fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özkent Akbilek Fen Lisesi

Özkent Akbilek Fen Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Özkent Akbilek Fen Lisesi Hakkında

Özkent Akbilek Fen Lisesi, Türk Milli Eğitimi’nin Temel Amaçları ve ilkeleri doğrultusunda; çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımda, öz güvenli, bilimi odak almış, araştırmacı ve sorgulayıcı, bulunduğu ortamda fark yaratan bireyleri yetiştiren bir kurum olmak amacıyla çalışmaktadır. Okulun, Hayırsever Özkent AKBİLEK tarafından Ankara Valiliğinin verdiği arsaya 2015 yılında yapımı tamamlanmıştır. İsmini okulu yaptıran Özkent AKBİLEK 'den almış, Özkent Akbilek Fen Lisesi olarak hizmete girmiştir.
2015-2016 Eğitim Öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulun Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak, toplam 150 kız, 150 erkek olmak üzere 300 kişilik Pansiyonu bulunmaktadır. Millî ve manevi değerlere, genel ahlak ve adaba uygun olmayan tutum ve davranışlarda kesinlikle müsaade edilmez.
Sosyal etkinlik çalışmalarında; öğrencilerin gelişim seviyeleri, ilgi, istek, ihtiyaç ve yetenekleri göz önünde bulundurulur. Özkent Akbilek Fen Lisesi’nde sosyal etkinlik çalışmaları, öncelikle ders saatleri dışında uygulanır. Bu çalışmalar zorunlu hâllerde ders saatleri içinde de uygulanabilir. Sosyal etkinlik çalışmaları, öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında yürütülür. Her öğrenci, en az bir sanat veya spor dalında beceri kazanacak şekilde uygun bir öğrenci kulübü ile ilişkilendirilir ve bu kulübün çalışmalarına katılır. 5. sosyal etkinlikler kapsamında yürütülen bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezlerinden de yararlanılır. Okulun kız voleybol takımı, erkek basketbol takımı, ve masa tenisi takımı vardır. Ayrıca okul çok çeşitli Tubitak Projeleri de yapmaktadır.
Ankara Etimesgut’ds bulunan Özkent Akbilek Fen Lisesi, ülkemizin genç ve donanımlı okullarından birisidir. Okul öğrencilerinin ileride ülke geleceğinde söz sahibi olacakları düşünüldüğünde onlara gerekli kazanımları vermeye ve en iyi şekilde eğitmeye niyetlidir. Gücünü milli ve evrensel değerlerden alarak, bilim üretme isteği ile sürekli değişim ve gelişim odaklı olarak geleceğe güvenle bakan kendini gerçekleştirebilmiş mutlu bireyler yetiştirmektedir. Okulun ders saatleri 09.00 ve 16.10 saatleri arasındadır. Okulda konferans salonu, spor salonu, kimya laboratuvarı, biyoloji laboratuvarı, fizik laboratuvarı, müzik sınıfı, resim sınıfı ve kütüphane bulunmaktadır.

Özkent Akbilek Fen Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Özkent Akbilek Fen Lisesi adresi nedir?
    YEŞİLOVA MAH. 4024 SK. ÖZKENT AKBİLEK FEN LİSESİ BLOK, NO:2A, ETİMESGUT / ANKARA
  • Özkent Akbilek Fen Lisesi telefon numarası nedir?
    03122825151
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özkent Akbilek Fen Lisesi İletişim Bilgileri

Yeşi̇lova Mah. 4024 Sk. Özkent Akbi̇lek Fen Li̇sesi̇ Blok, No:2A, Eti̇mesgut / Ankara
0 312 282 51** Numarayı Göster
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum