TEOG Sınavı Nedir? TEOG Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?
TEOG Sınavı Nedir? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ve Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) sonuçları açıklandı. Öğrencilerin heyecanla beklediği sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı klavuzla açıklandı.
TEOG Sonuçları Ne Zaman, Nereden Açıklandı?
Saat 10.00 itibariyle hem sonuçlar hem de kontenjanlar açıklandı. YEP ile öğrenci alan okulların TEOG sonuçları bugün meb.gov.tr ve e-okul üzerinden açıklandı. Aileler / öğrenciler siteden “Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş” butonuna tıklayarak sisteme giriş yapabileceklerdir. Giriş işleminin devamında “Öğrenci T.C. Kimlik No” ve “Öğrenci Okul No” bilgilerini girdikten sonra “e-Okul Veli Bilgilendirme” sistemi üzerinden sonuçlar görülecektir.
TEOG Nedir?
TEOG açılım olarak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemidir. Bu sistemde 8. Sınıf öğrencileri 12 dersten merkezi ortak sınava girerler. Sınava girilen dersler; T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve Teknoloji, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik ve Yabancı Dil’dir. İlk dönem 6, ikinci dönemde 6 olarak toplamda 12 sınav yapılır. Her sınavda 20 soru vardır. Sorular çoktan seçmelidir. Yanlış sorular doğruları götürmemektedir. Öğrencilerin mazaret hakkı vardır.
TEOG Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?
Öğrenciler TEOG sınavında; Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinden 20’şer soru cevaplamıştır. Öğrencilerin sınavda yapmış olduğu doğru soru sayısı toplam soru sayısına bölünüp 100 ile çarpılarak sınav puanı hesaplanır. Her ders için ayrı ayrı bu işlem yapılır. En son olarak bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) puanı hesaplanır.
AOSP Nasıl Hesaplanır?
AOSP yani Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanını hesaplarken öğrencilerin sınava girdiği Türkçe, fen ve teknoloji ve matematik dersleri için 4, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlâk bilgisi ve yabancı dil dersleri için de 2 katsayısı o dersin puanı ile çarpılır. Tüm bu puanların toplanması sonucunda her öğrenci için 700 tam puan üzerinden Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı hesaplanmış olur.
Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak? Kaç Okul Tercih Edilecek?
Tercihler öğrenci ya da veli tarafından e-okul üzerinden ya da herhangi bir ortaokul ile imamhatip okulu müdürlüklerinde yapılacaktır. Özel okula kayıt yaptıracak olan öğrenciler, herhangi bir tercihte bulunmayacaktır. Her öğrenci en fazla 25 okul tercih edecektir. Tercihler en son 24 Temmuz 2017 saat 17.00’a kadar yapılacaktır.
Tercihler Bitti. Peki, Okullar Ne Zaman Açılacak?
2017-2018 eğitim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü sabahında başlayacak. Bu yıl; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki beşinci sınıf öğrencileri, 18 Eylül haftasında eş zamanlı olarak derslere başlayacaktır.
- TEOG kalkıyor mu? TEOG yerine hangi sistem geliyor? TEOG Kalkıyor mu? yazımızı inceleyin.
- TEOG sınavı yerine gelen sistemi nedir? Detaylara Mahalli Yerleştirme Sistemi yazımızdan ulaşın!