fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Anne-Babalar İçin 2-3 Yaş Dil Gelişimi Etkinlikleri

Görüntülenme Sayısı: 21566

Bu yaş döneminde çocuğunuz günlük yaşamında kullanılan pek çok temel kavramı bilmektedir. Ancak bu onun düşünme becerilerinin artması için yetmez. Bu yüzden çocuğunuzla bilmediği kavramlar ile ilgili (filmlerde, kitaplarda gördüğü kavramlar) sohbet edebilirsiniz. Çocuğunuzun daha çok kelime kullanması için bu gereklidir.

Anne-Babalar İçin 2-3 Yaş Dil Gelişimi Etkinlikleri-1

2 yaş dil gelişiminde taklit becerilerinin önemli derecede etkisi vardır. Değişik kişilerin kıyafetlerini giyerek taklit çalışmaları yapmak hem eğlenceli hem de öğretici olacaktır.

Oyunlar ve Yönergeler

2-3 yaş döneminde iki aşamalı (bardağı al masaya koy gibi) istekleri rahatlıkla yerine getirebilir. Bu becerilerinin gelişmesi için yönerge çalışmaları, söyleneni tekrar etme oyunları oynayabilirsiniz. Bu oyunlar işitsel algılarını ve işitsel hafızalarını geliştirmek açısından önemlidir.

Sorular Giderek Artar

2-3 yaş soru sormaların arttığı bir dönemdir. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak aile resimlerin ya da kitaplardaki resimleri göstererek “bu kim, baban nerede göster bakalım?” gibi sorular sorarak çocuğunuzla sırayla oyun oynayabilirsiniz.

Öğrendiği somut kavramları oyun içinde sembolleştirme bu yaş döneminin özelliklerindendir. Küçük adamlar ile oyunlar kurmak ya da kuklalarla oynamak karşılıklı iletişim kurmayı güçlendirmektedir. Bol bol çocuğunuzun istekleri doğrultusunda bu oyunları oynayabilirsiniz.

Dergi ve gazetelerden belli konularda resimler kesip onları büyük kartonlara yapıştırarak “Kavram Afişleri” oluşturabilirsiniz. Mesela “meyveler” başlığında bulabildiğiniz tüm meyve resimlerini birlikte keserek renklerine, tatlarına göre farklı gruplamalar yapabilirsiniz. Bunları sergilemek çocuğunuzun motivasyonunu arttıracaktır.

Bu yaş döneminde çocuklar oyun hamuru ile oynamaktan çok zevk alırlar. Oyun hamuru etkinlikleri sırasında yaptığınız şekillerin özellikleri ile ilgili konuşmak, canlandırmalar yapmak dil, bilişsel ve fiziksel gelişimini desteklemek için harika bir fırsat olabilir.

İletişim Oyunları

Oyuncak telefonlar ile oyun oynamak çocuğunuzun iletişimi başlatmayı ve sürdürmeyi öğrenmesi için güzel bir fırsat sağlayacaktır. Oyunlarınızın içinde bol bol telefon oyuncağına yer verebilirsiniz.

Aile Zamanı

Gün içerisinde yaptığını etkinlikle ile ilgili birlikte paylaşımda bulunabilirsiniz. Akşamları “Aile Zamanı” yaparak herkesin gün içinde yaşadıklarını paylaşması hem aile üyeleri arasındaki ilişkinin güçlenmesini hem de çocuğunuzun sizi taklit ederek ifade gücünün artmasını sağlayacaktır.

Kitap Her Yaşta Okunur

Kitap okuma her yaş için uygun bir aktivitedir. Çocuğunuzun yaşına uygun büyük resimleri olan kitapları okuyarak ona sorular sormak dil gelişimi ve bilişsel gelişim için güzel bir etkinlik olacaktır.

Bu makale Elif Biçer tarafından 11 Nisan 2022 tarihinde güncellenmiştir.
Diğer Veliler ile Paylaş!

Bu makaleye henüz bir yorum yapılmamış ilk yorumu yapan sen ol! Yorum Yap
Yorum Yap
Ad Soyad *
E-Posta Adresiniz *
Yorumunuz *
PAYLAŞ
Sonraki Makaleye Göz Atın
Okul Öncesi Çocuklara Kitap Önerileri Okul öncesi okuma çalışmaları çok önemlidir. İlerleyen süreçte öğrencilerin ufkunu genişletecek, hayal gücünü artıracak birkaç kitabı sizler için sıraladık.
İstanbul Bölgesinde Yorumlanan Bazı Okullar
Özel Ataşehir Sevinç Koleji Anaokulu Özel Okul
Özel Ataşehir Sevinç Koleji Anaokulu

Çocuklara güleryüzleri sayesinde onlarında mutlu olmasını sağlayan genç bir kadroya sahipler. Genç kadro olmasının avant...

Özel Beylikdüzü Mutlu Çocuklar Anaokulu Özel Okul
Özel Beylikdüzü Mutlu Çocuklar Anaokulu

İlk anaokulumuz guleryuzleriyle, işlerini ve çocukları benim kadar seven mutlu çocuklar ailesiyle olmak çok büyük mutlul...

Özel Güngören Pembe Mavi Yuvam Anaokulu Özel Okul
Özel Güngören Pembe Mavi Yuvam Anaokulu

Sınıfları temiz ve düzenli ayrıca çocukarın güveniğini sağlığını tehdit edebilecek materyaller yok. Sınıf mevcutları az...

Üye Girişi

Şifremi Unuttum
Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum