fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Adana Fen Lisesi

Adana Fen Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var

Adana Fen Lisesi Hakkında

Adana Fen Lisesi, 1987 yılında kendi adıyla Seyhan ilçesinde hizmet veren bir devlet okuludur. 1909 yılında yapılmış olan binası tarihin getirileri sebebiyle bir çok amaçla kullanılmış ve buna bağlı olarak birçok isim almıştır. Uzun zaman Türk-Ermeni iç çatışmasından sonra yetim kalan Ermeni çocuklarını yetiştirmek amacıyla "Taş Bina" olarak dilimize geçen Eytamhane olarak kullanılmıştır. Fiziksel açıdan imkanları oldukça geniş olan bu okulda, öğrenciler için lojman bulunmaktadır. Tarihi binanın üst katında bulunan yatakhanelerle öğrenciler unutulmaz arkadaşlıklar edinmektedirler. Düzenli aralıklarla temizliği yapılan ve son derece hijyenik tutulan bu yatakhanelerde öğrenciler keyifle kalmaktadırlar. Aynı zamanda tüm öğrencilerin kullanımına açık olan, proje odası, edebiyat odası, revir, psikolojik danışma ve rehberlik servisi bulunmaktadır. İdare yeni ek binasında ise idari bölüm odaları, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları, kütüphane ve satranç odası yer almaktadır. Adana Fen Lisesi öğrencilerinin okuldaki boş zamanlarında kendilerini geliştirebilmeleri, sosyal ve kültürel kazanım elde edebilmeleri amacıyla; etüt salonu, kapalı spor salonu, açık spor ve yürüyüş alanları, öğrenci kafeteryası ve kamelyalar bulunmaktadır.
Adana Fen Lisesi, sayısal alanlarda bilim adamı yetiştirilmesine kaynaklık eden, başarısını kanıtlamış bir okul olmaktadır. Öğrencilerin bireysel yeteneklerini dikkate alan, bilgili, becerikli, öz güvenli, sorunların çözümünde akılcı yöntemler kullanan, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuran, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen bireyleri geleceğe taşımayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilere sahip olan, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın ve milli manevi değerlerine saygılı ve duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Adana Fen Lisesi, her sene üniversite sınavında Türkiye dereceleri çıkartmakta ve başarılarıyla gün geçtikçe daha fazla ün kazanmaktadır. Türkiye'nin en iyi üniversitelerine öğrencilerini yerleştiren bu okul, yalnızca üniversite sınavında değil, düzenlenen olimpiyatlar, bilim şenlikleri, bilgi yarışmaları ve spor turnuvalarında da bir çok başarı elde etmekte ve her alanda yetenekli öğrenciler yetiştirdiğini kanıtlamaktadır.

Adana Fen Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Adana Fen Lisesi adresi nedir?
    ZİYAPAŞA MAH. 67019 SOK. NO:8, SEYHAN / ADANA
  • Adana Fen Lisesi telefon numarası nedir?
    03224537373
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Adana Fen Lisesi İletişim Bilgileri

Zi̇yapaşa Mah. 67019 Sok. No:8, Seyhan / Adana
0 322 453 73** Numarayı Göster
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum