fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Pendik Balarısı Anaokulu

Özel Pendik Balarısı Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 15
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:00/19:00
Sabahçı: 10:00/17:00

Özel Pendik Balarısı Anaokulu Hakkında

Özel Pendik Balarısı Anaokulu' muz, Pendik Esenler Mahallesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. 2017 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Özel Pendik Balarısı Anaokulu' muz 5 yıl gibi kısa bir sürede bölgemiz eğitim dünyasında adından söz edilir kurumlar arasına girmiştir. Özel Pendik Balarısı Anaokulu olarak gayemiz; gönlümüzdeki çocuk sevdasını tecrübemizle birleştirerek yavrularımızın kocaman yüreklerine dokunmak ve onların eğitim hayatlarına doğru başlangıç yapmalarını sağlamaktır.

3-6 yaşın, çocukların tüm kişilik, karakter ve bilişsel eğitimlerinin temelinin atıldığı yıllar olduğunun bilincindeyiz. Özel Pendik Balarısı Anaokulu eğitim programları hazırlanırken, yavrularımızın bu dönemlerindeki zihinsel, duygusal ve davranışsal gelişimlerini destekleyici ve geliştirici özellikte olmasına dikkat edilir. Çocuklarımızın sosyal yönleri zengin, bilim ve tekniğin ışığında mili ve manevi değerlerini koruyan, geleneklerine bağlı, evrensel ve çağdaş temellere sahip sağlıklı şahsiyetler olarak gelişimlerini hedeflemekteyiz... Tüm bu süreçlerde velilerimizin memnuniyeti ve yavrularımızın öğrenme merak ve heyecanlarının hep canlı kalması için gayret gösteriyoruz.

Fiziki Yapımız Okulumuz üç kattan ve dört ana derslikten müteşekkil olup, alt katta oyun salonumuz, yemekhanemiz, mutfak ve değerler eğitim bölümleri, giriş katta açık bahçemiz, 3 yaş dersliklerimiz, üst katımızda ise 4 ve 5 yaş sınıflarımız ile idari bölümümüz bulunmaktadır. Her katımızda kız ve erkek öğrencilerimiz için ayrı olarak düzenlenmiş lavabolarımız bulunmakta olup yavrularımıza görevlilerimiz tüm ihtiyaçları esnasında refakat etmektedirler.

Beslenme Özel Pendik Balarısı Anaokulu ' muzda ana menü olarak; kahvaltı (09:00), öğle yemeği (12:00) ve ara öğün olarak ta ikindi kahvaltısı (14:30) ile meyve saatimiz (15:30) bulunmaktadır. Yavrularımız yemeklerini öğretmenleri ve görevliler eşliğinde neşe içerisinde yemektedirler. Yemek listesi aylık olarak, çocuklarımızın bedensel gelişimine destek olacak şekilde uzman önerileri dikkate alınarak ve mevsimsel menüler kullanılarak, kalori hesabına göre hazırlanmaktadır. Bu listelerimiz her ayın başında eğitim bültenlerimize ek olarak velilerimizin bilgisine sunulmakta, zorunlu haller dışında değişiklik yapılmamaktadır. Yemeklerimizde mümkün olduğunca doğal malzemelere yer verilmekte olup, gayet seçici davranılmakta ve katkı maddesi olan yiyecekler ve hormonlu gıdalardan uzak durulmakta, trans yağlar kullanılmamaktadır. Market ve taze meyve-sebze alış verişi günlük olarak yapılmaktadır. Meyve sularımız taze hoşaf veya yazdan komposto yapılmış meyvelerden (okulumuza ait meyve bahçesi vardır) yapılmaktadır. Yemeklerimiz kendi mutfağımızda, eğitimli personelimiz tarafından hijyenik bir ortamda ve günlük hazırlanmaktadır.

Güvenlik Pendik Esenler Mahallesi'nde bulunan Özel Pendik Balarısı Anaokulu' muz, inşa aşamasından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretimler Kurumu Standartlar Yönergesine uygun olarak dizayn edilmiş, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü başta olmak üzere diğer tüm güvenlik kurumlarından onay alarak eğitime başlamıştır. Bahçe kapımızdan başlamak üzere okul giriş, sınıf ve diğer birimlerimizin kapı ve pencereleri ile merdivenlerde gerekli önlemler alınarak güvenlik standartlarına uygun hale getirilmiştir. Okulumuz tam zamanlı olarak güvenlik kameraları izlenmekte ve mesai saatleri dışında da özel güvenlik şirketi tarafından takip edilmektedir.

Eğitim Uygulamalarımız
Temel Dersler Özel Pendik Balarısı Anaokulu' muzda, temel olarak bağlı bulunduğumuz Millî Eğitim Bakanlığımızın Okul Öncesi müfredatına uygun eğitim programı takip edilmektedir. Ana derslerimiz alanında yetkin ve tecrübeli okul öncesi sınıf öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Eğitim programlarımız hazırlanırken çocuklarımızın bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızları göz önünde tutulmaktadır. Yarınlarımız olarak baktığımız yavrularımız; karakter özelliklerine uygun etkinliklerle desteklenmekte, onların görerek ve tecrübe ederek öğrenmelerini önceleyen bir yol takip etmekteyiz.
Türkçemiz ve Dilsel gelişim Çocuklarımızın güzel Türkçemizi tanıyıp sevmeleri; kendilerini her yaş ve dönemde doğru ve etkili bir biçimde ifade edebilmeleri ve muhataplarını doğru anlayabilmeleri için çok gereklidir. Okulumuzda çocuklarımıza küçük yaşlarda dil gelişimlerini destekleyici, diksiyon ve kelimelerin doğru telaffuzunun öğrenilmesini sağlayan uygulamalarımız bulunmaktadır. Başta hikayeler olmak üzere şarkı, tekerleme ve bilmecelerle, şiirlerle soru cevap ve beyin jimnastiği gibi yöntemlerle Türkçemizi sevdirmeyi hedefleyen faaliyetler ile programlarımızı zenginleştirmekteyiz.
Fen – Tabiat ve Doğa Okulumuzda Tabiat bilgisi, Doğa ve Teknoloji başlıklarında topladığımız Fen derslerimizi uygulamalı olarak atölye çalışmalarıyla desteklemekteyiz. Bu dersimiz sayesinde çocuklarımızın merak ve öğrenme arzuları sürekli canlı tutulmakta, bağımsız düşünme ve yorumlama yeteneklerinin gelişmesi arzulanmaktadır. Çocuklarımızın zihinsel bakımdan uyarılmaları, çevreye karşı daha duyarlı hale gelmeleri amacıyla dene-yap ve görerek öğrenmeleri tüm öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çeşitli etkinliklerle desteklenmektedir.
Eğlenceli Matematik ve Akıl Oyunları Eğlenerek öğrenmeyi sağlayan zeka oyunları çocukların zihinlerini açan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardır. Rakamların kişiliğe büründüğü, işaretlerin anlam kazandığı bir dünyada matematik ile eğlenceyi birleştiriyoruz. Akıl Oyunları ise; çocuklarımızın yeteneklerini geliştiren zeka oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır.

Destekleyici Dersler
Drama Özel Pendik Balarısı Anaokulu' muzda derslerimizde drama bir eğitim yöntemi olarak kullanılmakta, konularımız öğrencilerimizin de katılımıyla dramatize edilerek işlenmektedir. Bu yöntemle hedefimiz; yavrularımızın zihinsel kapasitelerini artırmak, ilgi ve merak duygularını canlı tutmak, onların hayal dünyalarına hitap etmektir. Bu yolla yaparak, yaşayarak öğrenme gerçekleşir, Yavrularımızın kavram dünyaları gelişir.
Değerler Eğitimi Değerler Eğitimi programımızla yarının büyükleri yavrularımızın evrensel inanç ve değerlere saygılı olmalarının yanında geleneklerine bağlı milli ve manevi değerlerini tanıyıp sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine destek sağlamayı hedeflemekteyiz. Dini temel eğitimimizi dileyen velilerimize yavrularımızın kabiliyet ve hazır bulunuşluk düzeylerini göz önünde tutarak planlamaktayız. Kur’an-ı Kerim Talim ders programımızı ise yalnızca okul öncesi 5 yaş sınıfı öğrencilerimizden istekli olanlarına ve bire bir olarak sınıf ortamı dışında uygulamaktayız. Toplumca özümsediğimiz değerlerimizi, yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yeni nesillere aktarmayı, çocuklarımızın kişiliklerini her yönüyle geliştirmeyi amaçlarken, sağlıklı kişiliğinin temel taşlarını oluşturan öz değerlerimizden uzak kalmamalarını amaçlamaktayız.
İngilizce Eğitimi Özel Pendik Balarısı Anaokulu olarak kurulduğumuz günden bu yana yabancı dil eğitimine ayrı bir önem vermekteyiz. İngilizce derslerimizde kelimelerin diksiyon ve doğru telaffuz yönleri üzerinde durulmakta, çocuklarımızda dilsel kulak gelişimi ve duyarlılığı amaçlanmaktadır. Yeni bir dil öğrenmek, düşünmek, hatırlamak, kavramak, dikkatini yöneltmek, algılamak gibi tüm zihinsel süreçlerimizle iç içe yürütülen bir faaliyettir. Bu uygulamamız sayesinde çocuklarımız yabancı dil eğitimini Türkçe ile bağdaştırma fırsatı bulmakta, öğrendikleri İngilizce kelimeleri sınıf ortamında kullanarak konuşma şansı buldukları için de çok daha iyi öğrenmektedirler.
Okuma Etkinlikleri Çocuklarımızın hayal dünyalarına girişin ve onların kelime hazinelerini geliştirmenin anahtarının kitap olduğuna inanan bir kurumdur Özel Pendik Balarısı Anaokulu. Yavrularımızın çevrelerini anlamlandırmada ve basitten karmaşık cümlelere giden dilsel yolculuklarında onlara rehberlik etmekteyiz. Günlük hikâye saatlerimiz ile bu rehberliğimizi gerçekleştirmekteyken, aynı zamanda çocuklarımızın sosyal becerilerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Empati yapmayı öğreterek duyguları ve insani ilişkileri anlamasına yardımcı olmakta, en iyi arkadaşın kitap olduğu bilincini vermeye çalışmaktayız.
Sanatsal Etkinlikleri Eğitim uygulamalarımızda; çocuklarımızın kas-motor beceri gelişimlerini, el-göz koordinasyonlarını güçlendirip el becerilerini geliştirebilmelerini amaçlayan görsel ve işitsel sanat faaliyetleri bolca kullanmaktayız. Yavrularımız, farklı yöntem ve teknikler kullanarak hazırladığımız etkinliklerdeki ilk kez karşılaştıkları sanatsal faaliyetlerle eğlenirken öğrenirler. Çocuklarımızın çevresiyle etkileşim içinde olmalarını, etrafında olan bitene daha duyarlı hale gelmelerini hedefleyen sanatsal etkinliklerimiz aynı zamanda, çocuklarımızın özgür ve özgün düşünebilmesini ve kendini rahatça ifade etmesini sağlar. Müziğin ve orf çalışmaların yeri bizim okulumuzda ayrıdır. Senkronize hareket becerisi kazandırma ve iyi bir müzik kulağına sahip olmayı amaçlayan etkinliklerimizle çocuklarımız kendisi ile gurur duymakta, başarı duygusunu tatmaktadır. Böylece çocukların kendilerine güvenleri ve özsaygıları artmaktadır.
Mutfak Etkinlikleri Özel Pendik Balarısı Anaokulu olarak sağlıklı beslenmeye çok dikkat etmekteyiz. Gelişim çağındaki yavrularımızın sağlıklı ve dengeli beslenmeleri ve bu bilinci kazanmaları amacıyla çok çeşitli etkinliğe programlarımızda yer vermekteyiz. Yavrularımız, besin hazırlama çalışmalarında kullanılan her bir maddeyi ölçülü kullanma, karıştırma, yiyeceklerin yapı, renk değişimlerini inceleme, karışımları koklama ve tatma gibi pek çok şeyi bu etkinliklerimizle öğrenirler. Mutfakta kendi hazırladıkları sağlıklı ve iyi yiyecekleri ayrı bir zevkle tatmaktadırlar.
Satranç Derslerimiz Özel Pendik Balarısı Anaokulunda satranç demek; ölçülü, soğukkanlı ve sabırlı davranmayı öğrenmek demektir. Geniş bakış açısıyla düşünmeyi, gerektiğinde risk alabilmeyi, dikkati elden bırakmamayı oyun olarak yaşarız. Sürekli düşünme pratiği kazanır, oyun kurar, zorluklarla başa çıkmak zorunda olduğumuzu öğrenir, rakibimize saygıyı elden bırakmadan yenilginin de hayatın gerçeği olduğunu kabul ederiz.
Spor ve Jimnastik Güne sabah sporu ile başlanır Özel Pendik Balarısı Anaokulunda. Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunduğunu öğrendikten sonra vücut sağlığımız ile daha bir ilgili olmak zorunda hisseder çocuklarımız kendilerini. Bahçe ve oyun salonumuzda gerçekleştirdiğimiz sportif faaliyetlerimizle yavrularımızın kendilerine olan özgüvenleri artar. Çocuklarımız vücudun daha güçlü olmasının verdiği keyif, kurallı oyunlarla kazandıkları disiplin ile okulu eğlenceli hale getiren spor ve jimnastik faaliyetleri eğitimimizin olmazsa olmazıdır.

…....... Geleceğimizi birlikte inşa etmek için yavrularımızı birer emanet olarak görüyor, sizlere özgür ve farklı bir dünya ya bekliyoruz. Sadece bilen değil, aynı zamanda bildiğini hayata geçiren bireyler yetiştirmek için sizi Özel Pendik Balarısı Anaokuluna davet ediyoruz. Ve biliyoruz ki Her Çocuk Bir Mucizedir Benzersiz ve Özeldir.

Özel Pendik Balarısı Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Hibrit Eğitim Modeli

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Plastik

- Keçe

- Karton/Mukavva

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Yabancı Dil Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Ahlak Gelişimi

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada 1 kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Gems Materyalleri

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Robotik Kodlama Materyalleri

- Sudoku

- Montessori Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Spor Aletleri

- Koordinasyon Aletleri

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Evet

● Verilen üstün yetenek bursları nelerdir?

- Üstün Zeka Bursu

Özel Pendik Balarısı Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Pendik Balarısı Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    15
  • Özel Pendik Balarısı Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:00 - 19:00 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 10:00 - 17:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Pendik Balarısı Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Pendik Balarısı Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Pendik Balarısı Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Pendik Balarısı Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Pendik Balarısı Anaokulu Yorumları (1)

  • NS

    Bir öğretmen anneyim.. Pendik bölgesindeki okulları didik didik araştıran biri olarak her gün çok şükür diyerek çocuğumu sabah 7 akşam 7 emanet ettiğim bir yer haline geldi bu güzel okul. Yasemin hanımın tatlılığı, Ayşe öğretmenimizin naifliği ve anne gibi yaklaşımı çocuğumun okula koşa koşa gitmesi için en büyük sebep. 3 yaşındaki miniğim burda konuşmayı öğrendi. Çok çok memnunuz. Allah sizden razı olsun gözüm asla arkada değil.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Pendik Balarısı Anaokulu İletişim Bilgileri

Esenler Mahallesi̇, Rifat Ilgaz Caddesi̇, Numara :114 Pendi̇k - İstanbul
0 216 706 6887
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum