fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Çocuklarınızın Ders Çalışmasına Yardımcı Olacak 3 Alışkanlık

Görüntülenme Sayısı: 2725

Çocuğumuz üzerinde başlangıçta fark edebileceğimizden çok daha büyük bir etkiye sahipsiniz. Oynamaya ilk başladığında davranış taklitleri veya kullandığınız cümleleri çocuğunuz söylerken yakalarsınız. Ancak gücünüzü farkına vardığınızda bunu birkaç basit alışkanlıkla, çocuklarınızın akademik deneyimlerini olumlu bir şekilde etkilemek için kullanabilirsiniz.

Çocuklarınızın Ders Çalışmasına Yardımcı Olacak 3 Alışkanlık-1

1. Tutarlı bir program çizelim.

Hepimiz meşgul yaşantılarımızı sürdürüyoruz, bu nedenle tutarlı programları göz ardı etmek kolay olabilir, ancak öğrenciler için çok önemlidir. Bir ebeveyn olarak, çocuklarınız ve kendiniz için bir zaman çizelgesi oluşturarak iyi bir akademik davranışı modelleyebilirsiniz. Temel bir program, her gece kabaca aynı saatte akşam yemeğini, ardından bir saatlik ödev zamanını ve ardından bir saatlik okumayı yapabilirsiniz. Bu basit, fakat bu saati yaklaşık olarak aynı saatte her gün sağlamak beyninin çalışma moduna girmesine yardımcı olmakta ve bu dönemi çok etkili bir çalışma zamanı haline getirmektedir. Çalışma süresi boyunca, evinizi çalışmak için hoş bir ortam haline getirin. Televizyonu kapatın. Evdeki yetişkinler de kitap okumak ve evrakları doldurmak gibi işler yaparak iyi davranış modelleri oluşturmalıdır.

Çocuklarınızın Ders Çalışmasına Yardımcı Olacak 3 Alışkanlık-2

2. Teknolojinizin sizi kontrol etmesine izin vermeyin

Teknoloji, tüm ihtişamı içinde, inanılmaz derecede dikkat dağıtıcı olabilir. Başka bir şeye odaklanmamız gerektiğinde kime sosyal medyayı gezmek cazip gelmedi? Çocuklarımız davranış biçiminizi modellediğinden, her saniyede her amacımız için teknolojimize güvenmememiz önemlidir. Belirlenen çalışma süresi boyunca veya görevlerle ilişkili olmayan cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlar uzaklaştırılmalıdır. Teknolojiyi bir varsayılan olarak değil de bir araç olarak kullanmak, çocuğunuzun bu aletleri daha ilginç ve yaratıcı yollarda kullanmasını sağlayacaktır. Ayrıca, ekran görüntüsünden bir kopukluk ailenizin uyku kalitesini artıracak ve gözlerinizin dinlenmesine yardımcı olacaktır.

Çocuklarınızın Ders Çalışmasına Yardımcı Olacak 3 Alışkanlık-3

3. Organize Olun

Büyük ihtimalle, çocuğunuzun bazen organize olmaya çabaladığını fark ettiniz - bu bir sanattır, pek çok kişiye kolaylıkla ulaşamayan bir sanattır. Ancak, organize olmak ve yönergeleri nasıl takip edeceğini bilmek akademik ve nihayetinde iş yeri başarısı için çok önemlidir, bu nedenle sizde olacak bu eksikliğinin çocuğunuzu nasıl etkilediğini düşünmek önemlidir. Sürekli dağınıksanız, çocuğunuz da sizin gibi olabilir. Yapılacakları takip etmek için bir aile takvimi oluşturun. Bu sayede çocuklar dersleri ve ödevlerini daha iyi organize edecektir.

Bu makale Furkan Namlı tarafından 11 Nisan 2022 tarihinde güncellenmiştir.
Diğer Veliler ile Paylaş!

Bu makaleye henüz bir yorum yapılmamış ilk yorumu yapan sen ol! Yorum Yap
Yorum Yap
Ad Soyad *
E-Posta Adresiniz *
Yorumunuz *
PAYLAŞ
Sonraki Makaleye Göz Atın
Çocuklarınızı Markette Eğlendirmenin 7 Yolu Çocuklarınız markette size güçlük mü çıkarıyor? Sizle markete gelmek istemiyor ya da markette uslu durmuyor mu? İşte onları markette eğlendirmenin yedi farklı yolu!
İstanbul Bölgesinde Yorumlanan Bazı Okullar
Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu Özel Okul
Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu

Tüm öğrencilerin yeteneklerini dikkate alarak, akademik mükemmelliği hedef edinmiş olan okulunuzun tüm öğretmen ve yönet...

Özel Menemen Düşünür Koleji İlkokulu Özel Okul
Özel Menemen Düşünür Koleji İlkokulu

Okulda tüm çalışan personelden çok memnunum. Müdür yardımcımız Murat bey dinleyici , çözüm odaklı , yol gösterici olması...

Özel BJK Kabataş Vakfı Okulları İlkokulu Özel Okul
Özel BJK Kabataş Vakfı Okulları İlkokulu

Sınıf öğretmenimiz oldukça donanımlı, çocukların gereksinimlerini önemseyen, çok ilgili bir öğretmen. Ayrıca yabancı dil...

Üye Girişi

Şifremi Unuttum
Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum