fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana
Doğrulanmış Profil

Adana Sarıçam Liseleri

Sarıçam lise taban puanlarına ulaşarak tercihlerinizi kolayca yapın. Lise fiyatlarına, veli yorumlarına, fotoğraf galerilerine tek bir sayfa üzerinden erişin. Sarıçam'da bulunan özel liseler hakkında merak ettiğiniz detaylı bilgilere Sarıçam özel liseleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
19 okul bulundu.
Özel Sarıçam Erkan Koleji Anadolu Lisesi Özel Okul
Sarıçam / Kargakekeç Mah.
Özel Sarıçam Erkan Koleji Anadolu Lisesi

Özel Sarıçam Erkan Koleji Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Özel AOSB Sarıçam Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Okul
Sarıçam / Acıdereosb Mah.
Özel AOSB Sarıçam Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Özel AOSB Sarıçam Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Özel Sarıçam Altıneller Fen Lisesi Özel Okul
Sarıçam / Yıldırım beyazıt Mah.
Özel Sarıçam Altıneller Fen Lisesi

Özel Sarıçam Altıneller Fen Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Özel Sarıçam Erkan Koleji Fen Lisesi Özel Okul
Sarıçam / Kargakekeç Mah.
Özel Sarıçam Erkan Koleji Fen Lisesi

Özel Sarıçam Erkan Koleji Fen Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Özel Sarıçam Altıneller Anadolu Lisesi Özel Okul
Sarıçam / Yıldırım beyazıt Mah.
Özel Sarıçam Altıneller Anadolu Lisesi

Özel Sarıçam Altıneller Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Özel Erkan Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Okul
Sarıçam / Kargakekeç Mah.
Özel Erkan Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Özel Erkan Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

  • Okul Saatleri:
    08:45 - 16:15
Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / Balcalı Mah.
Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adana Devlet Okulu
Sarıçam / Yıldırım beyazıt Mah.
Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adana

Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adana aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Beyceli Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / Yavuz sultan selim Mah.
Beyceli Anadolu Lisesi

Beyceli Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / Balcalı Mah.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

İbni Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / İstiklal Mah.
İbni Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

İbni Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Sevim Tekin Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / Yıldırım beyazıt Mah.
Sevim Tekin Anadolu Lisesi

Sevim Tekin Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Evliya Çelebi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Adana Devlet Okulu
Sarıçam / Balcalı Mah.
Evliya Çelebi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Adana

Evliya Çelebi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Adana aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Sarıçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / Balcalı Mah.
Sarıçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sarıçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / Karşıyaka Mah.
Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Akif Palalı Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / Gültepe Mah.
Akif Palalı Anadolu Lisesi

Akif Palalı Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

TOKİ Sarıçam Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / Osmangazi Mah.
TOKİ Sarıçam Anadolu Lisesi

TOKİ Sarıçam Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / İstiklal Mah.
Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

İncirlik Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Sarıçam / Hürriyet Mah.
İncirlik Anadolu Lisesi

İncirlik Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Adana Sarıçam Liseleri

Bu sayfa üzerinden Sarıçam ilçesinde faaliyet gösteren ve lise seviyesinde eğitim hizmeti veren özel ve devlet okullarının detaylı bilgilerine ulaşabilir, sizlere uygun olan liseler ile kısa sürede iletişime geçerek kayıt ile ilgili ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Sarıçam liseleri İstanbul’daki velilerin sıklıkla tercih ettiği ve memnun kaldığı liselerin başında gelmektedir. Üniversitenin kapılarını açan lise eğitiminin önemini bilen veliler, okulları tek tek gezerek eğitim nitelikleri ve üniversiteye yerleştirme oranları ile ilgili bilgi sahibi olmak istemektedir. Bu noktada vakit kaybını önlemek ve kısa sürede en doğru okulu bulmak için okul profillerini inceleyebilirsiniz.


Harita üzerinden arama yaparak evinize en yakın Sarıçam liselerini keşfedebilir, randevu talep ederek kayıt görüşmesi gerçekleştirebilirsiniz. İstediğiniz okula biraz uzak kalıyorsanız okulların servis hizmetleri hakkında bilgiye okul.com.tr sayfaları üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu sayfalarda servis hizmeti dışında rehberlik, sağlık, güvenlik ve beslenme hizmetleri hakkında da bilgi bulunmaktadır.


Sarıçam bölgesindeki liselerin genelinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti bulunmaktadır. Okul bünyelerinde bulunan rehberlik hizmeti öğrencilerin sorun ve problemlerinde anında cevap vermekle birlikte onların geleceğe yönelik hedeflerini dinlemekte ve yönlendirmeler sağlamaktadır. Orhangazi liselerinde bulunan rehberlik birimi üniversite dönemine geçecek öğrenciler için çeşitli seminerler düzenleyerek bir sonraki dönem hakkında bilinçlendirmekte ve onların sağlıklı bir biçimde gelişimlerini yakından takip etmektedir.


Liseye geçiş sınavlarını tamamlamış olan öğrencilerin ilk araştırdığı şey hedefledikleri liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimleridir. Bu sınavların sonuçları açıklandığında öğrenciler bu puanlara göre lise tercih listelerini oluşturmaktadır. Sarıçam lise taban puanları her sene değişmekte ve öğrenciler en güncel taban puanları ve yüzdelik dilimlerine ulaşmaya çalışmaktadır. Bu süreçte okulları tek tek gezmek zorunda kalabilen öğrenciler zaman kaybetmektedir. Sizler listeleme sayfaları üzerinden Sarıçam liseleri taban puanları ve yüzdelik dilimlerine dair en güncel rakamları bulabilirsiniz. Bu sayede hiç vakit kaybetmeden çocuğunuzun girebileceği tüm liseleri görebilirsiniz. Sarıçam liseleri taban puanlarını öğrenerek tercih listenizi kolayca oluşturabilir, aldığınız puana uygun olan kurumları keşfederek lise eğitiminizi alacağınız kurumu belirleyebilirsiniz. Eğer devlet okullarını tercih etmiyorsanız Sarıçam özel liseleri inceleyebilir, randevu alarak kayıt görüşmesi gerçekleştirebilirsiniz.


Lise dönemi, 4 yıllık bir süreç olarak Milli Eğitim sistemimizde zorunlu olan 12 yıllık eğitimin son safhasını kapsamaktadır. Bu dönem bir gencin gelişimi ve geleceği için çok önemli bir süreçtir. Lise eğitimine başlayan öğrenciler ilk kez akademik derslerini daha derinlemesine işlemekte, daha çeşitli branş dersler ile karşılaşmakta, üniversiteye geçiş sınavlarına hazırlanmakta ve çocukluktan yetişkin hayata geçiş yapmaktadır. Bir öğrencinin lise eğitiminin büyük bir kısmı merkezi üniversiteye geçiş sınavlarında çıkacak konulara yönelik konu anlatımı ve soru çözümleri ile geçmektedir. Bir öğrencinin bu sınavlarda elde edeceği sonuçlar hangi üniversitede okuyacağını, alacağı üniversite eğitiminin kalitesini ve dolayısıyla profesyonel hayatındaki başarısını etkilemektedir. Bu sebeple, aileler üniversite sınavlarında başarılar elde etmiş okulları tercih etmektedir. Liselerin sağlayacağı sınav başarısı hakkında bir fikir oluşturmak için taban puanlarına, üniversiteye geçiş oranlarına, mezunlarının başarısına ve sundukları sınava hazırlık programlarına dikkat etmek gerekmektedir. Listeleme sayfaları üzerinden bu bilgilere kolaylıkla ulaşıp, çocuğunuzun gelecekteki başarısı için en doğru Sarıçam lisesini bulabilirsiniz.


Bundan dolayı veliler lise seçerken o lisenin öğrenciye sağlayacağı sınav başarısına büyük önem vermektedir. Sarıçam liseleri bu noktada öğrencilerin her açıdan gelişimini desteklemektedir. Liselerin yönetici ve akademik kadrolarının sağlayacağı sınav başarısı hakkında iyi bir fikir oluşturmak için taban puanlarına, üniversiteye geçiş oranlarına, mezunlarının başarısına ve sundukları sınav hazırlık programlarına dikkat edilmelidir. Sizler de listeleme sayfaları ve okul profilleri üzerinden bu bilgilere kolaylıkla ulaşıp çocuğunuzu geleceğe en iyi şekilde hazırlayacak Sarıçam lisesini bulabilirsiniz.


Ülkemizde birçok farklı türde lise bulunmaktadır. Her lise türünün müfredatı, yapılandırması, donanımları ve hedefleri farklıdır. Öğrenciler kendi hedefleri ve ilgileri doğrultusunda bir lise türünü tercih etmelidir. Sarıçam’da bulunan lise türleri Anadolu liseleri, fen liseleri, fen ve teknoloji liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, Anadolu sağlık meslek liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, akşam liseleri ve çok programlı liseler olarak sıralanmaktadır.


İleri düzey akademik eğitim almayı, kaliteli bir üniversitede yer almayı hedefleyen öğrenciler için Sarıçam Anadolu Liseleri çok sağlam bir seçenektir. Bu tür liselerde öğrenciler önce genel akademik eğitim almakta, ardından sayısal, sözel, eşit ağırlık veya dil bölümlerine geçerek kendi ilgi, yetenek ve hedeflerine uygun eğitimi almaktadır. Özellikle sayısal ve bilimsel eğitim arzulayan öğrenciler için ise Sarıçam Fen Liseleri değerli bir tercih sunmaktadır. Özellikle bilişim, yazılım, robotik gibi alanlara ilgi duyanlar ise Sarıçam Fen ve Teknoloji Liseleri’ni tercih edebilmektedir.


Mesleki eğitim almak isteyen öğrenciler için de birçok lise bulunmaktadır. Sarıçam Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri öğrencilere iş dünyasının ihtiyaç duyduğu mesleki bilgi ve becerileri kazandırırken onlara çeşitli kariyer imkanları sağlamaktadır. Sarıçam Meslek Liseleri mezunları isterlerse hemen çalışmaya başlayabilmekte, isterlerse üniversitede mesleki eğitimlerini devam ettirebilmektedir. Özellikle sağlık sektöründe çalışmak isteyen öğrenciler için de Sarıçam Sağlık Meslek Liseleri en doğru seçimdir.


Bazı lise türleri öğrencilerin kültürel, sanatsal, sportif veya ruhsal gelişimini sağlamak için yapılandırılmıştır. Sarıçam Sosyal Bilimler Liseleri tarih, felsefe, edebiyat, coğrafya gibi derslere odaklanarak mezunlarını üniversitelerin sözel bölümlerine yerleştirmektedir. Sarıçam Güzel Sanatlar Liseleri ise çeşitli sanat dallarında yetenekli olan öğrencileri profesyonel sanatçı olarak eğiten okullardır. Sarıçam Spor Liseleri de çeşitli spor dallarında uzmanlaşmış olan öğrencileri milli sporcu olmak için yetiştiren eğitim kurumlarıdır. Sarıçam İmam Hatip Liseleri ise akademik ve dini eğitimi beraber vererek ruhsal gelişimi sağlamaktadır.


Pek çok kişi gündüz saatlerde çalıştığı için ya da başka türlü meşgul olduğu için normal liselerde eğitim görememektedir. Bu tür öğrenciler için Sarıçam Akşam Liseleri çok değerli bir seçenektir. Bu liseler akşam saatlerinde ders vererek onlara hem çalışma hem okuma fırsatı sunmaktadır. Sarıçam Çok Programlı Liseler hem akademik hem mesleki eğitim veren, diğer tüm lise türlerinin kazanımlarını tek çatı altında birleştiren bir okul türüdür.


Lise fiyatları veliler tarafından en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Sarıçam lise fiyatları da birçok etkene bağlı olarak değişmekte ve her bütçeye uygun okul bulunmaktadır. Sarıçam lise fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz bu listelerde bulunan liselerin sayfalarına göz atabilirsiniz. Bu sayfalarda bulunan tahmini Sarıçam lise ücretleri figürlerine bakarak kendi bütçenize en uygun okulu seçebilirsiniz. Ayrıca, liselerin sadece kayıt ücretleri değil, yaz okulu, servis, kırtasiye ve yemek ücretleri de okulların sayfaları üzerinde belirtilmektedir. Tüm bu rakamlara bakarak bütçenize en uygun okulu kolaylıkla bulabilirsiniz. İsterseniz randevu alarak yüz yüze görüşme de gerçekleştirebilirsiniz. Sarıçam liseleri indirimler sunmaktadır. Sarıçam kolejleri ve liseleri sık sık erken kayıt dönemi düzenlemekte ve çeşitli fiyat avantajları sağlayarak öğrencileri kabul etmektedir. Başarılı öğrenciler indirimlerden ve burs fırsatlarından yararlanarak daha uygun fiyatlar ile kayıt olabilmektedir. Bu site üzerinde liselerin ve kolejlerin bursluluk sınavları hakkında detaylara erişip, bu fırsatları yakalama şansını elde edebilirsiniz.


Sarıçam liselerini incelemek için vaktiniz yoksa Ücretsiz Eğitim Danışmanlarından yardım alabilir, okul önerisinde bulunmalarını isteyebilirsiniz.

Sarıçam Liseleri - Sıkça Sorulan Sorular

Sarıçam Liseleri Taban Puanları

Okul Adı Okul Türü Yabancı Dili Taban Puanı Tavan Puanı En Düşük Yüzdelik En Yüksek Yüzdelik
Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi İngilizce 428.55 449.8 5.44 2.84
Yükleniyor...

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum