fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bursa

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bursa

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bursa Hakkında

1989 yılında Bursa'da eğitim hizmeti vermeye başlayan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; geleceğe mesleki açıdan yeterli ve aranan uzman yetenekler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim kurumudur. Öğrencilerini yeteneklerine göre değerlendirerek onları yönlendiren ve mesleki anlamda yeterlilik gösteren bireyler olarak yetiştiren bu okul, alanında uzmanlaşmış bir çok ünlü kişinin mezun olduğu okullardan biri olmaktadır. Tarihinden bu yana, makine bölümü ve mobilya ve dekorasyon bölümü, bilgisayar bölümü, elektronik bölümü, ahşap teknolojileri ve motor araçları teknolojisi bölümlerini açmış ve yetkin kişiler mezun etmiştir. Aynı zamanda öğrencilerini üniversite sınavına hazırlayan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üniversite yerleştirme başarı oranında da oldukça üst sıralarda yer almaktadır.
12. sınıf öğrencilerine staj imkanı sunan bu okul, öğrencilerin son sınıfa kadar öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürebilecekleri ve meslek hayatlarına hazır hale gelebilecekleri bir imkan sunmaktadır. Öğrenci yanlısı olarak eğitim anlayışı belirleyen Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim sistemi olarak; ezberlemeye değil, bilgi üretmeye dayalı çağdaş eğitim yaklaşımı ve modellerini temel alınmıştır. Aynı zamanda, yapılandırıcı yaklaşım, çoklu zekâ yaklaşımı, öğrenci merkezli öğrenme, bireysel farklılıklara duyarlı eğitim olarak anlayış biçimini genişletmiştir.
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan, laik cumhuriyetin kazanımlarını benimseyen, çağdaş, eleştirel düşünme becerilerine sahip, öz güveni ve öz saygısı gelişmiş öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Sorun çözme becerisi güçlü, çözüm odaklı, bireysel farklılıkların bilincinde, sorumluluk sahibi, anadilini doğru kullanabilen, zamanı etkili ve doğru yönetebilen, iç disiplini gelişmiş, bilgiyi kullanıp yerine yenisini koyabilen, değiştirebilen, dönüştürebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyleri geleceğe taşımayı hedeflemektedir.
Yabancı dil eğitimine de oldukça önem veren bu okul, İngilizce dil eğitiminin yanında seçmeli Almanca dersleri de vererek öğrencilerine iki dilde yetkinlik sağlamayı amaçlamaktadır.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bursa Sıkça Sorulan Sorular

  • Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bursa adresi nedir?
    Mimar Sinan Mahallesi, Meral Sokak, No:3, Yıldırım / BURSA
  • Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bursa telefon numarası nedir?
    02243662672
  • Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bursa öğrenci kapasitesi kaçtır?
    1610
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bursa İletişim Bilgileri

Mimar Sinan Mahallesi, Meral Sokak, No:3, Yıldırım / Bursa
0 224 366 26** Numarayı Göster
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum