkese tavsiyede ediyorum

  • SD

    16 sene önce mezun olduğum anaokulum. Sadece bir anaokulu değil,ismi gibi bir yuva. Eğitim hayatıma burada başladığım için çok şanslı hissediyorum.

  • İD

    Esra hanıma çok teşekkür ederiz iyi ki sizi tercih etmişiz çok memnunuz yeğenim de hem okulu hemde Esra hanımı çok seviyor

  • Aa

    bu yıl çocuğumu ilk kez anaokuluna verdim ve çok memnun kaldım, tüm yönleriyle profesyonel bir anaokulu Esra hanım çocuklarımızın psikolojik gelişimlerine büyük katkı sağlıyor her biriyle ayrı ayrı ilgileniyor

  • Milli ve manevi değerleri baz alarak verilen , hemde farklı teknik ve eğitim modellerini içine alarak sentez verilen eğitim modeli oldukça verimli ve keyifli ve kalıcı olduğunu düşünüyorum.Şeker yuva ekibine özverili oluşları ve verdikleri değerli eğitimleri için çok teşekkür ediyorum. Gözünüz arkada kalmadan çocuğunuzu rahatlıkla teslim edebilirsiniz

  • Ea

    Çok iyi bir okul eğitimi çok güzel öğretmenleri çok ilgili öğrencilerle gözünüz kapalı çocuklarınızı yollayabilirsiniz

  • AT

    Kızım gönderdim çok memnunum eğitime önem veren velilere tavsiye ederim her yönden güvenle emanet edebiliceginiz bir okul, öğretmenleri ve müdürleri çok profesyonel ve ilgili

  • Ak

    Minik şeker anaokulu gerçek manada bir anaokulu. Elif hanım hanım her yıl,gelişen dünyada yenilikleri takip ederek yıl boyu izleyecekler kitapları özenle seçerek alır.Ve çocukların yemeklerinin organik olmasına azami önem gösterir.çocuklara verilen eğitim ve öğretimi çok iyi.Öğretmenleri de aynı titizlikte.Biz çok çok memnun kaldık. Elif hanımın gerçek bir eğitimci olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Çok daha büyük olup daha çok cocuga eğitim öğretim verebilse

  • GK

    Öğretmen kadrosu olsun yemekten sorumlu ablamız olsun her şeyiyle çok memnun kaldığımız canımız okulumuz iyi ki sizleri tanıdık Böyle devam etmesi dileğiyle

  • MK

    Oğlum bu okuldan mezun oldu .Öğretmenleri çok ilgili kişisel eğitime önem veriyorlar bir aile gibi güvendiğimiz bir okul

  • By

    Oğlumun ilk kreşiydi biz çok mükemmel bir eğitim aldık herkese tavsiye ediyorum müdüresi elif hanım idealist bir eğitimci bize çok şey kattı.

  • FY

    Minik Şeker ana okulu sıcacık, sevgi dolu bir yer. Başta Elif hoca o kadar değerli biri ki orayı sıcak bir yuva yapan da en başta bizzat odur. Herkesle ve herşeyle birebir ilgilidir. İlkokul öncesi gönül rahatlığıyla verin; hem dini hem de okul öncesi donanım için kesinlikle önerimdir. Her iki çocuğumu da bu yuvaya gönderdim, Haklarını ödeyemem❤️Yok

  • At

    Samimi içten kaliteli eğitimi ile iki çocuğum elinizde büyüdü çok memnun kaldım.yolunuz açık olsun.hatice öğretmen,Emine öğretmen çocuklarımıza enfes yemekler yapan Sevilay ablamız herşey için teşekkür ederiz

  • AT

    Kızımı gönderdim gerçekten eğitime önem veren velilere tavsiye ederim.Gönül rahatlığıyla Emanet edebilirsiniz. Müdürleri ve öğretmenleri çok profesyonel memnun kaldım

  • GE

    Minik şeker anaokulu ile kizim 2.5 yaşindayken tanistim.Kizimin yaşi ufak oldugu icin ilk baslarda kres ve anaokulu araken cok tereddütlüydüm.Ama sağolsun anaokulunun müdüresi Elif hanim ,diger ögretmenler ve ćalisanlar sayesinde kizima bir okul değil ikinci bir yuva bulmuş gibi oldum.Cocuklarla o kadar güzel ilgileniyorlar ki kendi evlatlari gibi hem koruyup gözetiyorlar hemde değerli bir cevher gibi isleyip ailelerine ve topluma faydali özğuvenli bireyler olarak yetismelerinde cok katkilari oluyor.Ayrica okulda bir pedegog da bulunmasi da cok iyi oluyor.Cocuklarin anlamlandiramadigimiz bazi davranislari konusunda nasil yaklasilmasi gerektigi konusunda biraz daha bilinclenmis oluyoruz.3 yildir bu okuldayiz ve önümüzdki senede de burda olacagiz elif hanim keske ilkokulda açsa bizi o derttende kurtarsa ne iyi olur

  • Okul çok iyi öğretmenler güler yüzlü çok ilgili eğitim aktiviteler çok başarılı çocuğun seçerek gidiyor mutlu bizde çok mutluyuzMaşallah okulumuz çok iyi her bakımdan

  • Af

    Okul çok temiz. Ögretmenleri olsun yöneticileri olsun hepsi çok profosyenel çalışıyorlar

  • Be

    Okul müdüre elif hanım çok iyi 2 çocuğumuza aynı yere yolladım güvenilir olduğu için gönül rahatlığıyla çocuklarımı birak biliyorum öğretmenlerimizle güler yüzlüOyun alanlari geliştirilebilir.

  • YK

    Okul içerisinde çalışan herkes çok değerli.Her konuda çok tecrübeli ve hoşgörülüler.Hiç düşünmeden güvenle çocuğunuzu gönderebileceğiniz güvenli bir kurum.Çok teşekkür ederim

  • Özel Minik Şeker Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Güzel yorumlarınız için bizler teşekkür ederiz.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Minik Şeker Anaokulu İletişim Bilgileri

Bahçeli̇evler Mah. Ali̇ Riza Kuzucan Sok. No:2, Bahçeli̇evler/İstanbul
0 212 963 2073
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum