fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

3 Yaş Sendromu

Görüntülenme Sayısı: 11728

Üç yaşındaki çocukların muhtemelen iki yaşındaki çocuklardan daha zorlu bir dönem geçirdiğini iki yaş dönemini zorlu şekilde bitirdiğiniz de farkına varacaksınız. 2 yaş sendromunda yaşanan öfke nöbetlerinden kurtulduğunuzu düşündüğünüzde sizi yeni sorunlar bekliyor.

3 Yaş Sendromu

1. Öğle Uykusu Sorunları

İki yaşındaki bir çocuğun gündüzleri öğleden sonra uykuya ihtiyacı olduğu konusunda bir soru yok, uyurlar. Çoğu iki yaşındaki çocuklar, sabahın erken saatlerinde uykuda kalırlar. Fakat bir çocuk üç yaşına geldiğinde, uyumak daha zor olur. Bazı günler buna ihtiyaç duyuyorlar ama birkaç gün de istemiyorlar. Ancak ne zaman uyumaya ihtiyaç duyduklarını ve ne zaman tekrar uyanacakları konusunda sorun yaşamamak için biraz şanslı olmak gerekir.

Sabahın beşinde "Neden onu öğle uykusuna yatırdım ki" diyebilirsiniz. Ya da akşamları "Keşke öğle uykusuna yatırmasaydım" diyebilirsiniz.

3 Yaş Sendromu-1

2. Her zaman "Neden" Diye Sorarlar

Üç yaşındaki biriyle yapılan normal bir sohbet örneği şöyledir:

-Ayakkabılarınızı giyme zamanı.

-Neden ya?

-Çünkü markete gitmeliyiz.

-Niye ya?

-Çünkü babana kola ve çerez alacağız.

-Neden?

-Dün film izlerken ikisi de bitti.

-Niye?

Üç yaşındaki çocuklar, söylediğiniz her şeye "Neden?" diye sordukları bir dönemdedirler. İlk başta, çok sevimli gelebiliyor. Soruşturma yapıyorlar ve soruları dürüstçe cevaplamıyorlar. Ama sonra, haftalar ilerledikçe, "Nedenler" yavaşça değişiyor ve daha sade bir ton alıyor. Ve "Neden" döngüsünün sonuna gelindiğinde, artık komik olmuyor.

3 Yaş Sendromu-2

3. Yemek Seçmeye Başlıyorlar

Çocuklar üç yaşına geldiklerinde, uzun bir süre tek bir yiyecek türüne odaklanmış gibi görünüyorlar. Makarna yemeyi seviyorlar ama artık ketçapsız demiyor. Oysa eskiden size sormadan ketçap bile koyamıyordu. Pizzayla veya ünlü fast food zincir hamburgerleriyle tanıştıkları zaman bunları yemek istedikleri için sürekli ağlayabiliyorlar. Hatta çocuk menüleri de artık onlara yetmiyor.

3 Yaş Sendromu-3

4. Tuvalet Eğitimini Çok Önemsemiyorlar

İki yaşındaki çocuk bezlerinde bir şey bulduğunuzda bir sorun olmaz. Ancak üç yaşındaki çocukların iç çamaşırlarında aynı şeyleri yaparsa sorunlar başlar. Üç yaşındaki çocuklara tuvalet eğitimi vermek, özellikle de evin dışında tuvalete gidemeyen çocuklarınız için gittiğiniz her yere bir taşınabilir tuvalet oturağı götürmeniz son derece zordur. Tuvalet eğitimi ile uğraşırken, çocuğunuzun koridorun ortasında bir su birikintisi bırakmadan bebek bezi içinde rahatça idrar yapabileceği basit günleri özleyeceksiniz.

3 Yaş Sendromu-4

5. Öfke Nöbetleri Daha Kötüdür

Üç yaşındaki çocuk sizi aldatır çünkü onlarla mantıklı olabileceğinizi düşünürsünüz, ancak aslında daha büyük bir bedende iki yaşındaki bir çocuk oldukları anlaşılıyor. Hiçbir üç yaşındaki çocuk gerçekten paylaşma konseptini anlamıyor, ancak "korkunç ikililerden" uzak olduğu için, yalnızca daha fazla aydınlanma durumuna geldiklerini varsayıyoruz.

Bu makale Furkan Namlı tarafından 11 Nisan 2022 tarihinde güncellenmiştir.
Diğer Veliler ile Paylaş!

Bu makaleye henüz bir yorum yapılmamış ilk yorumu yapan sen ol! Yorum Yap
Yorum Yap
Ad Soyad *
E-Posta Adresiniz *
Yorumunuz *
PAYLAŞ
Sonraki Makaleye Göz Atın
Okul Öncesi Bilgisayar Eğitiminin Artıları ve Eksileri Okul öncesi dönemlerinde de artık öğrenciler bilgisayar kullanmaya başlayabiliyorlar ya da en azından bir tablet.
İstanbul Bölgesinde Yorumlanan Bazı Okullar
Özel Erdem Anaokulu Özel Okul
Özel Erdem Anaokulu

Şehrin gürültüsünden kendini soyutlamış tertemiz sıcacık bir okul. Çocukların da mutluluğu her halinden belli. İkinci ev...

Özel Elif Çocuk Akademisi Anaokulu Özel Okul
Özel Elif Çocuk Akademisi Anaokulu

Okul dizaynı çocuk psikolojisi ve algısına göre dizayn edilmiş ozellikle toprak bahçe , terapi için kum havuzu olması, k...

Özel Mucit Çocuklar Anaokulu Özel Okul
Özel Mucit Çocuklar Anaokulu

Tek kelime ile mükemmel okul.. Cocuklara olan ilgilerini anlatmaya gerek yok kesinlikle gormelisiniz cocuklara oldugu ka...

Üye Girişi

Şifremi Unuttum
Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum