fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil

Adana Anadolu Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var

Adana Anadolu Lisesi Hakkında

Adana Anadolu Lisesi, 1975 yılında eğitim-öğretime başlamış olup, "Maarif Koleji" olarak eğitim vermiştir. Aynı yıl içerisinde anadolu lisesine çevrilen bu okul, Türkiye'nin en başarılı okullarından biri olarak eğitimini sürdürmektedir. Bu kurum üniversite yerleştirme başarılarında adını altın harflerle yazdırmış olan, öğrenci merkezli anlayışla eğitim veren vir devlet okuludur. Her sene ivmelenerek artan öğrenci başarısıyla, başarının tesadüf olmadığını defalarca kez kanıtlamıştır. Okulun asli amacı; geleceğin Türkiye'sine yön verebilecek, ülkesinin çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkmasında aktif rol oynayan, milli değerleri benimsemiş, bilimsel düşünen, üretken, donanımlı bireyler yetiştirmektir.
Adana Anadolu Lisesi, öğrenci - öğretmen - veli iş birliği içerisindedir. Bu bağlamda öğretmenler ve velilerin öğrenciyi desteklemesi ve öğrenci üzerine pozitif etki sağlayarak öğrencilerin başarısını ve hayat standartlarını arttırmaktadır. Bu okul fiziksel imkanları bakımından oldukça güçlü bir yapıya sahiptir. Bünyesinde; spor salonu, konferans salonu, kantin, büyük bir bahçe, yemekhane ve fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları bulunmaktadır. Tüm bu okul imkanlarından, okul saatleri içinde faydalanabilen öğrenciler kendilerine her yönden kazanım sağlayabilmektedir.
Adana Anadolu Lisesi, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde, laik cumhuriyetin kazanımlarını benimseyen, çağdaş, öz güveni ve öz saygısı gelişmiş öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Sorun çözme becerisi güçlü, çözüm odaklı, bireysel farklılıkların bilincinde, sorumluluk sahibi, anadilini doğru kullanabilen, zamanı etkili ve doğru yönetebilen, iç disiplini gelişmiş, bilgiyi kullanabilen, değiştirebilen, dönüştürebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Adana Anadolu Lisesi bir çok proje ve etkinlikte adını duyurmakta ve öğrencilerin de kendi aralarında kaynaşabilmesi, öğretmenleriyle daha samimi ilişkiler kurabilmesi adına festivaller ve şenlikler düzenlemekte ve bunu gelenekselleştirmektedir. Bu gelenekler arasında Kebap Günü Adana Buluşması ve her sene 2 kere düzenlenen Mezunlar İstanbul Buluşması bulunmaktadır.
Adana Anadolu Lisesi, yabancı dil eğitimine önem veren ve öğrencilerinin çok kültürlü yapıya sahip olarak, toplumsal sorunlara duyarlı ve insanlığa saygılı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda öğrencilerinin akıcı konuşma sağlayabileceği en az B1 seviyesinde İngilizce yetisi elde etmesi hedeflenmektedir. 2. yabancı dil olarak Almanca dersleri bulunan bu okulda, öğrenciler en az iki dilde yetkinlik kazanarak mezun olmaktadırlar.

Adana Anadolu Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Adana Anadolu Lisesi adresi nedir?
    YURT MAH. ALPARSLAN TÜRKEŞ BUL. NO:318, ÇUKUROVA / ADANA
  • Adana Anadolu Lisesi telefon numarası nedir?
    03222351408
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Adana Anadolu Lisesi İletişim Bilgileri

Yurt Mah. Alparslan Türkeş Bul. No:318, Çukurova / Adana
0 322 235 14** Numarayı Göster
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum