fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu

Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 16
Okul Saatleri:
Tam gün: 09:00/17:00

Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu Hakkında

Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu Antalya Döşemealtı’nda bulunmaktadır.
Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu olarak öğrencilerin ortaokulda aldığı eğitimden en yüksek faydayı elde etmesi için, onları çağın ve geleceklerinin gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatarak, hayatları boyu başarılı ve mutlu bireyler olarak yetiştirmek hedefindeyiz. Okulumuzda, öğrencilerimizin aktif olarak derse katılımının sağlandığı,kendini geliştiren, gerçekleştiren farklı bakış açıları kazanan, ilgi ve yeteneklerini keşfeden, fikirlerini rahatça paylaşabilen, araştıran ve sorgulayan bir eğitim uygulanır. Bu süreçte çocuklarımızın keyifle öğrenebilecekleri bir ortamda düşünme becerilerini ve derslere olan ilgilerini arttırarak, derse katılımları sağlanır.
AKADEMİK BAŞARIDA YERYÜZÜ FARKI
Bizler her çocuğun kendi içinde taşıdığı potansiyelin ne denli değerli olduğunun farkındayız. Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu 'nda akademik eğitimin yanında sanatsal ve sportif faaliyetler, yabancı dil, psikolojik gelişim, teknoloji ile iç içe eğitime önem verilir. Bu şekilde çocuklarımızın içinde bulunan ilgi ve yeteneklerini açığa vurmaları desteklenir.
Her ders ve ünitenin başında öğrencilerin ön öğrenmeleri ve ön bilgileri kontrol edilir, öğrenme eksikleri belirlenir. Tam öğrenmenin gerçekleşmesi için öğrenme riskleri belirlenerek yeni öğrenmelerin önündeki engeller kaldırılır ve eksik öğrenmeler tamamlanır.
Ortaokul dönemindeki çocuklar için düzenli ders çalışma alışkanlığı kazandırmak, konu eksiklerini görebilmelerini sağlamak adına tüm sınıflar düzeyinde artırılmış haftalık ders ve etüt programları uygulanır. Her öğrencinin takibini ayrı ayrı yaparak eksiklerini giderme, sorunlarını çözme, yeteneklerini desteklemek açısından rehber öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimiz yönlendirilir. Eğitim öğretim programlarının, günlük hayatta uygulanabilmesi adına deney, gözlem, inceleme, araştırma yapabilecekleri alan gezi projeleri ve çeşitli laboratuvar etkinliklerinde görev almaları sağlanır.
EĞİTİM SÜRECİ
Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu, her bir çocuğu kendi gelişim süreci ve hızı doğrultusunda destekler. Etkin rehberlik anlayışımız öğrencilerimizin potansiyellerini en üst düzeyde gerçekleştirebilmeleri için tüm engelleri ortadan kaldırır.
Öğrencilerimize 5. sınıftan başlayarak test tekniğine alışmaları amacıyla deneme sınavları uygulanır. Böylelikle Liselere Geçiş Sınavlarına temelden hazırlık yapılır. Kişiye özgü değerlendirmeler sonucu grup etütleri ile takviye ek dersler yapılır. 7 ve 8. Sınıfta hafta sonu LGS kurs programına katılan öğrenciler 40’i aşkın deneme sınavına tabi olurlar.
Öğretimde son teknolojiler takip edilerek, akıllı tahta ve online içerikler ile maksimum düzeyde yarar sağlanmak hedeflenir. Yeryüzü eğitim sistemi ile öğrencilerimiz yüzlerce videolu konu anlatım, deneme sınavı, konu tekrar testleri imkanına sahip olur.
Her öğrencimizin kitap okuma alışkanlığına sahip olması adına yılın sonuna kadar her sınıf seviyesi için ayrı olarak belirlenen kitapları okumaları hedeflenir. Kütüphane gezileri, kitap fuarı gezileri, kitap sınavları ve ailece kitap okuma projeleri gibi birçok etkinlik ile fikir dünyalarının zenginleşmesi sağlanırken iyi hitap etme konusunda da münazara ve kitap tahlil çalışmaları yapılır.
Başarı takibi her öğrencimizin gelişimleri sınıf rehber / danışman öğretmenleri tarafından takip edilir. Sınıf içi ders katılımı, ödev performansı ve deneme sonuçları öğrenci ile analiz edilip veliler ile iletişime geçilerek paylaşılır. Başarı durumuna engel olan faktörler tespit edilerek iyileştirme yönünde tedbirler alınması sağlanır.
Konu anlatımları ve deneyler ile öğrencilerimize ders konuları aktarılır, interaktif videolar izleterek akılda kalıcılığı arttırılır, çözümlü soru videoları ile öğrenilen konu hakkında sınavlara hazırlık yapılır.
Öğrencilerimizin derse katılımını, merakını, el becerisini arttırıp, sınavlar ile ölçme ve değerlendirme yapılır. En son olarak detaylı raporlama sistemi ile öğrencilerimizin eksik kaldığı bölümler, anlaşılmayan yerler ve desteklenmesi gereken kısımlar belirlenir. Raporlama sistemi sonucuna göre grup çalışmaları, bire bir etüt çalışmaları veya ek dersler uygulanır.
Liselere Giriş Sınavına hazırlanan öğrencilerimize belirli aralıklarla deneme sınavları uygulanır. Sınavın sonucunda eksik olan bölümlere etüt çalışmaları ayarlanır ve ek dersler ile konular pekiştirilir. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin motivasyonunu yükseltmek amacıyla gezi ve seminerler düzenlenir. Bu şekilde öğrenciler sosyal yaşamdan kopmadan sınava hazırlanırlar.
Okulumuzda kitap okuma saatleri ve kütüphane okumaları düzenlenir. Belirli aralıklar kitap sınavları yapılarak hem öğrencilerimiz kitap okumaya teşvik edilir hem de öğrendiklerini sınaması sağlanır. Aynı zamanda okulumuzda kitap tahlil sohbetleri ve kitap fuarı gezileri sayesinde öğrencilerimizin merakı ve ilgisi artırılır. Bunun yanında okulumuzda uygulanan ailece kitap okuyoruz projesi ile öğrencilerimizin sadece okulda değil kendi yaşantılarında ailelerini de örnek alarak ilerlemeleri sağlanır.
REHBERLİK ÇALIŞMALARI
Çocukların duygularının değiştiği ve kimliklerini yeniden inşa sürecinde oldukları bu dönemde, onları anlayan, seven bir öğretmenin desteği oldukça önemlidir. Rehberlik öğretmenlerimiz çocukların psikolojik durumlarının yanında akademik durumlarını da takip eder ve bu süreçte her bir öğrenciye bireysel olarak yol gösterilir, onlar için ders çalışma programı hazırlanır.
Yeryüzü Eğitim Sistemi ile öğrencilerimiz ev ortamında da kendi öğretmenlerinin video dersleri ile tekrar yapabilir, kazanım testleri çözebilir, deneme sınavlarında yapamadığı soruların çözümlerini izleyebilir, velilerimizin isteği doğrultusunda rehberlik servisimiz öğrencinin yeryüzü eğitim sistemindeki çalışmalarının sonuçlarını görebilir.
Yazılı ve Deneme sonuçları k12 sistemine işlenir, deneme sonrası konu analizli karneler öğrencilere dağıtılır. Öğrenciler dağıtılan karneler sayesinde eksik ve destek alması gereken yerleri bizzat görür. Akademik anlamda desteğe ihtiyacı olan öğrenciler, rehber öğretmenler tarafından belirlenir ve desteklenmesi gereken konularda bireysel/grup etüt takviyesi yapılır.

Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Çoklu Zeka Modeli

- STEM

- Proje Temelli Öğrenme Eğitim Modeli

- Sınav Odaklı Eğitim Sistemi

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Satranç Öğretmeni

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Mesleki Rehberlik

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 10 dakika

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 1

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Nadiren

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 5+

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● Mezun olan öğrencilerinizin bir fen lisesine yerleşme oranı nedir?

- %91-100

● Verilen üstün yetenek bursları nelerdir?

- Spor Bursu

- Akademik Başarı Bursu

- Üstün Zeka Bursu

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 11-15

Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    16
  • Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 09:00 - 17:00 şeklindedir.
  • Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, Arapça, Almanca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmektedir.

Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu Yorumları (8)

  • Fg

    Alanında uzman öğretmen kadrosuyla müdüründen hizmet biriminde çalışan elemanlarına kadar herkes çok ilgili.Değerler eğitimiyle beraber ögrencilerin akademik başarıları için her türlü imkan sunuluyor.Antalyadaki örnek sayılı eğitim kurumlarından birisi.Çocuklarınızın mental ve akademik yönden en iyi şekilde eğitim almasını istiyorsanız kesinlikle YERYÜZÜ KOLEJİ

  • MY

    Eğitim kalitesi ,birebir öğrencilerle öğretmenlerimizin ilgisi ,ciddi bir eğitim kurumu olduğunu aynı zamanda aile sıcaklığını hem kabul ettiği öğrenciye hem de velisi olarak bize yansıttığı için teşekkür ederiz .

  • Sb

    Bu okula iyiki oğlum girdi çok kıymetli ve bilgili öğretmenlerle iyiki tanıştık iyiki benim oğlumun öğretmenleri oldular 2 yıldır birlikteyiz ins.daha çok yıllar böyle devam ederiz.❤️Ortaokul öğrencilerinin teneffüs saati ile lise öğrencilerinin teneffüs saati ayrılsın lütfen

  • Okulunuz bir okuldan çok daha ötesi benim için. Çocuğuma ikinci bir yuva. Yavrumuzun okulda her konuda emin ellerde olması bizi mutlu ediyor. Müdüre hanımı, yardımcısı Özge hanımı, dersimize giren öğretmenlerimizi ailecek çok seviyoruz. Okulunuzun kapısından girer girmez güler yüzüyle karşılayan görevliniz, diğer yardımcı personeliniz sağolsunlar çok ilgililer. Temizliği ve nezihliği zaten girer girmez herkesin dikkatini çekiyordur. Ayrıca hafta içi ve hafta sonu müzik spor vs.etkinlikleri çocuklara ayrı bir değer kattı. Çocuğumun bu kadar kısa surede bağlama çalması, boş vakitlerini güzel değerlendirmesi bizim çok hoşumuza gitti. Dersimize giren tüm öğretmenlerine verdiği emeklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız. İyi ki çocuğum sizin okulunuza gelmiş.Sanırım yemekhanede yer sıkıntısından 2 grup halinde sırayla yemek yiyorlar. Yavaş yemek yiyen çocuklar için süre sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Yemekhanenin fiziki koşulları birazcık iyilestirilebilse daha iyi olur.

  • YG

    Okulumuz ve öğretmenlerimiz harika.10_12 kişilik sınıflarımızda birebir eğitim alıyorlar diyebilirim.Cocuklarımızın her türlü konu eksikliği tespit edilip,etütlerle bu eksiklikler gideriliyor.Sınıf öğretmenlerimiz gün aşırı çocuklarımızı arayıp dersler ve etütlerle ilgili bilgi alıyorlar.Okulumuzun disiplini,temizliği,kendi mutfağında pişen yemekleriyle örnek bir okul.Çocuklarımızın yeteneklerine göre her türlü müzik,spor,akıl oyunları eğitimi sağlanıyor.Çocuklarımız rehber öğretmeni ve diğer ders öğretmenleriyle sıkıntılarını ve mutluluklarını paylaşabiliyorlar.İdari ve öğretmenlerimize teşekkürü bir borç bilirim.

  • HK

    Sınıflardaki öğrenci sayısı az olduğu için öğrenci ile bire bir ilgilenme imkanı sunan bir okul ayrıca idareci ve öğretmenleri çok mütevazı ve insancıl davranışa sahipler

  • Dışarıdan bir birey olarak, Okulunuz iyi kalitede ve günümüz şartlarında uygun fiyatlıdır.Okul bahçesi alanı genişletilmeli.

  • Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Yorumlarınız için çok teşekkür ederiz.

  • Ak

    okula kayıtlı değilim ama bursluluk sınavına girdim çok iyi çok güzel bir okul çok iyi anlatıyor olabilirler bilmiyorumokçuluk kulübü olabilir dil olarak almanca veya fransızca olabilir

  • Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Merhaba, haftasonu okçuluk kurslarımız mevcuttur. Okulumuza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Döşemealtı Yeryüzü Koleji Ortaokulu İletişim Bilgileri

Yeşilbayır Mahallesi, 5055 Sokak, No:32, Döşemealtı / Antalya
0 242 255 0276
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum