fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Çocuğunuzun Çalışma Odası Nasıl Olmalı?

Görüntülenme Sayısı: 21836

Aileler çocuklarının odalarını oluştururken onların zevklerini dikkate alıp kendi yönlendirmeleriyle oluşturmalıdır. Çocuklar hangi yaşta olursa olsun kişisel bir beğeniye sahiptir ve anne babalar bunun bilincinde olmalıdır. Eğer ebeveynler olarak sadece kendi isteğinize göre bir oda oluşturursanız, çocuğunuz kendini o alana ait hissetmeyecektir ve bu da başarılı olmasının önünde bir engel oluşturur.

Çocuğunuzun Çalışma Odası Nasıl Olmalı?

Çalışma Masasının Düzenlenmesi

Çocuğunuzun çalışma odası hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Örneğin çalışma masasının konumu ne kalorifer peteği gibi çok sıcak bir ortamda ne de pencere gibi soğuk alabilecek bir yerde bulunmalıdır. Bu tarz etkenler çocuğun ders çalışırken dikkatini dağıtacak ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecektir.

Ders çalışma masasının üzerinde çocuğun dikkatini dağıtacak eşyalar bulunmamalıdır. Işık ayarı da çok önemlidir. Ne çok az ne de çok fazla olmalıdır. Eğer çocuğun gölgesi masanın üzerine düşüyorsa ışığın konumu yanlış yerde demektir. Işık direkt olarak çocuğun karşısında bulunmalıdır.

Çocuğunuzun Çalışma Odası Nasıl Olmalı?-1

Odada Kullanılan Renk

Çocuğunuzun odasında kullanacağınız duvar renkleri yine ortak bir çalışma sonucunda oluşturulmalıdır. Çocuğunuzun sevdiği renklerin arasından en aydınlık tonu seçmelisiniz. Fosforlu çok canlı renkler konsantrasyonu olumsuz yönde etkilerken, koyu renkler de motivasyonu olumsuz yönde etkiler. O yüzden seçeceğiniz renkler mutlaka pastel tonlarda ve aydınlık olmalıdır.

Çocuğunuzun Çalışma Odası Nasıl Olmalı?-2

Yatağın Konumu

Yatak, çalışma masasından bakıldığında görülecek bir konumda olmamalıdır. Çünkü her çocuğun bir dikkat süresi vardır ve yatak bu dikkati dağıtabilecek etkenlerdendir. Eğer yatak çocuğun görüş alanında olursa çocuk istemsizce yatağa uzanma ve uyuma ihtiyacı hissedecektir. Yatak toplanmış bir şekilde ve çalışma masasındaki çocuğun arkası dönük bir konumda olmalıdır.

Evin Sakinliği de Önemli

Çocuklar odalarında ders çalışırken dikkat edilmesi gereken tek yer odanın içerisi değildir. Evin genelinde de sakin ve mümkün olduğunca sessiz bir ortam oluşturulmalıdır. Siz salonda çok eğlenceli ve yüksek sesli bir aktivite gerçekleştirirken, çocuğunuzun odasında verimli bir şekilde ders çalışmasını bekleyemezsiniz.

Çocuğunuz için dikkatli davranmalısın ama evin içerisinde yaşayan diğer bireyler için alanı da kısıtlamamalısınız. Tamamen sessiz bir evin çok yüksek sesin çıktığı bir evden çok büyük farkı yoktur. Evde televizyon açılmalıdır, sohbet edilmelidir. Günlük rutin aktiviteler rahatça yapılmalıdır. Çocuk odasına ders çalışma bilinciyle gitmelidir ve evin içerisindeki rutin hayat onu olumsuz yönde etkilememelidir. O yüzden çocuğunuza gerçekten verimli bir ortam sağlamak istiyorsanız öncelikle dengeli ve dozunda davranmalısınız. Bu uygun şartlar oluştuktan sonra çocuğunuzun programlı ve düzenli çalışmasının önünde hiçbir engel kalmayacaktır.

Bu makale Furkan Namlı tarafından 28 Haziran 2022 tarihinde güncellenmiştir.
Diğer Veliler ile Paylaş!

Semra aba

Hatika bilgiler. Teşekkürler

Yorum Yap
Ad Soyad *
E-Posta Adresiniz *
Yorumunuz *
Sonraki Makaleye Göz Atın
Çocuğunuza Ders Çalıştırmak İçin Yaptığınız 7 Hata Çocuğunuzun ders çalışması için çoğunlukla motivasyona ihtiyacı vardır. İş bu sefer size düşüyor. Peki çocuğunuzu motive etmeye çalışırken neleri yanlış yapıyorsunuz?
İstanbul Bölgesinde Yorumlanan Bazı Okullar
Özel Kardelenler Koleji İlkokulu Özel Okul
Özel Kardelenler Koleji İlkokulu

Gaziosmanpaşa bölgesinde işlerini profesyonelce yapan harika bir kolej. Şirin ve her türlü imkana sahip. Çok saygılılar....

Özel Kadıköy Key Koleji İlkokulu Özel Okul
Özel Kadıköy Key Koleji İlkokulu

Evimize uzak olmasına rağmen bu okulu seçtik çünkü çok tavsiye almıştık çevremizden gerçekten iyi bir eğitim veriliyor ö...

Özel Beylikdüzü Key Koleji İlkokulu Özel Okul
Özel Beylikdüzü Key Koleji İlkokulu

Öğretmenler çok içten ve tecrübeli. Öğrencim olmamasına rağmen yine de bizlerle sohbet ediyorlar. Öğrencileri ile iletiş...

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum