fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Ders Çalıştırırken Bunları Yapın!

Görüntülenme Sayısı: 3133

Çocuğunuza nasıl ders çalıştırmanız gerektiğiyle ilgili yazılarda genellikle yapmanız gereken uzun bir liste verilir. Bu listeden herkes payına düşeni alır ve çocuğuna yararlı olmak için elinden geleni yapar. Ancak herkesin aklında şu soru vardır; çocuğuma ders çalıştırırken neleri yapmamam gerektiğini biliyorum peki ne yapmam gerekir? İşte sizlere yardımcı olacak birkaç öneri…

Ders Çalıştırırken Bunları Yapın

Çoçuğunuz Ne Çalışması Gerektiğini Bilmeli

Evde tekrar, ödev, proje, etkinlik adı her ne olursa olsun çocuğunuz okulda kendisine verilen sorumluluğu eve kadar taşımalı. Her şeyden önce öğretmenin ertesi derse ne hazırlaması istediğini bilmeli ve tamamen kendi sorumluluğuna almalı. Ders çalışmaya başlamadan önce ilk öğretmeniz gereken davranış bu olmalıdır. Çocuk bu sorumluluğu üstüne almazsa ya her akşam öğretmeni arayarak ya da mesaj atarak siz öğreneceksiniz ( ki belirtelim öğretmenlerin çok da takdir ettikleri bir veli profili değildir) ya da diğer velileri arayıp ödev alacaksınız. Kural.1: Ödevleri almak çocuğun sorumluluğundadır.

Eşyalarını Kendi Hazırlamalı

Okula hazırlanırken kendi eşyalarını hazırlamayı öğrenmeli. Tabi ki başlangıçta hazırladıklarını kontrol etmekte fayda var. Ders çalışmaya başlamadan önce de çalışacağı konuyla ilgili tüm materyalleri çocuğun kendi temin etmesi ve hazırlaması gerekir. Aksi takdirde ya sık sık silgi, dergi, kalemtraş alma işlemiyle çalışma bölünecek ve derse olan konsantrayonu da azalacak ya da siz derse başlamadan her şeyi hazırlayacaksınız ki bunun sizin sorumluluğunuzda olmadığını hatırlatmak isteriz.

Zaman Sınırlaması Getirin

Çalıştırdığınız konuya göre tahmini bir zaman sınırlaması getirin. Örneğin çocuğunuz 1. Sınıfta ve 1 sayfa belirli bir cümleyi yazacaksa buna 20 dakikalık bir sınırlama getirin sınırlamalarınıza en fazla artı 10 dakika opsiyon verin. Eğer bu sınırlamayı yapmazsanız ve çocuğunuzu sınırsız bir zaman diliminde ders çalışma alışkanlığı geliştirirse uzun saatler masa başında kalmak zorunda kalır ve ders çalışmaya karşı olumsuz tutum geliştirir. Tabi siz de uzun saatler ders çalıştırmak zorunda kaldığınız için sakinliğinizi koruyamayabilirsiniz.

Yapıcı Olun

Çocuğunuza derslerde yardım etmenizin nedeni onun buna ihtiyaç duymasıdır. Lütfen bunu unutmayın. Bu nedenle çalışırken kullandığınız ifadelere dikkat etmeniz gerekir. “İki kere okudun hala anlamadın mı?” ile “ Bir kere daha okursan çok daha iyi anlayacağını düşünüyorum” arasındaki fark ilkinde olumsuz ifade kullanarak motivasyonu düşürür ve çocuğunuzun kendini yetersiz hissetmesine neden olursunuz ikincisinde teşvik eder ve cesaretlendirirsiniz.

Ayrıca bakınız: Ders Çalıştırırken Bunları Yapmayın!

Bu makale Esin Acartürk tarafından 10 Nisan 2022 tarihinde güncellenmiştir.
Diğer Veliler ile Paylaş!

Bu makaleye henüz bir yorum yapılmamış ilk yorumu yapan sen ol! Yorum Yap
Yorum Yap
Ad Soyad *
E-Posta Adresiniz *
Yorumunuz *
PAYLAŞ
Sonraki Makaleye Göz Atın
Ders Çalıştırırken Bunları Yapmayın! Çocuğunuzla birlikte ders çalışırken neleri yapmamanız gerekmektedir? Çocuğun motivasyonunu düşürmemek için dikkat edilmesi gerekenler davranışlar nedir?
İstanbul Bölgesinde Yorumlanan Bazı Okullar
Özel Çapa Final Akademi Anadolu Lisesi Özel Okul
Özel Çapa Final Akademi Anadolu Lisesi

Çok prestijli bir okul final şubeleri arasında en iyi eğitimin bu kurumda olduğunu düşünüyorum

Özel Bilinç Koleji Ortaokulu Özel Okul
Özel Bilinç Koleji Ortaokulu

Öncelikle butik bir okul olması ve dil eğitimine önem verdiğim için Bilinç Koleji'ne çocuğumu kayıt ettirdim. Hem disipl...

Özel Beylikdüzü Mutlu Çocuklar Anaokulu Özel Okul
Özel Beylikdüzü Mutlu Çocuklar Anaokulu

İlk anaokulumuz guleryuzleriyle, işlerini ve çocukları benim kadar seven mutlu çocuklar ailesiyle olmak çok büyük mutlul...

Üye Girişi

Şifremi Unuttum
Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum