fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu

Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 0-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 16
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:30/18:30

Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu Hakkında


Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu 2005 yılından beri Sancaktepe Bölgesinde hizmet veren, bölgenin en eski okullarındandır. 2016 Ağustos ayında okul olarak projelendirilmiş ve inşaatı tamamlanmış olan yeni binasında faaliyete başladı. Çocukların gelişim alanlarını keşfederek özgüvenli bireyler olmalarının hedeflendiği, dış dünyaya ilk adım attıkları bu yeni yuvalarında hayata güvenle hazırlanmaları, gelişimlerini en iyi şekilde sürdürmeleri için geliştirilmiş bir eğitim sistemi uygulanır. Okulun vizyonu ; "Yarınlarımızın emanet edeceğimiz çocuklarımızın eğitimlerini mutlu sürdürmeleri için 'SEVGİMİZİ, BİLGİMİZİ ve HOŞGÖRÜMÜZÜ' onlarla paylaşıyoruz" dur.
Çocukların okul ortamında kendine güven duyması, motor hareketlerinin geliştirilmesi, doğru davranış modellerini öğrenmesi, akranlarıyla ve öğretmenleriyle uygun iletişim kurmayı öğrenmeleri en büyük önceliktir.
Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu bölgesinde 1000m² kapalı alan ve 400m² bahçeye sahiptir. Deprem dayanıklılığı İstanbul İl Bayındırlığı tarafından onaylanmıştır. Okulun fiziki şartları : • 8 adet geniş sınıf (26 - 32m²) • 30m² büyüklüğünde etkinlik salonu / 40m² büyüklüğünde spor salonu • Dramatik oyun salonu/ dans bale ritm salonu. • Oyun Parkı/ Kum Havuzu • Mutfak / Fen Doğa Ekoloji Atölyesi • Uyku Odaları • Her katta Tuvalet ve lavabolar • Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltılarının hazırlandığı ve sunulduğu mutfak.

İki ayda bir sağlık bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından denetlenen kurumda yıllık aylık ve günlük temizlik planlarına uygun hijyen sağlanmaktadır ayrıca gıda güvenliği ve kontrolü açısından günlük menü numunesi alınarak 72 saat boyunca muhafaza edilir. Yemekhanede hazırlanan yemeklerin taze ve günlük olmasına özen gösterilir.

Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu binasının depreme karşı dayanıklılığı uzmanlarca tespit edilmiştir.

Okul 24 saat kamera sistemi ile izlenmektedir. Öğrencilerimizin evlerinden alınıp bırakılması için SERVİS hizmeti vardır.

EĞİTİM:
Sardunya Kreş ve Anaokulunda yaparak ve yaşayarak öğrenen çocuklar, seçtikleri etkinliklerin içinde aktif olarak yer alırlar. İçinde bulundukları çevre ve yaşadıkları olaylarla öğrenmelerini gerçekleştiren Sardunya çocukları neleri öğreneceklerini kendileri seçerler. PYP, GEMS, ÇOKLU ZEKA, MONTESSORİ, TEMATİK eğitim yaklaşımlarını içeren Türk eğitim sisteminin çerçevesinde eklektik bir eğitim yaklaşımı ile, öğrenmenin gerçekleşebilmesi için işitsel, dokunsal, görsel gibi birden fazla uyarana hitap edebilecek öğrenme teknikleri ve ortamları kullanılmaktadır.
İNGİLİZCE : Birçok araştırma beynin erken yaşlarda çok hızlı geliştiğini ve yedi yaşına kadar bu hızlı gelişimin devam ettiğini, bu süreç içerisinde alınan yabancı dil eğitiminin ana dil seviyesine yaklaştığını göstermektedir. Çocuklarda var olan doğal merak duygusunun öneminin bilicinde olan Sardunya Eğitim Kurumu yabancı dil, haftanın her günü eğlenerek öğrenmeye dönüştürülmektedir. Okulumuzda haftanın 5 günü, HAFTADA 10 SAAT, yabancı (native speaker) bir öğretmen tarafından İngilizce eğitim verilmektedir. Oxford eğitim kitapları kullanılmaktadır.

BRANŞLAR :
YARATICI DRAMA: Yaratıcı drama çocuk oyunlarının başlangıcıdır. Yaratıcı drama sayesinde çocuklar karar verip sorunları çözerler. Yaratıcı drama çocukların özsaygılarını ve kişisel güçlerini arttırmada etkin bir rol oynar.

MÜZİK: Müziğin eğitimindeki ilk amacı, çocukta müzik sevgisini uyandırmak, hayal dünyasında müzik imgesini geliştirmek, ritim duygusunu ve kulak duyarlılığını keskinleştirmektir.

Modern DANS BALE: Okul öncesi dönem çocuğu için dans, kendini ifade etme aracı olmanın ötesinde, onun sosyal gelişimi için de önemli bir etkinliktir.

Öğrencilerin yoğun geçen eğitim döneminden sonra Yaz aylarında da eğlenceli ve kaliteli zaman geçirmeleri için okulun YAZ OKULU programı da bulunmaktadır.

Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu Soru - Cevap

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Çoklu Zeka Modeli

- (PYP) Primary Years Programme - İlk Yıllar Programı

- Oyun Temelli Eğitim

- STEM

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Plastik

- Geri Dönüştürülmüş Malzemeler

- Karton/Mukavva

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Okulun Kendi Aracı

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Drama Eğitmeni

- Native Öğretmen

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Denge ve Koordinasyon

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Mesleki Rehberlik

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Gems Materyalleri

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Montessori Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Spor Aletleri

- Koordinasyon Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

- Akıllı Düğmeler

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Evet

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    16
  • Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:30 - 18:30 şeklindedir.
  • Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu yaş aralığı nedir?
    0-6
  • Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu Yorumları (17)

  • HER YÖNDEN SEVGİ DOLU AİLE ORTAMI BİR OKUL AŞIRI DİSİPLİN KATI KURALLARDAN UZAK HER ETKİNİĞİ KEYİFLİ HALE GETİREN GÜLER YÜZLÜ ÖĞRETMENLER VAR .BAŞTA KURUCU NİL HANIMA TÜM PERSONELE VE HER GÜN GÜLER YÜZÜ VE İKNA KABİLİYETİYLE BİZE KAPIYI AÇAN BİRSEN HANIMA TEŞEKKÜRLER

  • İki çocuğumuda; güvenle ve huzurla 4 yıl boyunca emanet ettiğim; çocuklarıma ev sıcaklığını anne şefkatini aratmayan ikinci evimiz oldu

  • Her yönüyle sevecen ve hoşgörü barındıran bir yuva tüm personeli ile güler yüz ve şevkatli anne dokunuşu ile yaklaşan çalışanlarıyla harika bir okul teşekkür ederiz bize kattiklariniz için

  • MK

    Okul yöneticileri her konuda titiz , özenli ve sabırlı. Öğretmenlerimiz de güler yüzlü ve ilgililer. Ayrıca çocukların aldığı branş derslerinin de faydasını görüyoruz. Okula bırakırken içimiz rahat ediyor.

  • TM

    Yoneticisinden, tum ogretmen kadrosuna kadar cok bilgili, deneyimli ve sevgi dolu simsicacik bir yuva. Gonulden mutesekkiriz.Hicbir eksigi oldugunu dusunmuyorum.

  • NK

    2 yıldır kızım çok severek gidiyor. Konuşması, diksiyonu, paylaşımları olumlu anlamda çok değişti. Her Anne ve Babanın öncelikleri farklı, benim için en önemlisi güzel ve huzurlu vakit geçirmesi ve bu da Sardunya kreşte kesinlikle var. Biz çok memnunuz ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz iyi ki yolumuz sizinle kesişmiş.

  • NK

    Eylül 2020 den beri kızımın her gün severek gitti, öğretmenlerin ve idare kadronun çok ilgili olan sıcak bir Kreş ve Anaokulu. Bir gün olsun "keşke" cümlesini kurdurmadınız için hepinize çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız.

  • BS

    Bir çocuk kitapları yazarı olarak Sardunya Anaokuluna masal okuma etkinliğine gittim.Okul son derece temiz özenli.Okul yöneticisi Nik hanım ve tğm öğretmenler çok nazik ve sevgi dolu.Öğrenciler ise cıvıl cıvıl ve çok akıllı .Tekrar gitmeyi çocuklarla etkinlik yapmayı iple çekiyorum.

  • GS

    sardunya anaokulundan çok memnunuz. 2 senedir gidiyor oğlum bu anaokuluna. 3-4 yaşında çocuklar okula girmekten hoşlanmazlar. benim oğlum okula gitmeyi hep çok sevdi. bu da okulda çok mutlu olduğundan diye düşünüyorum. çocuklar ile çok ilgileniyorlar. okulda oynanan oyunlar ile ince motor becerilerinin de çok geliştiğini düşünüyorum. oğlumdaki gelişmeler farkedilebilir derecedeydi. Ayrıca okulun sahibinin de işin başında olması güven verici. aklım arkada kalmıyor

  • SE

    İlk çocuğumu 2 sene Sardunya 'ya emanet edince ve çok memnun kalinca ikincisini de Sardunya ailesiyle büyütüyorum diyebilirim. Güvenilirliği , iletişimi , anlayışı son derece iyi olan öğretmenleri , hep aynı kadro ile çalışması size ailenizden biri hissiyatı veriyor . Tamamen öğretme , yeni bilgi ve iyi insan yetiştirme hedefiyle eğitim verildiginin sahidiyim . İyi ki varsınız

  • Ay

    İki çocuğum da gitmişti zamanında, karşılaştığımız her türlü problem çözümü bulundu, her zaman duyarlı ve iyi niyetle yaklaşıldı çocuklaraButik kreşlerin genel sorunu bahçe alanın çok sınırlı olmasıdır, bu anlamda genişletme yapılabilirse harika olur

  • su

    2016 den beri iki çocuğum içinde bu okuldan eğitim hizmeti alıyoruz. köklü bi kuruluş, oturmuş bi eğitim modeli var, çocuk odaklı. Öğretmenleri bölgenin en iyi öğretmenleri bence. Güler yüzlü ve profesyonel. Hijyene önem veren ,besleyici bir menü sunan bir okul.

  • YC

    2 Sene boyunca Anaokulunda çocuğumuz eğitim aldı ve her anlamda çok yararlı olduğunu gördük, yaşadık. Tavsiye ederim.+ Etkinlikler çok fazla olup çocuk için harika, ama küçük rakamlarda olsa devamlı bir ek ücretleri oluyor.

  • Rehberlik servisinden çok memnunuz ayırt etmeden her öğrenciyle titizlikle ilgileniyorlar bu enerjilerinin ve azimlerinin sebebi de işlerini severek yapmaları ve okul yöneticisinin tutumu. Herkes işini çok iyi yapıyor böyle bir ekibi bir araya getiren okul müdürüne sonsuz teşekkürler.

  • CA

    Dil eğitimi çok iyi. sosyal etkinlikleri de çocuklara hayat boyu işe yarayacak kültürel birikimi sağlayıp ekip ruhunu, yardımlaşmayı, arkadaşlık kavramlarını aşılıyor ve farkındalığının artmasına fayda sağlıyor. en önemlisi de çocuklar okuldayken çok mutlu

  • ÇÇ

    Branş derslerinin çeşitliliği ve okulun fiziksel imkanlarıyla birlikte kaliteli bir eğitim veriyorlar. Öğretmenlerin ilgisini ve alakasını da unutmamak gerekir her biri kendi çocuğuymuiş gibi ilgileniyor. Okul geniş ve bahçeli olmasına rağmen bahçesi biraz daha büyük olsaymış daha iyi olurdu. genel anlamda baktığımda güzel bir okul.

  • EK

    İki çocuğuma da bir dönem boyunca iyi bir eğitim verdiler. Okul binası sınıfları modern ve temiz. Öğretmenleri son derece güler yüzlü ve ilgili. Şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadık. Daha yeni tanıştık umarım bu şekilde devam eder.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Sancaktepe Sardunya Kreş ve Anaokulu İletişim Bilgileri

Abdurrahman Gazi Mahallesi Ravza Caddesi Özertem Sokak No:15 Sancaktepe/İstanbul/Türkiye
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum