fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu

Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3,5-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 16
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/18:00

Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu Hakkında

38 yıllık deneyimi ve istikrarlı başarısı sayesinde markalaşmış olan Çekmeköy Sevinç Koleji, dünyadaki yenilikleri uygulayarak uluslararası standartlarda eğitim veriyor.
STEAM Programlarımızda; Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik alanlarının birlikte kullanılması ile öğrencilerimize üretim odaklı eğitim imkanı sunuyoruz.
Öğrencilerimizi, 21 yüzyıl becerilerini destekleyen yaratıcılık, inovasyon ve problem çözme becerilerini geliştiren Lego Education Programı ile yetiştiriyoruz. Lise kademesinde öğrencilerimiz, EV3 Mindstorms setleri ve birçok sensör ile kodlayabildikleri robot tasarımlarını birer projeye dönüştürüyor. Öğrencilerimizin her yıl Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego League Turnuvalarına katılarak, turnuva değerlerine uygun kazanımları elde etmelerini sağlıyoruz.
Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu'nda eğitim Programımızı, alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize sunuyoruz. Öğrencilerimiz, yaş seviyelerine ve öğrenme biçimlerine uygun olarak tasarlanmış sınıflarda; ilgili eğitim programı ve materyalleri eşliğinde öğreniyorlar. Satranç, drama, beden eğitimi, resim, müzik gibi uygulamalı dersleri ilgili branş öğretmenleri tarafından veriyoruz. Sanat atölyeleri, bilim laboratuvarları, dijital kütüphane, tiyatro salonu gibi etkinlik alanlarımızı öğrencilerimizin kullanmasını sağlıyoruz. Türk ve yabancı öğretmenler eşliğinde İngilizce’nin yanı sıra ikinci yabancı dil eğitimi veriyoruz.
Kodlama eğitimi ile öğrencilerimiz 21. yüzyıl becerilerinin en önemli gereksinimlerinden dijital okur yazarlık, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini kazanıyor. Dünyanın en güncel kodlama programı Phyton dili ile fonksiyon ve döngüleri öğrenerek, görev yazılımlarını yazarken, Scratch programı ile kendi oyunlarını yazarak yaratıcılıklarını geliştiriyorlar.
Maker Fabrikasında Yaratıcı, Üretken ve Girişimciyiz, Dünyadaki yenilikleri takip ederek uygulayan Sevinç Koleji, öğrencilerini Maker Atölyeleri ile buluşturuyor. Sevinçli öğrenciler Maker Fabrikasında robotlar, büstler, uçaklar, 3D tasarımlar, arabalar ve hayal ettikleri tüm icatları yaparak; bilgisayar, teknoloji, mühendislik gibi alanlarda gelişiyor. Sevinçli öğrenciler, makinelerin yapamadığı işleri yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olarak yetişiyor; yaratıcı, üretken, girişimci projelere imza atıyor.
MIND LAB
ABD’de Yale ve Ingiltere'de Northumbria Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitede yapılan kapsamlı araştırma, Mind Lab uygulamasının önemli düşünme ve yaşam becerilerinin yanında, öğrencilerin sayısal ve sözel testlerdeki başarılarını etkin bir şekilde arttırdığını gösteriyor. Mind Lab uygulamalarımız ile öğrencilerimizin bilişsel, duygusal ve sosyal becerilerini kuvvetlendirerek, onlara düşüncelerini nasıl aktaracaklarını öğretiyoruz.
3D
Öğrencilerimiz, tüm ders içerikleri ve konuları ile ilgili videoları 3D Animasyon Odalarında,üç boyutlu gözlükleri ile izlerler. Böylece öğrenme daha kalıcı ve etkili bir hale gelir.
Çoklu Zeka Kuramına dayalı Yetenek Haritası ile 8 temel baskın yeteneklerini ve ilgilerini belirlediğimiz öğrencilerimizi, Yetenek ve İlgi Akademisi’nde yer alan derslere yönlendirerek, yetenek ve ilgilerinin gelişimine imkan tanıyoruz.
Sevinç Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi, her öğrencimizin kendi içinde var olan potansiyeli fark etmesine ve bunu etkin bir şekilde kullanarak, yaşam becerileri kazanmasına yardımcı oluyor.
Bireysel Gelişim Eğitim Modeli (BİGEM) ile öğrencilerimizi tanıyor, onların farklılıklarını keşfediyor, gelişimlerini takip ediyor, onları başarılı oldukları alanlara yönlendirip eksik oldukları alanlarda destekliyoruz.
Çoklu Zeka Kuramına dayalı Yetenek Haritası ile 8 temel baskın yeteneklerini ve ilgilerini belirlediğimiz öğrencilerimizi, Yetenek ve İlgi Akademisi’nde yer alan derslere yönlendirerek, yetenek ve ilgilerinin gelişimine imkan tanıyoruz.
3 adımda BİGEM:
* Öğrenciyi Tanıma
* Zenginleştirilmiş Eğitim
* Bireye Özel Çalışma
Çekmeköy Sevinç Koleji'nde her öğrenci kendisine özel Sevinç'li Yaşam ve Kariyer Dosyasını hazırlıyor ve bireysel kariyer planını yapıyor! Öğrencilerimizin kendilerini tanımaya yönelik keşiflerine rehberlik etmek, onları geleceğe en doğru şekilde hazırlamak için uzman öğretmenlerimiz, 4 yaştan 12. sınıfa kadar tüm Sevinçli öğrencilerin Yaşam ve Kariyer dosyasını oluşturmalarında rehberlik ediyor. Öğrencilerimizin okul yıllarında yaşadıkları deneyimleri, kendilerine kattıkları becerileri, sosyal gelişimlerini ve hedeflerini Yaşam ve Kariyer Dosyası içinde düzenliyor. Böylece öğrencilerimiz bireysel kariyer planını en doğru şekilde yaparak, okul sonrası hayatında deneyimlerini en donanımlı şekilde sunuyor ve hayata bir adım önde başlıyor….
Sevinç Kolejinde ana sınıfından itibaren "MULTI LANGUAGE PROGRAMME" kapsamında tüm öğrencilerimizin İngilizce'nin yanında 2.Yabancı Dil olarak Fransızca, Almanca dillerinden birini, kendi seçimleri doğrultusunda etkin biçimde öğrenmesini sağlıyoruz.
Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu 4 yaş seviyesinden itibaren 7 sınıfa kadar uyguladığımız Eğlenceli Bilim programlarıyla öğrencilerimiz, bilimin sıra dışı dünyasını eğlenerek, deneyimleyerek öğreniyorlar. Öğrencilerimizin, doğa ve bilimi yaşayarak tecrübe etmelerini sağlamanın yanı sıra, kişisel gelişimlerine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunuyor, gözlemleyen, sorgulayan, paylaşımcı ve eleştirel düşünme yeteneğine sahip birer birey haline gelmelerine destek oluyoruz.
Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu'nda, çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan, bedensel, sosyal, duygusal, zihinsel ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği süreçtir. Sevinç Koleji olarak bu özel dönemde, öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi, gelişebilmesi ve öğrenmeye karşı olumlu tutumlar kazanabilmesi için onların ihtiyaç duyduğu, özel bir eğitim programı uyguluyoruz.
Öğrencilerimizin dünya ölçeğinde donanımlı, sanatı algılayan, yorumlayan, başarılı, takım çalışmasına yatkın, bireysel çalışmalarda özverili, sorumluluk duyguları gelişmiş bireyler olmalarını amaçlıyoruz.

Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Çoklu Zeka Modeli

- Oyun Temelli Eğitim

- STEM

- Aktif Öğrenme Sistemi

- Masal Terapisi Eğitimi

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Hayır

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Geri Dönüştürülmüş Malzemeler

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Catering firması tarafından getiriliyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Yoga Öğretmeni

- Bale ve Dans Öğretmeni

- Diğer

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Satranç Öğretmeni

- Drama Eğitmeni

- Native Öğretmen

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Ahlak Gelişimi

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Robotik Kodlama Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Evet

Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    16
  • Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 18:00 şeklindedir.
  • Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Almanca, Fransızca, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3,5-6
  • Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti sunulmamaktadır.
  • Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu Yorumları (8)

  • Ea

    Çekmeköy bölgesinde çok fazla anaokulu ziyaretinde bulunduk. Çekmeköy Sevinç Koleji Bölgenin en geniş sınıflarına, ferah, hijyenik en önemlisi iletişimi güçlü. Gerçekten öğrencilerine çok değer veren bir okul. Anaokulu koordinatörü Fatima Hnm. İşinde gerçekten çok başarılı, içeride çok samimi ve sıcak bir ortam var. Bunu çocuğunuzdan anlayabiliyorsunuz. Bir kere de buradan tüm anaokulu ekibine teşekkürü bir borç biliyorum.

  • YA

    Bizim için öyle kıymetli ki yeriniz! Pandemi döneminde oğlum için arayıştayken tanışıp süreci kızımın eğitiminde de devam ettirdik Çocuklara olan ilginiz, bilginiz, donanımınız, yürekten sahiplenişiniz ve daha niceleri... İyi ki diyorum yollarımız Sevinç Çekmeköy ile kesişti Anaokulu Koordinatörü Fatime Öğretmenim şahsım adına bir koordinatörden çok öte ❤️ Canım yıldızlar sınıfının Kübra Öğretmeni Anastasia Teacher Kübra Teacher Hepiniz birer incisiniz gözümde İyi ki varsınız Bu yolda daha nice başarılara dilerim birlikte ❤️❤️❤️

  • AD

    Kurumsal bir okul olduğu İçin tercih etmiştik. Anaokulunda 2. Senemiz olacak bütün çalışanları sıcak ve Güler yüzlü … Kübra öğretmen ve Fatıma Öğretmene bayılıyorum ayrıca :) çok sevgi dolular çok şanşlıyım yollarımız kesiştiği için ,Güven çok önemli bir okul İçin ve ben sevinç kolejine sonuna kadar güveniyorum

  • EA

    İlerici Atatürkçü ilgili bir okul. Akademin tarafı güçlü.Sosyal tarafını geliştirme ihtiyacı var. Çocukların sosyal ve kişisel becerilerini geliştirici imkan ve olanaklar arttırılmalı.

  • Gerçekten tüm kadro sevgiyle ilk önce iyi insan yetiştiriyorlar.Tüm kadro canla başla çalışıyor çocuklar güvenli bir şekilde eğitim alıyorlar.

  • DB

    Bir okul düşünün “Annesinden yeni ayrılmış çocuğunuzu emanet edip anaokulundan başlayıp üniversite sıralarına teslim edene kadar gözünüzün arkada kalmadığı”.

  • Nk

    Ferah sınıflarıyla, samimiyetle her sabah karşılanıyoruz. Kızım çok mutlu. En üst yöneticiden hizmetlisine kadar çalışanlar çok mutluluğunu hissedebiliyorsunuz. Anaokulu öğretmenleri çok başarılı 3 okul değiştirmemize rağmen okul fobisi oluşan kızımıza 2 günde okulu sevdirdiler. Çok teşekkür ederim

  • AD

    Oğlum bu okulun anaokulundan ilkokuluna geçti,çok memnunuz,her yönüyle.kapsamli bir egitim,ilgili öğretmenleriyle biz gayet mutluyuz,tavsiye ederiz.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Çekmeköy Sevinç Koleji Anaokulu İletişim Bilgileri

Ekşioğlu Mah. Atabey Cad. No:30, Çekmeköy / İstanbul
0 216 706 6884
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum