fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu

Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 10
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:30/17:00
Sabahçı: 09:00/13:00

Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu Hakkında

Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu'nda Waldorf Pedagojisi'nden ilham alıyoruz. Bahçeşehir'deki Waldorf Pedagojisi'nden esinlenen tek anaokuluyuz. Kurucularımız Waldorf Pedagojisi eğitimlerini bitirmiş, stajlarını çeşitli ülkelerdeki Waldorf Çocuk Yuvaları ve Waldorf Okulları'nda tamamlamışlardır. Okul Öncesi Eğitimi alanında tecrübeli ve bu pedagojiyi uygulamada, öğretmenlere rehberlik etmede yetkin kişilerdir.
Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu’nda çocuklara sevgi, saygı ve şefkatle yaklaşan eğitmenlerin eşliğinde özgürce kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan bir ortamı onlara sunuyoruz. Yapılandırılmamış zamanın ve oyunun çocuklara öğrettiklerini önemsiyoruz ve onların bol bol oyun oynamalarını sağlıyoruz. Hava nasıl olursa olsun, her mevsimde ve her gün açık havada vakit geçiriyoruz. Çocukların duyularının doğru şekilde gelişmesini amaçladığımızdan okulumuzda kullandığımız tüm oyuncaklar ve malzemeler doğal karakteristiği olan ürünlerden seçilmiştir (ahşap, pamuklu, yünlü…) plastik vb. sentetik hiçbir malzeme kullanılmamaktadır. Okulumuzda yapılan tüm çalışmalar çocukların psiko-motor, öz bakım, bilişsel, sosyal-duygusal ve dil gelişimini desteklemektedir. Onların bağımsız ve özgür bireyler olmalarını ve ilkokula hazır hale gelmelerini sağlamaktadır.
Erken Çocukluk Dönemi’nde ekransız eğitimi destekliyoruz ve sınıflarımızda akıllı tahta, projeksiyon vb. uygulamaları kullanmıyoruz. Çocukların gerçek dünyayı, gerçek yaşantılarla deneyimlemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Mutfağımızda mevsimine göre sebzelerle hazırlanan yemeklerimizde malzemelerimizi özenle seçiyoruz. Turşumuzu, tarhanamızı, yoğurdumuzu kendimiz yapıyoruz. Paketli gıda ve yapay şeker kullanmıyoruz.
Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu’nda çocukların çevresini doğal malzemelerle, hatta uygun renklerle donatıyoruz ve onlara bir “yuva” sunuyoruz. Çünkü istiyoruz ki burası çocuğun ikinci evi olsun, yuvası olsun. Fırında pişirdiğimiz ekmeğin, hazırladığımız bitki çaylarının kokusunun yuvamızı kaplaması bundandır. İstiyoruz ki, çocuğun evinin sıcaklığı burada da bulunsun, öğretmenleri onun bu yuvada en güvendiği kişiler olsun. Sevgi ve güven dolu atmosferi yaratmamız, gerçek bir ilgiyle sağlam ilişkileri kurmamız bundandır. Burası, bir okuldan ötedir, başka bir evinde olma hissi veren bir “yuva”dır.

Duyurular ve Etkinlikler

Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Waldorf Pedagojisi

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Hayır

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Keçe

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Veliler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Psikolojik Danışman

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Ayda 1 kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Resim Araç ve Gereçleri

- Koordinasyon Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    10
  • Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:30 - 17:00 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 09:00 - 13:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu Yorumları (14)

  • Dk

    Çocuklarımızın sevgi ve şefkatle sarmalandığı yuvamız, iyi ki yollarımız kesişmiş.

  • NS

    Sıcacık bir yuva desem, eksik bile söylemiş olurum

  • İM

    Goz bebegimiz biricik yuvamiz :) Sevgili Safak ve Basak ogretmenlerin her noktasinda emegi olan, cocuklarimiza kendi cocuklariymiscasina bakan gercekten bir yuva

  • FY

    Kızımın eğitim hayatına Şarkılı Bahçe gibi “eşşiz” bir yuva ile başlamış olması, hem onun hem bizim için büyük bir şanstı. Şafak ve Başak çok sevgi dolu ve işlerinde ehil öğretmenler. Onların kızımın ilk öğretmenleri olmaları bizim şansımız. Onlar sayesinde kızımız asla unutamayacağı, harika anılarla dolu bir eğitim hayatına başlangıç yapmış oldu. Okulumuzun yemekleri evde yaptıklarımızı aratmayacak ve hatta geçebilecek seviyede ve titizlikte hazırlanıyordu. Yemeklerde rafine şeker kullanılmıyor, öğünler çok dengeli olarak mevsimine uygun ve olabilecek en sağlıklı şekilde, organik sertifikalı ürünlerle hazırlanıyordu. Şafak ve Başağın her konudaki özenini sınıflarda, oyuncaklarda, yemeklerde, bahçede, okulun her köşesinde görebilirsiniz. Gün içerisinde çocukların kullandıkları her türlü malzeme, oyuncak ve kırtasiye ürünleri üzerinde çokça düşülmüş, bulunması için emek verilmiş, yurtiçinden ve yurtdışından hiçbir masraftan kaçınılmadan çocukların en üstün istifadesi düşünülerek temin edilmiştir. İçerisinde bolca mutluluk, cıvıltı ve gülüşmeler bulunduran, ismini tamamiyle yansıtan bir şarkılı bahçedir yuvamızBaşka şubeleri de olsun daha çok yavruya yuva olsun. Umarım ileride ilokul olarak da eğitim versin

  • FS

    Gözümü kapalı olarak çocuğumu emanet ettiğim bir okul, iyi ki karşımıza çıkmış diyorum her zaman. Sıcacık, şefkatlı, işinde çok uzman öğretmenlerin olduğu bir okul, iyi ki varsınız.

  • ZG

    Kızımı gönül rahatlığıyla götürdüğüm, ilgi ve şefkat dolu bir yuva. Waldorf yaklaşımını benimseyen, çocukları hiçbir konuda zorlamayan ve tamamen kendi benliklerini bulmalarını sağlayan Şarkılı Bahçe’yi çevreme de gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

  • Tüm çalışanları ve değerli öğretmenlerinin sakinliğine hayranım.İki çocuğumun da bu okulda okumasından çok mutluyum. Keşke tüm yuvalar böyle öğretmenlere sahip olabilse.

  • Her detayı incelikle düşünen, çocuklarımızı sarıp sarmalayan candan öğretmenlerimiz ve Şarkılı Bahçe iyi ki var.

  • Ne

    Bir yuvadan çok daha ötesi.. Farklı bir yuvada maalesef kötü bir tecrübemiz olmuştu üstelik sadece 1 hafta gözlemlemiştim anne olarak.Kafamda çok fazla soruyla tekrar bir yuva arayışında çıktı karşıma kurucuları Şafak hanım ve Başak hanım ❤️ Gönül rahatlığıyla evladımı bir yuvaya teslim edebileceğim aklıma gelmezdi. Profesyonelliklerinin yanında birde bir anne kadar şefkatli..Ayrıca her sabah mis gibi kokan yemek kokuları , kurabiye kokuları :)Tamda olması gerektiği gibi

  • ÖA

    Çocuğunu büyük ebeveynlerin yardımı olmadan büyütmüş bir aile olarak, aklımız kalmadan çocuğumuzu emanet ettiğimiz canımız yuvamız.. Yavrularımızın şefkatle sarılıp sarmalandığına, temiz temiz beslenip, güzel oyuncaklarla oynadıklarına, bizim bile aklımıza gelmeyen detayların düşünüldüğüne öyle eminiz ki.. Okul hayatına çıtayı tavanda başladık, umarım böyle devam ederiz..

  • İv

    Ev duzeninde anne guvencesinde bilincli ebeveyn tadinda bir egitim kurumu Allah sayilarini arttirsin insallah Gunumuzde aranan en biyuk ozellik paranin degil gonullugun esas alindigi bir kurumİlkokulu ortaokulu ve liseside olmali

  • Gv

    Her annenin çocuğu çok özel ve çok değerlidir. Kimse benim çocuğuma benden daha iyi bakamaz sevemez diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Her bir çocukla ayrı ayrı ilgileniyorlar gözlemliyorlar ve ona göre sarıp sarmalıyorlar. Kızım 30 aylık bile değildi okula başladığında fazla hırçındı. 20 günde ki değişime bile kimse inanamadı. Her ailenin beklentisi farklıdır tabi ki ama ben çocuğumun mutlu olmasını eğlenmesini ve eğlenirken öğrenmesini izlemeye bayılıyorum. Oyuncakların doğal olması kullanılan boyalardan yapılan yemeklere meyvelere kadar her şeyin en doğalını kullanıyor olmaları bile çocuklarımıza verilen değeri gösteriyor. İyi ki yollarımız kesişmiş diyorum.Her türlü ihtiyaçı düşünüp çözümlüyor oldukları için bir yorum yapmak istemiyorum

  • DY

    İstanbul'un tek Waldorf Çocuk Yuvası oluşu önemli bir tercih sebebi oldu bizim için. Zaman içerisinde Waldorf pedagojisinin hakkını verdiklerini gördük. İlk başladığımızda adaptasyon sürecini çok iyi yönettiler. Oğlumuzu gönül rahatlığıyla bırakabiliyoruz artık. Başta Şafak ve Başak olmak üzere yuvada çalışan herkes çocuklara büyük bir sevgi ve şefkatle yaklaşıyor. Her çocuğun biricikliğinin farkındalar. Sağlıklı yiyecekler veriliyor çocuklara ve yuvanın temizliği için de sağlığa zararlı maddeler kullanılmıyor. Güzellikleri saymakla bitmez Şarkılı Bahçe'nin. Varlığına minnettarız yuvamızın

  • E

    Okuldan çok daha öte sımsıcak bir yuva burası. Her şey olması gerektiği gibi sade, yolunda, huzurlu ve sevgi dolu. Hiçbir şeye gerek yok.☺️

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Bahçeşehir Şarkılı Bahçe Anaokulu İletişim Bilgileri

Bahçeşehir 2. Kısım Mahalesi, Gelincik Sokak, Çağdaş Özaydınlar Sitesi, No:2M, Başakşehir / İstanbul
0 212 963 2084
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum