Kreşte Davranışları Değişen Çocuğa Nasıl Davranılmalı?
Çocuğunuz sinirliyse ve sebepsiz yere ağlıyorsa, ona sarılarak “onu anladığınızı ve her zaman yanında olduğunuzu” dile getirmeniz sakinleşmesini sağlayacaktır. Bazı çocuklar böyle durumlarda yalnız kalarak sakinleşmeye ihtiyaç duyabilir.

Yanında Olduğunuzu Hissettirin
Eğer çocuğunuz bu şekilde sakinleşiyorsa yalnız kalması için ona fırsat vermeniz, sakinleştikten sonra “Onu anladığınızı ve sevdiğinizi” dile getirerek, “zor ama keyifli bir dönemin başladığını, her zaman her durumda onun yanında olduğunuzu” söylemek ve bunu davranışlarınızla da hissettirmek yararlı olacaktır.
Başkaları ile Kıyaslamayın
Bazı çocuklarda kreşe başladıktan sonra alt ıslatma, yalnız uyuyamama gibi davranışlar görülebilir. Böyle durumlarda da kızarak “ooff herkes okula gidiyor, bu nasıl bir davranış böyle”, “diğer arkadaşların hiç böyle şeyler yapmıyormuş!” gibi yargılayıcı cümleler sarf etmemek, sabırla anlayış göstermek gereklidir.
Uzman Yardımı Gerekebilir
Alt ıslatma, yalnız uyuyamama, pek çok şeyden korkma, her şeye ağlama, sinirli davranma gibi olumsuz davranışlar 1 aydan daha uzun bir süredir görülüyorsa, o zaman bir uzman desteği almakta fayda olacaktır.
Bir Yetişkin Bile Yenilikler Karşısında Kaygı Duyar
Biz yetişkinler bile yeni bir işe girdiğimizde kaygımızı kontrol etmede zorlanırız, çocuğunuzun bu küçük yaşında bunlarla baş etmeye çalışmakta olduğunu lütfen unutmayalım. Olumlu ya da olumsuz yaşadığı her deneyim, onun adım adım hayata hazırlanmasını sağlayacaktır.
Şuna da göz atabilirsiniz:Kreş Öğretmeni Nasıl Olmalı?