fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Bursa Anadolu Lisesi

Bursa Anadolu Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Eğitim Türü: Karma

Bursa Anadolu Lisesi Hakkında

1970'te Maarif Koleji olarak kurulan bu okul, daha sonra Osmangazi ilçesinde Bursa Anadolu Lisesi olarak eğitimini sürdürmektedir. Ülkemizdeki anadolu liseleri arasında ilk sıralarda tercih edilen, mezunlarını Türkiye'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine yerleştiren ve yarının aydınlarını yetiştiren bir kurumdur. 1977 yılında ilk mezunlarını veren bu kurum, günümüze kadar bir çok başarıya imza atmıştır. Yalnızca akademik başarılarla değil, sanat ve spor alanındaki başarılarıyla da adını altın harflerle yazdırmıştır. Fizik olimpiyatlarından, müzik yarışmalarına kadar derecelere sahip olan çok yönlü bir okul olmasıyla ve üniversite sınavında her sene ilk 1000'e öğrenci sokmayı başaran bir okul olarak adını duyuran bir eğitim kurumu olmuştur. Yurtiçinde ve yurtdışındaki tüm bu başarıları değerlendiren Avrupa Kalite Yönetim Vakfı, Bursa Anadolu Lisesi'ni "Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi" ile taçlandırarak, Türkiye'de bu belgeyi almayı başaran ilk ve tek eğitim kurumu olmasını sağlamıştır.
Bu eğitim kurumu, uluslararası standartlarda öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda haftada 10 saatten fazla İngilizce dersi alan öğrenciler mezun olduklarında akıcı konuşabilen, okuduğunu anlayabilen ve akademik düzeyde makale yazabilen B1 / C1 seviyesinde dil yetkinliğine sahip olmaktadır. Aynı zamanda İngilizce dışında, Almanca ve Fransızca dersleri seçmeli olarak öğrencilere sunulmakta ve öğrencilerin en az iki dil bilen bireyler olmasını sağlanmaktadır.
Bursa Anadolu Lisesi, fiziksel imkanları bakımından da güçlü olmakla beraber öğrencilerine okul bünyesinde de bir çok imkan sunmaktadır. Son teknolojiyle donatılmış 32 derslik, fizik, kimya, biyoloji, fen, bilgisayar, yabancı dil video laboratuvarı ile müzik ve resim - iş salonları bulunmaktadır. Aynı zamanda karma eğitim veren bu kurumda, kız öğrenciler için yatılı imkanı bulunmaktadır. Kız yurtları oldukça hijyenik tutulmakta ve yatılı öğrenciler için derslerden sonra gözetmen öğretmen eşliğinde etkinlikler düzenlenmektedir.

Bursa Anadolu Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Bursa Anadolu Lisesi adresi nedir?
    DİKKALDIRIM MAH. ZÜBEYDE HANIM CAD. NO:37, OSMANGAZİ / BURSA
  • Bursa Anadolu Lisesi telefon numarası nedir?
    02242347681
  • Bursa Anadolu Lisesi öğrenci kapasitesi kaçtır?
    945
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Bursa Anadolu Lisesi İletişim Bilgileri

Di̇kkaldirim Mah. Zübeyde Hanim Cad. No:37, Osmangazi̇ / Bursa
0 224 234 76** Numarayı Göster
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum