fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana
Doğrulanmış Profil

Bursa Orhangazi Liseleri

Orhangazi liselerinin taban puanlarının tamamına ulaşarak detaylı bilgilerini inceleyebilir, kurumları tek tek gezmeden okul seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz! Orhangazi'de bulunan özel liseler hakkında merak ettiğiniz detaylı bilgilere Orhangazi özel liseleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
5 okul bulundu.
Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Orhangazi / Hürriyet Mah.
Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi

Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Orhangazi Anadolu Lisesi Bursa Devlet Okulu
Orhangazi / Arapzade Mah.
Orhangazi Anadolu Lisesi Bursa

Orhangazi Anadolu Lisesi Bursa aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

  • Okul Saatleri:
    08:50 - 16:00
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Bursa Devlet Okulu
Orhangazi / Arapzade Mah.
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Bursa

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Bursa aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Orhangazi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Orhangazi / Muradiye Mah.
Orhangazi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Orhangazi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Erenler Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Devlet Okulu
Orhangazi / Arapzade Mah.
Erenler Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Erenler Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi aktiviteleri, fiziksel imkanları, yabancı dilleri ve daha fazla bilgi için hemen inceleyin.

Bursa Orhangazi Liseleri

Orhangazi liseleri, çağın gerekliliklerine uygun olarak donattığı eğitim ortamlarında öğrencilerin her açıdan gelişimini destekleyerek hayata hazır ve donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Orhangazi özel liseleri ve devlet liseleri ortak hedefleri doğrultusunda eğitim programlarını çeşitlendirmektedir. Bölgedeki çoğu kurum Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını esas alarak eğitim hizmetlerini sürdürmektedir. Bununla birlikte bazı kurumlar MEB müfredatına ek olarak özgün eğitim yaklaşımları da düzenlemektedir. Öğrenci odaklı çalışmalar sürdürmekte olan Orhangazi liseleri, öğrencilerin gelişimlerine en uygun olan eğitim materyalleri ile kaliteli eğitim ortamlarında sürdürülebilir bir eğitim hizmeti sağlamaktadır.


Harita üzerinden Orhangazi’de yer alan liselere göz gezdirerek size yakın mesafede olan okulları tek bakışta görebilirsiniz. Bu okullar ile iletişime geçip yüz yüze görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Eğer size uzak kalan bir okulu beğendiyseniz ulaşım sıkıntıları hakkında endişelenmeden okulların profillerine bakarak ya da listeleme sayfasındaki filtreleri kullanarak hangi okulların servis hizmeti sunduğunu ve bu servis hizmetinin tüm detaylarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca okulların profillerinde servis dışında rehberlik, güvenlik, sağlık, beslenme gibi diğer hizmetler hakkında da bilgiler görüntülenmektedir. Bununla birlikte bölgede yer alan kurumların fiziki imkanlarını, eğitim farklılıklarını, okulların tanıtım yazılarını görüntüleyebilirsiniz.


Orhangazi özel liseleri, devlet liselerinden farklı olarak daha detaylı ve akademik başarıya yönelik çalışmalar sürdürmektedir. Bölgedeki devlet ve özel liselerin esas amacı öğrencilerin hedefleri doğrultusunda gelişimlerini desteklemektir. Bölgedeki tüm kurumlar öğrencilerin üniversite sınavlarında etkin başarıyı yakalamalarına ön ayak olarak onların ilgili ve yetenekli olduğu alanlara yönlendirmelerini ve iyi bir üniversiteye yerleşmelerini desteklemektedir. Orhangazi liseleri, öğrencilerine İngilizcenin yanında ikinci bir yabancı dil eğitimi de sunmakta ve dünya vatandaşları yetiştirme görevini yerine getirmek adına çalışmalarını sürdürmektedir. Özel liseler hafta sonu etüt programları düzenlemekte ve öğrencilerinin eksiklerini gidermesine yardımcı olmaktadır. Orhangazi özel liselerinin; fotoğraflarına, fiziksel olanaklarına, ortalama sınıf mevcutlarına, adreslerine, iletişim bilgilerine, giriş ve çıkış saatlerine hemen ulaşabilirsiniz.


Orhangazi bölgesindeki liselerin genelinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti bulunmaktadır. Okul bünyelerinde bulunan rehberlik hizmeti öğrencilerin sorun ve problemlerinde anında cevap vermekle birlikte onların geleceğe yönelik hedeflerini dinlemekte ve yönlendirmeler sağlamaktadır. Orhangazi liselerinde bulunan rehberlik birimi üniversite dönemine geçecek öğrenciler için çeşitli seminerler düzenleyerek bir sonraki dönem hakkında bilinçlendirmekte ve onların sağlıklı bir biçimde gelişimlerini yakından takip etmektedir.


Ortaokuldan mezun olup liseye geçiş sınavlarını tamamlayan öğrenciler ve aileleri lise tercihlerini yaparken liselerin taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini araştırarak seçim süreçlerine başlamaktadır. Bu sınavların sonuçları açıklandığında öğrenciler bu puanlara göre lise tercih listelerini oluşturmaktadır. Orhangazi lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri her sene güncellenmekte, öğrenciler en güncel rakamları bulmaya çalışmaktadır. Orhangazi liseleri güncel taban puanları ve yüzdelik dilimleri hakkında bilgi sahibi olmak için listeleme sayfalarını inceleyebilirsiniz. Burada bulunan bilgilere göre çocuğunuzun hangi liseleri kazanabileceği hakkında bir fikir oluşturup tercih listenizi hazırlayabilirsiniz. Eğer devlet okullarını tercih etmiyorsanız Orhangazi özel liseleri inceleyebilir, randevu alarak kayıt görüşmesi gerçekleştirebilirsiniz.


Bir öğrencinin sınav başarısı hangi üniversitede okuyacağını, alacağı üniversite eğitiminin kalitesini ve dolayısıyla profesyonel hayatındaki başarısını etkilemektedir. Bundan dolayı veliler büyük sınav başarıları sağlayan liseleri tercih etmektedir. Büyük sınav başarısı sağlayacak liseleri kestirmek için listelerde sıralanan liselerin taban puanlarını, üniversiteye geçiş oranlarını, mezunlarının başarısını ve sunduğu sınava hazırlık programlarını araştırmak çok önemlidir. Tüm bu bilgilere listeleme sayfasında ve okulların profillerinde ulaşıp sizin için en doğru olan Orhangazi liselerini bulabilirsiniz. Bir lisenin sağlayacağı sınav başarısı ve genel eğitim kalitesi hakkında bir fikir oluştururken o okulu daha önce deneyimlemiş olan bireylerin deneyimlerinden yararlanmak çok yararlıdır. Sizler bu amaçla okulları tecrübe edinmiş öğrenciler ya da veliler tarafından yapılan yorumları kendinize rehber olarak alabilirsiniz. Listeleme sayfasında sıralanan okulların profillerinde pek çok Orhangazi liseleri yorumları bulunmaktadır.


Bir gencin geleceğinin şekillendiği lise döneminde onun çeşitli seçeneklere erişimi olması çok önemlidir. Bu bağlamda ülkemizde birçok farklı tür lise bulunmaktadır. Bu lise türleri farklı alanlarda eğitim sağlayarak farklı hedeflere ve hayallere hitap etmektedir. Bazı lise türleri akademik eğitime odaklanırken bazıları mesleki eğitimi ön plana çıkarmaktadır. Bazıları öğrencilerin özel ilgi alanları doğrultusunda kültürel, sanatsal veya sportif eğitim sunarken bazıları dini eğitimi vurgulamaktadır. Bazı okullar da daha esnek saatler veya daha çeşitli eğitim olanakları ile özel durumlara hitap eden bir öğrenim deneyimi sunmaktadır. Orhangazi’de bulunan lise türleri Anadolu liseleri, fen liseleri, fen ve teknoloji liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, Anadolu sağlık meslek liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, akşam liseleri ve çok programlı liseler olarak sıralanmaktadır. Listeleme sayfaları üzerinden lise türüne göre aratma yaparak hedeflerinizin gerçekleşmesi için en doğru okulu bulabilirsiniz.


Orhangazi Anadolu Liseleri, akademik yetkinliklere sahip bireyler yetiştirmek ile birlikte fen liselerine nazaran daha yüzeysel çalışmalar uygulamaktadır. Orhangazi fen liseleri ise, öğrencilerine daha yoğun tempoda bir eğitim hizmeti sunmaktadır. Her iki kategori de öğrencilerin iyi bir kuruma yerleşmeleri adına çeşitli yaklaşımlar uygulamaktadır. Bu liseler öğrencilerin akademik gelişimlerini her açıdan destekleyerek geleceğe faydalı bireyler yetiştirmekle birlikte merkezi ve uluslararası sınavlarda başarıyı yakalayabilme amacıyla çeşitli çalışmalar düzenlemektedir. Orhangazi Fen Liseleri mezunlarının üniversite başarısı yakalaması adına 9. sınıftan itibaren öğrencilere çeşitli yaklaşımlar uygulamaktadır. Orhangazi Sosyal Bilimler Liseleri ise sözel konulara odaklanmakta; geleceğin yazarlarını, filozoflarını, tarihçilerini ve düşünürlerini yetiştirmektedir.


Bazı liseler mezun olduktan sonra hemen işe başlamak isteyen öğrencilere mesleki eğitim vermektedir. Bu öğrencilere Orhangazi Meslek Liseleri en iyi şekilde hitap etmektedir. Bu tür liselerde edindikleri mesleki eğitim ve sertifikalar sayesinde isterlerse mezun olduktan sonra hemen iş hayatlarına atılabilmekte ya da üniversitede mesleki eğitimlerine devam edebilmektedir. Özellikle sağlık sektöründe çalışmak isteyen öğrenciler ise Orhangazi Sağlık Meslek Liseleri tercih edebilmektedir.


Bazı liseler ise öğrencilerin özel yeteneklerini ve ilgi alanlarını destekleyerek onların sanatsal, sportif ve ruhsal gelişimini sağlamaktadır. Orhangazi Güzel Sanatlar Liseleri görsel sanat dallarında eğitim vererek profesyonel sanatçılar yetiştirmektedir. Orhangazi Spor Liseleri de çeşitli spor dallarına ilgi duyan, sportif becerileri gelişmiş olan öğrencileri profesyonel sporcular olarak eğitmektedir. Hem akademik eğitim hem dini eğitim almaya önem veren öğrenciler için de Orhangazi Anadolu İmam Hatip Liseleri en doğru seçenektir.


Bazı bireyler gündüzleyin çalıştıkları için lise eğitimini normal liselerde alamamaktadır. Orhangazi Akşam Liseleri akşam vaktinde esnek saatlerle eğitim vererek öğrencilerine hem iş hayatlarını hem eğitimlerini aynı anda yürütme fırsatı sunmaktadır. Orhangazi Çok Programlı Anadolu Liseleri ise diğer tüm lise türlerinde bulunan eğitimleri tek çatı altında sağlayan eğitim kurumlarıdır. Bu tür okullarda hem akademik hem mesleki eğitim sağlanmakta, her tür öğrenciye ve hedeflerine hitap edilmektedir.


Orhangazi lise fiyatları, okulların sunduğu fiziki imkanlar ve eğitim çeşitliliklerine göre farklılık gösterebilmektedir. Bölgedeki kurumlar hakkında detaylı bilgilere Sizin için hazırlanan Orhangazi liseleri listesinden ulaşabilirsiniz.


Orhangazi liselerini detaylı bir şekilde incelemek için vaktiniz yoksa Ücretsiz Eğitim Danışmanlarımızdan yardım alabilir, okul önerisinde bulunmalarını talep edebilirsiniz.

Orhangazi Liseleri - Sıkça Sorulan Sorular

Yükleniyor...

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum