0-2 Yaş İnce Motor Gelişimi Destekleyici Etkinlikler
Çocuğunuzun ince motor gelişimi çevresindeki nesneleri kavraması ile başlamaktadır. Önce el sonra parmak kasları gelişerek, ilkokul dönemine hazırlanmaya çalışır.
Okul öncesi dönem deyince ilk aklımıza gelen çocuğunuzun yeni yeni kalem tutmaya başlamasıdır. Çocuğunuzun uygun kalem tutuşuna sahip olması için farklı pek çok etkinlik yapılabilir.
0-1 Yaş: Bu dönem daha çok kaba motor (Fiziksel becerilerin) becerilerin arttığı dönemdir. 1 yaşa doğru emeklemeye ve adım atmaya başlayan, belli bir süre oturabilen bebeklerde ince motor gelişimi için oyuncaklardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca küplerden kule yapma, şekil tahtasına şekilleri yerleştirme ve evde farklı materyallerden faydalanarak (kağıt, fasulye, nohut..gibi) nesneleri belli bir yere toplama gibi oyunlar oynayabilirsiniz
1-2 Yaş:
Bu dönemde de çocuğunuzun kaba motor becerilerinde büyük bir artış gözlemlenir. Artık bağımsız olarak yürüyebilen çocuğunuz daha çok şeyi merak etmeye başlar. Evinizde yapabileceğiniz pek çok etkinlik ile onun merakını arttırabilir, böylece bebeklerde ince motor gelişimini destekleyebilirsiniz. Beyinde hiçbir alan birbirinden ayrı olarak düşünülmez, bu yüzden çocuğunuzun el becerilerinin artması dil gelişimini de olumlu yönde etkileyecektir. Çocuğunuzu kalemle tanıştırmanız, kalın kalemler ile sizin yaptığınız dairesel hareketleri taklit etmesini sağlamınızda bu dönemde önemlidir.