Özel Space Kids Academy Anaokulu, çocukların dokunarak, yaşayarak ve yaparak öğrenmelerini sağlayarak özgüvenli bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmeye odaklanmaktadır. Çocukların, tarihine, kültürüne, ailesine, çevresine ve vatanına karşı sorumluluk taşıyan, duyarlı ve sevgi dolu bireyler olarak gelişmelerine yardımcı olmak öncelikli hedefidir. Ayrıca, çevreyi, doğayı ve canlıları sevme, koruma ve yaşatma içgüdüsü kazandırarak, onları bu değerlere duyarlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Her çocuğun ilgi ve yetenekleri doğrultusunda el becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır. Bu süreçte, görev, ödev ve vazife sorumluluklarını öğrenerek kendine güven duygularını geliştirmelerine yardımcı olmak hedeflenmektedir. Aynı zamanda, bulunduğu ortamda iyi bir örnek olma bilinciyle, lider kişilikli, faziletli, yardımsever ve saygılı bireyler yetiştirmek temel hedeflerdendir. Özel Space Kids Academy Anaokulu, hayatın ve ailenin önemini benimseyen, kuralcı sistemlere uyum sağlayabilen bireyler yetiştirmek için çalışmaktadır.
Çocukların psiko-fizik gelişimlerini, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal becerilerini takip etmek kurumun öncelikli hedefidir. Bu çerçevede Özel Space Kids Academy Anaokulu, öğrencileri tanıma çalışmaları yaparak, sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini gözlemlemekte, değerlendirmekte ve desteklemektedir. Öğrencilerin gelişimsel ihtiyaçlarını belirlemek için güvenilir ve bilimsel testler uygulamakta, olumlu ve gerçekçi benlik gelişimlerine destek olmaktadır. Ayrıca, problem çözme becerilerinin kazandırılması, sağlıklı iletişim becerilerinin geliştirilmesi, uyum ve davranış sorunlarının önlenmesi konularında da rehberlik hizmetleri sunmaktadır.
Özel Space Kids Academy Anaokulu eğitim programı, MEB Okul Öncesi Eğitim Programı temel alınarak hazırlanmakta; High Scope, Montessori, Reggio Emilia, GEMS ve STEAM gibi dünyaca kabul görmüş eğitim yaklaşımlarından faydalanılmaktadır. Okulda eğitim iki yıl sürmekte olup, A1 ve A2 olarak iki grup halinde organize edilmektedir. A1 grubunda öğrencilerin okula uyum sürecini en verimli şekilde tamamlamaları sağlanırken, A2 grubunda ise ilkokula hazırlık amacıyla programlar uygulanmaktadır.
A1 grubunda, bireysel özellikler dikkate alınarak tüm alanlarda gelişim desteklenmekte, sosyal bir ortamda keşfederek öğrenme fırsatları sunulmaktadır. A2 grubunda ise iletişim becerileri güçlü, öz güvenli ve yaratıcılığı gelişmiş bireyler yetiştirilmesine yönelik bir program yürütülmektedir. Haftalık program dahilinde sınıf öğretmenleri, bilişim teknolojileri, beden eğitimi, yüzme, drama, çocuk yogası, görsel sanatlar, İngilizce ve müzik gibi branş etkinliklerini uygulamaktadır.
Erken yaşta yabancı dil öğrenimi, çocukların zeka ve problem çözme yeteneklerini geliştirmektedir. Bu nedenle, yabancı dil öğrenmeye ne kadar erken başlanırsa, dil öğrenimi o kadar kolaylaşmaktadır. Okul öncesi dönemde müzik eğitimi, çocukların zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Bu eğitim, konsantrasyonlarını artırmalarına, yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve düşünme becerilerini güçlendirmelerine yardımcı olmaktadır.
Çocukların en iyi öğrenme yöntemlerinden biri, yaparak yaşayarak öğrenmektir. Drama, çocukların aktif rol alarak kendi deneyimlerini yaratmalarını sağlamakta, bu sayede öğrendiklerini daha iyi anlayıp kalıcı hale getirmektedir. Okul öncesi spor eğitimi, çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Eğlenceli ve ilgi çekici bir ortamda verilen spor eğitimi, sağlıklı bir yaşam tarzı kazanmalarına yardımcı olmaktadır.
Çocukların zihinsel gelişimini desteklemek için akıl oyunları kullanılmaktadır. Bu oyunlar, problem çözme, dikkat, hafıza ve konsantrasyon becerilerini geliştirirken, yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini de artırmaktadır. Robotik kodlama eğitimi ile çocukların problem çözme becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek amaçlanmaktadır. Bu eğitim, çocukların dikkat, hafıza ve konsantrasyon becerilerini de desteklemektedir.