fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi

Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/18:00
Yatılı Durumu: Yatılı
Eğitim Türü: Karma
Birinci Yabanci Dil: İngilizce

Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi Hakkında

Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi, Ankara İli Gölbaşı İlçesi İncek Semtinde Hazırlık sınıfı bulunan çift diploma imkânı sunan bir Anadolu Lisesidir. Ulusal müfredatın yanında IGCSE ve A Level programları ile öğrencilerine aynı anda ulusal ve uluslararası hedefler sunabilen çift müfredat okuludur. Okulumuz, Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye Kurulu, Birleşik Krallık’ta ise Cambridge Assessment International Education tarafından onaylarını almıştır. Öğrencilerimiz hem ülkemizdeki hem yurt dışındaki saygın üniversiteler için hazırlık yapmaktadır. Alanında deneyimli öğretmen kadrosuyla eğitim hayatına devam okulumuz, A Level sistemini MEB’e bağlı okullar arasında Ankara’da ilk uygulayan okuldur.
Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi; 21. yüzyıl becerileri olan iş birliği, iletişim, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme ve bağımsız öğrenme becerilerini öğrencilerine kazandırmayı amaçlar. İkinci yabancı dil olarak Rusça ve Almanca seçilebilmektedir. Hazırlık sınıfında öğrencilerin almış oldukları yoğun İngilizce dersleri ve uluslararası müfredatın İngilizce olarak işlenmesi öğrencilerin İngilizce konusunda oldukça yetkin olmasını sağlamaktadır. Hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta öğrencilerimiz IGCSE eğitimi alırken, 10 ve 11. sınıfta ise A Level eğitimi alırlar. 12. sınıfta öğrenciler 6 kişilik masa başı sınıflarda, dershaneye veya özel derse ihtiyaç duymadan YKS’ye hazırlanır.
Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi eğitim kültürünün çok önemli bir parçası olan yatılı seçeneği de okulumuzun ayrıcalıklarından biridir. Yatılı lise seçeneği bulunan okulumuzda öğrenciler, güçlü dostluklar kurmayı, sorumluluk bilincine sahip olmayı öğrenirken, problem çözme becerilerini geliştirir ve kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenirler. Okulumuzda 23:00’e kadar açık olan Bağımsız Öğrenme Merkezi ve Fitness Salonu, okulun yaşayan bir kampüs haline gelmesini sağlar.
Öğrencilerin akademik başarılarının yanında ilgi alanlarına göre sosyal yönden de gelişimi önemsenmektedir. Öğrenciler sosyal sorumluluk projeleri, toplumsal hizmet çalışmaları, ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalara katılmaktadır. Okuldaki BESTMUN (Model United Nations), Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü programı gibi faaliyetler ile öğrencilerin kişisel gelişimleri için çalışmalar yapılmakta ve kulüpler açılmaktadır. Okulda öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için her ay düzenli olarak blog yazması gerekmektedir. Okuldaki tüm öğrenciler aynı zamanda bir bloggerdır. Okulun kendine özgü Maker müfredatı sayesinde öğrenciler, kodlama, robotik, 3D tasarım ve dijital yayıncılık alanlarında kendilerini geliştirme fırsatı bulurlar.
Öğrenciler okula, kabul sınavı ve LGS sonuçlarına göre kabul edilmektedir. Kabul sınavı veya LGS sonucuna göre kayıt şartı sağlandıktan sonra, öğrenci ve ebeveynler ile ayrı ayrı yapılan komisyon görüşmesi sonucuna göre kayıt hakkı kazanılmaktadır. Öğrencilerin burs kazanmaları için farklı yollar vardır. Bunlardan ilki Akademik Başarı Bursudur. Okulun kendi yaptığı bursluluk sınavında başarı gösteren öğrenciler belli oranlarda burs kazanabilirler. İkincisi LGS başarı bursudur. Öğrencilerin LGS sonucuna göre yüzdelik dilimleri oranında elde ettikleri burstur. Üçüncüsü ise öğrencilerin IGCSE ve A Level sınavları sonucuna göre kazanabilecekleri burslardır.

Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Cambridge Eğitim Sistemi

- (IGCSE) International General Certificate of Secondary Education - Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası

Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 18:00 şeklindedir.
  • Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, Rusça, Almanca dil eğitimi verilmektedir.
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Beştepe Koleji Anadolu Lisesi İletişim Bilgileri

Kızılcaşar Mahallesi, 2712. Sokak, No:1, Gölbaşı/Ankara
0 312 963 0997
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum